vagos789 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Τα περισσοτερα SUV πλεον εχουν εξαιρετικα περιορισμενες ικανοτητες offroad ,με SUV κερδιζεις λιγο χωρο παραπανω στο πορτ-παγκαζ και το λιγο παραπανω υψος που σε εναn απλο χωματοδρομο δεν χρησιμευει σε κατι. To ASX ειναι λιγο παρωχημενο στο εσωτερικο,αλλα αν μπορει να αγοραστει με τελικη τιμη κατω απο 18 χιλιαδες ειναι καλη επιλογη οπως και το Vitara To Duster σαφως ανωτερο για offroad
pananton Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, Xacti είπε γιατί, τα υπόλοιπα είναι εκτός δρόμου? τα honda πάντως δεν είναι σε καμία περίπτωση μπροστά στην τετρακίνηση της nissan. βέβαια αυτό είναι άλλη κουβέντα αφού δεν ενδιαφέρει τον ts. καλή περίπτωση είναι και το suzuki sx4 cross και το vitara.
mentego Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Krepalidis είπε Duster: λιτό, τιμιοτατο κατσίκι. Χωρίς φρου φρου. Ουσία κι αξιοπιστία. Χάνει σε ομορφιά. Χάνει λίγο και στο ότι δεν φτάνει σε ασφάλεια τα κορυφαία ευρωπαϊκά. Συμφωνώ πως αφού το χώμα θα είναι περιστασιακή ανάγκη, καλύτερα να πας σε Stonic/Kona καινούριο αλλά με τον 1400 στα 100 ή καλύτερα τον 1.2 στα 120 που πάει για τα δεδομένα του αέρας. Κι από αξιοπιστία; Τέρας. Sportage/Tuscon είναι μεγαλύτερα του Qashqai. Το Sportage είναι και πιο "χωμάτινο" από όλα πλην του Duster ακόμη και στις 2*4 εκδόσεις. Το Tiguan ακόμη μεγαλύτερο, ελαφρώς, αλλά πριν το επιλέξεις πρέπει να έχεις εμπιστο δικό σου μηχανικό και πολλά σκόρδα... Καλύτερα Skoda αν είναι από το γκρουπ που θα σου έρθει και φτηνότερα ή θα έχεις πιο καινούριο αμάξι. Ακόμη κι Ateca. Τσέκαρε και το Vitara. Μικρότερο των μεγαλυτερων SUV όπως Tuscon αλλά μεγαλύτερο των Crossover Kona/Stonic, Arona, κλπ. Ίσως χρυσή τομή αξιοπιστίας, χώρων, μήκους/ευκολίας παρκαρίσματος. Δεν είναι off road animal πλέον όπως το Duster αλλά ούτε και σπαρτιατικό, ασχημουλι σαν το ρουμάνικο. Σημαντικό ρόλο παίζει το είδος του χωματόδρομου που θα κινείσαι Αν είναι βάτος ή αν είναι γεμάτος λακούβες, ρέματα και χρειάζεται να καβάλας κοτρώνες... Τότε το ύψος του οχήματος παίζει περισσότερο ρόλο από την τετρακίνηση. Αν χάνεσαι σε λάσπες, άμμο, χιόνι κλπ, θες και τετρακίνηση. Ειδάλλως την βγάζεις και με Crossover φτηνότερα και στην αγορά και την χρήση. Ναι βλέπω καιρό στο car και πριν 2 εβδομάδες πέτυχα ένα Hyundai Tucson με 40.000 περίπου χιλιόμετρα 2017 αν δεν κάνω λάθος στα 17.000 ευρώ. Άλλα με φοβίζει το γεγονός που δεν τα γνωρίζω από αξιοπιστία ακόμη και για τα sportage που και εδώ δεν ξέρω από αξιοπιστία. Όσον άφορα τον χωματόδρομο θα είναι ανάλογος τον καιρό δηλαδή αν θα έχει βρέξει θα έχει λάσπες γιαυτό και θέλω SUV ακόμα καλύτερα να είχε και 4x4 άλλα σε αυτά τα χρήματα δεν έχει. Εδω και 13 χρονιά έχω το seat cordoba του 2007 έχει κάνει 217.000 χλμ και από μηχανή είναι άριστο που με αυτό πηγαίνω σε χωματόδρομο κανονικά άλλα μέχρι εκεί που πάει και με προσοχή για να μην βρει κάτω. Πήγα και στην Nissan είδα το καινούριο Nissan Juke 2020 που ξεκινάει στα 18,5 Κ είναι ψηλό άλλα με φοβίζει λίγο από χώρους και το Qashqai από χώρους είναι σχεδόν ίδιο με το καινούριο juke. Δεν λέω να μην πάω σε καινούριο, ειδάλλως πιος είναι αυτός που δεν θέλει του κουτιού. Όπως είπα και πιο πάνω θέλω να έχει χώρους για μια 4μελη οικογενια για ταξίδι. Το αυτοκίνητο δεν θα γίνει αγορά άμεσος θα είμαι συνεχώς σε ψάξιμο μέχρι και τον Μάιο μηνά, για να πετύχω κάτι κάλο και αν όχι κάτι καινούριο σε κάτι μεταχιρισμενο με πολύ λίγα χιλιόμετρα πχ 30.000χλμ. Απλός άνοιξα αυτό το Topic εδώ για να μάθω λίγο περισσότερα για τα suv και να ξέρω τι να ψάχνω. Επίσης για τα Qashqai διαβάζω συνεχώς για προβλήματα στην καμπίνα και τριξίματα είναι αλήθεια; Σε βαθμό που δεν αντέχεται;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, pananton είπε τα honda πάντως δεν είναι σε καμία περίπτωση μπροστά στην τετρακίνηση της nissan. βέβαια αυτό είναι άλλη κουβέντα αφού δεν ενδιαφέρει τον ts. εγώ αναφέρομαι σε αυτά που έγραψε στο αρχικό ποστ ο ts και στην άκυρη απάντηση του συμφορουμίτη.
Krepalidis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το Juke πίσω ειναι πολύ στριμοκωλο και οι ψηλοί θα σουβλίζουν με τα γόνατα τους τα πλευρά και τους σπονδύλους σου. Επίσης χώροι Πορτ μπαγκαζ... μικροί για την κατηγορία του. Καλύτερα Renault Captur που είναι best seller ,κι έχει το πλεονέκτημα της συρόμενης πίσω πλάτης. Συν του ότι είναι πιο εμφάνισημο. Μην κάνεις μόνο το σφάλμα κ διαλέξεις τον ψόφιο 0.9 λίτρων... Σημαντικό: Σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα τα καταφέρνει σε χιόνι λάσπη ένα ελαφρύ ροπάτο όχημα με καλά λάστιχα για χώμα παρά τετρακίνητα με ασφάλτινα ελαστικά που γλιστράνε σε λάσπη/χιόνι. Ναι μεν τα πρώτα αυξάνουν την κατανάλωση και αυξάνουν απόσταση ακινητοποίησης ελαφρώς αλλά και το έξτρα βάρος/κατανάλωση της τετρακίνησης κ συχνά οι μικρότεροι χώροι για τις αποσκευές που συνεπαγεται, δεν είναι αμελητέο μέγεθος. Ούτε το έξτρα κόστος εξαρχής. Τα Crossover με ηλεκτρονική υποβοήθηση σε λάσπη χιόνι (χωρίς πραγματική τετρακίνηση) και λάστιχα για μικτές συνθήκες μου φαίνονται καλός συμβιβασμός. Πλεονέκτημα η φτηνότερη τιμή απόκτησης, μικρότερη κατανάλωση, ασφάλειες, συντήρηση, κλπ κέρατα... Μικρότεροι χώροι, επιδόσεις, εκτός δρόμου δυνατότητες από την άλλη. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από Krepalidis Auto correct... 1
CarlitoGR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Ford EcoSport από εμένα,το παίρνεις καινούριο με 17000 και 8 χρόνια εγγύηση.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Το Ecosport δε το λες και οικογενειακό. Πολύ καλύτερα να πάρει ένα μεγαλύτερο ελαφρώς μεταχειρισμένο.
CarlitoGR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Το Ecosport δε το λες και οικογενειακό. Πολύ καλύτερα να πάρει ένα μεγαλύτερο ελαφρώς μεταχειρισμένο. Για 4 άτομα είναι ικανοποιητικοτατο, εάν δεν χωράς πετάς κ μια μπαγκαζιερα πάνω κ είναι super
Ioannisto Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Σε αυτα τα χρηματα, εγω θα επαιρνα ενα μεταχειρισμενο Qashqai απο ιδιωτη (δεν ειναι τυχαια, για χρονια, πρωτο σε πωλησεις στην κατηγορια του) ή ενα καινουργιο Τcross. Οδηγησε τα κ αποφασισε
imr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Ioannisto είπε Σε αυτα τα χρηματα, εγω θα επαιρνα ενα μεταχειρισμενο Qashqai απο ιδιωτη (δεν ειναι τυχαια, για χρονια, πρωτο σε πωλησεις στην κατηγορια του) ή ενα καινουργιο Τcross. Οδηγησε τα κ αποφασισε T cross τραγικο για τα λεφτα του. Χαλια ποιοτητα κατασκευης (και ταμπουρα πισω σε αυτοκινητο που φτανει 18000) Επισης μικροτερο απο qasqai
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα