stapd_21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλό μεσημέρι. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Είχα στον υπολογιστή μου windows 7 (σπασμένα) και με την εγγραφή μου σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα μέσω του Microsoft azure παρέχουν και κλειδί ενεργοποίησης win 10. Είπα λοιπόν να κάνω την αναβάθμιση. Πήρα backup, κατέβασα από το site της Microsoft τα windows και όχι μέσα από το azure (δε ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο) , έκανα bootable το usb με το rufus και ξεκίνησα. Δυστυχώς δε δέχτηκε ως γνήσιο το κλειδί (πιθανότατα γιατί χρησιμοποίησα το κλειδί από windows education-ίσως έπρεπε να βάλω άλλο;). Είπα να συνεχίσω και να το ενεργοποιήσω αργότερα όταν μπω (κάτι τέτοιο κατάλαβα ότι λένε και οι οδηγίες στο azure, μάλλον εσφαλμένα). Όμως τώρα κάνει συνεχώς επανεκκινήσεις και όταν ξεκινάει για δευτερόλεπτα, μου εμφανίζει μήνυμα να ξεκινήσω με win 10 ή 7. Ό,τι και αν επιλέξω όμως καταλήγει στην ίδια διαδικασία. Τι μπορώ να κάνω; Συγνώμη για το μακροσκελές θέμα αλλά έχω πελαγώσει Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από stapd_21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Καταρχάς δώσε μας τις αναλυτικές οδηγίες του ιδρύματος γιατί το license που έχεις ενδέχεται να χρειάζεται συγκεκριμένη έκδοση windows 10. Την education έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να κάνεις την αναβάθμιση των 7 σε 10 πρέπει να τρέξεις το setup που έχει στο usb μέσα από τα 7 ή μέσω του tool και όχι να μπουτάρεις με το στικάκι. Οδηγός στο λινκ. Δεύτερον, η αναβάθμιση γίνεται στην ίδια ή αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου λειτουργικού. Δηλαδή αν είχες 7 starter/home/home premium θα πας στα 10 home. Τα 7 pro και ultimate θα πάνε στα 10 pro edu ή 10 edu και όχι στα home σύμφωνα με το παρακάτω πινακάκι. Το θέμα όμως είναι τι κλειδί έχεις, για 10 edu pro ή για 10 edu; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stapd_21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Καταρχάς ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Οδηγίες από το πανεπιστήμιο δεν πήρα. Το κλειδί που μου δίνει (το οποίο είναι το ίδιο και για windows 10 -consumer edition είναι για windows 10 education (χωρις pro) version 1809) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Έτσι που έγινε η φάση καλύτερα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stapd_21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, micos000 είπε Έτσι που έγινε η φάση καλύτερα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση τώρα. Δεν έχω πρόβλημα να ξεκινήσω από την αρχή, αλλά πως; Ακολούθησα από εδώ τις οδηγίες https://www.youtube.com/watch?v=vN8YB3C_BBg&fbclid=IwAR0dFvSf0-zhbNPyY8n6KgF2oVqclWEPuES1prCbEqWz0i_oCLtMHqD-KtQ. Πως θα κάνω bootable το usb; Και ποια έκδοση να χρησιμοποιήσω τελικά; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από stapd_21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Αφού είπες στην αρχή ότι το είχες κάνει bootable με το rufus. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι στο rufus να επιλέξεις το σωστό σύστημα boot ανάλογα με το σύστημα σου. Αν είναι πολύ καινούργιο θα το αφήσεις (το σχέδιο διαμοιρασμού στο 12.15) στο default που είναι gpt. Αν είναι παλαιότερο θα το βάλεις σε mbr. Μετά, στις επιλογές που θα βγάλει στην αρχή θα επιλέξεις αντί για το αυτόματο την επιλογή για προχωρημένους (δεν το δείχνει στο βίντεο) και θα σε πάει εκεί με τους δίσκους (στο 15.36) θα σβήσεις το βασικό partition με το λειτουργικό και το 1ο μικρό partition με τα 100ΜΒ και θα κάνεις την εγκατάσταση στεον ακαταχώρητο χώρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stapd_21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Καταρχάς σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Την πρώτη φορά δεν με άφησε με gpt να προχωρήσω και το έβαλα σε mbr. Τώρα εχω βάλει στο usb το win 10 education. Τώρα δεν εκκινεί ο υπολογιστής. Όταν βάλω το bootable USB δε μου βγαζει ξανά το menu του Rufus. Πώς θα γυρίσω πίσω σε αυτό το βήμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, stapd_21 είπε Τώρα δεν εκκινεί ο υπολογιστής. Όταν βάλω το bootable USB δε μου βγαζει ξανά το menu του Rufus. Πώς θα γυρίσω πίσω σε αυτό το βήμα; Βγάλε το στικακι και αν δεν έχεις σβήσει το λειτουργικό μπες στα windows και πήγαινε διαχείριση δίσκων Αριστερά εκεί που λέει δίσκος 0 η 1 ανάλογα με το που έχεις το λειτουγικο κανε δεξί κλικ - ιδιότητες - πάτα πάνω εκεί που λέει τόμοι Ανοιγει καρτελα και εκει που λέει στυλ διαμερίσματος θα δεις αν είναι ΜΒΡ η GPΤ και ανάλογα κάνεις και το στικακι Αυτά τα κοιτάμε πριν κάνουμε ότι δηποτε Όχι ότι δεν αλλάζει άλλα μας βγάζει από μπερδέματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stapd_21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς δεν μπορώ να μπω στα windows Edi: Τελικά μετά από κάνα δύο προσπάθειες με έβαλε. Βάζω το product key όλα καλά ξεκινάει installation και με πετάει πάλι στην αρχική εικόνα του set-up. Τι φταίει τώρα; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από stapd_21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Όταν λες ότι σε γυρνάει στο setup, αυτό το κάνει όταν κάνει την επανεκκίνηση ή ενώ προχωράει την εγκατάσταση ξαφνικά σε γυρνάει στο setup ξανά; Αν σε γυρνάει μετά την επανεκκίνηση, άλλαξε το boot order από το bios να μην είναι μπροστά το usb αλλά ο σκληρός δίσκος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stapd_21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, micos000 είπε Όταν λες ότι σε γυρνάει στο setup, αυτό το κάνει όταν κάνει την επανεκκίνηση ή ενώ προχωράει την εγκατάσταση ξαφνικά σε γυρνάει στο setup ξανά; Αν σε γυρνάει μετά την επανεκκίνηση, άλλαξε το boot order από το bios να μην είναι μπροστά το usb αλλά ο σκληρός δίσκος. Ευχαριστώ πολύ! Αυτό ήταν αλλά το κατάφερα με άλλο τρόπο. Έβγαλα το usb κατά την πρώτη επανεκκίνηση και αναγκαστικά bootαρε από το σκληρό. Ολα καλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 ΟΚ, άλλαξε το όμως για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον αν ξεχάσεις κανένα στικάκι κουμπωμένο στην εκκίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stapd_21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 54 λεπτά πριν, micos000 είπε ΟΚ, άλλαξε το όμως για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον αν ξεχάσεις κανένα στικάκι κουμπωμένο στην εκκίνηση. Σωστός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα