Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Για πρώτη φορά φεύγω φουλ ενήλικας για ταξίδι στα εξωτερικά. Ρουμανία συγκεκριμένα, πρέπει πια να είναι το ταξίδι του φτωχού. Παρόλα αυτά πάω 5-6 μέρες και έχω χεστεί πάνω μου γιατί σκοπεύω να κάνω με το κορίτσι roadtrip σε όλα τα μέρη!

Απορίες : 

1. Κλείνω μια σειρά ξενοδοχείων μέσα από TRIVAGO (δεν το έχω ξανακάνει). Απ' ότι καταλαβαίνω, προ-πληρωμή όλα. Είναι για 1η ή 2η  εβδομάδα ΜΑΡΤΙΟΥ. Σίγουρα θα πάω μέχρι εκεί, απλά έχω βγάλει ένα πρόγραμμα με τα μέρη και προσπαθώ να βάλω στην άκρη το ADHD μου και να τα κάνω σωστά, και διαδοχικά μέσα στο χάρτη! Πέρα από το γεωγραφικό, που θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα να με βοηθήσετε.. Υπάρχει κάτι που γενικά θα με συμβουλεύατε να προσέξω για να μην καταστραφεί το ταξίδι;

2. Το αυτοκίνητο, από που προτείνετε να το κλείσω; Μπαίνω Carflexi λ.χ. που έχει μέτριες κριτικές, και βλέπω ένα AYGO στα 8€ τη μέρα για εκείνη τη περίοδο. Φαντάζομαι πρέπει να τα κλείσω από τώρα για να μείνει έτσι η τιμή ε; Υπάρχει κάτι που πρέπει πάλι να προσέξω; Συμπ. και ασφάλεια κλοπής / αστικής λέει σε αυτή τη τιμή.. Μόνο φουλ ντεπόζιτο να επιστρέψω γράφει!

3. Γενικά, κάθε βοήθεια μου είναι πολύτιμη, φοβάμαι μη τα σκατώσω.. =/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

2. Το αυτοκίνητο, από που προτείνετε να το κλείσω; Μπαίνω Carflexi λ.χ. που έχει μέτριες κριτικές, και βλέπω ένα AYGO στα 8€ τη μέρα για εκείνη τη περίοδο. Φαντάζομαι πρέπει να τα κλείσω από τώρα για να μείνει έτσι η τιμή ε; Υπάρχει κάτι που πρέπει πάλι να προσέξω; Συμπ. και ασφάλεια κλοπής / αστικής λέει σε αυτή τη τιμή.. Μόνο φουλ ντεπόζιτο να επιστρέψω γράφει!

Eπειδή φαντάζομαι είσαι και νέος οδηγός, σκέψου μήπως πρέπει να πάρεις πλήρη ασφάλιση. Βγαίνει πολύ πιο ακριβά, αλλά σε περίπτωση ατυχήματος ακόμα και δικού σου λάθους σε καλύπτει.

Δημοσ.

Φιλε μου ηδη τα εχεις σκατωσει αφου παιρνεις και το κοριτσι σου μαζι 😀

Πλακα κανω

Εγω δεν θα προπληρωνα ξενοδοχεια.Καλυτερα ακριβοτερα παρα να μου τυχει κατι και να χασω ολα τα χρηματα.

Το carflexi εχει πολυ κακες κριτικες οποτε οπως ειπα και πριν βρες καλυτερο σαιτ για ενοικιαση και πληρη ασφαλιση.Να εχεις gps στο αυτοκινητο,θα σου λυσει τα χερια.Αν κινηθεις σε εθνικες οδους μαθε τι παιζει με τα διοδια.

Δημοσ.

Δεν αξίζει να μην το κάνω! Δεν γίνεται διαφορετικά να τα καταφέρουμε. Η μόνη εναλλακτική είναι να μείνουμε σε ένα μέρος, και ΟΠΟΥ μπορούμε να φτάσουμε από εκεί και πέρα.

Τα έχω κάνει 350€ για μένα και άλλα τόσα για το κορίτσι. Τα καταφέρνουμε.. γιατί να μην πάμε για το μάξιμουμ εμπειρίας εφ' όσον το κάνουμε που το κάνουμε.

Παιδιά, οδηγάω από το 2011 και δεν έχω προκαλέσει εγώ ποτέ σοβαρό ατύχημα παρά μόνο αγγίγματα με 2-5 χλμ την ώρα, μέρας μέρσημεριού στη ζαλάδα.. Δεν νομίζω να μην μπορώ να τα καταφέρω. Επίσης ένας φίλος μου σύστησε να ΒΓΑΛΩ ΦΩΤΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ το αμάξι μόλις το παραλάβω γιατί μπορεί μετά να με κατηγορούν για διάφορα λένε. Λέω να το ρισκάρω με τη μικτή, και εδώ θα μπορούσα να τη πατήσω έτσι και μικτή δεν έχω..

'Αλλο. Οι τιμές που είδα είναι για πιστωτική, εγώ δε διαθέτω τέτοια. Στα 20€ τη μέρα μου βγαίνει περίπου με debit..

Δημοσ.

Για Βουκουρεστι : προσπαθησε να βρεις ξενοδοχειο με πολλα αστερια τουλαχιστον 4

το τριαστερο Ρουμανια παιζει να ειναι καμμια αποθηκη ή δωματιο χωρις θερμανση

Γενικα χοτελ μη τσιγκουνευτεις Ρουμανια γιατι θα τραβας τα μαλλια σου! Οσο πιο κεντρο τοσο πιο καλα...

Αμαξι εγω προσωπικα νοικιασα ντατσια (λογκαν) απο τοπικο πρακτορα με φουλ ασφαλιση γιατι οδηγησα σχεδον σε ολη τη χωρα. Σκυλι το αμαξι! (δεν ειναι τυχαιο που ολοι αυτα οδηγουν ακομα και με χιονια)

Υ.Γ: το φαγητο ειναι φθηνο και καλο και παντου(π.χ Panos)οποτε θα γλιτωσεις χρηματα εκει (επαρχια ακομα πιο φθηνα!)

Δημοσ.

Περί των TIPS Σας υπερ ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μέσα στα must-check έβαλα και το θέμα παραπάνω με τα διόδια που ανέφερε ο φίλος! Τέτοια θέλω να μου πείτε, που αποκλείεται να τα σκεφτώ μόνος μου!

Περί HOTELS : @vamvakoola, ψιλο-συστημένος θα πάω σε αυτά που θα πάω, στα περισσότερα αν όχι όλα έχει μείνει φίλος και μου τα προτείνει! Και στα χωριουδάκια! 

Περί ΑΜΑΞΙΟΥ : Δηλαδή κανένα AYGO ή παρεμφερές δεν προτείνετε που είναι πιο νόστιμο και μαζεμένο ε; Θα έχω το νου μου για LOGAN και εγώ, δε βαριέσαι.. άλλωστε δε βλέπω ούτε χρώμα, ούτε κυβισμό.

Για το φαγητό ξέρω. Είναι το μόνο που δεν σκάω. Όλα τ' άλλα είναι το θέμα. :'D

Δημοσ.

ναι παρε και καμμια φεραρι

1)θα σε καταλαβουν αμεσως οτι εισαι τουριστας, ειδικα επαρχια

2)Κλοπη; ποσιμπολ...

εγω δεν ειχα φιλους απλως επαθα και εμαθα

Κατα τα αλλα ειναι απο τις καλυτερες επιλογες για χειμερινες διακοπες (Παρισι και αλλες #@$ες) και ευχομαι να περασετε καλα

Δημοσ.

Εχεις το διπλωμα νεου τυπου? Με το παλιο το ροζακι δεν νομιζω να καταφερεις να νοικιασεις αυτοκινητο στο εξωτερικο.

Υπολογισε παντα οτι θα προκυψει κατι και μην ζορισεις πολυ το προγραμμα σου, ειδικα τωρα που ειναι η πρωτη σου αποπειρα. Θα προτεινα δηλαδη κατι πιο safe για πρωτο ταξιδι. Οτι τοσο απο αποψη κινδυνου, αλλα απειριας και οργανωσης. 

Εχε μαζι σου εξτρα cash για τα μπλοκα που θα σε σταματησουν σχεδον σιγουρα :rolleyes:

Στο Βουκουρεστι οδηγανε σαν τρελλοι, εχε το νου σου.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατι που ξεχασα: το γραφειο ενοικιασης που ειχα βρει (μονος) δεν ηταν πολυεθνικη αλλα ντοπιο. Επειδη ειχα ακουσει πολλα για πιστωτικες καναμε τη συμφωνια με μετρητα και εδωσα μια εγγυηση επισης μετρητα. Ο τυπος ηταν αψωγος και γενικα ελεγα παντου οτι ειμαι ελληνας ειδικα επαρχια μιας και υπαρχει συμπαθεια...τουλαχιστον εγω αυτο εισπραττω

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε

'Αλλο. Οι τιμές που είδα είναι για πιστωτική, εγώ δε διαθέτω τέτοια. Στα 20€ τη μέρα μου βγαίνει περίπου με debit..

για ρουμανία δε ξέρω αλλά σε πολλές χώρες δε παίζει να νοικιάσεις χωρίς πιστωτική. Δηλαδή γίνεται (πληρώνεις εγγύηση μετρητά) αλλά θέλει ψάξιμο να βρεις το γραφείο που το δέχεται. έλεγξε το πρώτα μη πας εκεί και φας καμία φόλα. η πληρωμή μπορεί να γίνει με χρεωστική αλλά όταν πας να το παραλάβεις θα σου ζητήσουν πιστωτική για την εγγύηση.

όσο για το αυτοκίνητο δεν αξίζει καν να ασχολείσαι, δε θα το αγοράσεις. Μια εβδομάδα θα το οδηγήσεις, πάρε το φθηνότερο που θα βρεις. Εγώ πάντα αυτό κάνω και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. εννοείται δε θα πάρεις smart αν έχεις αποσκευές κι έχεις σκοπό να τη βγάλεις στους αυτοκινητοδρόμους σε όλο το ταξίδι.

οι τιμές όπως σου είπαν είναι χαμηλές διότι αναγράφονται χωρίς ασφάλεια. Αν προσθέσεις και ασφάλεια διπλασιάζονται (και λίγο παραπάνω). Προσωπικά σε ξένη χώρα νοικιάζω με ασφάλεια. Δε θέλω να γίνει καμια στραβή και να τρέχω. ας δώσω 50€ παραπάνω. δε τρέχει κάτι. σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο. αν το θεωρείς έξοδο μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις για το ταξίδι σου. το ότι στην ελλάδα δεν έχεις μικτή, δεν είναι το ίδιο. άλλο να γίνει ζημιά με δικό σου αμάξι που στο κάτω κάτω μπορείς να πεις δε το φτιάχνω και το κυκλοφορώ με λακούβες και γρατσουνιές και άλλο να γίνει σε ενοικιαζόμενο όπου θα απαιτήσουν άμεσα τα χρήματα. Και δε ξέρεις πόσα θα ζητήσουν. 

όταν παραλάβεις το αμάξι θα κάνεις μια γύρα να δεις τυχόν γρατσουνιές-βαθουλώματα... και θα τα αναφέρεις τον υπάλληλο. αυτός θα τα σημειώσει στο χαρτί. 

• Like 2
Δημοσ.

^ Εννοείται θα το κάνω φίλε Γιαούρτι. Τώρα για τη μικτή θα το έβλεπα, αν μου έλεγες πως ΔΕΝ έχει απαλλαγή τα πρώτα 200€ ξέρω γω. Αν είναι να πάω για να κάνω το αμάξι ζμπαράλια.. τι να πω.. Πιθανολογώ πως θα είναι κάτω του 200€ (όπως γρατζουνιές / βαθουλώματα που προανέφερες). Εάν δεν υπάρχει απαλλαγή, θα δω αν με παίρνει να το κάνω.

Χωρίς πιστωτική ρώτησα φίλο, και μου είπε χρησιμοποιεί τη KLASSWAGON. Τώρα θα μπω να τη δω. Δε ξέρω αν τη γνωρίζεις..

1 ώρα πριν, dazed είπε

Εχεις το διπλωμα νεου τυπου? Με το παλιο το ροζακι δεν νομιζω να καταφερεις να νοικιασεις αυτοκινητο στο εξωτερικο.

Υπολογισε παντα οτι θα προκυψει κατι και μην ζορισεις πολυ το προγραμμα σου, ειδικα τωρα που ειναι η πρωτη σου αποπειρα. Θα προτεινα δηλαδη κατι πιο safe για πρωτο ταξιδι. Οτι τοσο απο αποψη κινδυνου, αλλα απειριας και οργανωσης. 

Εχε μαζι σου εξτρα cash για τα μπλοκα που θα σε σταματησουν σχεδον σιγουρα :rolleyes:

Στο Βουκουρεστι οδηγανε σαν τρελλοι, εχε το νου σου.  

Ναι, το φοβάμαι οτι μπορεί να μη προλάβω τα σχέδια μου.. αλλά θεωρώ πως με συμβουλές φίλου που έχει πάει.. θα βγει.

ΕΑΝ κάποιος ξέρει από Ρουμανία, να του στείλω με μεγάλη μου χαρά πριβέ το πρόγραμμα που έχω φτιάξει, να μου πει αν είναι viable! :P

Μπλόκο. Ναι. Απλά θα είμαι προβλεπέ, θα αφήσω και τη κάνναβη πίσω.. ζώνη θα φοράω..  πυροσβεστήρα θα έχει και νοσοκομειακά.. τι άλλο πια;!

57 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

κατι που ξεχασα: το γραφειο ενοικιασης που ειχα βρει (μονος) δεν ηταν πολυεθνικη αλλα ντοπιο. Επειδη ειχα ακουσει πολλα για πιστωτικες καναμε τη συμφωνια με μετρητα και εδωσα μια εγγυηση επισης μετρητα. Ο τυπος ηταν αψωγος και γενικα ελεγα παντου οτι ειμαι ελληνας ειδικα επαρχια μιας και υπαρχει συμπαθεια...τουλαχιστον εγω αυτο εισπραττω

Ποιο είναι;;; Δε μας λες! Πόσα έδωσες για εγγύηση που πρώτη φορά την ακούω / μαθαίνω..; Δεν έχω για εγγυήσεις βασικά, απλά τα πράγματα..

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

ναι παρε και καμμια φεραρι

1)θα σε καταλαβουν αμεσως οτι εισαι τουριστας, ειδικα επαρχια

2)Κλοπη; ποσιμπολ...

εγω δεν ειχα φιλους απλως επαθα και εμαθα

Κατα τα αλλα ειναι απο τις καλυτερες επιλογες για χειμερινες διακοπες (Παρισι και αλλες #@$ες) και ευχομαι να περασετε καλα

1. Γιατί όχι.. θα τα έχω ήδη κλείσει τα δωμάτια, και τα βλέπω και online.. δε θα με εξαπατήσουν φαντάζομαι..

2. Συμπ. κλοπή στην ασφάλεια

Να 'σαι καλά. Αμήν.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Ποιο είναι;;; Δε μας λες! Πόσα έδωσες για εγγύηση που πρώτη φορά την ακούω / μαθαίνω..; Δεν έχω για εγγυήσεις βασικά, απλά τα πράγματα..

γενικά αν βρεις χωρίς πιστωτική θα σου ζητήσουν ένα ποσό για εγγύηση. αυτό εξαρτάται από το αυτοκίνητο και το γραφείο. Μπορεί να είναι 100-200-400...€

αν κάνεις full ασφάλεια θα είναι μικρότερο. πχ 200€ με full 400€ με απλή.

όταν επιστρέψεις το αμάξι και είναι όλα οκ, σου επιστρέφουν τα χρήματα. δεν υπάρχει περίπτωση να νοικιάσεις χωρίς πιστωτική ή χωρίς εγγύηση σε μετρητά. Κάτι θέλει το γραφείο να είναι σίγουρο ότι αν κάνεις ζημιά θα πληρωθεί. 

την εταιρεία που λες δε την ξέρω, δεν έχω πάει Ρουμανία.

έχω νοικιάσει πολλές φορές και με εγγύηση χρημάτων. ποτέ δεν είχα θέμα να μου κλέψουν χρήματα. μια φορά μόνο έγινε μια παρεξήγηση επειδή μπερδεύτηκε ο υπάλληλος αλλά λύθηκε αμέσως.

επίσης μη ξεχνάς κάτι άλλο που λέω σε πολλούς. εσύ μπορεί να οδηγάς προσεκτικά. Αν όμως εκεί που το παρκάρεις βρεις κανένα βαθούλωμα τι κάνεις; Το έχω πάθει στην ελλάδα με το δικό μου αμάξι, όπως και πολλοί επίσης

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν σημαντικό περί αυτοκινήτου!

Με 20€ τη μέρα, στην εταιρεία που σας προανέφερα, έχω ΚΑΙ μικτή ασφάλιση (χωρίς απαλλαγή) αλλά και δεν θα πληρώσω κάτι παραπάνω για εγγύηση! Μου το είπε το άτομο που μου το σύστησε!

Να το γνωρίζετε και εσείς! Άρα παραδόξως, για το θέμα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ κλείσαμε!

Δημοσ.

Παρακαλω να μεινει ανοιχτο το topic να μας πει εντυπωσεις ο JiovanniGeorgeo οταν με το καλο γυρισει απο τα ξενα. 

Αν υπαρχει εταιρεια που νοικιαζει με 20€/μερα +μικτη χωρις απαλλαγη + μηδενικη εγγυηση (χωρις πιστωτικη) θα πηδηχτω απ'το παραθυρο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...