Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά του Insomnia, από τον Αυγουστο με εχουν διωξει οι γονεις μου από το σπίτι και έχω ήδη ξεκινήσει να μαζέυω χρήματα, αυτή την στιγμή εργάζομαι σε ένα κατάστημα επισκευών η/υ και τηλεφώνων και από το καλοκαίρι θα δουλέυω κανονικά 8 ωρα μια και θα εχω ελευθερο χρόνο όλη την ημέρα, το θέμα μου είναι το εξής, αυτή την στιγμή είμαι φιλοξενούμενος σε έναν γνωστό μου αλλά 10/6/2020 θέλει να έχω εγκαταλείψει το δώμα στο οποίο με φιλοξενεί και αρχές ιανουαρίου εκλεισα τα 19 έτη και φέτος κάνω την πρώτη μου φορολογική δήλωση μια και το έτος 2019 είχα αποδοχές από διάφορες εταιρείες που εργαζόμουν, για να κάνω φορολογική δήλωση πρέπει να δηλώσω είτε φιλοξενούμενος είτε να νοικιάζω σπίτι και επειδή δεν το βλέπω με τίποτα το πρώτο μου μένει η επιλογή να νοικιάσω ένα σπίτι, έχω ήδη κάνει κάποιους υπολογισμούς υπόψη ότι θέλω να νοικιάσω κάτι με 150 άντε 160 ευρώ κυρίως κοντά σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία. Μέχρι τον μαιο πρεπει να μαζέψω περίπου 450-600 ευρώ (κατι που θα καταφερω ανετα μεχρι τοτε) μια και αρκετοι ζητάνε 1-2-3-4 ενοίκια μπροστά, το θέμα είναι πως βρίσκω ελαχιστα σπίτια (πανω απο 35-40 τ.μ.) στο κέντρο της αθήνα και πειραια και ήδη έχω αρχίσει να ανυσηχώ, θυμαμαι στο παρελθον πως ελεγαν οι γονεις μου πως τα ενοικιαστηρια συνηθως βγαινουν προς το καλοκαίρι.

Μπορεί κανεις να μου δώσει τα φώτα του; 

Επίσης έχω μια εμπειρια σχετικα με σπίτια που έχουν υγρασία και στάζουν νερα απο την οροφη και γνωριζω τα σημάδια τύπου, φρεσκοβαμμένο, μυρωδία μούχλας, εμφάνιση αγγελίας ενοίκιασης το καλοκαίρι!

Τι να προσέξω γενικότερα; Τι χρειάζεται φορολογικά; Τι διαδικασία υπάρχει; Μπορώ κατά την διάρκεια του ενοικιαστηρίου να δίνω κάποια ενοίκεια μπροστά και η απόδειξη να γραφει πχ πως προπλήρωσα αυτούς τους μήνες; Όλα αυτά υπόψη πως θα εχω προπληρώσει για την ενοίκιαση κάποιους μήνες και εκείνη την περίοδο θα μαζέυω για τους επόμενους σιγά σιγά. 

Έκανα υπολογισμούς και βρήκα πως με τα 500 ευρώ αν πληρώνω 150 ευρώ ενοίκιο οτι θα έχω 100 ευρώ υπόλοιπο αν λάβω υπόψη 150-200 ευρω φαγητό και 120 ευρω ρευμα ανα τριμηνο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν και δώσουν λίγο τα φώτα τους!

• Sad 2
Δημοσ.

Ξέχνα το κοντά σε μέτρο κλπ. Τα λεφτά που δίνεις είναι πολύ λίγα. Σκέψου να βρεις συγκάτοικο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, efo355 είπε

Ξέχνα το κοντά σε μέτρο κλπ. Τα λεφτά που δίνεις είναι πολύ λίγα. Σκέψου να βρεις συγκάτοικο. 

Δύσκολο το να βρώ συγκάτοικο γενικότερα δεν νομιζω πως μπορω να εμπιστευτω καποιον αγνωστο δυστηχως, γενικότερα με ενδιαφέρει η εύκολη πρόσβαση σε ηλεκτρικό και ομόνοια! Πχ στην Νίκαια με βολευει το γεγονος του οτι εκει βρίσκεται η εργασία μου, στον Αγιο Νικολαο (πατησια) που βρισκομαι με βολευει το γεγονος πως πριν την δουλεια παιρνω απο τους προμυθευτες ανταλλακτικα για το καταστημα και κινουμαι πειραια, ομονοια, νικαια, δροσια, κηφισια κυριως. Πχ και Νεα Φιλαδελφεια να μενω και Γαλατσι να μενω δεν ειναι θεμα, εχω ευκολη προσβαση στο κεντρο με τρολλευ και λεωφορεια απο εκει, αλλα πχ Περαμα, Αγιο Στεφανο, Νεα Ερυθραια, Ελευσινα δεν με βολευει καθολου μια και θελω 2 ωρες για να παω κεντρο η στην δουλεια η ακομη και για μια βολτα και τα ΜΜΜ ειναι ανυπαρκτα εκει!

Επεξ/σία από Dimitris Verlis
Δημοσ.

Δεν θα βρεις σπίτι με 150 ευρώ, πόσο μάλλον κοντά σε μετρό, θες 300 και τύχη για να βρεις κάτι οκ σύμφωνα με την εμπειρία μου από όταν έψαχνα σπίτι προς Αύγουστο. Όπως σου είπαν και από πάνω η μόνη λύση ειναι συγκάτοικος.

Δημοσ.

Σε αυτα τα χρηματα μπορεις να εξετασεις διαφορες επιλογες που θα ειναι μεν ζορικες, αλλα θα σου εξασφαλισουν καποια αυτονομια και ανεξαρτησια. Κατοικιες φυσικα και υπαρχουν:

https://www.xe.gr/p/643614244

https://www.xe.gr/p/638065732

https://www.xe.gr/p/503636952

θα προτεινα οσο περιεργο και αν ακουστει, να ψαξεις και σε πιο «υποβαθμισμενες» περιοχες (πχ κοντα σε ρομά; Χοτσποτ με προσφυγες κλπ).

για τα αλλα εξοδα, μπορεις να εισαι μετρημενος με τα σουπερ μαρκετ, γιατι οχι, να αναζητας δωρεαν λυσεις (πολλοι δημοι και ενοριες κανουν συσιτεια),  ψαξου με δωρεαν ιντερνετ απο γειτονες, και γενικα σφιξου οσο μπορεις.

Μετακινησεις δεν ειναι ντροπη να ψαχτεις με οτοστοπ ή περπατημα (νεος εισαι)

καθε αρχη ειναι δυσκολη, μη μασας και προχωρα.

Δημοσ.

Και μετά σου λέει ο άλλος, γιατι ζουν μέχρι τα 30 και 35 με τους γονείς τους!! Να γιατί.

Φίλε, η μονη λυση ειναι να συγκατοικήσεις. Ψάξου σε ομάδες με φοιτητές που ψάχνουν συγκάτοικους. 

Φορολογικά πρέπει να έχεις αφμ για να κάνεις τη δήλωση μέσω taxisnet και φυσικά για να γίνει το ενοικιαστήριο.

Σου προτείνω να μη δινεις τιποτε μπροστά, παρά μονο την όποια προκαταβολή.

Πάντως με 150 ευρω μόνο κλειστό γκαράζ νοικιάζεις πλέον. Εκτός αν μπεις σε καμια τρόγλη και κάνεις καμια συμφωνια με τον ιδιοκτήτη για να την επιδιορθώσεις μόνος σου. (Θειά, νοίκιασε 2άρι στην Αχαρνών με πολύ σοβαρά προβλήματα σε ένα νέο παιδί που ήταν βοηθός υδραυλικού. Της είπε οτι θα της φτιάξει το σπίτι με δικά του έξοδα, αλλά θα του κάνει συμβολαιο 3ετίας προς 150 ευρω. Οντως το παλικάρι το έκανε κουκλα το σπίτι )

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να κάνεις φορολογική δήλωση αρκεί να πατήσεις το κουμπι που λέει ότι μένεις σε σκηνή ή σπηλιά. 

Αλλά για να μείνεις αξιοπρεπώς και μόνος , δύσκολα θα βρείς με 150 ευρώ. Αλλά να μην σε απογοητέψω . Ψάξε στα site που αναφέρονται πιο πάνω.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tzoxanias είπε

Σε αυτα τα χρηματα μπορεις να εξετασεις διαφορες επιλογες που θα ειναι μεν ζορικες, αλλα θα σου εξασφαλισουν καποια αυτονομια και ανεξαρτησια. Κατοικιες φυσικα και υπαρχουν:

https://www.xe.gr/p/643614244

https://www.xe.gr/p/638065732

https://www.xe.gr/p/503636952

θα προτεινα οσο περιεργο και αν ακουστει, να ψαξεις και σε πιο «υποβαθμισμενες» περιοχες (πχ κοντα σε ρομά; Χοτσποτ με προσφυγες κλπ).

για τα αλλα εξοδα, μπορεις να εισαι μετρημενος με τα σουπερ μαρκετ, γιατι οχι, να αναζητας δωρεαν λυσεις (πολλοι δημοι και ενοριες κανουν συσιτεια),  ψαξου με δωρεαν ιντερνετ απο γειτονες, και γενικα σφιξου οσο μπορεις.

Μετακινησεις δεν ειναι ντροπη να ψαχτεις με οτοστοπ ή περπατημα (νεος εισαι)

καθε αρχη ειναι δυσκολη, μη μασας και προχωρα.

Ρε συ Τζοχανια του προτεινεις σπιτι στο Ζουμπερι;
Στη Νεα Μακρη φευγουν και οι ντοπιοι. Πως θα πηγαινει στη δουλεια του; Απο εκει περνει ενα ΚΤΕΛ του αγιου... ανημερα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Και τελικά που λέτε έμεινα με συγκάτοικο για εναν χρόνο (ευτυχώς βρήκα εγκαίρως αλλιως την καραντινα θα την εβγαζα στους δρομους), και γνωστη μου μαλιστα! Μου επαιξε πουστιες στα οικονομικα και μια μερα τον φεβρουαριο του 2021 απαιτησε να τα μαζεψω και να φυγω εν μεσω lockdown, με φοβο και τρομο μετεφερα απο κουζινες, ψυγεια, τραπεζαρια, τηλεοραση, κρεβατια μη φαω το 300 αρι (ουτε κουζινα ψυγειο δεν ειχε καλα ακουσατε...) και εμεινα με μια αλλη τρελη για 6 μηνες, το καταστημα που εργαζομουν απο το κακο στο χειροτερο με τα οικονομικα να με καθυστερει ο αλλος μισθους και τα συναφη και να τραβαω τα μαλλια μου (εχει πολυ ψωμι η υποθεση με τις συγκατοικους, η μια τοξικομανης βγηκε, η αλλη μου εκλεψε λεφτα χαμος...και πολλα πολλα ακομη θα γραφω ολο το βραδυ). 

Ενοικιασα ενα σπιτι στον πανεμορφο Πειραια με ενα τραγικα χαμηλο ενοικιο 15/7/21 τρυπα 22τ.μ. χρεπι σαπιο, ακομη χειροτερα και απο τον δρομο να εμενα, η ιδιοκτητρια μου δημιουργησε προβλημα στην δουλεια και απαιτουσε νωριτερα 1-2-4 ενοικια, απειλουσε, το σπιτι ειχε προβληματα με τα παντα day one και καθε μηνα μου ελεγε ψεματα πως θα τα φτιαξει και χιλια δυο και εβαζε συγγενης της να με απειλουν, να απειλουν την μανα μου, θειους, θειες κλπ, μιλαμε για παρανοια...σηκωθηκα εφυγα με την πρωτη ευκαιρια μετα απο τεραστια αναζητηση σπιτιου...εψαχνα απο τελη Οκτώμβρη 2021 και βρήκα σπίτι 260€ ενοικιο, σχετικα ανακαινισμενο και αξιοπρεπες αρχές μαρτίου 2022...ολα καλα με το νεο σπιτι επιτελους και μια φορα...αλλα ακομη τρεχω με το ρευμα στο παλαιο σπιτι, υποτιθεται ο δεδδηε θα εκοψε το ρευμα απο το ρολοι, δεν εχει προσβαση στο σπιτι και χρωσταω 1000 ευρω ρευμα και με ενοχλουν εισπρακτικες, η ιδιοκτητρια δεν συνεργαζεται εχει αλλαξει κλειδαριες στην εισοδο της πολυκατοικιας και καιει το ρευμα η κορη της στο ονομα μου, στο αστυνομικο τμημα πηγα για μηνυση και γελουσαν μαζι μου και με διαολοστειλαν...εχω απελπιστει...απειλουν να κοψουν το ρευμα στο νεο σπιτι απο την κολωνα και τους βριζω γιατι δεν το κοβουν απο το παλαιο σπιτι να ξεμπερδευουμε και μου λενε πως ειναι παρανομο. 

Σκεφτομαι να τρεξω στο πρωτοδικειο η να σπασω την πορτα και να ξηλωσω το ρολοι, στο τελος η φυλακη για χρεη θα μπω η για διαρρηξη, δεν ξερω τι ειναι χειροτερο...στον δεδδηε εχω στειλει τα αντιγραφα των πολλαπλων αιτησεων διακοπης ηλεκτροδοτησης εξηγωντας την κατασταση, ο συνηγορος του πολιτη δεν απανταει στα τηλεφωνα, δεν εχω καποια ενημερωση απο τα πολλαπλα email που τους στελνω. 

Το χειροτερο δεν ειναι τα 1000 ευρω ρευμα αλλα το οτι συνεχιζει και γραφει καταναλωση. 

Η Ελλαδα λοιπον εχει καταπληκτικη ποιοτητα ζωης ειπε καποτε ενας σωφος :) 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού δεν σε εξυπηρετεί το αστυνομικό τμήμα, κατήγγειλε τη πράξη καλώντας το 100 και περιγράφεις τι έγινε, ίσως χρειαστεί να πας σε άλλο τμήμα. Η αλληλοκαλυψη ιδιοκτήτριας με την κόρη και το τοπικό αστυνομικό τμήμα μου βρωμάει κάτι πολύ περίεργο. Μόλις τους περάσουν κτεο και τους τρεις θα μάθουμε πολλά. 

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...