mentego Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, ψάχνω ένα μεταχειρισμένο suv μεσαίας κατηγορίας οικογενειακό SUV για 4 ενήλικες (δηλαδή με χώρους και να είναι άνετο για ταξίδια) μετά από πολύ ερευνά στο διαδίκτυο έχω βρει αρκετά και ψάχνω πάντα να έχει λιγότερα από 100.000 χλμ μιας και θα είναι Μεταχειρισμένο. Μερικά από αυτά που βρήκα και που μου άρεσαν όλα είναι: Nissan Qashqai (2014-2017) Hyundai Tucson (πέτυχα ένα στα 17.000) volkswagen tiguan (2012 και άνω) kia sportage (2015-2018) honda HR-V (2014 και άνω) honda C-RV (2014 και άνω) και ότι άλλο προτείνεται. Το κριτήριο SUV μου είναι απαραίτητο γιατί κινούμαι και σε χωματόδρομο. Δεν μεν ανήσυχη το αν θα έχει 4x4. (λιγότερο απο 20-30 φορές το χρόνο σε χωματόδρομο βέβαια) Κριτήρια: - θα προτίμησα πετρέλαιοκινητήρα μέχρι 1.600 κυβικά. - Να έχει φθηνά ανταλλακτικά. - Αξιοπιστία στο χρόνο και να μην βγάζει προβλήματα. Πια είναι η άποψη σας σχετικά με τα παραπάνω οχήματα και τα θα προτείνατε (Ακόμα καλύτερα αν είστε και κάτοχος ενός από τα παραπάνω οχήματα όπου θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για το αμάξι). Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από mentego
Ntinaras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Τα honda δεν ειναι και πολυ της προκοπης για εκτος δρομου λενε...
korakios Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 https://www.car.gr/used-cars/dacia/sandero.html?sort=pra&fuel_type=2&condition=new Έχει ένας στη γειτονιά μου, τον ρώτησα πρόσφατα τι λέει σαν αμάξι, σούπερ ευχαριστημένος , η μόνη αμφιβολία που έχει είναι τα πλαστικά μέσα. 4 χρόνια που το έχει δεν τρίζει κάτι ,βέβαια άλλο 4 άλλο 14 και το κινεί στην πόλη συνήθως. Έχει το βενζινοκινητήρα ο οποίος μου λέει δεν καίει τίποτα αν δεν τον ζορίσεις ,αλλά αν είσαι φορτωμένος και το πατάς όλη την ώρα,τραβάει κομπλέ αλλά ρουφά βενζινούλα αβέρτα
Gatilaras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Λιγότερα απο 100.000χλμ,λιγο δυσκολο αλλα αναλογα τη χρονια. Μακρια από εισαγωγης παντως,πολλα εχουν φθορες καλυμμενες κάτω απο τη γυαλαδα τους.Απο 'κει κ περα σε tiguan εχω μπει κ εχω κανει και ταξιδι(1.4 tsi 4x4 1100χλμ αυθημερόν) έχει πατημα για μεγαλο αμαξι σε δρόμο, στιβαρό και αθορυβο. Ο ανθρωπος που το ειχε παταγε και χιονι και χωμα. Το αμαξι απ'οτι μου ειχε πει πάει τρενο και βλαβες 0 αλλα συντήρηση παντα στην ωρα του.Nissan qashqai ωραιο αυτοκινητο,συμμαζεμενο(κινουμασταν στην Κύπρο καθημερινα με ενα 1600αρι βενζινα) καλη ποιοτητα κατασκευής στο μονο που υστερουσε καπως ηταν σε χωρο επιβατών,4 ανετα 5 εαν ειναι λιτοδιαιτοι.Απο το ΚΙΑ θα σου πω να φυλαγεσαι καθως απο ποιοτητα κατασκευής δεν λενε και πολλα. Θα σου ελεγα να κοιταξεις και τα forester η tribeca απο subaru και το rav4 απο toyota.
ElCha Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Χωρίς να έχω κάποια εμπειρία απλά από τις αγγελίες που κοιτάμε βλέπω ότι υπάρχουν πολλα qashqai όποτε τα ανταλλακτικά που γενικά δεν είναι υπερβολικά ακριβά θα μπορείς να βρεις και από κάποιο άλλο μεταχειρισμένο. Επίσης, και το πετρέλαιο σε αυτά όπως και στα Renault και στα Dacia λένε ότι είναι καλά μοτέρ και δεν βγάζουν πρόβλημα. Όμως αν είναι να δώσεις 16.000 ή 17.000 όπως γράφεις σε κάποιο από αυτα, μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνεις υπομονή και να δεις για κάποιο καινούριο όχημα? Όπου θα έχεις και εγγύηση? Από 16.000 ξεκινάει και το Dacia Duster το οποίο πατάει πάνω στο qashqai και γενικά λένε δεν βγάζει πρόβληματα. Με λίγα παραπάνω μπορεις να δεις για την πλούσια έκδοση 2
imr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 +1 με 16000 παιρνεις duster καινουργιο. Και βγαινει και με τον 1.3tce 1
ElCha Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 38 λεπτά πριν, imr είπε +1 με 16000 παιρνεις duster καινουργιο. Και βγαινει και με τον 1.3tce Εγώ με το μοντέλο του 2014 είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Δυστυχώς όταν ψάχναμε για καινούργιο δεν υπήρχε κανένα απολυτως διαθέσιμο εκτός από τα εκθεσιακά γιατί ήταν πάνω στην αλλαγή του μοντέλου και όλα είχαν ξεπουλήσει. Παρ'ολα αυτά στην αντιπροσωπεία της Dacia στην Θεσσαλονίκη μας έκαναν πλήρη έλεγχο στο μεταχειρισμένο που πήραμε (τεράστια ευκαιρία το βρήκαμε από πολύτεκνο που ήθελε να πάει άμεσα σε 7θεσιο)
imr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, ElCha είπε Εγώ με το μοντέλο του 2014 είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Δυστυχώς όταν ψάχναμε για καινούργιο δεν υπήρχε κανένα απολυτως διαθέσιμο εκτός από τα εκθεσιακά γιατί ήταν πάνω στην αλλαγή του μοντέλου και όλα είχαν ξεπουλήσει. Παρ'ολα αυτά στην αντιπροσωπεία της Dacia στην Θεσσαλονίκη μας έκαναν πλήρη έλεγχο στο μεταχειρισμένο που πήραμε (τεράστια ευκαιρία το βρήκαμε από πολύτεκνο που ήθελε να πάει άμεσα σε 7θεσιο) Περιμενω να κανω test drive για να εχω πληρη αποψη αλλα στην θεωρια εχει τα παντα. Λιγο με χαλασε η ποιοτητα του εσωτερικου αλλα σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει συγκριση
tutuyo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 το duster είναι ένα καλό αυτοκίνητο και κυρίως φτηνό που είναι και ο λόγος που το αγοράζει κάποιος αυτό βεβαίως έχει επίπτωση στο εσωτερικό και στην γενικότερη κατασκευή. ένα υπερυψωμένο κλιο με καλή οδηγική συμπεριφορά, τίμιους χώρους αλλά φτηνιαρικα πλαστικά και συναρμολόγηση το qashqai είναι ένας ενδιαφέρων συμβιβασμός,μέχρι πριν κάποιο χρόνια η νόρμα στα SUV, πλέον όμως ο ανταγωνισμός το έχει ξεπεράσει. επειδή είναι αρκετά τα λεφτά για μεταχειρισμένο, ίσως θα είχε νόημα να δεις κάποιο τεστ ντραιβ από αντιπροσωπεία με μειωμένη τιμή
moure Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Πριν πάρει κάποιος το duster ας ρίξει μια ματιά και στις επιδόσεις του στα crash tests.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Στις 28/1/2020 στις 11:01 ΜΜ, Ntinaras είπε Τα honda δεν ειναι και πολυ της προκοπης για εκτος δρομου λενε... γιατί, τα υπόλοιπα είναι εκτός δρόμου?
mp123 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16000 ειναι πολλά για μτχ και ρισκο. Η' συμβιβασου με πιο χαμηλή κατηγορία ( π.χ kia stonic ) ομως θα ειναι καινούργιο η' βάλε αλλά 3 4000 να πας σε καινούργιο στην κατηγορία που θελεις..Ετσι και αλλιώς το μτχ που θα πάρεις με 16000 υπολόγισε αλλά 500 τουλάχιστον για λάστιχα, αλλά 200 για σέρβις.Το duster καλο χρυσό αλλά μεσα δεν βλέπετε. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από mp123
imr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Το duster επισης με κατω απο 20 εχει τετρακινηση και μπορει να βγει εκτος δρομου! Κατι που δεν κανει κανενα αλλο σε εαυτην την τιμη. Οολα τα μικρα οικονομικα suv εχουν χαλια ποιοτητα εσωτερικου, και πολλα ταμπουρα σε τιμες κοντα στα 20k Τουλαχιστον το duster δεν κρυβεται, ειναι τιμιοτατο 1
nikko_ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μόλις πέτυχα διαφήμιση του ASX με 17.170 (δεν ξέρω λεπτομέρειες για εξοπλισμό, κτλ). Απλά συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι 16.000 για μεταχειρισμένο αυτής της κατηγορίας είναι πολλά, όταν μπορείς να βρεις καινούριο με 2-4Κ ευρώ παραπάνω. 1
Krepalidis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Duster: λιτό, τιμιοτατο κατσίκι. Χωρίς φρου φρου. Ουσία κι αξιοπιστία. Χάνει σε ομορφιά. Χάνει λίγο και στο ότι δεν φτάνει σε ασφάλεια τα κορυφαία ευρωπαϊκά. Συμφωνώ πως αφού το χώμα θα είναι περιστασιακή ανάγκη, καλύτερα να πας σε Stonic/Kona καινούριο αλλά με τον 1400 στα 100 ή καλύτερα τον 1.2 στα 120 που πάει για τα δεδομένα του αέρας. Κι από αξιοπιστία; Τέρας. Sportage/Tuscon είναι μεγαλύτερα του Qashqai. Το Sportage είναι και πιο "χωμάτινο" από όλα πλην του Duster ακόμη και στις 2*4 εκδόσεις. Το Tiguan ακόμη μεγαλύτερο, ελαφρώς, αλλά πριν το επιλέξεις πρέπει να έχεις εμπιστο δικό σου μηχανικό και πολλά σκόρδα... Καλύτερα Skoda αν είναι από το γκρουπ που θα σου έρθει και φτηνότερα ή θα έχεις πιο καινούριο αμάξι. Ακόμη κι Ateca. Τσέκαρε και το Vitara. Ελαφρώς μικρότερο των μεγαλυτερων SUV όπως Tuscon αλλά μεγαλύτερο των Crossover Kona/Stonic, Arona, κλπ. Ίσως χρυσή τομή αξιοπιστίας, χώρων, μήκους/ευκολίας παρκαρίσματος. Δεν είναι off road animal πλέον όπως το Duster αλλά ούτε και σπαρτιατικό, ασχημουλι σαν το ρουμάνικο. Σημαντικό ρόλο παίζει το είδος του χωματόδρομου που θα κινείσαι Αν είναι βάτος ή αν είναι γεμάτος λακούβες, ρέματα και χρειάζεται να καβάλας κοτρώνες... Τότε το ύψος του οχήματος παίζει περισσότερο ρόλο από την τετρακίνηση. Αν χάνεσαι σε λάσπες, άμμο, χιόνι κλπ, θες και τετρακίνηση. Ειδάλλως την βγάζεις και με Crossover φτηνότερα και στην αγορά και την χρήση. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από Krepalidis Vitara v4m 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα