Προς το περιεχόμενο

Lenovo G40-30: καμία αλλαγή σε ταχύτητα μετά από προσθήκη SSD.

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum. Πήρα χτες έναν ssd για να βοηθήσω το συγκεκριμένο laptop (G40-30) να τρέχει λίγο πιο γρήγορα. Ο SSD είναι αυτός. https://www.cosmodata.gr/product/283216/ssd-solid-state-diski/diskos-ssd-pny-cs900-120gb  . Το θέμα είναι ότι δεν έχει καμία εμφανή διαφορά στους χρόνους εκκίνησης ή κλεισίματος. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω στο bios και μου διαφεύγει;

Ο συγκεκριμένος είναι τοποθετημένος σε τάξη εκπαιδευτηρίου και συνδεδεμένος με διαδραστικό πίνακα. Αυτή είναι η αποκλειστική του χρήση. Εξακολουθεί να θέλει 22 δευτερόλεπτα να ανοίξει πχ το libreoffice και χτες που τον έκλεισα χρειάστηκε πάνω από μισό λεπτό για να κλείσει. Με την τοποθέτηση του ssd έκανα καθαρή εγκατάσταση τα windows 10. Να σημειώσω ότι έχουμε βάλει ήδη 8gb ram.

Σας ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και ο SSD ειναι της πλακας, το ιδιο ειναι και ο Ν2480 που εχει το λαπτοπ, μια μικρη βελτιωση θα επρεπε να δεις αλλα απο ενα σημειο και μετα ο cpu απλα δεν...

• Like 2

Ο επεξεργαστής είναι αδύναμος , ίσως και να μην υποστηρίζει sata iii o controler.. μια μικρή διαφορά έπρεπε να δείς. Κοιτα στο βιος εαν εχει επιλογή disk controler , γυρνα τον απο ide/raid σε ahci

42 λεπτά πριν, panoc είπε

Αν και ο SSD ειναι της πλακας, το ιδιο ειναι και ο Ν2480 που εχει το λαπτοπ, μια μικρη βελτιωση θα επρεπε να δεις αλλα απο ενα σημειο και μετα ο cpu απλα δεν...

Toν πήρα λόγω 5 αστεριών στο skroutz. Όλοι γράφουν τα καλύτερα σε σχέση με την τιμή του και θεωρητικά είναι γρήγορος.

35 λεπτά πριν, sstratos είπε

Ο επεξεργαστής είναι αδύναμος , ίσως και να μην υποστηρίζει sata iii o controler.. μια μικρή διαφορά έπρεπε να δείς. Κοιτα στο βιος εαν εχει επιλογή disk controler , γυρνα τον απο ide/raid σε ahci

Απ' ότι βλέπω δεν υποστηρίζει.

Λοιπόν, έχω το εξής θέμα με το bios. Μου ζητάει password για να μπω στο bios, αλλά δεν έχω ορίσει ποτέ κωδικό. Η μπαταρία είναι κολλημένη, άρα έχω θέμα. Καμία ιδέα;

τα ειχα γράψει καιρό πίσω στο σχετικό θέμα προσφοράς: Sata ii και είδα σπουδαία διαφορα με ssd, αλλα δεν αλλάζει κατι η μάλλον δεν αλλάζει τιποτα ως προς την μη επεξεργαστική ισχύ πολυ δε περισσότερο σημερα, οπου οι απαιτήσεις όλων των προγραμμάτων έχουν αυξηθεί απίστευτα και ασύστολα....

μολαταύτα, δες οτι ειναι ενεργοποιημένος σωστά (trim κλπ), και ελάφρυνε τα 10αρια εστω -αν δεν μπορεί να χρησιμοποιησεις παλιότερες /ελαφρύτερες εκδόσεις των προγραμμάτων σου!

🤓

• Like 1
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, BritGreek είπε

Toν πήρα λόγω 5 αστεριών στο skroutz. Όλοι γράφουν τα καλύτερα σε σχέση με την τιμή του και θεωρητικά είναι γρήγορος.

Απ' ότι βλέπω δεν υποστηρίζει.

Λοιπόν, έχω το εξής θέμα με το bios. Μου ζητάει password για να μπω στο bios, αλλά δεν έχω ορίσει ποτέ κωδικό. Η μπαταρία είναι κολλημένη, άρα έχω θέμα. Καμία ιδέα;

Aν είναι όπως μερικά Acer πρέπει να βάλεις έναν οποιοδήποτε κωδικό στο bios για να ξεκλειδώσει και μετά μπορείς να τον καταργήσεις τον κωδικό χωρίς πρόβλημα.

αν το εχεις παρει μεταχειρισμένο επικοινωνησε με τον πωλητη για το password. Αλλιώς κοιτα στο manual μηπως εχει καποιο default κωδικο.Επισης κοιτα στο σιτε στο support του λαπτοπ μηπως στα downloads εχει καποιο  utility για να κανεις αλλαγες στο βιος μεσα απο τα windows. Καποια samsung και toshiba εχουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Damned7 είπε

Aν είναι όπως μερικά Acer πρέπει να βάλεις έναν οποιοδήποτε κωδικό στο bios για να ξεκλειδώσει και μετά μπορείς να τον καταργήσεις τον κωδικό χωρίς πρόβλημα.

Το δοκίμασα, αλλά δεν το δέχεται.

44 λεπτά πριν, sstratos είπε

αν το εχεις παρει μεταχειρισμένο επικοινωνησε με τον πωλητη για το password. Αλλιώς κοιτα στο manual μηπως εχει καποιο default κωδικο.Επισης κοιτα στο σιτε στο support του λαπτοπ μηπως στα downloads εχει καποιο  utility για να κανεις αλλαγες στο βιος μεσα απο τα windows. Καποια samsung και toshiba εχουν

Καινούργια τα έχουμε πάρει, δεν είχε χρειαστεί μέχρι σήμερα να μπούμε στο bios. Τα κοίταξα όλα αυτά, και σύμφωνα με το support forum της lenovo, η μόνη λύση είναι αλλαγή μητρικής. Απίστευτα πράγματα, με δεδομένο ότι δεν έχουμε βάλει ποτέ κωδικό. Θα στείλω mail στη lenovo να δω μήπως έχουν κάποια λύση. 

1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

τα ειχα γράψει καιρό πίσω στο σχετικό θέμα προσφοράς: Sata ii και είδα σπουδαία διαφορα με ssd, αλλα δεν αλλάζει κατι η μάλλον δεν αλλάζει τιποτα ως προς την μη επεξεργαστική ισχύ πολυ δε περισσότερο σημερα, οπου οι απαιτήσεις όλων των προγραμμάτων έχουν αυξηθεί απίστευτα και ασύστολα....

μολαταύτα, δες οτι ειναι ενεργοποιημένος σωστά (trim κλπ), και ελάφρυνε τα 10αρια εστω -αν δεν μπορεί να χρησιμοποιησεις παλιότερες /ελαφρύτερες εκδόσεις των προγραμμάτων σου!

🤓

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω πώς να δω αν είναι ενεργοποιημένος σωστά. Είναι σε AHCI. Επίσης, ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω; Μαζί με τα G40-30, έχω πάρει και δύο Toshiba Satellite C50 B-158. τα οποία θεωρητικά έχουν ακριβώς τα ίδια specs. Τα Toshiba, δεν κολλάνε πουθενά, ακόμα και με μηχανικό σκληρό. Δηλαδή δύο ίδια μηχανήματα, με εντελώς διαφορετικές επιδόσεις και συμπεριφορά. Η μέρα με τη νύχτα.

Επεξ/σία από BritGreek

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sstratos Ναι. Καμία τύχη, δυστυχώς.

Edit: δούλεψε μόλις τώρα, με το 123. Δεν το βάλαμε εμείς, δεν ξέρω τι έχει γίνει. Ευτυχώς, αυτό τουλάχιστον το έλυσα.

Επεξ/σία από BritGreek

12 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέρεις τι δεν καταλαβαίνω; Μαζί με τα G40-30, έχω πάρει και δύο Toshiba Satellite C50 B-158. τα οποία θεωρητικά έχουν ακριβώς τα ίδια specs. Τα Toshiba, δεν κολλάνε πουθενά, ακόμα και με μηχανικό σκληρό. Δηλαδή δύο ίδια μηχανήματα, με εντελώς διαφορετικές επιδόσεις και συμπεριφορά. Η μέρα με τη νύχτα.

Καταρχην σε πιστευω, αλλα εγω απο την αλλη δεν ειχα [μα κανενα!] προβλημα με εκεινο που ειχα παρει & ετοιμασει
-> γιατι το εδωσα σε αλλους, μετα τον SSD, και τις παραμετροποιησεις: λειτουργικου και προγραμματων που εκανα!
☑️

Εντωμεταξυ, το 0.91 score του στο Cinebench δεν ειναι τιποτα "σπουδαιο" μεν, αλλα φαντασου ειναι καλυτερο,
για παραδειγμα απο ενος Dell Pentium D 945 που ειχα αναβαθμισει σε 10αρια και SSD με μολις 2GB ram εκεινο..
☠️

μηπως υπερθερμαινεται και κανει throtle down ??? βαλε το hwmonitor και πες μας θερμοκρασιες επεξεργαστη... εαν πιανει κόφτες (πανω απο 90-95%) εκει ειναι το πρόβλημα σου. Θελει καθάρισμα εσωτερικό...

Δεν υπαρχει θεμα θερμοκρασιων φυσιολογικα με αυτο το μοντελο,
εκτος και αν το δουλευουν παντα ξερωγω μεσα σε...καπνιστηριο! 😹

Ανεφερα το Cinebench, γιατι θεωρω παντα 'δεδομενο' με χονδρικα εστω score οτι < = 1,
το desktop η laptop, χρειαζεται: μεγαλη παραμετροποιηση σε Windows 10! (μαλιστα, και
αναλογως την περιπτωση, ισως ειναι καλυτερα ακομη και 32bit 4GΒ ram, αντι για 64bit!)

Δεν εχει ανεμιστηρα να "μπουκωσει", αλλα εαν του βαλεις μεσα καπνα-σκονη-τριχες [!..!]
απο περιβαλλον χρησης, μονο τοτε θα μπορουσε, να ανεβαζει παραπανω θερμοκρασια..
🤯

• Like 1

Είναι εντελώς καθαρά εσωτερικά και δεν έχουν την παραμικρή σκόνη. Σε τάξεις μέσα είναι. Πάντως, ξαναλέω, καμία σχέση το Toshiba με τα ίδια specs με το Lenovo. Ακόμα και τα refurbished Core2Duo του 50ρικου από Cosmodata (+20 για τον SSD) είναι σημαντικά πιο γρήγορα από αυτό.  @TheDevilMayCare Παραμετροποίηση να κάνω ως προς τι; Εννοείς στα services που τρέχουν;  Έχουν καθαρή εγκατάσταση, εγκατεστημένο μόνο τα Libreoffice, Viber και Chrome (για τα google docs) και έναν φάκελο με το software των διαδραστικών. Δηλαδή τίποτα. 

• Like 1

Εννοω οτι, στο λειτουργικο τουλαχιστον: και 'πειραζω' services, και τρεχω 3-4 "antispy",
και ελεγχω στο τελος, τι ξεκινα: στην εκκινηση του υπολογιστη - λαπτοπακιου!! 😉 Και
αυτο δεν εχει να κανει, με την αρχικη αδυναμια του. Και δυνατο, χανει τη μπαλα..! Για να
καταλαβεις μου εχει δωσει φιλος custom λαπτοπ του με I7 και 1TB(!)ssd και 16GB ram
που ομως ξεκινουσε μετα απο το λιγοτερο δυομιση(!!) λεπτα, γιατι...φορτωνανε η Αρτα
και τα Γιαννενα! Aπλως ειχε βαλει 10αρια και δεν ειχε φροντισει τιποτα [& για χρονια] 😱

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...