vassilis_al Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα Peugeot 106 και το χειρόφρενο του για να «πιάσει» χρειάζεται να το τραβήξω αρκετά. Έτσι είπα στον πρώην μηχανικό μου πριν κανά 6μηνο (πλέον άλλαξα συνεργείο) να τσεκάρει τα ταμπούρα. Μου είπε ότι τα φρένα μου είναι μια χαρά, αλλά ο λόγος που σηκώνεται ψηλά το χειρόφρενο είναι επειδή έχει ξεκολλήσει η βάση του στο σασί και όταν τραβιέται ανασηκώνει τη λαμαρίνα ας πουμε και μου είχε πει ότι πρέπει να το κολλήσουμε και μπορεί να χρειαστεί να βγει η μοκέτα του αυτοκινήτου εάν δεν μπορεί να κολλήσει από κάτω. Αρχικα αυτό στέκει; Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Επιπλέον χρειάζεται να βγει η μοκέτα; Και αν ναι είναι μεγάλη διαδικασία; Εχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Ναι γίνεται,Εσύ δεν μπορεις να το δεις όταν τραβήξεις το χειρόφρενο ;
vassilis_al Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ναι γίνεται,Εσύ δεν μπορεις να το δεις όταν τραβήξεις το χειρόφρενο ; Πως να το δω;
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Να το ψάξεις.Κάτω απο τον μοχλό;Πιο πίσω;Βρες ενα λάκκο ή αναβατόριο και κοίτα το απο κάτω.Αλλίως βρίσκεις άλλο μάστορα να το δει.
vassilis_al Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 54 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Να το ψάξεις.Κάτω απο τον μοχλό;Πιο πίσω;Βρες ενα λάκκο ή αναβατόριο και κοίτα το απο κάτω.Αλλίως βρίσκεις άλλο μάστορα να το δει. Το χειρόφρενο δεν έχει κάποιο καπάκι που μπορώ να ξεκουμπώσω όπως σε πολλά αυτοκίνητα. Στην ουσία βγαίνει μέσα από τη μοκέτα, η οποία είναι ενιαία σε όλο το σαλόνι του αυτοκινήτου. Από κάτω θα το δει ο μηχανικός… Αν κοιτάξω εγώ, είναι ορατό; επισης αν δεν είναι αυτός ο λόγος που σηκώνεται τόσο ψηλά και εφόσον τα φρένα μου είναι εντάξει, μπορεί να είναι κάτι άλλο; Ή σίγουρα είναι αυτό;
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 ΝΑ έχουν ξεχειλώσει οι ντίζες.Δεν είναι κάτι δύσκολο να το δεις.Τις μαζευεις.Πιάνει και στους δύο τροχούς ή μονόπαντα; 1
Gatilaras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Το χειρόφρενο οσο το τραβας,χωρις το κουμπι,ακουγεται ο κλασσικός ηχος απο το οδοντωτό κτακ κτακ κτακ. Τράβηξε το με το κουμπί μεχρι οπου παει και επειτα δοκιμασε να δεις εαν ανασηκώνεται το χειρόφρενο κ αλλο αλλα χωρις να οπλίζει,στην ουσια να δεις εαν ανασηκώνει οντως(λιγο απιθανο δεν το εχω ξανακουσει) την λαμαρινα. Πιθανότερο να θέλει μαζεμα η ντιζα απο το ρεγουλατορο ή να εχουν ξεχειλωσει τα ταμπουρα. Μια παλια πατέντα που ισως δουλεψει ειναι η εξης: σταματησεις το αυτοκινητο σε ελαφρα κατηφορικο σημειο,το αφηνεις να τσουλησει λιγο και το σταματας μονο με το χειρόφρενο. Επανελαβε το 4-5 φορες αλλα μονο χειροφρενο χωρις φρενα. Κανονικα θα πρεπει να μαζεψει καμποσο. 1
vassilis_al Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε ΝΑ έχουν ξεχειλώσει οι ντίζες.Δεν είναι κάτι δύσκολο να το δεις.Τις μαζευεις.Πιάνει και στους δύο τροχούς ή μονόπαντα; Θα το πάω στο μάστορα λογικά, γιατί μόνος μου δεν μπορώ να τσεκάρω αν πιάνει στον έναν μόνο τροχό.. εκτός κι αν το σηκώσω με το γρύλο (;)🤔 11 ώρες πριν, Gatilaras είπε Το χειρόφρενο οσο το τραβας,χωρις το κουμπι,ακουγεται ο κλασσικός ηχος απο το οδοντωτό κτακ κτακ κτακ. Τράβηξε το με το κουμπί μεχρι οπου παει και επειτα δοκιμασε να δεις εαν ανασηκώνεται το χειρόφρενο κ αλλο αλλα χωρις να οπλίζει,στην ουσια να δεις εαν ανασηκώνει οντως(λιγο απιθανο δεν το εχω ξανακουσει) την λαμαρινα. Πιθανότερο να θέλει μαζεμα η ντιζα απο το ρεγουλατορο ή να εχουν ξεχειλωσει τα ταμπουρα. Μια παλια πατέντα που ισως δουλεψει ειναι η εξης: σταματησεις το αυτοκινητο σε ελαφρα κατηφορικο σημειο,το αφηνεις να τσουλησει λιγο και το σταματας μονο με το χειρόφρενο. Επανελαβε το 4-5 φορες αλλα μονο χειροφρενο χωρις φρενα. Κανονικα θα πρεπει να μαζεψει καμποσο. Θα το δοκιμάσω φίλε μου, ευχαριστω. Μακάρι να είναι αυτό που λες γιατί κι εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό, το να ξεκολλάει η βάση… μακάρι να θέλει απλά μάζεμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα