Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε βρε παιδιά γιατί υπάρχουν καλώδια εκεί έξω (στην αγορά εννοώ) που τονίζουν ότι είναι SATA 2 (3Gb/s) και SATA 3 (6Gb/s) ? Μιλάμε τότε για συνωμοσία?...

image.png.9bc9810db65e92843833d7232a98ec03.png

image.png.98c4ebcf1394ddd6d476acc1dd297e5a.png

(από το site της Sharkoon)

Επεξ/σία από ultraxmode
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ultraxmode είπε

Τότε βρε παιδιά γιατί υπάρχουν καλώδια εκεί έξω (στην αγορά εννοώ) που τονίζουν ότι είναι SATA 2 (3Gb/s) και SATA 3 (6Gb/s) ? Μιλάμε τότε για συνωμοσία?...

image.png.9bc9810db65e92843833d7232a98ec03.png

image.png.98c4ebcf1394ddd6d476acc1dd297e5a.png

(από το site της Sharkoon)

Τα ίδια είναι. Δες εδώ:

https://www.gamersnexus.net/guides/1882-sata-cable-test-all-the-same

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτό το άρθρο το είχα διαβάσει προχθες.. κ είδα κ ένα βίντεο.. όμως.. παίζουν πολλά.. και δεν ξέρω κατά πόσο στέκουν αυτές οι μετρήσεις.. Τέλοσπάντων..

θα αγοράσω σίγουρα νέα καλώδια, με σιδεράκι που κρατάει καλά στο βύσμα..  μιας κ αυτά που έχω είναι αρκετά παλιά. Αλλά δεν θα πάνε χαμένα, θα τα δώσω.. οπότε.. 

με λίγα λόγια μου λέτε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά (σε SATA 2 vs SATA 3 καλώδια)... 

Ποιοτικά? εννοώ σαν ηλεκτρονικός σχεδιασμός? (Shielded vs non shielded κτλ?)

Επεξ/σία από ultraxmode
Δημοσ.

Πέρα από το θέμα της ταχύτητας εγώ θεωρώ προβληματικό και επικίνδυνο να έχεις τόσο παλιά καλώδια στο PC σου όπως και το να αγοράσεις τα πιο φτηνά με 30 λεπτά. Πιστεύω ότι τα SATA 3 της Sharkoon/Delock με 2 ευρώ είναι οκ και ότι δεν υπάρχει καν λόγος να γίνεται συζήτηση για SATA 2 cables.

Off topic, γνωρίζατε ότι τα sata cables της CableMod έχουν 19 λίρες το ένα στο amazon; Το kit της για modular PSU έχει κοντά 100 ευρώ και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει φοβερό value 🤣 🤣 🤣

Outstanding Value

Because of the time it takes to unsleeve and resleeve power supply cables, sleeving services can cost upwards of hundreds of dollars. Why pay more when you can achieve a premium, heatshrink-less look with CableMod cables?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είπα κι εγώ, ότι δεν απο τη στιγμή που υπάρχουν SATA 3 καλώδια, δεν χρειάζεται να πάρω SATA 2. Aκόμα και για το ψυχολογικό δλδ.. :) 

Sharkoon και DeLock. Τέλεια. Αυτή ήταν η απάντηση που έψαχνα. Σε ευχαριστώ @elpenor !!

Επεξ/σία από ultraxmode
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ultraxmode είπε

Είναι καλώδια SATA κόκκινα από παλιό Asus motherboard τα οποία με τον καιρό και τους συγχρονισμούς του θορύβου, βγαίνουν λίγο λίγο έξω κ δεν πατάνε καλά (ίσως οι επαφές τους έχουν φθαρεί με τα χρόνια). Τα σπρώχνω λίγο μέσα και μετά όλα καλά. Οπότε πρέπει να αλλαχτούν.

Μόνο εγώ δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ts ή όλοι το περάσατε στο ντουκου; 🤔 🤔 🤔

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ οτι κατάλαβα θελει να αλλαξει το 7 pin sata καλώδιο με νεότερης γενιάς ... [;]

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ.
4 ώρες πριν, skoulas είπε

Μόνο εγώ δεν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ts ή όλοι το περάσατε στο ντουκου; 🤔 🤔 🤔

Να σου πω την αλήθεια θεώρησα ότι εννοούσε κραδασμούς με περίεργη διατύπωση, αλλά που να ανοίγουμε κουβέντες τώρα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, phph είπε

Να σου πω την αλήθεια θεώρησα ότι εννοούσε κραδασμούς με περίεργη διατύπωση, αλλά που να ανοίγουμε κουβέντες τώρα.

Nαι κραδασμούς εννοούσα. 

Δημοσ.

Κραδασμούς, έ;

Που να ξεκουμπώνουν SATA καλώδια;

Δε θα είχε μείνει τίποτα όρθιο στο pc σου. Και δεν εννοώ τους μηχανικούς δίσκους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, phph είπε

Κραδασμούς, έ;

Που να ξεκουμπώνουν SATA καλώδια;

Δε θα είχε μείνει τίποτα όρθιο στο pc σου. Και δεν εννοώ τους μηχανικούς δίσκους.

Βρίσκομαι στον χώρο του IT από το 1998. Πίστεψέ με, έχω δει χιλιάδες SATA καλώδια χωρίς στήριξη με το μεταλλικό κλιπ που να φθείρονται οι επαφές τους και να "αδυνατίζουν", με αποτέλεσμα για ψύλλου πήδημα να βγαίνουν προς τα έξω (ΟΧΙ ΕΝΤΕΛΩΣ) και να μην πατάνε καλά. ΤΟ ίδιο και με UTP cables σε switches ή patch panels που λόγω συγχρονισμού με τους κραδασμούς των ανεμιστήρων του κουτιού (ή του rack αντίστοιχα) πετιούνται σιγά σιγά προς τα έξω. 

Στο PC μου τώρα, τα καλώδια που βγαίνουν σιγά σιγά προς τα έξω και δεν πατάνε καλά, είναι μόνο τα παλιά καλώδια SATA χωρίς μεταλλικό έλασμα στήριξης. 

Μπήκα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το ποιά μάρκα (επειδή πολλοί απο εδώ μέσα είστε και gamers - εγώ δεν είμαι - ) είναι καλή ποιοτικά για SATA 3 καλώδια. Αυτή ήταν η ερώτησή μου εξ αρχής.. δεν ήθελα κουβεντούλα με ειρωνίες κτλ.. Αν ξέρεις να απαντήσεις στην ερώτησή μου απάντησε, νομίζω η χωρίς καμία βάση ειρωνία σου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και μου είναι ουσιαστικά άχρηστη φίλε μου.. 

Αυτά. Να είσαι καλά.

Επεξ/σία από ultraxmode
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/2/2020 στις 9:50 ΠΜ, ultraxmode είπε

Πίστεψέ με, έχω δει χιλιάδες SATA καλώδια χωρίς στήριξη με το μεταλλικό κλιπ που να φθείρονται οι επαφές τους και να "αδυνατίζουν", με αποτέλεσμα για ψύλλου πήδημα να βγαίνουν προς τα έξω (ΟΧΙ ΕΝΤΕΛΩΣ) και να μην πατάνε καλά. ΤΟ ίδιο και με UTP cables σε switches ή patch panels που λόγω συγχρονισμού με τους κραδασμούς των ανεμιστήρων του κουτιού (ή του rack αντίστοιχα) πετιούνται σιγά σιγά προς τα έξω. 

Πιθανολογώ ότι δεν αναφέρεσαι σε πιστοποιημένα καλώδια, φισάκια, πριζάκια, τερματισμούς, εξοπλισμό.

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ.

Ανθρωπος που ασχολείται με την πληροφορική 22 έτη κατά δήλωση του αγνοεί ότι ΔΕΝ υπάρχουν καλώδια SATA 1.5, 3 και 6 Gbps, ΑΛΛΑ ΔΙΑΥΛΟΙ που είναι και backwards συμβατοί μεταξύ τους, ΕΠΙΣΗΣ δεν επηρεάζονται τα data κατά την μεταφορά τους από το καλώδιο SATA, ΑΛΛΑ είτε φτάνουν είτε ΟΧΙ αν για οποιοδήποτε λόγο διακοπή το data link, for gods shake τα δεδομένα μεταδίδονται ΨΗΦΙΑΚΑ και δεν παίζουν κανένα ρόλο τα καλώδια........

• Like 2
Δημοσ.
19 hours ago, Coppermine said:

🤣

19 hours ago, htaccess said:

Πιθανολογώ ότι δεν αναφέρεσαι σε πιστοποιημένα καλώδια, φισάκια, πριζάκια, τερματισμούς, εξοπλισμό.

Αναφέρομαι σε πιστοποιημένο εξοπλισμό και πιστοποιημένη οριζόντια καλωδίωση.

19 hours ago, Coppermine said:

Ανθρωπος που ασχολείται με την πληροφορική 22 έτη κατά δήλωση του αγνοεί ότι ΔΕΝ υπάρχουν καλώδια SATA 1.5, 3 και 6 Gbps, ΑΛΛΑ ΔΙΑΥΛΟΙ που είναι και backwards συμβατοί μεταξύ τους, ΕΠΙΣΗΣ δεν επηρεάζονται τα data κατά την μεταφορά τους από το καλώδιο SATA, ΑΛΛΑ είτε φτάνουν είτε ΟΧΙ αν για οποιοδήποτε λόγο διακοπή το data link, for gods shake τα δεδομένα μεταδίδονται ΨΗΦΙΑΚΑ και δεν παίζουν κανένα ρόλο τα καλώδια........

Τότε for God shake Πήγαινε πες τα αυτά σε εταιρίες κολοσσούς που πουλάνε SATA 2 KAI SATA 3 καλώδια. Εκτός κι αν θέλεις να μας πεις ότι όλα τα καλώδια είνια ποιοτικά τα ίδια.. οπότε.. τι να πω.. καληνύχτα.. 

Πήγαινε εσύ και βάλε σπίτι σου πχ, ηλεκτρολογικά καλώδια του μισού ευρώ με πάχος τρίχας.. και να δω αν θα ξαναβγεις από το σπίτι σου. Με πυροσβεστήρα θα είσαι εκεί και θα περιμένεις τη φωτίτσα.

Στο θέμα μας και για να μην μακρηγορούμε, ρώτησα (ξανα λέω) ποιά μάρκα καλώδια SATA 3 (οπως βλέπεις κ παραπάνω υπάρχουν κατάλογοι πχ της Sharkoon που διαχωρίζουν τα SATA 2 από τα SATA 3 Καλώδια) να αγοράσω, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αν τώρα εσύ θέλεις κουβεντούλα και ειρωνίες κ ναζάκια, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά δεν θα κάτσω να το συνεχίσω οπότε σταματάω εδώ. 

Από το Serialata.org :

"Problems may be related to the use of cables made from marginal materials that
perform at the edges of SATA 3Gb/s tolerances, which could become a failure point at the faster 6Gb/s signal rates. SATAIO therefore recommends that only high quality
cables and connectors be utilized for SATA 6Gb/s."

αλλά αυτοί δεν ξέρουν... οι μάγιες μέλισσες ξέρουν καλύτερα. Δεν είναι μόνο η ταχύτητα ξέρεις, αλλά και το fail point και επειδή οι υπολογιστές μου παίζουν 24/7 θέλω να είμαι σίγουρος ότι έχω τα καλύτερα standards για τον εξοπλισμό μου.

PS : αγόρασα τα SATA 3 cables της Sharkoon. Είμαι φτωχότερος κατά 10 ευρώ. Thread closed. 🔒blockquote widget

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, ultraxmode είπε

Αναφέρομαι σε πιστοποιημένο εξοπλισμό και πιστοποιημένη οριζόντια καλωδίωση.

Κοίταξε, άλλο να είναι πιστοποιημένη η καλωδίωσή / εγκατάστασή σου με τερματισμούς rj45 του κιλού, και άλλο με rj45 panduit.

Χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω, άλλα θεωρώ τραβηγμένο το παρακάτω>

2 ώρες πριν, htaccess είπε

UTP cables σε switches ή patch panels που λόγω συγχρονισμού με τους κραδασμούς των ανεμιστήρων του κουτιού (ή του rack αντίστοιχα) πετιούνται σιγά σιγά προς τα έξω. 

Μήπως δεν έχουν διευθετηθεί σωστά μέσα στο rack, κρέμονται πολλά μαζί από τα ports με αποτέλεσμα να μην αντέχουν το βάρος ?

Γιατί έτσι, με τις δονήσεις/κραδασμούς έχει μια λογική, κάποια στιγμή θα φθαρούν και θα αρχίσουν να φεύγουν.

Επεξ/σία από htaccess
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...