iSwearSheWas18 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα στην παρέα,αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι τι υπάρχει στην αγορά αυτήν την στιγμή που θα μου επιτρέπει εμένα να έχω ίντερνετ κατά την διάρκεια της παραμονής μου στο καράβι.Το καράβι θα κάνει ταξίδια σε όλη την υφήλιο(ατλαντικός,ειρηνικός,ινδικός τουλάχιστον).Θα ήθελα να είναι πρακτικό δηλαδή να μπορώ να το μεταφέρω με την βαλίτσα μου και να μην χρειάζεται τρομερή εγκατάσταση(μεγάλες κεραίες,καλώδια,τρυπήματα κτλπ)ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ από την καμπίνα μου.Δυστυχώς η εταιρεία μου προσφέρει πολύ μικρό όγκο δεδομένων γι αυτό και ψάχνω κάποια άλλη λύση.Ευχαριστώ
japetus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δεν παίζει κάτι άλλο.. Ο ειδικός εξοπλισμός για δορυφορική σύνδεση είναι πανάκριβος τόσο σε πάγιο κόστος όσο και σε χρήση. Υπάρχει για καταστάσεις ανάγκης... Αρκέσου με αυτό που μπορεί να σου δώσει το πλοίο (και να είσαι και τυχερός που διαθέτει τέτοιο σύστημα στο πλήρωμα). Συνδέσου μόνο για να λάβεις/στείλεις απλά μέιλ όταν είσαι σε ανοιχτή θάλασσα και εφοδιάσου με σκληρό δίσκο με μπόλικες ταινίες, ηλ.βιβλία κλπ να περνά η ώρα σου στην καμπίνα. Όταν το πλοίο βρίσκεται σε χωρικά ύδατα και έχει σήμα κινητής από την ενδοχώρα, εφοδιάσου με ανάλογη κάρτα σιμ της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις (πχ στην Ασία) όταν αγκυροβολήσει το πλοίο, έρχονται με βαρκούλες μικροπωλητές στο πλοίο και πουλάνε τέτοιες κάρτες. Υπάρχουν και διεθνείς σιμ ιδιωτικών εταιριών που προσφέρουν μόνο data και διεθνές roaming, είναι όμως λίγο πιο ακριβές και φυσικά, όλες οι sim, δουλεύουν μόνο όταν το καράβι βρίσκεται σε σημείο που πιάνει σήμα από στεριά... Ανάλογα με το τί ταξίδια θα κάνει το καράβι και σε ποιες χώρες περνάει, υπάρχει και άλλο πλάνο που θα πρέπει να ακολουθήσεις με τις sim.. Αν κατάλαβα καλά, φεύγεις για το πρώτο εκπαιδευτικό σου ταξίδι, ρώτα τους παλιούς στο πλοίο για τις πορείες που θα κάνει και τί κάνουν αυτοί πριν φύγεις, και καλό μπάρκο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα