stepap90 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους Θα ήθελα να εγκαταστήσω μια IP κάμερα σε ένα οικόπεδο μου που δεν έχει ρεύμα για να παρακολουθώ το χώρο για λόγους ασφαλείας, επειδή σημειώθηκαν ήδη περιστατικά κλοπής. Τα δεδομένα μου: -Υπάρχει ήδη αγορασμένη και αχρησιμοποίητη IP κάμερα των 30€ -Σχετικά με το ίντερνετ, υπάρχει στα 50 μέτρα σπίτι όπου ρώτησα αν μπορώ να είμαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ για το συγκεκριμένο λόγο και ο γείτονας μου έδωσε το ΟΚ. Εμβέλεια στο φουλ και σήμα, δοκιμασμένο. Η απορία μου αφορά στο να φτιάξω ένα συστηματάκι τύπου μικρό ηλιακό πάνελ+ ρυθμιστή φόρτισης+ μπαταριούλα και να κουμπώσω την κάμερα η οποία τροφοδοτείται με 5V 2000mA. Δεν έχω ιδέα τί χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν τα παραπάνω υλικά για να είμαι καλυμμένος από θέμα ενέργειας, κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από stepap90
nikos903 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Υπάρχουν κάμερες ειδικά για αυτόν τον σκοπό με sim μέσα και ανιχνευτή κίνησης που ειδοποιούν μέσω mms, νομίζω πιο πολύ σε συμφέρει... Βγαίνει και με WiFi αν θες. Στην περίπτωση που βάλεις πάνελ τώρα, υποθέτουμε η κάμερα που έχεις έχει WiFi και συνδέεται στο σπίτι κανονικά και μπορείς και στριμάρεις χωρίς θέματα. Λες κατανάλωση 5V*2A=10W (δεν πιστεύω να καίει τόσο πολύ βέβαια, αυτό πρέπει να το μετρήσεις), αυτή δηλαδή για να τρέξει μία μέρα (αν καίει τόσο) θα καταναλώσει 10W * 24h=240Wh, για 2 μέρες υπολόγισε 480Wh. Τώρα οι μπαταρίες, πες βάζεις μια αυτοκινήτου 40Ah @ 12V, αυτό μεταφράζεται σε 40Ah*12V=480Wh, άρα μία τέτοια μπαταρία σου βγάζει 2 μέρες χωρίς ηλιοφάνεια (απο 100% σε 0% όμως, πράγμα που πρέπει να αποφεύγεται, πιο σωστό είναι να την ξεφορτίζεις μέχρι το 50%~). Μετά θες πάνελ, πες ένα 80ρι , έχεις 4 ώρες ηλιοφάνεια εκεί που θα μπει; Ας πούμε 6, άρα 6h * 80W = 480Hw, άρα κάθε μέρα θα φορτίζει η μπαταρία αν έχει ήλιο, τώρα αν δεν έχει κάτι θα φορτίζει πάλι αλλά πόσο... Τέλος πάντων, στην σούμα, θες πάνελ πες 80€, θες μπαταρία πες 50€, θες μετατροπέα απο 12 σε 5V πες 10€, θες ρυθμιστή φόρτισης της μπαταρίας πες άλλα 10€, βάλε στεγανά κουτιά, μπαταρίες, βάση κάμερας και πάνελ σου βγαίνει κοντά στο 200ρι.... Πρόταση μου είναι η παραπάνω κάμερα (3G ή WiFi) για να μην μπλέκεις και με κατασκευές... Τώρα αν θες να κάνεις σύστημα με φωτοβολταϊκό δες την πραγματική κατανάλωση της κάμερας σου και κάνε τους υπολογισμούς σου όπως παραπάνω για να δεις τι μπαταρία και τι πάνελ σου χρειάζεται. Αν έχεις κάποια πρόταση για άλλο πάνελ ή μπαταρία γράψε να δούμε αν γίνεται. Απλά έχε στα υπόψιν οτι όσο μεγαλύτερη μπαταρία τόσο περισσότερο θα αντέξει η κάμερα όταν δεν έχει ήλιο, και όσο μεγαλύτερο πάνελ τόσο πιο γρήγορα φορτίζεις την μπαταρία όταν έχει ήλιο. Ελπίζω μην μου έφυγε τίποτα στις πράξεις, τσέκαρε τα και εσύ.
mrkra Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 γενικα τα φωτοβολταικα ειναι χρησιμα και ξηλωνονται ευκολα. Δεν ειμαι σιγουρος αν θα σου βγει σε καλο. Θα πας να λυσεις ενα προβλημα και θα βρεθεις με ενα ακομη ςκτος και αν το στησεις σε χωρο φυλασσομενο η τουλαχιστον μη προσβασιμο. Κατα τα αλλα οι μπαταριες αυτοκινητου δεν κανουν για τετοια χρηση. Θες ειδικου τυπου μπαταρια για φωτοβολταικα. Και κατι ακομη. Οι καμερες ip χακαρονται πολυ ευκολα ειδικα οι foscam ειναι για γελια(η για κλαματα οπως το δει κανεις).
stepap90 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Καλή πρόταση και αυτές οι "κυνηγετικές" κάμερες. Θα δώ τί με συμφέρει και θα αποφασίσω. Επίσης, πολύ χρήσιμος ο τρόπος υπολογισμού της κατανάλωσης, αυτό δεν ήξερα πώς να το βρώ για να ξέρω σε τί υλικά θα πρέπει να κοιτάζω. Το οικόπεδο δεν έχει δέντρα ή κτήρια μέσα, όποτε θα έχω αρκετές ώρες ήλιο, σχεδόν από την ανατολή μέχρι το σούρουπο (χοντρικά 8 ώρες αυτή την περίοδο ενώ το καλοκαίρι πολλές περισσότερες), στο σημείο που σκέφτομαι να την τοποθετήσω. 8 λεπτά πριν, mrkra είπε γενικα τα φωτοβολταικα ειναι χρησιμα και ξηλωνονται ευκολα. Δεν ειμαι σιγουρος αν θα σου βγει σε καλο. Θα πας να λυσεις ενα προβλημα και θα βρεθεις με ενα ακομη ςκτος και αν το στησεις σε χωρο φυλασσομενο η τουλαχιστον μη προσβασιμο. Κατα τα αλλα οι μπαταριες αυτοκινητου δεν κανουν για τετοια χρηση. Θες ειδικου τυπου μπαταρια για φωτοβολταικα. Και κατι ακομη. Οι καμερες ip χακαρονται πολυ ευκολα ειδικα οι foscam ειναι για γελια(η για κλαματα οπως το δει κανεις). Περιφραγμένο και κλειδομένο χώρο. Αν βαλω θα μπεί σε σημείο ψηλό, όχι εύκολα προσβάσιμο απο ξένους, χωρίς να κανουν μεγάλη ζημιά ή χωρίς εργαλεία. Έχω κατα νού να δώ αν ταιριάζουν μπαταρίες σαν των ups ή των ταμειακών μηχανών. Κλάιν αν χακάρουν την κάμερα, με ενα reset την ξαναλειτουργώ στο κινητό. Το θέμα είναι ότι οι "αντάρτες" που απλώνουν χέρια στην περιοχή εδώ, δεν πρεπει να τα έπαιρναν τοσο πολύ τα γράμματα ώστε να μπουν σε ΄τετοιες διαδικασίες (αν καταλαβαινεις τί εννοω) Ο γείτονας επίσης έχει οπτική επαφή οπότε και θα με ειδοποιήσει, απλά δεν γίνεται να είναι 24 ωρες stand by.
nikos903 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, mrkra είπε ....οι μπαταριες αυτοκινητου δεν κανουν για τετοια χρηση. Θες ειδικου τυπου μπαταρια για φωτοβολταικα. .... Σωστός, δεν είναι για τέτοια δουλειά η μπαταρία του αυτοκινήτου, βαθιάς εκφόρτισης θέλει, αλλά αυτές είναι πιο ακριβές. Δεν σημαίνει οτι του αυτοκινήτου δεν θα δουλέψει όμως, απλά ο χρόνος ζωής της θα πέσει, ένα χρόνο θα βγάλει; Δύο; Αυτό εξαρτάται απο τον κύκλο που θα της κάνει (απο 100 σε 0 ή απο 100 σε 50). 3 ώρες πριν, stepap90 είπε Το οικόπεδο δεν έχει δέντρα ή κτήρια μέσα, όποτε θα έχω αρκετές ώρες ήλιο, σχεδόν από την ανατολή μέχρι το σούρουπο (χοντρικά 8 ώρες αυτή την περίοδο ενώ το καλοκαίρι πολλές περισσότερες), στο σημείο που σκέφτομαι να την τοποθετήσω. Η απόδοση του πάνελ δεν είναι στο 100% όλη την ώρα, το max να το πιάσεις καννα 3ωρο και μετά πέφτει στα 2/3 χονδρικά. Μην το υπολογίσεις με max watt όλη την ώρα. (Δες εδώ πχ την απόδοση μίας εγκατάστασης ΦΒ συνάρτησή της ώρας). Για μπαταρίες βγάλε τιμή €/Wh στα Ah που θα υπολογίσεις οτι θες και δες τι σε συμφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα