tzoxanias Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, tigergreg είπε Μιλαω για τυποποιηση με τα χερια και οχι μηχανες. Σε οικογενειακες επιχειρησεις το κοστος μπορει να κατεβει πολυ οταν οι πρωτες υλες ειναι δικες σου. Την οργανωση κλπ την κανει πολλες φορες συνεργαζομενη εταιρεια με τις τραπεζες. Σαφως και ειναι πολυ δυσκολο. Επομένως η επιδότηση για τι θα χρησιμοποιηθεί, εφόσον δεν θα απαιτηθούν μηχανήματα; Γνωρίζετε πως χειρονακτική εργασία σε τυποποίηση φρούτων ανεβάζει κατακόρυφα (περίπου 100άδες φορές) το κοστολόγιο, σε σχέση με το να έχεις ένα μηχάνημα που δουλεύει 18 ώρες τη μέρα 365 μέρες το χρόνο; Θα ζυγίζει τα ροδάκινα στη ζυγαριά και θα τα κολλάει με σελοφάν με το χέρι ανά δεκάκιλα; Θα παέι λοιπόν στην τράπεζα και θα πεί: Καλησπέρα, είμαι ένας 18χρονος που: 1) δεν έχω εγκαταστάσεις 2) δεν έχω τεχνογνωσία 3) δεν έχω κεφάλαιο 4) έχω τα φρούτα Θέλω να με δανείσετε για να (....;) Ούτε η Αγροτική Τράπεζα δεν έδινε δάνεια έτσι παλιά.
archer100 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε Το ένα έχει 8ωρακι και σταθερό μισθό και το άλλο έχει εφκα τέλη επιτηδευματος προκαταβολες φόρου δαπάνες τουφέκι από πελάτες κλπ Το 8ωρακι ειναι υποχρεωτικο και απαραβιαστο. Ο ΕΕ αμα θελει μπορει να δουλεψει 3-4 ωρες μια μερα, η να μην παει καθολου στη δουλεια. Ο υπαλληλος πρεπει να του εγκρινουν καθε αδεια, ενω αν λειψει 5 λεπτα απο το 8ωρο ειναι υπολογος και τρωει κατσαδιασμα Σταθερο μισθο εχει ο υπαλληλος, αλλα συναμα και αβεβαιο. Δεν ειναι οτι πιο ωραιο να τρεμεις να μη σε απολυσουν, ειδικα στη σημερινη Ελλαδα. Εφκα πληρωνει και ο υπαλληλος, καθως και σεβαστο φορο (προκαταβολη και αυτος). Οι δαπανες και τα τουφεκια αντισταθμιζονται απο τα εσοδα απο πωληση του προιοντος η της υπηρεσιας, που τα καρπωνεται το αφεντικο (και ποτε ο υπαλληλος) Για μενα οποιος αφηνει στρωμενη δικη του δουλεια εν ετη 2020 για να παει να γινει υπαλληλος σε αυτην την αρρωστη αγορα εργασιας, κανει τεραστιο λαθος, Εκτος αν εχει βαρυ βιογραφικο και στοχευει σε καλες θεσεις η στο εξωτερικο
Kostasspil Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 6 minutes ago, archer100 said: Για μενα οποιος αφηνει στρωμενη δικη του δουλεια εν ετη 2020 για να παει να γινει υπαλληλος σε αυτην την αρρωστη αγορα εργασιας, κανει τεραστιο λαθος, Σ αυτό συμφωνώ, του το έγραψα κι εγώ αλλά δεν είναι de facto καλύτερο το εε. Κι εγώ εε είμαι
tigergreg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, tzoxanias είπε Επομένως η επιδότηση για τι θα χρησιμοποιηθεί, εφόσον δεν θα απαιτηθούν μηχανήματα; Γνωρίζετε πως χειρονακτική εργασία σε τυποποίηση φρούτων ανεβάζει κατακόρυφα (περίπου 100άδες φορές) το κοστολόγιο, σε σχέση με το να έχεις ένα μηχάνημα που δουλεύει 18 ώρες τη μέρα 365 μέρες το χρόνο; Θα ζυγίζει τα ροδάκινα στη ζυγαριά και θα τα κολλάει με σελοφάν με το χέρι ανά δεκάκιλα; Θα παέι λοιπόν στην τράπεζα και θα πεί: Καλησπέρα, είμαι ένας 18χρονος που: 1) δεν έχω εγκαταστάσεις 2) δεν έχω τεχνογνωσία 3) δεν έχω κεφάλαιο 4) έχω τα φρούτα Θέλω να με δανείσετε για να (....;) Ούτε η Αγροτική Τράπεζα δεν έδινε δάνεια έτσι παλιά. Ειναι απλα μια βοηθεια γιατι αρχικα θα χρειαστεις χωρο και επαγγελματικο αυτοκινητο. Και αναλογα εργαλεια τυποποιησης. Οποτε φτιαχνεις εσυ η καποια εταιρεια μια οικονομοτεχνικη μελετη. Αλεξιπτωτιστης δεν υπαρχει περιπτωση να γινεις. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, archer100 είπε Το 8ωρακι ειναι υποχρεωτικο και απαραβιαστο. Ο ΕΕ αμα θελει μπορει να δουλεψει 3-4 ωρες μια μερα, η να μην παει καθολου στη δουλεια. Ο υπαλληλος πρεπει να του εγκρινουν καθε αδεια, ενω αν λειψει 5 λεπτα απο το 8ωρο ειναι υπολογος και τρωει κατσαδιασμα Σταθερο μισθο εχει ο υπαλληλος, αλλα συναμα και αβεβαιο. Δεν ειναι οτι πιο ωραιο να τρεμεις να μη σε απολυσουν, ειδικα στη σημερινη Ελλαδα. Εφκα πληρωνει και ο υπαλληλος, καθως και σεβαστο φορο (προκαταβολη και αυτος). Οι δαπανες και τα τουφεκια αντισταθμιζονται απο τα εσοδα απο πωληση του προιοντος η της υπηρεσιας, που τα καρπωνεται το αφεντικο (και ποτε ο υπαλληλος) Για μενα οποιος αφηνει στρωμενη δικη του δουλεια εν ετη 2020 για να παει να γινει υπαλληλος σε αυτην την αρρωστη αγορα εργασιας, κανει τεραστιο λαθος, Εκτος αν εχει βαρυ βιογραφικο και στοχευει σε καλες θεσεις η στο εξωτερικο Ο ΕΕ μπορεί να δουλευει και 14 ώρες όμως,και αργίες κλπ κλπ.
archer100 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, tigergreg είπε Ειναι απλα μια βοηθεια γιατι αρχικα θα χρειαστεις χωρο και επαγγελματικο αυτοκινητο. Και αναλογα εργαλεια τυποποιησης. Οποτε φτιαχνεις εσυ η καποια εταιρεια μια οικονομοτεχνικη μελετη. Αλεξιπτωτιστης δεν υπαρχει περιπτωση να γινεις. Αυτα τα χρονια δε χρειαζεται να κανεις τιποτε ιδιαιτερο, μονο τα βασικα αν κανεις αρκει. Δεν υπαρχει ανταγωνισμος. Οι παππουδες αποσυρονται σιγα-σιγα, και οι νεοι τους αντικαθιστουν σε αναλογια μικροτερη απο 50% (απογονοι συν νεοεισερχομενοι αγροτες). Οι αλβανοι ολοι εχουν εξαφανιστει αφου δεν τους συμφερει πλεον η ισοτιμια και οι μισθοι εδω. Οποιος ασχοληθει με τα χωραφια, με την πιο κλασσικη μορφη τους και καθε χρονο κανει επεκταση, αγοραζει δηλαδη και αλλα, μεχρι να φτασει τα 90-100 στρεμματα, δε χρειαζεται να κοιταξει καμια αλλη δουλεια στη ζωη του 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Ο ΕΕ μπορεί να δουλευει και 14 ώρες όμως,και αργίες κλπ κλπ. Συμφωνω και το εχω κανει, αλλα στα χωραφια που ειναι το θεμα μας δεν ειναι ετσι. Βοηθαω φιλο μου στα κλαδεματα, που ειναι απο Οκτωβρη μεχρι και Μαρτη και πηγαινουμε οποτε θελουμε, δουλευουμε οσο θελουμε (συνηθως 3-4 ωρες κανονικη δουλεια) με τερμα στερεοφωνικο και φραπεδια. Απο τα γραφεια μαργαριτες των 4 η και περισσοτερων υπαλληλων σε εναν χωρο 10 τ.μ. και τον προισταμενο πανω απ το κεφαλι, ειναι 100 φορες καλυτερα 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Και την προηγούμενη μέρα της συγκομιδής ρίχνει ένα χαλάζι και πάρε το καρπό κάτω.Αστα ,τα έχω κάνει με αμπέλια και ποτέ ξανα επαγγελματικά.Και κρέμεσαι απο τον έμπορο πότε και αν θα πληρώσει ενώ εσύ πληρώνεις τα πάντα μετρητά,μεροκάματα-λιπασματα-φάρμακα-πετρέλαια
archer100 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Και την προηγούμενη μέρα της συγκομιδής ρίχνει ένα χαλάζι και πάρε το καρπό κάτω.Αστα ,τα έχω κάνει με αμπέλια και ποτέ ξανα επαγγελματικά.Και κρέμεσαι απο τον έμπορο πότε και αν θα πληρώσει ενώ εσύ πληρώνεις τα πάντα μετρητά,μεροκάματα-λιπασματα-φάρμακα-πετρέλαια Τα ροδακινα πληρωνονται συνηθως Δεκεμβριο απο τεραστιους συνεταιρισμους, δε χανεις τα λεφτα σου (αν και οι τιμες δεν ειναι καλες αυτον τον καιρο) Λιπασματα κλπ πολλοι δουλευουν με πιστωση στους γεωπονους. Για τα χαλαζια θα παρεις αποζημιωση απ τον ΕΛΓΑ Εχουνε ζησει οικογενειες και οικογενειες απο τα χωραφια εδω και πολλα χρονια, δεν περιμενανε εμας να ανακαλυψουμε τον τροχο
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, archer100 είπε Τα ροδακινα πληρωνονται συνηθως Δεκεμβριο απο τεραστιους συνεταιρισμους, δε χανεις τα λεφτα σου (αν και οι τιμες δεν ειναι καλες αυτον τον καιρο) Λιπασματα κλπ πολλοι δουλευουν με πιστωση στους γεωπονους. Για τα χαλαζια θα παρεις αποζημιωση απ τον ΕΛΓΑ Εχουνε ζησει οικογενειες και οικογενειες απο τα χωραφια εδω και πολλα χρονια, δεν περιμενανε εμας να ανακαλυψουμε τον τροχο Τα ροδάκινα μαζευονται απο τον Μάιο οπότε αν πληρώνεσαι 6 μήνες μετά......θες κεφάλαιο να κινηθείς.Οπως και να έχει ζυγίζει κάποιος και αποφασίζει.
bost Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Ειχα το ιδιο δίλημμα με εσένα πριν μερικά χρονια, με τη διαφορά οτι ειχα περασει σε πανεπιστημίο. Τα ζυγισα ομως μέσα μου, και αποφάσισα να παρατήσω μια πολυ καλη σχολη, για τη "δυσκολη ζωη" της αγροτιάς! 4 χρονια μετά, μπορω να πω οτι ήταν απο τις καλύτερες αποφασεις που πηρα ποτε στη ζωη μου.Ωστόσο καθε περιπτωση ειναι μοναδικη, θα πρεπει να εχεις μια πολυ καλη βαση για να ξεκινήσεις. Απο τη στιγμη που εισαι σε αγροτική οικογένεια, σημαινει οτι τα βασικα τουλάχιστον αγροτικά μηχανήματα υπαρχουν όπως και καποια ιδιόκτητα στρέμματα. Αν τελικα αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρα, μια πολυ καλη βοηθεια για το ξεκίνημα σου είναι να ενταχθείς στο προγραμμα νεων αγροτών. Είναι μια σημαντική οικονομικη βοηθεια για τα πρωτα έξοδα. Μετα θα πρέπει να βρεις τη σωστη καλλιέργεια για τη περιοχη αλλα και τα στρέμματα σου. Σίγουρα με κατω απο 10-15 στρεμμάτα τα πράγματα θα ειναι πολυ δυσκολα, εκει θα πρεπει να κοιτάξεις για ενδεχόμενη επέκταση τους(ενοικιάσεις ή αγορα). Το σιγουρο ειναι οτι τα στρέμματα απο μονα τους δε λενε κατι, πανε πακετο με τη καλλιέργεια. Για παραδειγμα αν εχεις 10στρ κεράσια θα βγάζεις σχεδον ιδια χρήματα με εναν με 30στρ ακτινίδια. Ειναι πολλα λοιπον που πρεπει να βαλεις κάτω και να σκεφτείς. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα φυσικά και που ειπώθηκε ηδη, ειναι οτι εισαι αφεντικό του εαυτου σου με οτι συνεπάγεται αυτο! 1
Loinen Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 18 ώρες πριν, Tipota and Tipota είπε Ο τίτλος είναι γενικώς.Ειμαι 19 στα 20 μένω σε χωριό και οι γονείς μου ασχολούνται με χωράφια.Πηγαινω βοηθάω και εγώ ότι μπορώ.Μου ειπαν ότι αυτό θα είναι το μέλλον μου κατά πάσα πιθανότητα και ότι δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις για δουλειά.Μου αρέσει μεν αλλά δεν θέλω δε.Δεν ξέρω τι να κάνω μιας και δεν έχω τίποτε άλλο ούτε κάποιο πτυχίο στα χέρια μου να με βοηθήσει σε κάτι.Απο την άλλη βλέπω ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε γραμματική και δεν έχουν βγάλει λύκειο η γυμνάσιο και έχουν τα πάντα.Η ερώτηση μου είναι τι να κάνω? Θα ήθελα να μπορούσα να βρω μια δουλειά με καλά χρήματα για να βοηθάω τους γονείς μου αλλά και εμένα.Να μην έχω ανάγκη το χαρτζιλίκι αλλά να βγάζω τα δικά μου χρήματα. Oπως ειπαν και τα μελη πιο πανω... Θα βγεις κερδισμενος απο την γεωργια μακροπροθεσμα.
vagos789 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 20 ώρες πριν, Kostasspil είπε Από που προκύπτει ρε παίδες ότι οι ΕΕ κολυμπάμε στο χρήμα και το γράφετε όλοι; Τι κάνω λάθος εγώ; Στο θέμα μας τώρα, στην σημερινή εποχή με στρωμένη δουλειά φίλε θα σου πρότεινα να ξανασκεφτεις το αν σ αρέσει η όχι και γιατί. Θετικό πάντως που νιώθεις να πιέζεσαι, δείχνει άτομο με ανησυχία για το μέλλον του και όχι παρταλι ετοιμοφαγάκια Το διαβαζεις λαθος Αυτο που λεω ειναι οτι αν θελεις να βγαλεις καλα λεφτα,πρεπει να εχεις δικη σου επιχειρηση Δεν ειπα οτι λ.χ. ειναι ευκολο ή οτι ολοι πετυχαινουν,γιατι τιποτα απο αυτα δεν ισχυει Λεω οτι ως μισθωτος ειναι περιορισμενα τα λεφτα που θα βγαλεις
doubtful Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 28/1/2020 στις 3:57 ΜΜ, Tipota and Tipota είπε Ο τίτλος είναι γενικώς.Ειμαι 19 στα 20 μένω σε χωριό και οι γονείς μου ασχολούνται με χωράφια.Πηγαινω βοηθάω και εγώ ότι μπορώ.Μου ειπαν ότι αυτό θα είναι το μέλλον μου κατά πάσα πιθανότητα και ότι δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις για δουλειά.Μου αρέσει μεν αλλά δεν θέλω δε.Δεν ξέρω τι να κάνω μιας και δεν έχω τίποτε άλλο ούτε κάποιο πτυχίο στα χέρια μου να με βοηθήσει σε κάτι.Απο την άλλη βλέπω ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε γραμματική και δεν έχουν βγάλει λύκειο η γυμνάσιο και έχουν τα πάντα.Η ερώτηση μου είναι τι να κάνω? Θα ήθελα να μπορούσα να βρω μια δουλειά με καλά χρήματα για να βοηθάω τους γονείς μου αλλά και εμένα.Να μην έχω ανάγκη το χαρτζιλίκι αλλά να βγάζω τα δικά μου χρήματα. Φιλε μου, το να εχεις δικια σου γη ειναι απο τα πολυτιμοτερα πραγματα. Ο κοσμος να μην εχει να φαει εσυ μπορεις να κρατας μερικες κοτες, η 1-2 αγελαδες η μερικα προβατα και να εχεις να φας. Η ακομα και να φυτευεις χορταρικα. Μην βλεπεις τη σημερινη νεολαια και τους στοχους τους, η τα πραγματα απο τα οποια επηρεαζονται. Στον αμεσο μελλον ο κοσμος θα επιστρεφει στα χωρια/επαρχιες. Δεν ξερεις ποσο τυχαιρος ειναι που εισαι ακομα τοσο νεος... σε ζηλευω. Η συμβουλη που σου δινω εγω ειναι: Πανε εποχιακα (εδω στην ελλαδα), τωρα ανοιγει σεζον. Πανε να βγαλεις χρηματα και να συνηθισεις σε ρυθμους δουλειας. Οσο θα εισαι εκει, ειμαι σιγουρος οτι θα σου ειναι και πιο ευκολο να αποφασισεις τι ακριβως θελεις. Αν καθεσε σπιτι και σκεφτεσε τι θες και προς τα που πρεπει να πας ΔΕΝ προκειτε να πας μακρια. Πρεπει να εισαι μακρια (στο μυαλο παντα) απο αυτο που σε απασχολει για να εισαι σε θεση να παρεις σωστες αποφασεις. Στο ξαναλεω ομως, το να εχεις κομματι γης ειναι σταθερη αξια σε αυτη τη ζωη. Να το θυμασαι αυτο. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από doubtful 1 1
TopicStrarter Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Κάτι παράπλευρο τι παίζει με τις επιδοτήσεις για νέους αγρότες; Με ένα γρήγορο google είδα ότι τα σχετικά προγράμματα σταμάτησαν το 2020 σωστά ; και αναμένουμε για νέα προκήρυξη ή κάνω λάθος; Το ρωτάω και απο προσωπικό ενδιαφέρον γιατί ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος και ασχολείται με αμπέλια και θέλει να βάλει και άλλα αλλα χρειάζεται άδειες και μου λέει να το ψάξω εγώ όμως έχω δουλειά μπορώ να μπω παράλληλα σαν νέος αγρότης ενώ απασχολούμαι και στον ιδιωτικό τομέα (εξωτερικό ) ; Αν ναι όσο αφορά τις επιδοτήσεις υπάρχει κανένας περιορισμός αν αγοράσω/νοικιάσω απο συγγενή (του πατέρα μου ή της θείας μου) τα στερέματα που χρειάζεται; Σε μπελά να βρισκόμαστε με τον γέρο μου...
bost Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 19 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Κάτι παράπλευρο τι παίζει με τις επιδοτήσεις για νέους αγρότες; Με ένα γρήγορο google είδα ότι τα σχετικά προγράμματα σταμάτησαν το 2020 σωστά ; και αναμένουμε για νέα προκήρυξη ή κάνω λάθος; Το ρωτάω και απο προσωπικό ενδιαφέρον γιατί ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος και ασχολείται με αμπέλια και θέλει να βάλει και άλλα αλλα χρειάζεται άδειες και μου λέει να το ψάξω εγώ όμως έχω δουλειά μπορώ να μπω παράλληλα σαν νέος αγρότης ενώ απασχολούμαι και στον ιδιωτικό τομέα (εξωτερικό ) ; Αν ναι όσο αφορά τις επιδοτήσεις υπάρχει κανένας περιορισμός αν αγοράσω/νοικιάσω απο συγγενή (του πατέρα μου ή της θείας μου) τα στερέματα που χρειάζεται; Σε μπελά να βρισκόμαστε με τον γέρο μου... Τελειωσε η 6ετια 2014-2020. Τωρα θα βγουν νεα προγραμμα για το 2021-2027. Λογικα τελη του έτους θα βγει η αντίστοιχη προκήρυξη. Για να μπεις νεος αγρότης τουλάχιστον με βαση της προκύρηξης του 16, επρεπε το εισόδημα σου κατα 70% τουλάχιστον να ηταν απο τον αγροτικό τομέα.Σχετικα με τα στρέμματα μπορεις ειτε να νοικιάσεις ειτε να αγοράσεις απο όποιον θέλεις. Οταν βγει η προκύρηξη θα απευθυνθείς σε κάποιον μελετητή για να σου συντάξει τον φάκελο και θα στα πει ολα αναλυτικά τι και πως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα