qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Έχω ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στο σπίτι και η μπαταρία του μπάνιου είχε πάντα πρόβλημα με την ποσότητα ζεστού νερού που έτρεχε, ήταν σημαντικά χαμηλότερη από όλες τις άλλες παροχές ζεστού νερού του σπιτιού απο αρχές 90 που έμειναν εκει οι δικοί μου. Είχα φωνάξει δύο υδραυλικούς, ο ένας είπε ότι δε μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει και ότι μάλλον χρειάζεται νέα σωλήνωση, ενώ ο άλλος που θεώρησε ότι φταίνε τα άλατα, προσπάθησε να καθαρίσει, βελτίωσε οριακά την κατάσταση και στο τέλος μου πρότεινε να κάνω νέα σωλήνωση ή να βγάλω μία δεύτερη, εξωτερική, ώστε να έχω μειωμένο κόστος, καθώς το μπάνιο είναι του 75' και ούτως ή άλλως τα απαρχαιωμένα του πλακάκια δεν ξεναβρίσκονται. Νέο θέμα ανοίγω γιατί παρατηρώ ότι η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο το τελευταίο τρίμηνο, και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τη βελτιώσω έστω και λίγο. Υποψιάζομαι ότι στο αρχικό και υπαρκτό πρόβλημα της σωλήνωσης, προσετέθησαν πλέον κι άλλα, όπως άλατα ή πετραδάκια. Σε δεύτερο χρόνο, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς εδώ τι μπορεί να φταίει και υπάρχει αυτό το διαχρονικό πρόβλημα, καθώς και πόσο θα πρέπει (λογικά) να μου κοστίσει αυτή η νέα σωλήνωση; Μιλάμε για 2, άντε το πολύ 3-3,5 μέτρα μήκος και ένα ψευδοτάβανο που παρεμβάλλεται μεταξύ του παταριού με το θερμοσιφωνο και του μπάνιου. Επειδή δεν ξέρω από αυτά, και για να μην αποταθώ τυφλά σε κάποιον που θα χρεώσει ό,τι να'ναι, θα ήθελα μια πρώτη βασική γνώση των τιμολογιακών πρακτικών. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
stelios18120 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το ενδεχόμενο να αλλάξεις μπαταρία μπάνιου; Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από stelios18120
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Το ενδεχόμενο να αλλάξεις μπαταρία μπάνιου; Το πιθανότερο είναι πως το έχουν κοιτάξει αυτό. Θεωρώ σίγουρο δηλαδή ότι κάποιος από τους υδραυλικούς που ήρθε έβγαλε το ματσούκι κάτω από τον νιπτήρα και τσέκαρε από εκεί την πίεση και το πρόβλημα δεν ήταν η μπαταρία
stelios18120 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, cthulhucarbide είπε Το πιθανότερο είναι πως το έχουν κοιτάξει αυτό. Θεωρώ σίγουρο δηλαδή ότι κάποιος από τους υδραυλικούς που ήρθε έβγαλε το ματσούκι κάτω από τον νιπτήρα και τσέκαρε από εκεί την πίεση και το πρόβλημα δεν ήταν η μπαταρία Το είπα επειδή δεν το έγραψε. Καμία φορά η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας. 😊
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Ναι, θεώρησα προφανές να πω ότι και με αλλαγμένη μπαταρία έχω το ίδιο πρόβλημα. 1
tasep Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ, με την διαφορά ότι που και που επανέρχεται η κανονική πίεση και ροή..Δεν έχω αλλάξει ακόμα μπαταρία μπάνιου, θα το έκανα όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα αλλά όταν επανήρθε η πίεση με μπέρδεψε και δεν την έχω αλλάξει ακόμα..Δεν ξέρω τι να κάνω..
hp8 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 μήπως υπάρχει διακόπτης νερού παλαιού τύπου στην γραμμή του ζεστού πριν την μπαταρία σαν αυτόν ? https://b2b.kanellakis-sa.gr/--10718
Klausx Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε Έχω ηλεκτρικό θερμοσίφωνα στο σπίτι και η μπαταρία του μπάνιου είχε πάντα πρόβλημα με την ποσότητα ζεστού νερού που έτρεχε, ήταν σημαντικά χαμηλότερη από όλες τις άλλες παροχές ζεστού νερού του σπιτιού απο αρχές 90 που έμειναν εκει οι δικοί μου. Είχα φωνάξει δύο υδραυλικούς, ο ένας είπε ότι δε μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει και ότι μάλλον χρειάζεται νέα σωλήνωση, ενώ ο άλλος που θεώρησε ότι φταίνε τα άλατα, προσπάθησε να καθαρίσει, βελτίωσε οριακά την κατάσταση και στο τέλος μου πρότεινε να κάνω νέα σωλήνωση ή να βγάλω μία δεύτερη, εξωτερική, ώστε να έχω μειωμένο κόστος, καθώς το μπάνιο είναι του 75' και ούτως ή άλλως τα απαρχαιωμένα του πλακάκια δεν ξεναβρίσκονται. Νέο θέμα ανοίγω γιατί παρατηρώ ότι η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο το τελευταίο τρίμηνο, και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να τη βελτιώσω έστω και λίγο. Υποψιάζομαι ότι στο αρχικό και υπαρκτό πρόβλημα της σωλήνωσης, προσετέθησαν πλέον κι άλλα, όπως άλατα ή πετραδάκια. Σε δεύτερο χρόνο, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς εδώ τι μπορεί να φταίει και υπάρχει αυτό το διαχρονικό πρόβλημα, καθώς και πόσο θα πρέπει (λογικά) να μου κοστίσει αυτή η νέα σωλήνωση; Μιλάμε για 2, άντε το πολύ 3-3,5 μέτρα μήκος και ένα ψευδοτάβανο που παρεμβάλλεται μεταξύ του παταριού με το θερμοσιφωνο και του μπάνιου. Επειδή δεν ξέρω από αυτά, και για να μην αποταθώ τυφλά σε κάποιον που θα χρεώσει ό,τι να'ναι, θα ήθελα μια πρώτη βασική γνώση των τιμολογιακών πρακτικών. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! Θερμοσίφωνα σίγουρα θα έχετε αλλάξει στα τόσα χρόνια οπότε αν το πρόβλημα υπήρχε από πάντα κάποιο τσάκισμα η περίεργο εξάρτημα κτλ
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, hp8 είπε μήπως υπάρχει διακόπτης νερού παλαιού τύπου στην γραμμή του ζεστού πριν την μπαταρία σαν αυτόν ? https://b2b.kanellakis-sa.gr/--10718 Δε γνωρίζω, αλλά στο μπάνιο δε βλέπω τίποτα τέτοιο πέρα από τον κεντρικό διακόπτη. Να ελέγξω στο πατάρι;
hp8 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Να ελέγξω στο πατάρι; ρίξε μια ματιά Γενικά τσέκαρε και απέκλεισε θέματα μήπως και καταληξεις κάπου Οι εξωτερικές γραμμές δίνουν λύσεις αλλά χαλάει η μόστρα Βγάλε την μπαταρία τάπωσε το κρυο και δες τι ροη θα βγάλει το ζεστό
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, hp8 είπε ρίξε μια ματιά Γενικά τσέκαρε και απέκλεισε θέματα μήπως και καταληξεις κάπου Οι εξωτερικές γραμμές δίνουν λύσεις αλλά χαλάει η μόστρα Βγάλε την μπαταρία τάπωσε το κρυο και δες τι ροη θα βγάλει το ζεστό Θα τα ελέγξω μεθαύριο και θα επανέλθω. Αν και ποια μόστρα να χαλάσει η εξωτερική γραμμή σε μπάνιο του 70... Θα προσπαθήσω να την αποφύγω για λόγους κόστους περισσότερο. Αλλιώς το μπάνιο πρέπει να αλλάξει και κατατομή και υλικά, είναι όλα σάπια με εξαίρεση τις αποχετεύσεις νιπτήρα και τουαλέτας που άλλαξαν πολύ πρόσφατα γιατί τρύπησαν οι μολυβδοσωλήνες.
Curtis76 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μαλλον ετσι οπως τα λες φαινεται η βρυση να δουλευει με φυσικη ροη και οχι με πιεση δικτυου. Μηπως χανει καπου ? Πριν ή μετα τον θερμοσιφωνα
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Curtis76 είπε Μαλλον ετσι οπως τα λες φαινεται η βρυση να δουλευει με φυσικη ροη και οχι με πιεση δικτυου. Μηπως χανει καπου ? Πριν ή μετα τον θερμοσιφωνα Πώς θα το ελέγξω αυτό, νερά χυμένα στο πατάρι πχ; Δεν έχω εντοπίσει κάτι εδώ και χρόνια.
korakios Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Ο υδραυλικός τσέκαρε ποτέ τον θερμοσίφωνα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα