Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος είναι γενικώς.Ειμαι 19 στα 20 μένω σε χωριό και οι γονείς μου ασχολούνται με χωράφια.Πηγαινω βοηθάω και εγώ ότι μπορώ.Μου ειπαν ότι αυτό θα είναι το μέλλον μου κατά πάσα πιθανότητα και ότι δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις για δουλειά.Μου αρέσει μεν αλλά δεν θέλω δε.Δεν ξέρω τι να κάνω μιας και δεν έχω τίποτε άλλο ούτε κάποιο πτυχίο στα χέρια μου να με βοηθήσει σε κάτι.Απο την άλλη βλέπω ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε γραμματική και δεν έχουν βγάλει λύκειο η γυμνάσιο και έχουν τα πάντα.Η ερώτηση μου είναι τι να κάνω? Θα ήθελα να μπορούσα να βρω μια δουλειά με καλά χρήματα για να βοηθάω τους γονείς μου αλλά και εμένα.Να μην έχω ανάγκη το χαρτζιλίκι αλλά να βγάζω τα δικά μου χρήματα.

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατι γραφεις στο ινσομνια ενω ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ειπες οτι πρεπει να βρεις μια δουλεια;

τα χρηματα σιγουρα δεν θα ειναι καλα η δεν θα σου φενονται καλα!

θα χεις συνηθησει το χαρτζιλικι και 25ευρω για 8-10ωρες δουλεια σιγουρα θα σουν φανουν πολυ λιγα

αλλα welcome to reality.

τωρα να σου προτεινουμε εμεις τι δουλεια θα κανεις δεν γινετε γιατι δεν ξερουμε τις γνωσεις σου , ουτε τι σου αρεσει , ουτε που θα μπορεσεις να βρεις οντως μια δουλεια αυτα πρεπει να τα σκεφτεις και να τα ψαξεις μονος σου και με κοντινουσ σου ανρθωπους

οσο για το να βγαλεις πολυ χρημα υπαρχουν 3 τροποι που μπορω να σκεφτω , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΕΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ ΚΑΙ  ΑΠΛΑ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

Αμα εχεις μια δουλεια που σου αρεσει να ασχολησε και να εξελιζεσαι και να γινεσε καλυτερος και καλυτερος πιστεψε με θα ανταμειβεσαι και καλυτερα

Δημοσ.

Ασχολήσου σοβαρά με την γεωργία και δεν θα χάσεις......σε 10 χρονια μπορει να βγάζεις περισσότερα από κάποιον με μια "μεση" δουλειά γραφείου..... είναι σκληρη δουλειά αλλα οι κοποι σου θα ανταμειφθούν!

Επισεις υπάρχουν πολλά προγράμματα τις Ευρωπαικης ενωση με επιδοτήσεις!!! 

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

Ασχολήσου σοβαρά με την γεωργία και δεν θα χάσεις......σε 10 χρονια μπορει να βγάζεις περισσότερα από κάποιον με μια "μεση" δουλειά γραφείου..... είναι σκληρη δουλειά αλλα οι κοποι σου θα ανταμειφθούν!

Επισεις υπάρχουν πολλά προγράμματα τις Ευρωπαικης ενωση με επιδοτήσεις!!! 

μην το λες αμα δεν εχεις πολλα στρεμματα δεν κανεις δουλεια

Δημοσ.

Για να λες οτι ασχολούνται οι δικοί σου με τη γη και να σου λένε οτι δε χρειάζεται να ψάχνεις για εργασία, προφανως δεν έχουν ένα χωραφάκι, αλλά μια καλή έκταση ωστε να θρέψει μια οικογένεια άνετα.

Τα άτομα που δεν έχουν βγάλει σχολείο και έχουν τα πάντα, είτε έχουν πλούσιους γονείς, είτε εργάζονται πολύ σκληρά.

Εσύ έχεις αυτή τη στιγμη κάτι έτοιμο. Δεν ειναι ανάγκη να γίνεις αγρότης. Μπορείς να σπουδάσεις κάτι πάνω στον συγκεκριμένο τομέα και να ασχοληθείς με τη γη σου σε διαφορετικό πλαίσιο απ΄ότι οι γονείς σου. Ψάξου λιγο με έσπα κτλ.

Τωρα αν δε σου αρέσει καθόλου, μπορεις να ψαχτείς για κάτι άλλο ή να δεις αν υπάρχουν εργασίες στον δήμο σου με συμβάσεις.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Tipota and Tipota είπε

Ο τίτλος είναι γενικώς.Ειμαι 19 στα 20 μένω σε χωριό και οι γονείς μου ασχολούνται με χωράφια.Πηγαινω βοηθάω και εγώ ότι μπορώ.Μου ειπαν ότι αυτό θα είναι το μέλλον μου κατά πάσα πιθανότητα και ότι δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις για δουλειά.Μου αρέσει μεν αλλά δεν θέλω δε.Δεν ξέρω τι να κάνω μιας και δεν έχω τίποτε άλλο ούτε κάποιο πτυχίο στα χέρια μου να με βοηθήσει σε κάτι.Απο την άλλη βλέπω ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε γραμματική και δεν έχουν βγάλει λύκειο η γυμνάσιο και έχουν τα πάντα.Η ερώτηση μου είναι τι να κάνω? Θα ήθελα να μπορούσα να βρω μια δουλειά με καλά χρήματα για να βοηθάω τους γονείς μου αλλά και εμένα.Να μην έχω ανάγκη το χαρτζιλίκι αλλά να βγάζω τα δικά μου χρήματα.

Είπες ότι σου αρέσει.

Για πόσα στρέμματα μιλάμε,και τι βαζετε;

Στα 19-20 λίγο δύσκολο να έχεις κάποιο πτυχίο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Είπες ότι σου αρέσει.

Για πόσα στρέμματα μιλάμε,και τι βαζετε;

Στα 19-20 λίγο δύσκολο να έχεις κάποιο πτυχίο.

Ποικιλίες από ροδάκινα.Τα έχουμε μαζί με τον θείο μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έδωσες πανελλήνιες για κάποια σχολή ή το άφησες εντελώς;Λύκειο τελείωσες;

Καλό θα ήταν να δώσεις περισσότερες πληροφορίες,που έχεις κλίση,τι σου αρέσει,τι γνώσεις εχεις,αν σου αρέσει εκεί να μείνεις,είναι χωριό,πόλη,κοντά σε πολη.

Φαντάζομαι δεν μιλάς για 5-10 στρέμματα. 

Το να πας σε επαγγελματική αγροτική σχολή το σκέφτηκες;Έχει διάφορες ειδικότητες,π.χ. πολύ καλή επιλογή θα ήταν μια με ειδικότητα στα θερμοκήπια.

Εκτός αν δεν θέλεις να ασχοληθείς καθόλου με τη γεωργία,εκεί δεν νομίζω ότι θα βρεις απαντηση εδώ μέσα,αφού και εσύ ο ιδιος δεν ξέρεις τι θέλεις όπως είπες.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Εάν τα κτήματα που έχετε δίνουν ικανοποιητικό εισόδημα, έχει καλώς,. 

Αλλά ταυτόχρονα, καλά θα ΄ναι, να μάθεις και κάποια τέχνη, υδραυλικός, επισκευαστής αγρ. μηχανημάτων,

μελισσοκόμος κλπ, κάτι που να σ αρέσει. Είσαι μικρός ακόμα, έχεις χρόνο για πολλά.

Δημοσ.

Γενικα για να βγαλεις καλα λεφτα πρεπει να κανεις δικη σου επιχειρηση,με οτι αυτο συνεπαγεται σε ρισκο,σε χρονο και αβεβαιοτητα

Ως μισθωτος,οκ υπαρχουν και υψηλομισθες θεσεις αλλα σχεδον παντα ειναι με πτυχιο.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Stam53 είπε

Εάν τα κτήματα που έχετε δίνουν ικανοποιητικό εισόδημα, έχει καλώς,. 

Αλλά ταυτόχρονα, καλά θα ΄ναι, να μάθεις και κάποια τέχνη, υδραυλικός, επισκευαστής αγρ. μηχανημάτων,

μελισσοκόμος κλπ, κάτι που να σ αρέσει. Είσαι μικρός ακόμα, έχεις χρόνο για πολλά.

Το ξέρω ότι είμαι μικρός αλλά νομίζω ότι κάτι πρέπει να κάνω μόνος μου νιώθω ότι με πιέζει ο χρόνος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tipota and Tipota είπε

Στην Ελλάδα είσαι και αφού έχεις χωράφια να αισθάνεσαι ευλογημένος.

Είσαι σε μια χώρα που αναπτύσσεται η υπανάπτυξη (τουρισμός που σε μια με δύο δεκαετίες θα καταντήσει σεξοτουρισμός καζίνα κτλ δηλαδή πρόχειρες θέσεις εργασίες με 0 συνεισφορά στο κράτος ή στην κοινωνία γκαρσόνια γκρουπιεριδες αχθοφόροι κτλ )

Οπότε ή γίνεσαι και εσύ ένας "thank you sir" μπας και πάρεις κάνα 2ευρώ φιλοδώρημα ή μένεις στα χωράφια. 

Μια άλλη εναλλακτική είναι να πας σε μια ανεπτυγμένη χώρα του εξωτερικού όπου τα πράματα δεν θα είναι στρωμένα και έτοιμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσεις πολύ δύσκολα για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά με πείσμα και μεθοδικότητα μπορείς να κάνεις καριέρα σε πλήθος διαφορετικές θέσεις εργασίας και ας μην έχεις πτυχίο ένα απλό παράδειγμα ένας γνωστός μου με απολυτήριο λυκείου έγινε οδηγός τρένου στο Νότινγκαμ της Αγγλίας τον πρώτο χρόνο που ήταν εκπαιδευόμενος (του μαθαίνανε την δουλειά δηλαδή ) έπαιρνε 30.000 λίρες και τον επόμενο χρόνο σαν κανονικός οδηγός πλέον 65000 όλα αυτά για 5ήμερη 8ωρη εργασία και έχει και προοπτικές ανέλιξης μέσα στην εταιρία, το μόνο που είχε ήταν απολυτήριο λυκείου και θέληση για δουλειά. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.

Αν υπάρχει η βάση,δηλαδή τα χωράφια και τα δέντρα και βεβαία να ασχοληθείς με αυτά.Και μέλλον έχει,και στον τόπο σου θα μείνεις και θα τιμήσεις και τους γονείς σου συνεχίζοντας την επιχείρηση και εξελίσσοντας την.Για μένα μονόδρομος είναι.Αν δε σου αρέσει να μη το κάνεις βέβαια.Και επειδή είναι σοβαρή απόφαση ,αυτά που έγραψα είναι η γνώμη μου για να σε βοηθήσει να το σκεφτείς καλύτερα  ,εσύ ξέρεις τι μπορείς και τι θέλεις να κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Γενικα για να βγαλεις καλα λεφτα πρεπει να κανεις δικη σου επιχειρηση,με οτι αυτο συνεπαγεται σε ρισκο,σε χρονο και αβεβαιοτητα

τρελο γελιο.............οτι του φανει............

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...