Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ημαθια   αν  καταλαβα   καλα....

Φτιαξε   μια  μοναδα   τυποποιησης   ροδακινου.

Κομποστα   δηλ   γιατι   αν  θυμαμαι   πριν  χρονια   περισσευαν   εκατονταδες   κιλα   τον  χρονο.

Επισης   μαρμελαδα   και   γλυκο   κουταλιου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να δώσεις με το απολυτήριο λυκείου εξέταση για Οικονομικός Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού που είναι ειδικότητα που υπάρχει στα μεσογειακά κρουαζιερόπλοια  στα ακτοπλοϊκά καθώς επίσης και στα πορθμεία(Ρίο Αντίρριο).Απο εκεί και πέρα μπορείς να μοιράζεις βιογραφικά στις εταιρείες να δείς ποιά θα σε πάρει με λίγο τρέξιμο ίσως οι κόποι σου ανταμειφθούν. Εχει πολύ καλούς μισθούς για τα ελληνικά δεδομένα και οι αξιωματικοί οικονομικού σώματος είναι ελάχιστοι.

https://www.psoaen.gr/

Επεξ/σία από giwrgos555
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, vagos789 said:

Γενικα για να βγαλεις καλα λεφτα πρεπει να κανεις δικη σου επιχειρηση

Από που προκύπτει ρε παίδες ότι οι ΕΕ κολυμπάμε στο χρήμα και το γράφετε όλοι; Τι κάνω λάθος εγώ;  Στο θέμα μας τώρα, στην σημερινή εποχή με στρωμένη δουλειά φίλε θα σου πρότεινα να ξανασκεφτεις το αν σ αρέσει η όχι και γιατί. 

Θετικό πάντως που νιώθεις να πιέζεσαι, δείχνει άτομο με ανησυχία για το μέλλον του και όχι παρταλι ετοιμοφαγάκια

Επεξ/σία από Kostasspil
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

τρελο γελιο.............οτι του φανει............

Για καντο πιο λιανά,

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Από που προκύπτει ρε παίδες ότι οι ΕΕ κολυμπάμε στο χρήμα και το γράφετε όλοι; Τι κάνω λάθος εγώ;  Στο θέμα μας τώρα, στην σημερινή εποχή με στρωμένη δουλειά φίλε θα σου πρότεινα να ξανασκεφτεις το αν σ αρέσει η όχι και γιατί. 

Θετικό πάντως που νιώθεις να πιέζεσαι, δείχνει άτομο με ανησυχία για το μέλλον του και όχι παρταλι ετοιμοφαγάκια

πάντως εγω μια φορά δεν έχω γνωρίζει εε που να βγάζει κάτω απο 1500 το μήνα. εχω ακούσει οτι παιζει, αλλα όλοι όσοι ξέρω/ήξερα το έπιαναν αυτο το νούμερο. αρκετοί εξ αυτών βέβαια δουλευαν 10-11 ώρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tigergreg είπε

Κομποστα   δηλ   γιατι   αν  θυμαμαι   πριν  χρονια   περισσευαν   εκατονταδες   κιλα   τον  χρονο.

Καλησπέρα, νομίζω πως αυτό που προτείνετε στο φίλο ξεκινάει με ελάχιστο κεφάλαιο επένδυσης τις 600-800 χιλ. € και μπορεί να πολλαπλασιαστεί ανάλογα με τις γραμμές παραγωγής.

Με αυτά τα χρήματα μπορεί να ανοίξει περίπου 20 καταστήματα παγωτού στο κέντρο της Αθήνας (πλ. Βικτωρίας, Σεπόλια, Κολωνό, Αττική κλπ).

Επεξ/σία από tzoxanias
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tzoxanias είπε

Καλησπέρα, νομίζω πως αυτό που προτείνετε στο φίλο ξεκινάει με ελάχιστο κεφάλαιο επένδυσης τις 600-800 χιλ. € και μπορεί να πολλαπλασιαστεί ανάλογα με τις γραμμές παραγωγής.

Με αυτά τα χρήματα μπορεί να ανοίξει περίπου 20 καταστήματα παγωτού στο κέντρο της Αθήνας (πλ. Βικτωρίας, Σεπόλια, Κολωνό, Αττική κλπ).

Οχι   βεβαια...

Τυποποιηση   δεν  ειναι  μονο   μεγαλο   εργοστασιο.

Μιλαω   για   οικογενειακη   μοναδα   που  για  να   στηθει  χρειαζεται   πολυ  τρεξιμο   και   χαρτουρα   για   επιδοτησεις (κατω  των  25   και  εσπα)   και   φυσικα

καποιο  δανειο   απο  τραπεζα.

Συνολικα  δηλ   50-100   και  πολυ  δουλεια   για  τα   πρωτα   χρονια.

Γνωριζω   δυο   τετοιες   αναλογες   επιχειρησεις   που   ανοιξαν   σε   βοηθητικους   χωρους   αρχικα.

Πολυ  κοσμος   πιστευει   οτι   η  επιχειρηματικοτητα   στην  ελλαδα   χρειαζεται   τρελλα   κεφαλαια   για   ξεκινημα.

Καθε   αλλο   τουλαχιστον   απο  οσα   εχω   δει.

Οι  επιτυχημενες   επιχειρησεις   ξεκινησαν  απο  μια   τρυπα   κυριολεκτικα.

Αν   πχ   κανεις   παει   και  ανοιξει   10  παγωτατζιδικα   με  την  μια   σε   ενα  με   εναμιση   χρονο  θα   εχει   καταστραφει.

Και  τον   τριτο   χρονο   στην  μπουζου   για   χρεη.

Πριν   20  μερες   φιλη   που   δουλευε   σε   δικο   της   ακινητο  (βασικο)   COFEE   ISLAND  γωνια  θηβων   και   τσαλδαρη

στο  περιστερι  εβαλε   λουκετο   γιατι   βαρεθηκε   να   ειναι   υπολογη  σε   κρατος, ικα,  οαεε, δημο   κλπ   και  να   καθαριζει

λιγοτερα   απο   2,000   με   12ωρη   καθημερινη   απασχοληση!

Μετα  απο   15   χρονια   το  νοικιασε   στην  εταιρεια   1500   και   καθαρισε.

Αυτες   οι  δουλειες   θελουν  νεφρο   και  να   εισαι   εως   25   ωστε   μεχρι   τα   40-45  να   εχεις   εδραιωθει   διαφορετικα

καπνος   και  φτου   ξελεφτερια....

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tigergreg είπε

πολυ  τρεξιμο   και   χαρτουρα   για   επιδοτησεις (κατω  των  25   και  εσπα)   και   φυσικα

καποιο  δανειο   απο  τραπεζα.

Καλησπέρα σας, φαντάζομαι ότι γνωρίζετε πως για να πάρετε οποιαδήποτε χορήγηση από τράπεζα / πηγή χρηματοδότησης χρειάζεται κάποιο λεπτομερές business plan. Φαντάζομαι ότι θα το καταρτίσει σε Excel με διάφορα σενάρια ο συγγραφέας του άρθρου, μαθητής λυκείου / ΕΠΑΛ;

Επίσης ο κλάδος των φρούτων στη γεωγραφική περιοχή που εικάζουμε πως βρίσκεται, θα γνωρίζετε πως είναι ήδη κορεσμένος / συγκεντρωμένος με συνέργειες που δεν αφήνουν ιδιαίτερο περιθώριο για νέα;

Για ISO / HACCP φαντάζομαι δε χρειάζεται να επεκταθούμε...

Επομένως ίσως η ενδεδειγμένη λύση για ένα 18χρονο παιδί με μηδαμινό υπόβαθρο business ίσως και να μην είναι το να φορτωθεί στη κεφάλα δάνεια και επιδοτήσεις από την day 1 του εργασιακού του στίβου;

Φιλικά,

Τζοχανίας

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tipota and Tipota είπε

Ο τίτλος είναι γενικώς.Ειμαι 19 στα 20 μένω σε χωριό και οι γονείς μου ασχολούνται με χωράφια.Πηγαινω βοηθάω και εγώ ότι μπορώ.Μου ειπαν ότι αυτό θα είναι το μέλλον μου κατά πάσα πιθανότητα και ότι δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις για δουλειά.Μου αρέσει μεν αλλά δεν θέλω δε.Δεν ξέρω τι να κάνω μιας και δεν έχω τίποτε άλλο ούτε κάποιο πτυχίο στα χέρια μου να με βοηθήσει σε κάτι.Απο την άλλη βλέπω ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε γραμματική και δεν έχουν βγάλει λύκειο η γυμνάσιο και έχουν τα πάντα.Η ερώτηση μου είναι τι να κάνω? Θα ήθελα να μπορούσα να βρω μια δουλειά με καλά χρήματα για να βοηθάω τους γονείς μου αλλά και εμένα.Να μην έχω ανάγκη το χαρτζιλίκι αλλά να βγάζω τα δικά μου χρήματα.

Εχεις την ευκαιρια να εισαι αφεντικο, γιατι θελεις να ψαχτεις για υπαλληλος;

Ξερεις τι διαφορα εχουν αυτα τα 2; Οσο η νυχτα με τη μερα.

Αν εχετε αρκετα στρεμματα και δεν ειστε πολλα αδερφια, η αλλιως αν σου αναλογουν πολλα στρεμματα στο μεριδιο σου για το μελλον, κατσε μαθε καλα τη δουλεια (κλαδεμα, αραιωμα, μαζεμα, κλπ) και μην το κουνας ρουπι. 

Αμα τρωγεσε, βαλε και 5 στρεμματα μια περιεργη καλλιεργεια οπως καστανο, καρυδια, κλπ και δες πως θα παει.

Παραλληλα, αν σου αρεσει κατι και θελεις να το κανεις επαγγελμα, προσπαθησε να το μαθεις καλα μεσω ιντερνετ η και με πρακτικη οταν δεν θα εχεις δουλεια στα χωραφια (πχ Οκτωβριο, Μαρτιο,κλπ) και βλεπεις αν σου αρεσει οντως τοσο πολυ και θελεις να στραφεις προς σε αυτο.

(υ.γ. εχω φτιαξει ενα φορουμ το https://grbusinessforum.com/ ειδικα για αυτο το σκοπο, δηλαδη να συζηταμε για επαγγελματικη ενασχοληση και δουλειες, οσοι ενδιαφερεστε, ευπροσδεκτοι.)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tigergreg είπε

Η Ημαθια και η Πελλα εχουν τεραστια εργοστασια παρασκευης κομποστας και χυμων με πολλες χιλιαδες τονους ετησιως και τριπλοβαρδιες το καλοκαιρι (δουλευει κοσμος ακομη και απο Θεσσαλονικη πηγαινοερχοντας) 

Οποιαδηποτε προσπαθεια ανταγωνισμου αυτων των εργοστασιων θα ειναι ματαιη, εκτος αν μιλαμε για κατι πολυ διαφορετικο

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tzoxanias είπε

Καλησπέρα σας, φαντάζομαι ότι γνωρίζετε πως για να πάρετε οποιαδήποτε χορήγηση από τράπεζα / πηγή χρηματοδότησης χρειάζεται κάποιο λεπτομερές business plan. Φαντάζομαι ότι θα το καταρτίσει σε Excel με διάφορα σενάρια ο συγγραφέας του άρθρου, μαθητής λυκείου / ΕΠΑΛ;

Επίσης ο κλάδος των φρούτων στη γεωγραφική περιοχή που εικάζουμε πως βρίσκεται, θα γνωρίζετε πως είναι ήδη κορεσμένος / συγκεντρωμένος με συνέργειες που δεν αφήνουν ιδιαίτερο περιθώριο για νέα;

Για ISO / HACCP φαντάζομαι δε χρειάζεται να επεκταθούμε...

Επομένως ίσως η ενδεδειγμένη λύση για ένα 18χρονο παιδί με μηδαμινό υπόβαθρο business ίσως και να μην είναι το να φορτωθεί στη κεφάλα δάνεια και επιδοτήσεις από την day 1 του εργασιακού του στίβου;

Φιλικά,

Τζοχανίας

Μιλαω   για   τυποποιηση   με   τα    χερια   και  οχι  μηχανες.

Σε   οικογενειακες   επιχειρησεις   το  κοστος   μπορει   να   κατεβει  πολυ  οταν  οι  πρωτες   υλες   ειναι  δικες  σου.

Την   οργανωση   κλπ   την  κανει   πολλες   φορες   συνεργαζομενη   εταιρεια  με   τις   τραπεζες.

Σαφως   και   ειναι   πολυ  δυσκολο.

7 λεπτά πριν, archer100 είπε

Η Ημαθια και η Πελλα εχουν τεραστια εργοστασια παρασκευης κομποστας και χυμων με πολλες χιλιαδες τονους ετησιως και τριπλοβαρδιες το καλοκαιρι (δουλευει κοσμος ακομη και απο Θεσσαλονικη πηγαινοερχοντας) 

Οποιαδηποτε προσπαθεια ανταγωνισμου αυτων των εργοστασιων θα ειναι ματαιη, εκτος αν μιλαμε για κατι πολυ διαφορετικο

Δεν   υπαρχει   περιπτωση   να   ανταγωνιστεις   τετοια   βιομηχανοποιηση.

Απλα   μπορεις   να   κανεις   κατι   πιο   ειδικο  επειδη   εχεις   την  πρωτη   υλη.

Αλλο   η  κονσερβα  πχ   και  αλλο   "το  σπιτικο   της   γιαγιας"  σε   γυαλινο   βαζο  παραδοσιακο.

spacer.png

Δημοσ.
17 minutes ago, archer100 said:

Ξερεις τι διαφορα εχουν αυτα τα 2;

Το ένα έχει 8ωρακι και σταθερό μισθό και το άλλο έχει εφκα τέλη επιτηδευματος προκαταβολες φόρου δαπάνες τουφέκι από πελάτες κλπ

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Μιλαω   για   τυποποιηση   με   τα    χερια   και  οχι  μηχανες.

Σε   οικογενειακες   επιχειρησεις   το  κοστος   μπορει   να   κατεβει  πολυ  οταν  οι  πρωτες   υλες   ειναι  δικες  σου.

Την   οργανωση   κλπ   την  κανει   πολλες   φορες   συνεργαζομενη   εταιρεια  με   τις   τραπεζες.

Σαφως   και   ειναι   πολυ  δυσκολο.

Δεν   υπαρχει   περιπτωση   να   ανταγωνιστεις   τετοια   βιομηχανοποιηση.

Απλα   μπορεις   να   κανεις   κατι   πιο   ειδικο  επειδη   εχεις   την  πρωτη   υλη.

Αλλο   η  κονσερβα  πχ   και  αλλο   "το  σπιτικο   της   γιαγιας"  σε   γυαλινο   βαζο  παραδοσιακο.

Αν μπορεις να τους νικησεις στην ποιοτητα, εκει ναι, μπορεις να παρεις κομματι της αγορας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...