Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πληρώνω στην AZURE  ( MICROSOFT ) 1 € για 10 τιμολόγια , για να μου τα διαβάσει , και να μου φέρει πίσω μία κατάσταση ,
Σε excel  , όπου θα έχει το ΑΦΜ , το νούμερο τιμολογίου , το ποσό , το ΦΠΑ , το σύνολο , την ημερομηνία .
Πολύ θα ήθελα να πληρώνω έναν Έλληνα, με τα ίδια λεφτά , γιά τον ίδιο λόγο .
Τα τιμολόγια μου , είναι χιλιάδες , και γενικότερα στην Ελλάδα είναι δισεκατομμύρια .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Δημοσ.

Θα βοηθούσε αν περιέγραφες καλύτερα αυτό που θες να κάνεις, ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς θες και γενικά για να πάρεις και περισσότερες απαντήσεις. Τα τιμολόγια σε τι μορφή τα έχεις ? είναι εικόνες και τα κάνει OCR; Ποια εφαρμογή πληρώνεις από το Azure ;

Δημοσ.

Το θέμα είναι τι ακρίβεια έχει στην εξαγωγή των στοιχείων αυτό που χρησιμοποιείς στο azure και τι ακρίβεια θα έχει στην εξαγωγή των στοιχείων μια custom λύση. Είναι εύκολο να πάρει κάποιος μια έτοιμη βιβλιοθήκη και σε δέκα λεπτά να φτιάξει ένα πρόγραμμα που σκανάρει χιλιάδες τιμολόγια και εξάγει τα νούμερα από μέσα για να τα πετάξει μετά κατηγοριοποιημένα σε ένα csv file για το excel αλλά αν έστω και ένα στα εκατό παίζει να αναγνωριστεί λάθος τότε είναι δώρο άδωρον.

ocrprogr.jpg

Δημοσ.
14 ώρες πριν, oriok είπε

Θα βοηθούσε αν περιέγραφες καλύτερα αυτό που θες να κάνεις, ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς θες και γενικά για να πάρεις και περισσότερες απαντήσεις. Τα τιμολόγια σε τι μορφή τα έχεις ? είναι εικόνες και τα κάνει OCR; Ποια εφαρμογή πληρώνεις από το Azure ;

Αγαπητέ φίλε κάθε εφαρμογή πρέπει να ανταποκρίνεται σε μία πραγματική ανάγκη.

η δική μου ανάγκη είναι να σταματήσω να βγάζω τα ματάκια μου …

Ψάχνοντας διάφορα νούμερα σε ένα τιμολόγιο , είτε μηχανογραφικό , είτε χειρόγραφο.

Δηλαδή να μην βγάζω τα ματάκια μου Ψάχνοντας το ΑΦΜ  ,το νούμερο τιμολογίου , την ημερομηνία ,

την φορολογητέα αξία το ΦΠΑ από το συνολικό ποσό του τιμολογίου.

Αν η τεχνολογία μπορεί να με βοηθήσει , ώστε να μην κάνω πια , ότι έκαναν χιλιάδες λογιστές ,Επί αιώνες ,

είναι ευπρόσδεκτο !!!

Τα τιμολόγια τα έχω σε όλες τις μορφές και χαρτί και pdf …. και ότι να ναι …είναι αυτονόητο !!!

Αν τα έχω σε pdf … Γιατί να μην τα κάνω OCR ???  μάλλον είναι πολύ εύκολο αυτό !!!

το τι μπορεί να κάνει κάποιος , που θέλει να εμπλακεί  ,με τη AZUR ….  μάλλον είναι δικό του θέμα….

Εγώ κάνω άλλη δουλειά ....

Δημοσ.

Αυτό είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά (πάντα υπάρχει 1)

Σε PDF είναι σχετικά απλή δουλειά εαν και εφόσον είναι μηχανογραφημένο και δηλαδή είναι γραμμένα όλα σε μια προκαθορισμένη θέση με συγκεκριμένο μήκος κτλ

Σε χαρτί όμως μπορεί να είναι ότι νάναι....απο την γραφή του καθενός μέχρι λάθη στην καταχώρηση ...ανορθογραφίες και πάει λέγοντας.

Μήπως θα ήταν εύκολο να δείξεις κάποιο "κακό" τιμολόγιο (καλύτερα κάντο .jpg και σβύσε ευαίσθητα δεδομένα)

Και επίσης ενδιαφέρον είναι τι δουλειά κάνει το Azure σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Η data communications + epsilon net 

Έχουν προγράμματα που τα πληρώνω και κάνω τη δουλειά μου.

δλδ. 

Τους περνάω τιμολόγια σκαναρισμενα (και χειρόγραφα επισεις σκαναρισμενα) 

Και αυτοί μετά τα στέλνουν με τη σειρά τους στη Microsoft AZURE  και κάνει αυτή τη καταγραφή δεδομένων. 

Απλά το θέμα είναι να δώσω μια ιδέα σε κάποιον μήπως φτιάξει κάτι που να κάνει αυτή τη δουλειά περνώντας έγραφα είτε χειρόγραφα είτε ψηφιακά σε οποιαδήποτε μορφή και να βγει στην αγορά να κονομισει. 

Υπάρχει ξαναεπαναλαμβανω απλά πας σε αυτό μέσο μεσάζοντα. 

Αν υπάρχει κάποιος να το κάνει δεν θα βγει χαμένος για το λογο που προανέφερα και ξεκίνησα το θέμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς χρησιμοποιούν αυτήν την υπηρεσία και κάνουν τον μεσάζοντα

https://azure.microsoft.com/en-us/services/cognitive-services/computer-vision/

Το θέμα είναι ότι ενώ σαν υπηρεσία δεν είναι καθόλου δύσκολο να στηθεί περίπου σωστά, είναι πολύ δύσκολο να στηθεί ακριβώς σωστά και να είσαι σίγουρος ότι από όλα τα τιμολόγια (χειρόγραφα ή κακοσκαναρισμένα) το πρόγραμμα κατάφερε να πάρει σωστή τιμή (εφάμιλλη με την ανθρώπινη όραση). 

Επεξ/σία από patclo
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, archer100 είπε

Η Azure δεν κανει καθολου λαθη; Ακομα και σε χειρογραφα;

Καθόλου. 

Και κακογραμμένα να είναι είναι τόσο καλά σεταρισμενο που κάνει τη καλύτερη δουλειά. 

Δημοσ.

Τοτε πιστευω το ερωτημα μπορει να τεθει ως εξης:

Μπορει μια ομαδα ελληνων προγραμματιστων  να φτιαξει προγραμμα ισοδυναμο της Αζουρ;

Για να το απαντησουμε, θα χρειαστει να μαθουμε το μεγεθος και την πολυπλοκοτητα πισω απο το Αζουρ

Αν μιλαμε για προγραμμα 50 εκατομμυριων γραμμων κωδικα που πηρε 3 χρονια σε ομαδα 20 προγραμματιστων να το υλοποιησουν, μαλλον δεν ειναι ευκολο να γινει.

Αν ειναι 50.000 γραμμες και το εφτιαξαν 3 ανθρωποι σε 6 μηνες, τοτε, ναι, θα μπορουσε να γινει και θα αξιζε τον κοπο

Πιστευω μονο ατομα που εχουν ψαχτει πολυ σε αυτο το κομματι ακριβως, μπορουν να το απαντησουν

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, archer100 είπε

Τοτε πιστευω το ερωτημα μπορει να τεθει ως εξης:

Μπορει μια ομαδα ελληνων προγραμματιστων  να φτιαξει προγραμμα ισοδυναμο της Αζουρ;

Για να το απαντησουμε, θα χρειαστει να μαθουμε το μεγεθος και την πολυπλοκοτητα πισω απο το Αζουρ

Αν μιλαμε για προγραμμα 50 εκατομμυριων γραμμων κωδικα που πηρε 3 χρονια σε ομαδα 20 προγραμματιστων να το υλοποιησουν, μαλλον δεν ειναι ευκολο να γινει.

Αν ειναι 50.000 γραμμες και το εφτιαξαν 3 ανθρωποι σε 6 μηνες, τοτε, ναι, θα μπορουσε να γινει και θα αξιζε τον κοπο

Πιστευω μονο ατομα που εχουν ψαχτει πολυ σε αυτο το κομματι ακριβως, μπορουν να το απαντησουν

Προσωπικά μέσο της δουλειάς μου έχω μάθει για αυτά. 

Ότι πληροφορίες έχω τις έδωσα και πιο συγκεκριμένος δεν μπορώ να γίνω. 

Είναι θέμα ειδικότητας το οποίο δεν το κατέχω. 

Απλά η τεχνίτη νοημοσύνη μπήκε στη ζωή μας και ήρθε για να μείνει. 

Ως λογιστής Α το ρίχνω σαν ιδέα το θέμα μήπως κάποιος σεταρει κάτι σαν αυτό που άλλοι κάνουν τους μεσάζοντες και βγάζουν λεφτά μέσο Microsoft. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για τον 1 από τους προαναφερθέντες "καπαδόκκες" όσον αφορά μισθούς και μεταχείριση υπαλλήλων  (όχι αυτά που σερβίρουν στα διάφορα Media) το θεωρώ λίγο απίθανο το Azure να κάνει τόσο τρομακτικά καλή δουλειά....πιο πιθανόν να βάζουν 1 "σκλαβάκι" να κάνει οπτικό έλεγχο σε όσα επέστρεψε το Azure με χαμηλό βαθμό αναγνώρισης....

Ορίστε και 1 δείγμα απο εταιρεία που υποτίθεται ειδικεύεται σε χειρόγραφα τιμολόγια

https://nanonets.com/blog/invoice-ocr/

Μου αρέσει που κάνουν και επίδειξη και βγαίνουν τα ποσά άλλα ντ'αλλων...τρελλή επιτυχία.

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 4
Δημοσ.

Δεν είναι να γίνουν όλα τα τιμολόγια ηλεκτρονικά;

Κάτι τέτοιο είχε πάρει το μάτι μου.

Δείτε και το parabola.io

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...