Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, panos_saxo είπε

Οχι. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν δε φταίει ο μετρητής τι άλλο μπορεί να φταίει. Όταν αποδεδειγμένα μια συσκευή 650 watt δουλεύει επί Χ ώρες , αλλά αυτό δεν αντικατοπτριζεται στον μετρητή με την αντίστοιχη μέτρηση τι άλλο να φταίει? 

Και αν ανάποδα μια συσκευή, ενώ λέει ότι καίει 650 watt, έχει κάποιο πρόβλημα πχ και καίει πολύ παραπάνω η καίει ρεύμα χωρίς να λειτουργεί(?), πάλι δεν εξηγείτε το γεγονός ότι για ένα διάστημα είχα ελάχιστη αύξηση στον μετρητή και για ένα πολύ μικρότερο είχα υλερπολλαπλάσια αύξηση .

Δεν ξέρω θα το παρακολουθήσω. Δε μπορώ να κανω κάτι άλλο. 

Αν ανέβαζα δηλαδή 3 4 φωτογραφίες με τις ένδειξεις, χωρίς να γράψω τα κατεβατά, θα καταλάβαινες ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα μου? Και θα μου έδινες ενδεχομένως κάποια λύση /συμβουλή? 

αφου υποψιαζεσαι οτι κατι δε παει καλα με το μετρητη αντι να τρελαινεσαι δεν ειναι καλυτερο να μιλησεις με τη δεη? λογικα θα στειλουν τεχνικο να ελεγξει

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, panos_saxo είπε

Το ρολόι κάνει μια πλήρη περιστροφή ανά 3 δευτερόλεπτα. 

Σε 20 λεπτά ακριβώς η ένδειξη αυξήθηκε κατά 1,2 κιλοβατορα, από 17272,4 σε 17273,6

Στο διάστημα αυτό το 20λεπτο, λειτουργούσε μόνο ο θερμωσιφωνας όλα τα άλλα κλειστά. 

τα τρία δευτερόλεπτα μόνα τους δεν λένε κάτι, εξαρτάται πόσες στροφές αντιστοιχεί μια kWh στον μετρητή σου που το γράφει επάνω του

στα 20 λεπτά 1.2kWh  είναι από φυσιολογικό ως ελαφρά λιγότερο από το φυσιολογικό ανάλογα με την ισχύ της αντίστασης του θερμοσίφωνα

Δημοσ.

Πρόπερσι είχα πάλι θέμα με πολύ μεγάλη κατανάλωση στο ίδιο σπίτι. Έγραψα 1200 κιλοβατορες σε διάστημα 2 μηνών. 

Μίλησα με δεδδηε, ευγενέστατη η κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο μου είπε χαρακτηριστικά, βλέπω τα τελευταία 4 χρόνια, την αντίστοιχη 2μηνια η κατανάλωση σας ήταν της τάξεως των 350 κιλοβατορων. Αρα μιλάμε για 4πλασιασμο. Ναι τις λεω και μάλιστα δίχως να έχει αλλάξει κάτι από άποψη συσκευών. Άρα μου λέει 3 ενδεχόμενα υοαρχουν. Ρευματοκλοπη, διαρροή ρεύματος εσωτερική και τέλος βλάβη στον μετρητή. 

Πήρα λοιπόν ηλεκτρολόγο, τσέκαρε το σπίτι εσωτερικά, δεν βρήκε διαρροή. 

Πήρα μετά για να στείλουν τεχνικό να δει το ρολόι, με ειρωνευτηκαν ότι τι μας έφερες τώρα εδώ και δεν χαλάνε αυτά ποτέ και άμα δεν έχει βλάβη θα χρεωθείς για άσκοπη μετακίνηση κλπ. Δεν ήρθαν ποτέ, όχι όσο ήμουν εγώ στο σπίτι τουλάχιστον. Δεν χρεωθηκα κάτι έξτρα σε , επόμενους λογαριασμούς, πληρώσα τα 220 ευρώ ΔΕΗ και δεν έμαθα ποτέ αν ήρθαν και αν είχε όντως βλάβη το ρολόι καθώς κανείς δεν γνώριζε να μου πει κάτι πάρα μόνο ότι το αίτημα μου για έλεγχο έχει προωθηθεί. 

Να το ξανακάνω από την αρχή? Αξίζει? 

3 λεπτά πριν, nvel είπε

τα τρία δευτερόλεπτα μόνα τους δεν λένε κάτι, εξαρτάται πόσες στροφές αντιστοιχεί μια kWh στον μετρητή σου που το γράφει επάνω του

στα 20 λεπτά 1.2kWh  είναι από φυσιολογικό ως ελαφρά λιγότερο από το φυσιολογικό ανάλογα με την ισχύ της αντίστασης του θερμοσίφωνα

Έχεις δίκιο παράληψη μου. 

4kw λέει ο θερμοσίφωνας και 375 στροφές αντιστοιχούν σε 1 kwh γράφει το ρολόι μου. 

Δημοσ.

Η πιθανότητα να έχει υποστεί βλάβη μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς να υπάρξει εξωτερική επεμβαση και πείραγμα είναι πολύ σπάνια. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων και εφόσον δεν μιλάνε για πειραγμένο μετρητή. Ισχύουν αυτά που αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ στο τηλέφωνο, δηλαδή κλοπή ρεύματος, διαρροή η κατανάλωση κάποιας συσκευής χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο χρήστης. Αυτά για καταναλωσεις υψηλότερες του αναμενόμενου. Για χαμηλότερες καταναλωσεις αρκεί να περιμένει ο χρήστης και το επόμενο δίμηνο να δει τι γίνεται. Αν ο μετρητής γράφει μονίμως χαμηλές καταναλωσεις λόγω βλάβης τότε χτυπάει το σύστημα στον ΔΕΔΔΗΕ και έρχονται για έλεγχο. Γενικά νομίζω δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρεωθηκες την επισκεψη τελικα(της ΔΕΔΔΗΕ);;;;Αν οχι τοτε ηρθαν και το ελεγξαν και θα ειδαν οτι εχει προβλημα αν σε χρεωσαν σημαινει οτι ηρθαν αλλα δεν ειχε προβλημα

Επεξ/σία από Dannie
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, panos_saxo είπε

δεν έμαθα ποτέ αν ήρθαν και αν είχε όντως βλάβη το ρολόι καθώς κανείς δεν γνώριζε να μου πει κάτι πάρα μόνο ότι το αίτημα μου για έλεγχο έχει προωθηθεί. 

Aν ειχε βάβη θα το ειχες καταλάβει, γιατι απλα οταν αλλάζουν μετρητή αυτο αναφέρεται στο λογαριασμό σου και εχει και διαφορετικές ενδείξεις, αν δεν ειδες καποια διαφορά απλα πληρωσες την ασκοπη μετακίνηση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos_saxo είπε

Αν ανέβαζα δηλαδή 3 4 φωτογραφίες με τις ένδειξεις, χωρίς να γράψω τα κατεβατά, θα καταλάβαινες ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα μου? Και θα μου έδινες ενδεχομένως κάποια λύση /συμβουλή?

Never mind

Spoiler

music video fun GIF by Downtown Records

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, nvel είπε

μετρά ποιο αργά από το φυσιολογικό (στο 80%) και εκτός των ορίων σφάλματος

Οκ. Άρα αυτό δικαιολογεί θεωρητικά τις ελάχιστες κιλοβατορες(42) που έκαψα στο διάστημα 6/01 με 27/01. 

Αλλά το επόμενο διάστημα 27/01 έως και σήμερα πως εκτοξεύθηκαν στις 79 χωρίς προφανή αιτία η αλόγιστη χρήση? Αυτό με έχει μπερδέψει και αγχώσει πιο πολύ. 

28 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Η πιθανότητα να έχει υποστεί βλάβη μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς να υπάρξει εξωτερική επεμβαση και πείραγμα είναι πολύ σπάνια. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων και εφόσον δεν μιλάνε για πειραγμένο μετρητή. Ισχύουν αυτά που αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ στο τηλέφωνο, δηλαδή κλοπή ρεύματος, διαρροή η κατανάλωση κάποιας συσκευής χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο χρήστης. Αυτά για καταναλωσεις υψηλότερες του αναμενόμενου. Για χαμηλότερες καταναλωσεις αρκεί να περιμένει ο χρήστης και το επόμενο δίμηνο να δει τι γίνεται. Αν ο μετρητής γράφει μονίμως χαμηλές καταναλωσεις λόγω βλάβης τότε χτυπάει το σύστημα στον ΔΕΔΔΗΕ και έρχονται για έλεγχο. Γενικά νομίζω δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. 

Το θέμα ρευματοκλοπης δεν έχω τρόπο να το ελέγξω, αν μου έκλεβαν πχ μόνο όταν έλειπα η το βράδυ πχ. Αλλά μόνο ένα 2μηνο είχα υπερβολικά υψηλή κατανάλωση. 

Για διαρροή η βλάβη συσκευής  ελεγξε ηλεκτρολόγος,αμονα τις ίδιες συσκευές έχω από τότε.. Μένει να δω το ενδεχόμενο να γράφει λιγότερο από το κανονικό και να το δουν από μόνο τους λοιπόν. 

24 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Aν ειχε βάβη θα το ειχες καταλάβει, γιατι απλα οταν αλλάζουν μετρητή αυτο αναφέρεται στο λογαριασμό σου και εχει και διαφορετικές ενδείξεις, αν δεν ειδες καποια διαφορά απλα πληρωσες την ασκοπη μετακίνηση

Οχι δε πλήρωσα κάτι επιπλέον. 

Οι επόμενοι λογαριασμοί ήταν κανονικοί. Δεν άλλαξα σίγουρα ρολόι, το ίδιο έχω ακόμα. Μόνο την σφραγίδα του κουτιού μου είδα να λείπει, το έχουν κλείσει με ένα απλό σύρμα και η σφραγίδα είναι ακόμα πεταμένη μέσα στο ντουλάπι του ρολογιού 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, panos_saxo είπε

το έχουν κλείσει με ένα απλό σύρμα και η σφραγίδα είναι ακόμα πεταμένη μέσα στο ντουλάπι του ρολογιού 

Πηρες τηλεφωνο να το αναφερεις, βλεπω να πηγαινεις για ρευματοκλοπη

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, panos_saxo είπε

Οκ. Άρα αυτό δικαιολογεί θεωρητικά τις ελάχιστες κιλοβατορες(42) που έκαψα στο διάστημα 6/01 με 27/01. 

Αλλά το επόμενο διάστημα 27/01 έως και σήμερα πως εκτοξεύθηκαν στις 79 χωρίς προφανή αιτία η αλόγιστη χρήση? Αυτό με έχει μπερδέψει και αγχώσει πιο πολύ. 

Το θέμα ρευματοκλοπης δεν έχω τρόπο να το ελέγξω, αν μου έκλεβαν πχ μόνο όταν έλειπα η το βράδυ πχ. Αλλά μόνο ένα 2μηνο είχα υπερβολικά υψηλή κατανάλωση. 

Για διαρροή η βλάβη συσκευής  ελεγξε ηλεκτρολόγος,αμονα τις ίδιες συσκευές έχω από τότε.. Μένει να δω το ενδεχόμενο να γράφει λιγότερο από το κανονικό και να το δουν από μόνο τους λοιπόν. 

Οχι δε πλήρωσα κάτι επιπλέον. 

Οι επόμενοι λογαριασμοί ήταν κανονικοί. Δεν άλλαξα σίγουρα ρολόι, το ίδιο έχω ακόμα. Μόνο την σφραγίδα του κουτιού μου είδα να λείπει, το έχουν κλείσει με ένα απλό σύρμα και η σφραγίδα είναι ακόμα πεταμένη μέσα στο ντουλάπι του ρολογιού 

πλακα κανεις τωρα? αυτη ειναι η "υπερ του δεοντος" κατασταση του κουτιου?

πρεπει να το αναφερεις

Δημοσ.

Μα οι ίδιοι την έκοψαν και δεν την αντικατεστησαν.εδω και 2 χρόνια το βλέπουν όταν έρχονται για καταμέτρηση. 

Δεν θεώρησα ότι η εξωτερική σφραγίδα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Τα περισσότερα ρολόγια που είναι εξωτερικά στις κολώνες στο δρόμο που μένω δεν έχουν σφραγίδες απ έξω και τα κουτιά είναι χάλια, σπασμένα καπάκια κλπ. Εσωτερικά εννοώ ότι είναι σε άριστη κατάσταση, όπως και όλος ο χώρος όπου φυλάσσεται. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...