toketog Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω μια εβδομάδα που αναβαθμίστηκα σε VDSL 50 της Vodafone από καμπίνα της Vodafone στα 50 μέτρα. Ο συγχρονισμός είναι άψογος, χωρίς λάθη κλπ με μέγιστα που φτάνουν τα 150Mbps. Το παράλογο είναι όμως ότι δεν έχω το αντίστοιχο bandwidth παρόλο τον υψηλό συγχρονισμό. Στα test files του otenet κατεβάζω στο peak με 15Mbps και λέω peak γιατί τα σκαμπανεβάσματα είναι αδικαιολόγητα. Από το 15 θα πέσει στο 7 στο 5 θα πάει 10 μετά 8 μετά 13 και ούτε κάθε εξής. Φαίνεται εξάλλου και στο γράφημα. Σε κάποιος άλλους server πχ Microsoft peakάρει πιο ψηλά, ας πούμε μέγιστο 40 Mbps για 1 δευτερόλεπτο αλλά κάνει διακυμάνσεις που πέφτουν μέχρι τα 17Mbps. Το περίεργο είναι ότι σε 4k youtube στο buffer πιάνει 47-48 mbps, ωστόσο σε torrent ας πούμε μετά βίας πιάνει κάνα 35αρι αλλά και πάλι υπάρχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις Το δήλωσα στην Vodafone, ήθελαν να σιγουρέψουν ότι δεν φταίνε οι συσκευές μου (ότι να ναι) ή το ρούτερ μου, ήρθε σήμερα τεχνικός και πήρε μέτρηση συγχρονισμού (κλασσικά) αλλά έκανε και ένα HTTP download με το όργανο και είδε την ίδια ανωμαλία. Χαμηλά download και σκαμπανεβάσματα. Επειδή η καμπίνα έχει μερικές εβδομάδες που ενεργοποιήθηκε ελπίζω να είναι κάποιο λάθος configuration και να διορθωθεί σύντομα. Γιατί αν φταίει το hardware της καμπίνας φέξε μου γλίστρησε. Το δυσκολότερο είναι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, γιατί το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι ο συγχρονισμός Εσάς ποια είναι οι γνώμη σας; Προσπαθεί η vodafone να κάνει τσιγκουνιές στο bandwidth και τα μάμησε; Ή να πάρω φόρα να γκρεμίσω την καμπίνα; Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από toketog
1ns0mn1a Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε με IDM για ddl Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από 1ns0mn1a
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα