ultraxmode Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω να αγοράσω και να αλλάξω όλα τα καλώδια SATA των δύο υπολογιστών που έχω, σε SATA 3 (6Gb/s). Έχετε να μου προτείνετε κάποια καλά και vfm? Έχω βρει τα Sharkoon και τα Nedis (τα οποία δεν τα ξέρω αλλά είνια φθηνότερα). Εσείς τι θα αγοράζατε? Ευχαριστώ!
ultraxmode Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, zx1234r είπε Τα φθηνότερα που μπορείς να βρεις Καμία διαφορά?
ultraxmode Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 οκ παιδιά.. οπότε θα ψάξω για τα φθηνότερα SATA 3 καλώδια.. Βέβαια νομίζω πως ποιοτικά κάθε εταιρία, μπορεί και να διαφέρει λίγο ε? υλικά.. τρόπος που φτιάχνονται.. oh well..
zx1234r Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Σε τέτοιο καλώδιο δεν έχει καμία μα καμία διαφορά.
Pstathece Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ultraxmode είπε Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω να αγοράσω και να αλλάξω όλα τα καλώδια SATA των δύο υπολογιστών που έχω, σε SATA 3 (6Gb/s). Έχετε να μου προτείνετε κάποια καλά και vfm? Έχω βρει τα Sharkoon και τα Nedis (τα οποία δεν τα ξέρω αλλά είνια φθηνότερα). Εσείς τι θα αγοράζατε? Ευχαριστώ! Ελπίζω πως δε θες να το κάνεις για να κερδίσεις σε ταχύτητα ή κάτι τέτοιο. Επειδή το καλώδιο sata είναι ίδιο για όλα τα sata interfaces, το μόνο που αλλάζει τις ταχύτητες μεταφοράς είναι το ποιο interface υποστήριζουν η μητρική και η συσκευή που θα βάλεις στην sata θύρα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από Νυσταγμένος 3
ultraxmode Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε Ελπίζω πως δε θες να το κάνεις για να κερδίσεις σε ταχύτητα ή κάτι τέτοιο. Επειδή το καλώδιο sata είναι ίδιο για όλα τα sata interfaces, το μόνο που αλλάζει τις ταχύτητες μεταφοράς είναι το ποιο interface υποστήριζουν η μητρική και η συσκευή που θα βάλεις στην sata θύρα. Το θέμα μου είναι ότι έχω μείνει με κάποια καλώδια SATA απο παλιές motherboard, που νομίζω πως είναι SATA 2 (3Gb/s) οπότε θέλω να είμια σίγουρος ότι κερδίζω ταχύτητα από τα καλώδια SATA 3. Αλλά επιπλέον, τα παλιά μου καλώδια δεν έχουν σιδεράκι που κλειδώνει στις θέσεις SATA οπότε μερικές φορές δεν πατάνε καλά και έχω προβλήματα. Οπότε μιας και που θέλω να τα αλλάξω, ας πάρω τα "καλύτερα/ταχύτερα".
phph Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Πόσα SATA 3 καλώδια χρειάζεσαι; Εννοώ πόσους SATA SSD δίσκους έχεις; Γιατί μόνο εκεί έχει νόημα το SATA 3. Η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα του SATA 3 είναι τα 6GB/s. Στην πράξη, βλέποντας που σταματάνε οι SATA 3 SSD, η μέγιστη ταχύτητα πρέπει να είναι στα 500 - 600 MB/s. Άρα του SATA 2 είναι στα 250 - 300MB/s. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μηχανικός σκληρός δίσκος που να πλησιάζει αυτές τις ταχύτητες. Για τα δε CD/DVD/BR Players/recorders οιύτε που το συζητάμε. Κάθε καινούργια motherboard (που υποστηρίζει SATA 3) που έχω αγοράσει, δίνει και 2 καλώδια SATA 3, οπότε μου κάνει εντύπωση που χρειάζεται να αγοράσεις. Άσε που τελικά τα SATA 2 καλώδια στην πλειοψηφία τους, πιάνουν SATA 3 ταχύτητες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Επίσης ποτέ δεν είχα πρόβλημα με SATA καλώδιο να μην πατάει καλά. Αν το βάλεις εξ αρχής καλά και κλείσεις το κουτί, δεν φεύγει από τη θέση του. Αντιθέτως το πρόβλημά μου πάντα είναι ότι δεν βγαίνουν εύκολα και το σιδεράκι, που λες, μάλλον χειροτερεύει τα πράγματα. Αντίθετα τα καλώδια με γωνιακό βύσμα μπορεί να βοηθήσουν στην καλύτερη τακτοποίησή τους, ανάλογα με τη motherboard και τη διάταξη των συσκευών μέσα στο κουτί. Αν έχεις προβλήματα ίσως οφείλονται αλλού. Μπορεί σε προβληματικό καλώδιο/βύσμα (ακόμη και στη motherboard ή τη συσκευή) και όχι στο SATA 3. 1
ultraxmode Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, phph είπε Πόσα SATA 3 καλώδια χρειάζεσαι; Εννοώ πόσους SATA SSD δίσκους έχεις; Γιατί μόνο εκεί έχει νόημα το SATA 3. Η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα του SATA 3 είναι τα 6GB/s. Στην πράξη, βλέποντας που σταματάνε οι SATA 3 SSD, η μέγιστη ταχύτητα πρέπει να είναι στα 500 - 600 MB/s. Άρα του SATA 2 είναι στα 250 - 300MB/s. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μηχανικός σκληρός δίσκος που να πλησιάζει αυτές τις ταχύτητες. Για τα δε CD/DVD/BR Players/recorders οιύτε που το συζητάμε. Κάθε καινούργια motherboard (που υποστηρίζει SATA 3) που έχω αγοράσει, δίνει και 2 καλώδια SATA 3, οπότε μου κάνει εντύπωση που χρειάζεται να αγοράσεις. Άσε που τελικά τα SATA 2 καλώδια στην πλειοψηφία τους, πιάνουν SATA 3 ταχύτητες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Επίσης ποτέ δεν είχα πρόβλημα με SATA καλώδιο να μην πατάει καλά. Αν το βάλεις εξ αρχής καλά και κλείσεις το κουτί, δεν φεύγει από τη θέση του. Αντιθέτως το πρόβλημά μου πάντα είναι ότι δεν βγαίνουν εύκολα και το σιδεράκι, που λες, μάλλον χειροτερεύει τα πράγματα. Αντίθετα τα καλώδια με γωνιακό βύσμα μπορεί να βοηθήσουν στην καλύτερη τακτοποίησή τους, ανάλογα με τη motherboard και τη διάταξη των συσκευών μέσα στο κουτί. Αν έχεις προβλήματα ίσως οφείλονται αλλού. Μπορεί σε προβληματικό καλώδιο/βύσμα (ακόμη και στη motherboard ή τη συσκευή) και όχι στο SATA 3. Για το ένα PC, έχω την Gigabyte GA-Z68XP-UD3P. Λογικά τα μαύρα καλώδια SATA που έχει μέσα, πρέπει να είναι SATA 3. Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Για τα καλώδια χωρίς σιδεράκι, ναι, έχω πρόβλημα. Είναι καλώδια SATA κόκκινα από παλιό Asus motherboard τα οποία με τον καιρό και τους συγχρονισμούς του θορύβου, βγαίνουν λίγο λίγο έξω κ δεν πατάνε καλά (ίσως οι επαφές τους έχουν φθαρεί με τα χρόνια). Τα σπρώχνω λίγο μέσα και μετά όλα καλά. Οπότε πρέπει να αλλαχτούν. Έχω 6 SSDs στα 2 PC που έχω γιατί τρέχω πολύ VMWare, HyperV VMs κτλ για labs. Oπότε ξέρω γω? Δεν βλέπω το λόγο να μην πάρω SATA 3 καλώδια.. Για τα DVDs ναι! Φυσικά και δεν θα αγοράσω. Για τους μηχανικούς θα το σκεφτώ.. όντως λογικά δεν θα μπορούν να φτάσουν αυτές τις ταχύτητες..
logistoulis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, ultraxmode είπε Για το ένα PC, έχω την Gigabyte GA-Z68XP-UD3P. Λογικά τα μαύρα καλώδια SATA που έχει μέσα, πρέπει να είναι SATA 3. Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Για τα καλώδια χωρίς σιδεράκι, ναι, έχω πρόβλημα. Είναι καλώδια SATA κόκκινα από παλιό Asus motherboard τα οποία με τον καιρό και τους συγχρονισμούς του θορύβου, βγαίνουν λίγο λίγο έξω κ δεν πατάνε καλά (ίσως οι επαφές τους έχουν φθαρεί με τα χρόνια). Τα σπρώχνω λίγο μέσα και μετά όλα καλά. Οπότε πρέπει να αλλαχτούν. Έχω 6 SSDs στα 2 PC που έχω γιατί τρέχω πολύ VMWare, HyperV VMs κτλ για labs. Oπότε ξέρω γω? Δεν βλέπω το λόγο να μην πάρω SATA 3 καλώδια.. Για τα DVDs ναι! Φυσικά και δεν θα αγοράσω. Για τους μηχανικούς θα το σκεφτώ.. όντως λογικά δεν θα μπορούν να φτάσουν αυτές τις ταχύτητες.. έχεις μετρήσει τους ssd σου να διαπιστώσεις ότι όντως σε κόβουν τα σατα που ήδη έχεις;
ultraxmode Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, logistoulis είπε έχεις μετρήσει τους ssd σου να διαπιστώσεις ότι όντως σε κόβουν τα σατα που ήδη έχεις; όχι. όμως οι SSDs που έχω, πιάνουν μέχρι και 550MB/s, οπότε οι SATA 2 δεν μπορούν (λόγω πρωτοκόλλου) να πιάσουν τέτοιες ταχύτητες..
logistoulis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, ultraxmode είπε όχι. όμως οι SSDs που έχω, πιάνουν μέχρι και 550MB/s, οπότε οι SATA 2 δεν μπορούν (λόγω πρωτοκόλλου) να πιάσουν τέτοιες ταχύτητες.. αν δεν τα μετρήσεις με κάποιο πρόγραμμα από τα άπειρα που υπάρχουν εκεί έξω πώς θα πας να δώσεις χρήματα για να γίνει τι; και πώς σκοπεύεις να το καταλάβεις; εγώ επειδή νομίζω ότι όλα τα καλώδια είναι ίδια και δεν υπάρχει sata 3 καλώδιο επί της ουσίας μόνο μητρικές και ssd μπορούν να χαρακτηριστούν ή όχι sata 3, θα σου πρότεινα να μετρήσεις πού είσαι τώρα πριν πετάξεις τα λεφτά σου Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από logistoulis
Pstathece Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, logistoulis είπε αν δεν τα μετρήσεις με κάποιο πρόγραμμα από τα άπειρα που υπάρχουν εκεί έξω πώς θα πας να δώσεις χρήματα για να γίνει τι; και πώς σκοπεύεις να το καταλάβεις; εγώ επειδή νομίζω ότι όλα τα καλώδια είναι ίδια και δεν υπάρχει sata 3 καλώδιο επί της ουσίας μόνο μητρικές και ssd μπορούν να χαρακτηριστούν ή όχι sata 3, θα σου πρότεινα να μετρήσεις πού είσαι τώρα πριν πετάξεις τα λεφτά σου Αν το βασικό θέμα του είναι το να μην πατάνε καλά και να μην κουμπωνουν, τότε ας πάρει καινούρια καλώδια. Αλλά αν το θέμα είναι οι ταχύτητες, όπως είπες καμία διαφορά δεν έχει το καλώδιο.
dancer_69 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 17 ώρες πριν, ultraxmode είπε Το θέμα μου είναι ότι έχω μείνει με κάποια καλώδια SATA απο παλιές motherboard, που νομίζω πως είναι SATA 2 (3Gb/s) οπότε θέλω να είμια σίγουρος ότι κερδίζω ταχύτητα από τα καλώδια SATA 3. Αλλά επιπλέον, τα παλιά μου καλώδια δεν έχουν σιδεράκι που κλειδώνει στις θέσεις SATA οπότε μερικές φορές δεν πατάνε καλά και έχω προβλήματα. Οπότε μιας και που θέλω να τα αλλάξω, ας πάρω τα "καλύτερα/ταχύτερα". Φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει αυτό που έγραψε ο @Νυσταγμένος παραπάνω, μιας και συνεχίζεις να αναφέρεσαι σε SATA 2 και SATA 3 καλώδια, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις, μιας και ο ίδιος ο τίτλος του θέματος αποτελεί παρανόηση. Tα καλώδια είναι SATA σκέτο. Τα SATA 2 και SATA 3 έχουν να κάνουν με την υποστήριξη που παρέχει για αυτά η μητρική και η κάθε αντίστοιχη συσκευή. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις