Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας τα φώτα σας

θελω να κάνω ένα μεταπτυχιακό στα data analyst και λόγο επαρχίας δεν μπορώ να παρακολουθώ εντατικά το προγραμμα σε ένα πανεπιστήμιο του δημοσίου 

γι αυτό το λόγο σκέφτομαι σε ιδιωτικό Κολλεγιο . Είναι πιο ακριβό αλλά με εξυπηρετεί 

το ερώτημα μ είναι το εξης: έχουν την ίδια ανταπόκριση στην αγορά εργασιας είναι είναι πιο υπό ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Donnakara είπε

Καλησπερα σας τα φώτα σας

θελω να κάνω ένα μεταπτυχιακό στα data analyst και λόγο επαρχίας δεν μπορώ να παρακολουθώ εντατικά το προγραμμα σε ένα πανεπιστήμιο του δημοσίου 

γι αυτό το λόγο σκέφτομαι σε ιδιωτικό Κολλεγιο . Είναι πιο ακριβό αλλά με εξυπηρετεί 

το ερώτημα μ είναι το εξης: έχουν την ίδια ανταπόκριση στην αγορά εργασιας είναι είναι πιο υπό ;

Νομίζω ΛΙΓΟ παραπάνω προτιμάται το χάρτι του δημοσίου πανεπιστημίου.

Αλλά και πάλι, εξαρτάται απο το πανεπιστήμιο. Αν έχεις πτυχίο απο το ΟΠΑ η απο το ΕΚΠΑ μπορεί να κάνει λίγο τη διαφορά. Αν απο την άλλη είναι ΑΕΙ Κωλοπετινίτσας δε νομίζω οτι θα παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Donnakara είπε

Ευχαριστώ για την απαντηση

για παράδειγμα Mediterranean college

Η γνώμη σας ; 

Ευχαριστώ 

Τι να σου πω δεν ξερω. Δεν εχω βγει στην αγορα εργασιας. Φοιτητης ειμαι ακομα.

Και το παραπανω μου post εικασια ειναι. Μπορει και τα πραγματα να ειναι αλλιως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατα κοινή ομολογία ,θέλεις το "ανώτερο" πτυχίο που έχεις να είναι απο όσο το δυνατόν καλύτερο ίδρυμα .Μεταξύ μας , ένα μεταπτυχιακό σε καθαρή γνώση δεν υπερτερεί μιας αντίστοιχης εργασιακής εμπειρίας 1-2 παραπάνω ετών ,οπότε ουσιαστικά αυτό που σου δίνει το "edge" στην αγορά εργασίας ,είναι το ίδρυμα .Απο εκεί και πέρα ,το κατα πόσο αξίζει ή όχι είναι περισσότερο υποκειμενικό παρά αντικειμενικό και εξαρτάται που αποσκοπείς με αυτό το έξτρα βήμα .

Τι εννοώ : ως data analyst ,η πλειοψηφία των σοβαρών εταιρειών που θα θέλουν έναν "data engineer" ,"data analyst" κ.ο.κ. θα μετρήσουν τον τίτλο του μεταπτυχιακού σου και το ίδρυμα (πολλές φορές αν η θέση είναι εξωτερικό ,θα προτιμήσουν πτυχία απο πανεπιστήμια της χώρας που ξέρουν και εμπιστεύονται) .

Αν απο την άλλη ,το χαρτί το θες για να χτυπήσεις μεγαλύτερη αμοιβή σε θέση developer ,τότε δεν νομίζω οτι θα παίξει και πολύ ρόλο απο που θα το πάρεις .

Επεξ/σία από Theo1903
Δημοσ.

Καλησπερα theo

Δεν έχει καμία σχέση αυτό που κάνω με αυτό που θέλω να ασχοληθώ 

εχω τελειώσει πληροφορικη  αλλά δεν έχω προϋπηρεσία 

οποτε ξεκινάω από το 0 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αναφέρομαι στο τι κάνεις σήμερα ,αλλα παίρνεις μια απόφαση .

Σενάριο Α : τελειώνεις το μεταπτυχιακό όπως λες και σε 2 χρόνια απο τώρα ,έχεις ένα χαρτί ειδίκευσης και μερικές ακόμα γνώσεις πάνω στον τομέα της πληροφορικής ,αλλα είσαι πρακτικά ανειδίκευτος/η οπότε ψάχνεσαι για πρακτική .

Σενάριο Β : ψάχνεις σήμερα πρακτική/δουλειά και σε 2 χρόνια απο τώρα ,έχεις απο 1 εως 2 χρόνια προυπηρεσίας και hands on εμπειρία πάνω στο αντικείμενο ,με οτι περιορισμούς μπορεί να επιφέρει το γεγονός πως πάνω/κάτω οι περισσότεροι πληροφορικάριοι έχουν ένα πτυχίο .

Ανάλογα με το τι θες να κάνεις μετά απο αυτά τα 2 χρόνια , "ζυγίζεις" τις 2 περιπτώσεις και αποφασίζεις .
Αν οραματίζεσαι να γίνεις data scientist σε μεγάλη εταιρεία ,αναμφισβήτητα θέλεις το μεταπτυχιακό και με όλα τα φόντα (καλό ίδρυμα,καλό βαθμό ,δυνατή διατριβή) .
Αν απο την άλλη ψάχνεις απλά να ενισχύσεις το βιογραφικό σου και να σε κάνεις έναν δυνατότερο υποψήφιο ,τότε ίσως η 2η οδός σου γλυτώσει χρήμα/χρόνο και κούραση .

Ενδεχομένως να υπάρχει και 3η επιλογή ,καθώς πολλά ιδρύματα δίνουν την δυνατότητα part-time φοίτησης (ανεβαίνει λίγο ο χρόνος μέχρι το πτυχίο) ,όπου τα μαθήματα γίνονται 1-2 καθημερινές / Σαββατοκύριακα και εξ αποστάσεως ,οπότε μπορείς ταυτόχρονα και να δουλεύεις .Αυτό βέβαια εξαρτάται μόνο απο το ίδρυμα και το πρόγραμμα που θα διαλέξεις .

Επεξ/σία από Theo1903
Δημοσ.

καλως  η κακως δεν μετρανε τα πτυχια σε αυτον τον κλαδο ,περα τους χαρτογιακαδες της διοικησης που εχουν νοοτροπια πασοκ 1990 με λιγο αιγλη λινκντ ιν.

και χωρις πτυχιο αυτοδιδακτος καποιος μπορει να ειναι πολυ καλυτερος απο αλλους που εχουν μεταπτυχιακα και διδακτορικα.

• Like 1
Δημοσ.

Το Α και το Ω είναι οι γνώσεις! Εσύ χρειάζεσαι ένα ερέθισμα ώστε να μπεις στον "κόσμο" του τομέα που σε ενδιαφέρει. Όλα αυτά βέβαια για τον ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο χρειάζεσαι "χαρτιά" από δημόσια πανεπιστήμια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...