Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να τεστάρω σε καινούριο pc το aida 64 και με το που ανοίγω το πρόγραμμα κρασάρει όλο το μηχάνημα και κάνει επανεκκίνησή, μετά την επανεκκίνηση το core temp μου δείχνει κάτι τιμές 80-90 βαθμούς, μέχρι να ξανά κάνω restart και να επανέλθει σε φυσιολογικές τιμές. Κατέβασα το prime95 για να δω όντως μήπως είχα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες αλλά μετά από κανένα δεκάλεπτο πήρα τα αποτελέσματα που φαίνονται στις φώτο. Με το prime95 πάντως δεν έχω θέμα σταθερότητας. Δεν έχω κάνει ούτε κάποιο overclock ούτε τπτ όλα είναι στο auto στο bios .
Το σύστημα είναι

RYZEN 5 2600

G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ RIPJAWS V DUAL CHANNEL

ASUS TUF B450-PLUS GAMING RETAIL

XFX AMD RADEON RX580 GTS XXX EDITION 8GB

CORSAIR RMX SERIES RM650X V2

SSD WESTERN DIGITAL WDS500G2B0A 500GB BLUE 3D NAND

cpuz.jpg

hwmonitor.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσεκαρε το cooler του επεξεργαστή αν κάνει σωστή επαφή και αν δουλεύει ο ανεμιστήρας. Έχεις το stock cooler?

Αν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις μπορείς να βγάλεις το cooler τελείως, να καθαριστείς το παλιό thermal paste και να βάλεις καινούριο.

Μονό αν ξερες τι κάνεις 

Επεξ/σία από octavecode
Δημοσ.

Ναι τον stock cooler  έχω επάνω, ήδη τον έχω καθαρίσει με καθαρό οινόπνευμα και έχω βάλει δική μου πάστα. Το σκάλωμα συμβαίνει μόνο με το aida64 και πριν καν ξεκινήσω το test, με το που πατάω stability test κρασάρει το μηχάνημα, με prime 95 και cinebench βλέπω max 63 οC όπως επίσης και σε παιχνίδια . Στο bios επίσης βλέπω θερμοκρασία cpu ~37οC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το σύστημα σου είναι stable με Prime95 τότε δεν έχεις θέμα. Πόσο  Vcore σου δείχνει στο bios και πόσο όταν τρέχεις Prime?

Ram στα πόσα τρέχει και με τι voltage?

Επίσης τι πάστα έχεις βάλει?

Επεξ/σία από octavecode
Δημοσ.

Η πάστα είναι η e1 ic essential της coolermaster. Το vcore sto bios μου δείχνει 1,24V, όταν έτρεξα το prime (όπως δείχνουν και οι φώτο στο πρώτο post)απο hwmonitor μου δείχνουν max 1,352v αλλά στο cpuz έδειχνε 1,28V που το κοίταζα. Οι μνήμες είναι στα 2133mhz( δεν βρίσκω κάπου τα voltage)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα voltages δείχνουν μια χαρά, για τις μνήμες ρώτησα γιατί έχεις 3200 kit μήπως τις δούλευες στα 3200 που θεωρείται OC με αυτό το CPU αλλά μπορείς να τις δουλέψεις 2933MHz 1,35 volts nonOC.

Τώρα σχετικά με το AIDA χρειάζεσαι πρόσφατη έκδοση για να υποστηρίζει Ryzen CPUs, πολλοί είχαν θέματα με Ryzen και παλιότερες εκδόσεις AIDA.

Επεξ/σία από octavecode
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι, πάντως ανέβασε λίγο την RAM μέχρι 2933 είναι αυτό που προτείνει η AMD για nonOC άπλα σιγουρέψου ότι θα δώσεις 1,35 volts στην RAM και θα έχει  διάφορα ιδίως στα παιχνίδια.Το kit που έχεις κανονικά είναι 3200.

Αν δεν είσαι σίγουρος πως να το κάνεις άστο όπως είναι μην το πειράζεις είσαι μια χαρά 

Επεξ/σία από octavecode
  • Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη αν δεν καταλαβα καλά, με το άνοιγμα του AIDA χωρίς burn in χωρίς τίποτα crasharei & κάνει restart; Και με το που μπαίνει στα windows δειχνει 80-90 βαθμούς τo Core Temp; και παραμένει ως έχει μέχρι να ξαναγίνει επανεκκίνηση manually αυτή τη φορά; Και τι cpu usage έχει; όσο δείχνει 80-90; Κάτι δεν πάει καλά μου φαίνεται....εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι καλά...

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, noble είπε

Συγνώμη αν δεν καταλαβα καλά, με το άνοιγμα του AIDA χωρίς burn in χωρίς τίποτα crasharei & κάνει restart; Και με το που μπαίνει στα windows δειχνει 80-90 βαθμούς τo Core Temp; και παραμένει ως έχει μέχρι να ξαναγίνει επανεκκίνηση manually αυτή τη φορά; Και τι cpu usage έχει; όσο δείχνει 80-90; Κάτι δεν πάει καλά μου φαίνεται....εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι καλά...

Σωστά κατάλαβες αυτό γίνεται: ανοίγω AIDA> πάω στο stability test και πριν πατήσω start κρασάρει > κάνει επανεκκίνηση μόνο του > δείχνει 90 βαθμούς με χρήση 2-7% ίσα που φορτώνει τα βασικά στα windows και αν δεν κάνω εγώ επανεκκίνηση  δείχνει υψηλές θερμοκρασίες, αλλά βάζοντας το χέρι μου στο πίσω ανεμιστήρα  που βγάζει τον αέρα, ο αέρας φαίνεται παγωμένος (θερμοκρασία δωματίου).

Δημοσ.

Μάλιστα και στο stability test όλα τσεκαρισμένα; Γιατί prime δεν κάνει stress test τα γραφικά υπάρχει εκεί μια διαφορά....προσωπικά θα το έψαχνα περισσότερο πάντως...με διαφορά τεστακια...και μετά επανεκκίνηση και ψηλές θερμοκρασίες επίσης δεν το καταλαβαίνω καθόλου....ειδικά με χαμηλό cpu usage...μήπως το core temp λέει ότι ναναι; Γενικά ανταποκρίνεται κανονικά το σύστημα μετά το 1o restart που δείχνει ψηλές θερμοκρασίες; Μήπως είναι softwariko το θέμα σκέφτομαι τώρα...μήπως έχεις ανοιχτά πολλά monitoring tools πχ...λέμε τώρα...ή κάτι δεν υποστηρίζει το hardware σωστά...

• Like 1
Δημοσ.

Software θέμα μοιάζει.

Μην το πειράζεις, άφησε το. Σε περίπτωση που αρχίσεις να έχεις θέματα τότε κάποιο θέμα υπάρχει. 

Κατά πάσα πιθανότητα το Aida64 πάει να διαβάσει την τιμή από κάποιον σένσορα του CPU με αποτέλεσμα αυτός ο σένσορας να μπλοκάρει, για αυτό τον λόγο και στην επόμενη εκκίνηση δείχνει 90ºC 

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα και το 3DMARK από το steam και βλέπω φυσιολογικές θερμοκρασίες 62oC max. Οπότε λογικά είναι όντως κάποιο θέμα του AIDA.
ΥΓ: Τσέκαρα λίγο τις συσκευασίες από τις μνήμες ram που είχα αγοράσει για το pc (πριν την αγορά είχα τσεκάρει QVL μητρικής και μνημών αν περιέχει το ένα το άλλο) και βλέπω ότι έχει ένα αυτοκόλλητο εσωτερικά που γράφει "supports inte cpu". Φαντάζομαι αυτό είναι marketing ή όντως ισχύει και μου κάνει την ζημιά;  Τις οποίες μνήμες τις έχω στο auto ακόμα στα 2133mhz.

Δημοσ.

Θερμοκρασιες να βλεπεις με το Ryzen Master.

Κατεβασε απο το site της AMD τους πιο προσφατους chipset drivers.

Κατεβασε το πιο προσφατο AIDA64.

Κανε ενα memtest με το Windows Memory Diagnostic Tool (ενσωματωμενο στα Windows 10).

Οι μνημες ειναι φανταζομαι στα slots 2 και 4 (απο αριστερα προς δεξια).

Δημοσ.
13 ώρες πριν, duffyduck είπε

Θερμοκρασιες να βλεπεις με το Ryzen Master.

Κατεβασε απο το site της AMD τους πιο προσφατους chipset drivers.

Κατεβασε το πιο προσφατο AIDA64.

Κανε ενα memtest με το Windows Memory Diagnostic Tool (ενσωματωμενο στα Windows 10).

Οι μνημες ειναι φανταζομαι στα slots 2 και 4 (απο αριστερα προς δεξια).

Λοιπόν το ryzen master μου βγάζει ότι και το core temp max 63οC με prime95.
Αida64 V 6.20.5300  είτε με zip είτε με exe κρασάρει.
Έκανα και τον τεστ της μνήμης και δεν βρίσκει κάποιο πρόβλημα.

Χωρίς τίτλο1.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...