Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει απο που θα μπορουσα να βρω βαλσαμέλαιο με πολυ εντονο πορφυρο χρωμα.

Ειχα βρει παλιοτερα και ειχε ενα τρομερα βαθυ εντονο πορφυρο χρωμα και ειχε τρομερή δραση. Ενω ειχα παρει απο εκεινους 2-3 φορες ξαφνικα μου ερχεται ενα μπουκαλακι το οποιο στο χερι το χρωμα που εβγαινε ηταν εντελως κιτρινο. Και δικαιολογήθηκαν πως ετσι ετυχε η παρτιδα οταν ομως ενα χρονο μετα καλεσα να ρωτησω αν η νεα παρτιδα ειναι οπως η παλια μου παν πως θα με καλεσουν και ποτε δεν καλεσαν και ουτε στο email απαντησαν ποτε. Μαλλον απλα αποφασισαν ωστε να εχουν πιο γρηγορη κατανάλωση να μην το αφηνουν τοσο στον ηλιο. Απο αλλου που αγορασα παλι τα ιδια. Το καλυτερο που χω βρει ειχε ενα κοκκινο-κιτρινο χρωμα οχι καθαρο. Εχει καποιος να μου προτείνει κάποιο καλό; 

Μια γνωστη μας που ειχε φτιαξει μονη της και μας ειχε δωσει στο χερι εβγαινε κοκκινο παντως ουτε κιτρινοκοκκινο ουτε αραιο ειχε εντονο χρωμα, οχι πορφυρο δυστυχως αλλα και παλι  καμια σχεση με αυτα της αγορας. Το βαλσαμελαιο ξερουμε ολοι πως πρεπει να βγαινει κοκκινο. Και εκεινη μου πε πως επιτηδες δεν το αφηνουν στον ηλιο να εχουν γρηγορη καταναλωση. Αλλα δεν μπορει να μας δινει γιατι φτιαχνει για τον εαυτο της μονο δεν πουλαει.

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, artist1 είπε

Το βαλσαμελαιο ξερουμε ολοι πως πρεπει να βγαινει κοκκινο.

Από πού ακριβώς το ξέρουμε αυτό;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, artist1 είπε

Καλημέρα ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει απο που θα μπορουσα να βρω βαλσαμέλαιο με πολυ εντονο πορφυρο χρωμα.

Ειχα βρει παλιοτερα και ειχε ενα τρομερα βαθυ εντονο πορφυρο χρωμα και ειχε τρομερή δραση. Ενω ειχα παρει απο εκεινους 2-3 φορες ξαφνικα μου ερχεται ενα μπουκαλακι το οποιο στο χερι το χρωμα που εβγαινε ηταν εντελως κιτρινο. Και δικαιολογήθηκαν πως ετσι ετυχε η παρτιδα οταν ομως ενα χρονο μετα καλεσα να ρωτησω αν η νεα παρτιδα ειναι οπως η παλια μου παν πως θα με καλεσουν και ποτε δεν καλεσαν και ουτε στο email απαντησαν ποτε. Μαλλον απλα αποφασισαν ωστε να εχουν πιο γρηγορη κατανάλωση να μην το αφηνουν τοσο στον ηλιο. Απο αλλου που αγορασα παλι τα ιδια. Το καλυτερο που χω βρει ειχε ενα κοκκινο-κιτρινο χρωμα οχι καθαρο. Εχει καποιος να μου προτείνει κάποιο καλό; 

Μια γνωστη μας που ειχε φτιαξει μονη της και μας ειχε δωσει στο χερι εβγαινε κοκκινο παντως ουτε κιτρινοκοκκινο ουτε αραιο ειχε εντονο χρωμα, οχι πορφυρο δυστυχως αλλα και παλι  καμια σχεση με αυτα της αγορας. Το βαλσαμελαιο ξερουμε ολοι πως πρεπει να βγαινει κοκκινο. Και εκεινη μου πε πως επιτηδες δεν το αφηνουν στον ηλιο να εχουν γρηγορη καταναλωση. Αλλα δεν μπορει να μας δινει γιατι φτιαχνει για τον εαυτο της μονο δεν πουλαει.

Μου έχει φτιάξει συγγενείς μου και είναι με το χρώμα που λες.

Τώρα αν δεν βρίσκεις να δω αν έχω κάποιο κλειστό .

• Like 1
Δημοσ.

Εάν είναι κιτρινωπό το χρώμα είτε είναι παλιό είτε δεν έχει μείνει αρκετά στον ήλιο, επίσης μπορεί μα μην έχει μπει αρκετή ποσότητα βαλσαμοχορτου ώστε να δώσει το χαρακτιριστικο κοκινωπό χρώμα.

Πάντως μπορείς και μόνος σου να φτιάξεις  βαλσαμέλαιο, ειναι πανευκολο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπαθολαδο το λενε,αγοραζεις- μαζευεις το καλοκαιρι το βοτανο σπαθοχορτο το βαζεις σε μπουκαλι με ελαιολαδο και το αφηνεις.

https://el.wikipedia.org/wiki/Βάλσαμο

Επεξ/σία από opera
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, skar1983 είπε

Μου έχει φτιάξει συγγενείς μου και είναι με το χρώμα που λες.

Τώρα αν δεν βρίσκεις να δω αν έχω κάποιο κλειστό .

Σε ευχαριστω πολυ! Γενικα το χρησιμοποιώ πολυ τακτικα δεν ειναι πως θελω απλα να το εχω  για ωρα αναγκης οποτε αν βρεις καποιον να το πουλαει κιολας πες το μου.

Δυστυχως δεν μπορω να τρεχω στα βουνα να μαζευω το βοτανο και δεν μενω επαρχια :(

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Xαιρετε,

Εμεις κανουμε σπαθολαδο, κανεις ο πατερας μου που γεμιζει το χρονο του (συνταξιουχος) με διαφορα ενδιαφερον αλλα και τρελα πραγματα. Απο ολα τα χαζα που κανει ομολογω οτι η χρηση του σπαθολαδου με εντυπωσιασε. Κάποιοι το τρωνε (1-2 σταγονες), εγω προσωπικα το εχω δουλεψει μονο για εξωτερικη χρηση και ειδα διαφορα. Μαλιστα 1 φορα που κοπηκα στο χερι εκανα ενα πειραμα και εβαλα στην μια πληγη-αμυχη σπαθολαδο.. Ε, εκλεισε πιο γρηγορα απο τις αλλες. Τυχαιο ;  - Ισως.

Τωρα οτι αφορα την παρασκευη του γνωριζω ελαχιστα πραγματα, αλλα νομιζω οτι ο πατερας μου δε το αφηνει στον ηλιο παρα πολυ. Το βαζει μονο απογευματινες ωρες για 1 ωρα και το επαναλαμβανει αυτο για 10 μερες. Μετα ερμητικα κλειστο σε γυαλινο δοχειο και αποθηκευση σε σκιερο-δροσερο μερος. Ακομα για κατι που ειμαι σιγουρος ειναι η ποιοτητα του λαδιου. Αγοραζει ενα εξτρα παρθενο ελαιολαδο προιον ψυχρής έκθλιψης. Ειναι πανακριβο !!!  Το googlαρα k βρηκα 50ml 4.2 €. δηλ 84€ το λιτρο.

π.χ https://www.akros.gr/Product/5279-mini-eksairetiko-partheno-elaiolado-psyxri-ekthlipsi-koroneiki-50ml-stalia

Κανει καθε 2 χρονια , γιατι λεει οτι χανει τις ευεργετικές του ιδιοτητες.

Υποψιν, Δε πουλαμε, ουτε χαριζουμε.

Edit: A, ναι.. και το χρωμα ειναι οντως κοκκινο, σαν χυμος ροδιου.

Επεξ/σία από ifaist
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ifaist είπε

Xαιρετε,

Εμεις κανουμε σπαθολαδο, κανεις ο πατερας μου που γεμιζει το χρονο του (συνταξιουχος) με διαφορα ενδιαφερον αλλα και τρελα πραγματα. Απο ολα τα χαζα που κανει ομολογω οτι η χρηση του σπαθολαδου με εντυπωσιασε. Κάποιοι το τρωνε (1-2 σταγονες), εγω προσωπικα το εχω δουλεψει μονο για εξωτερικη χρηση και ειδα διαφορα. Μαλιστα 1 φορα που κοπηκα στο χερι εκανα ενα πειραμα και εβαλα στην μια πληγη-αμυχη σπαθολαδο.. Ε, εκλεισε πιο γρηγορα απο τις αλλες. Τυχαιο ;  - Ισως.

Τωρα οτι αφορα την παρασκευη του γνωριζω ελαχιστα πραγματα, αλλα νομιζω οτι ο πατερας μου δε το αφηνει στον ηλιο παρα πολυ. Το βαζει μονο απογευματινες ωρες για 1 ωρα και το επαναλαμβανει αυτο για 10 μερες. Μετα ερμητικα κλειστο σε γυαλινο δοχειο και αποθηκευση σε σκιερο-δροσερο μερος. Ακομα για κατι που ειμαι σιγουρος ειναι η ποιοτητα του λαδιου. Αγοραζει ενα εξτρα παρθενο ελαιολαδο προιον ψυχρής έκθλιψης. Ειναι πανακριβο !!!  Το googlαρα k βρηκα 50ml 4.2 €. δηλ 84€ το λιτρο.

π.χ https://www.akros.gr/Product/5279-mini-eksairetiko-partheno-elaiolado-psyxri-ekthlipsi-koroneiki-50ml-stalia

Κανει καθε 2 χρονια , γιατι λεει οτι χανει τις ευεργετικές του ιδιοτητες.

Υποψιν, Δε πουλαμε, ουτε χαριζουμε.

Edit: A, ναι.. και το χρωμα ειναι οντως κοκκινο, σαν χυμος ροδιου.

Οτι ειναι πολυ καλο το ξερω το θεμα ειναι που βρίσκεις καλο! Μια γνωστη μας οπως ξαναειπα που μας εδωσε οταν το εβαζες στο χερι σου εβγαινε καθαρο χρωμα κοκκινο. Της αγορας βγαινει κιτρινο ΤΕΛΕΙΩΣ και σου λενε πως ειναι κοκκινο και για να το δεις να το βαλεις σε διαφανο ποτήρι ! Δηλαδη στο χερι σου αυτο που κανει ο πατερας σου βγαινει κοκκινο ή κιτρινο και μονο στο μπουκαλι εχει κοκκινο χρωμα; Αυτο το πορφυρο που επαιρνα ειχε ενα χρωμα ΤΟΣΟ ΒΑΘΥ  που δεν φανταζεσαι για αυτο ειπα πως ηταν πορφυρο και οχι απλα κοκκινο. Και εβγαινε και στο χερι ετσι. Και η δραση του ηταν πολυ ισχυρη! Επίσης μυριζε υπεροχα. Μια απορια που εχω ειναι γιατι αυτο  αλλα και ενα αλλο που χα παρει ειχαν ωραια μυρωδια ενω καποια αλλη τρομερα ασχημη! Ρωτα τον πατερα σου αν γινεται να μου πεις.

Επισης που θα βρω το βοτανο πες μου! Μενω Αθηνα δεν μπορω να τρεχω στα βουνα! Δεν το κοβω πως στην αγορα θα βρω καλό δυστυχως :(

Επεξ/σία από artist1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...