overpower Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Πήρα την soundblaster G6 και παρατήρησα σήμερα ότι όταν ανοίγω κλείνω το φως, ακούγεται ένας ήχος από τα ηχεία (τσακ τσακ κάτι τέτοιο). Τι παίζει? Το κακωδιο του ηχείου κάνει κάποια παρεμβολή και τα καλώδια καμίας πρίζας? (είναι μπλεγμένα όλα εκεί πίσω) Edifier r1700bt.
Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Τα ηχεια σε τι είναι συνδεμένο σε κάποια συσκευή με κεραία rf; Εμείς οποτε ανοιγοκλεινουμε έναν διακόπτη ακούγονται θορυβοι σε ραδιόφωνα ηχεία υπολογιστή και έναν πομποδέκτη ο οποίος μπορεί να πιάσει και παρεμβολές από διακοπτες σε γειτονικές πολυκατοικιες. Ο θόρυβος προέρχεται από τον σπινθυρα μέσα στον διακόπτη κυρίως στο άνοιγμα του φορτίου. Όσο πιο πολύ η ισχύς του φορτίου τόσο εντονότερη η παρεμβολή.
overpower Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Τα ηχεια σε τι είναι συνδεμένο σε κάποια συσκευή με κεραία rf; Εμείς οποτε ανοιγοκλεινουμε έναν διακόπτη ακούγονται θορυβοι σε ραδιόφωνα ηχεία υπολογιστή και έναν πομποδέκτη ο οποίος μπορεί να πιάσει και παρεμβολές από διακοπτες σε γειτονικές πολυκατοικιες. Ο θόρυβος προέρχεται από τον σπινθυρα μέσα στον διακόπτη κυρίως στο άνοιγμα του φορτίου. Όσο πιο πολύ η ισχύς του φορτίου τόσο εντονότερη η παρεμβολή. Μονο στην soundblaster g6. Απευθειας στον υπολογιστη δεν υπαρχει θεμα.
Τέρης Α. Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Αυτό το προκαλεί συνήθως το βρώμικο ρεύμα. Εμένα γίνεται παρεμβολή στις τηλεοράσεις. 1
korakios Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Φυσιολογικό είναι , δοκίμασε να πάρεις από άλλη πρίζα ή τουλάχιστον κάνε τη κλασσική αλλαγή πολικότητας, δηλαδή βάλε το πολύμπριζο ανάποδα και πες μας 1
overpower Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2020 στις 4:09 ΜΜ, korakios είπε Φυσιολογικό είναι , δοκίμασε να πάρεις από άλλη πρίζα ή τουλάχιστον κάνε τη κλασσική αλλαγή πολικότητας, δηλαδή βάλε το πολύμπριζο ανάποδα και πες μας Τελικα εντωπισα το θεμα στα ακουστικα. Αν τα αποσυνδεσω απο την sb, ουτε απο τον διακοπτη ακουγεται κατι, αλλα και ουτε καποιοι random "ποπ" ηχοι. Δοκιμασα να το συνδεσω σε αλλο πολυμπριζο απο αλλη πριζα να παιρνει ρευμα, να το συνδεσω στην οθονη αντι για το pc, με optical, τιποτα. Δεν ξερω γιατι η θυρα των ακουστικων προκαλει αυτο το προβλημα (δεν ειναι τα ακουστικα μιας και το κανει και με τα headphones, αλλα και με ψειρες) Δεν ξερω αν εχει καποια σχεση, αλλα ο υπολογιστης και τα ηχεια ειναι πανω σε αυτο το πολυμπριζο APC ESSENTIAL SURGEARREST PM6-GR Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από overpower
korakios Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Ίσως επειδή απο τα ακουστικά χρησιμοποιεί προενίσχυση και δεν της φτάνει το ρεύμα? Από το PC μήπως τη σύνδεσες από τις μπροστινές USB ?
overpower Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, korakios είπε Ίσως επειδή απο τα ακουστικά χρησιμοποιεί προενίσχυση και δεν της φτάνει το ρεύμα? Από το PC μήπως τη σύνδεσες από τις μπροστινές USB ? Οχι, στις πισω usb ειναι συνδεδεμενο. Αλλα οπως ειπα, δοκιμασα να δωσω ρευμα απο πριζα και σημα μεσω optical και ειναι χειροτερο. Τεσπα, απλα θα κραταω τα ακουστικα αποσυνδεδεμενα οταν δεν τα χρησιμοποιω
korakios Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, overpower είπε δοκιμασα να δωσω ρευμα απο πριζα και σημα μεσω optical και ειναι χειροτερο Αυτό δεν το έπιασα. Ρεύμα μόνο απο usb δεν παίρνει ? Optical από PC στην κάρτα? Χειρότερο το τσακ όταν ανοιγοκλείνεις τον διακόπτη εννοείς φαντάζομαι...
overpower Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, korakios είπε Αυτό δεν το έπιασα. Ρεύμα μόνο απο usb δεν παίρνει ? Optical από PC στην κάρτα? Χειρότερο το τσακ όταν ανοιγοκλείνεις τον διακόπτη εννοείς φαντάζομαι... Δοκιμασα να δωσω ρευμα μεσω usb απο πριζα και optical απο pc στην καρτα. Δεν κανει μονο θορυβο οταν ανοιγοκλεινω τον διακοπτη, αλλα και αυτον τον παραξενο. Αν παρω κατι τετοιο, δεν θα βοηθησει? Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2020 από overpower
korakios Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Στις 1/2/2020 στις 2:15 ΠΜ, overpower είπε Αν παρω κατι τετοιο, δεν θα βοηθησει? Καθόλου μιας και είναι για πολύ συγκεκριμένες υψίσυχνες συχνότητες Ο θόρυβος που ανέβασες είναι άλλο κεφάλαιο απο την απλή παρεμβολή ενός διακόπτη. Ξεκινάς με Στις 28/1/2020 στις 1:38 ΠΜ, overpower είπε (είναι μπλεγμένα όλα εκεί πίσω) Ξέμπλεγμα. Μετά τσεκάρισμα τη γείωση του σπιτιού μήπως είναι ανεπαρκείς . Το αναφέρω γιατί αν έχεις θέμα με τη γείωση , ότι και να κάνεις δε λύνεται . Κανόνας είναι οτι ποτέ δεν τρέχουμε παράλληλα καλώδιο ρεύματος με ήχου ή usb και αποφεύγουμε να έχουμε κουλούρα ρεύματος μιας και δημιουργείται ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κάνοντας παρεμβολές. Ξαναμιλάμε
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 58 λεπτά πριν, korakios είπε Μετά τσεκάρισμα τη γείωση του σπιτιού μήπως είναι ανεπαρκείς . Το αναφέρω γιατί αν έχεις θέμα με τη γείωση , ότι και να κάνεις δε λύνεται . Επίσης, η γείωση ΠΟΤΕ σε σωλήνα νερού.
overpower Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, korakios είπε Ξέμπλεγμα. Μετά τσεκάρισμα τη γείωση του σπιτιού μήπως είναι ανεπαρκείς . Το αναφέρω γιατί αν έχεις θέμα με τη γείωση , ότι και να κάνεις δε λύνεται . Κανόνας είναι οτι ποτέ δεν τρέχουμε παράλληλα καλώδιο ρεύματος με ήχου ή usb και αποφεύγουμε να έχουμε κουλούρα ρεύματος μιας και δημιουργείται ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κάνοντας παρεμβολές. Ξαναμιλάμε Οκ μπλεγμενα εννοουσα οτι ειναι πεταμενα πισω απο το γραφειο, αλλα γενικα προσπαθησα το usb του dac να το μετακινησω μακρια απο τα υπολοιπα καλωδια και συνεχιζει να κανει τα ιδια. Καλα γενικα δεν θελω να φτασω σε ηλεκτρολογο, ετσι και αλλιως ξενοικιαζω σε 1.5-2 μηνες, οποτε οκ. Απλα δεν εχω υα ακουστικα συνδεδεμενα για τωρα. Τα παραπανω τα παρηγγειλα και θα επανελθω να πω αν αλλαξε κατι.
overpower Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 @korakios μέχρι να έρθουν αυτά τα καπάκια είπα να συνεχίσω το ψάξιμο. Με το λαπτοπ δεν έχω κανένα απολύτως θέμα, οπότε απέκλεισα κάρτα ήχου και γυρνάω στο PC. Γενικά με το λαπτοπ δοκίμασα και με και χωρίς φορτιστή (που παρεμπιπτόντως ο φορτιστής μου είναι 3πινος, και από ότι είδα σε ένα βίντεο στο yt, το ground loo θέμα λύνεται χρησιμοποιώντας 2πινο φορτιστή με επιπλέον ενίσχυση (δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά, τεσπα). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ήταν θέμα γείωσης, δεν θα έπρεπε να μου το κάνει και με το laptop? Δοκιμασα με άλλο καλώδιο psu (αυτό που ήρθε με το evga psu), και με άλλο πολύμπριζο).
korakios Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, overpower είπε αν ήταν θέμα γείωσης, δεν θα έπρεπε να μου το κάνει και με το laptop? Ναι 25 λεπτά πριν, overpower είπε Με το λαπτοπ δεν έχω κανένα απολύτως θέμα, οπότε απέκλεισα κάρτα ήχου και γυρνάω στο PC Αλλά είπες κάτι πολύ πριν και μλκ μου δε το διάβασα Στις 28/1/2020 στις 11:28 ΠΜ, overpower είπε Απευθειας στον υπολογιστη δεν υπαρχει θεμα. Άρα πας στο συνδυασμό PC με κάρτα . Δοκίμασε να σφάξεις ένα περίσσιο usb καλώδιο (που να δουλεύει κανονικά όταν τη συνδέεις με το λαπτοπ) και κόψε το πλέγμα (προσεκτικά μη φας άλλα καλώδια ) που είναι η γείωση . Δε θα έχεις θέμα μιας και η κάρτα πάλι γειώνεται μέσω του καλωδίου ήχου που παν στα ηχεία (στα οποία η τροφοδοσία τους είναι γειωμένη και όπως μαντέψεις όπως και του PC ,στο ίδιο πολύμπριζο ) edit: usb καλώδια & θύρες άλλες έχεις δοκιμάσει φαντάζομαι ,ε?! Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2020 από korakios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα