thomasko7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 ΚΑλησπερα κ καλη χρονιά σε ολους!!!Στη περίπτωση που έχουν ίδια τιμή πιο θα επιλέγατε κ για ποιους λόγους???
panos- Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Θα έπαιρνα το 11 καθαρά επειδή μου φαίνεται πιο χρήσιμος ο ευρυγώνιος από τον 2ο φακό του xs.
thomasko7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Η διαφορά στη φωτό ποια είναι;; Νόμιζα πως το 11 έχει απλώς πιο καλή νυχτερινή... Το χς έχει κ χάλια μπαταρία αλλά πολύ καλύτερη οθόνη...
mistr4l Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, thomasko7 είπε Η διαφορά στη φωτό ποια είναι;; Νόμιζα πως το 11 έχει απλώς πιο καλή νυχτερινή... Το χς έχει κ χάλια μπαταρία αλλά πολύ καλύτερη οθόνη... Αυτό με το χάλια μπαταρία πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή πιστεύω. Όπως έχει αναφέρει πολύ σωστά ένας φίλος σε παρόμοιο thread εδώ στο forum, at the end of the day όλοι θα φορτίσουν. Αν έχεις υπόλοιπο 30% ή 15%, δεν έχει σημασία. Ταυτόχρονα, για τί χρήση μιλάμε? Παίρνουμε κινητό 800Ε και μένουμε εκτός μπαταρίας επειδή παίζουμε pokemon ή κάνουμε χρήση e-mail / surfing κλπ και μένουμε εκτός μπαταρίας ?? (δεν ισχύει, βγάζεις μέρα ά ν ε τ α το xs. Αν παίζεις παιχνίδια, δεν γνωρίζω γιατί δεν παίζω παιχνίδια). Επίσης, σχετικά με την "καλύτερη" κάμερα του 11 θα πρέπει επίσης να επαναπροσδιορίσουμε την κουβέντα και να δούμε τί χρήση κάνει ο καθένας. Αυτό που όλοι έχουν γίνει φωτογράφοι και έχουν ανάγκη την "καλύτερη" κάμερα του 11 και την νυχτερινή λήψη (προφανώς για το ίνσταγκραμ), προσωπικά με ξεπερνάει. Για τους παραπάνω λόγους και για το γεγονός πως δεν μπορούσα να διανοηθώ να δώσω ένα εύλογο ποσό και να μην έχω oled display εν έτη 2020, προτίμησα το xs. Συνεπώς, ο καθένας πρέπει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του. Για εμένα, το xs είναι μονόδρομος και πραγματική ευκαιρία στην τιμή που βρίσκεται τώρα, συν το γεγονός πως δεν ήθελα με τίποτα το form factor του 11 / xr. Για κάποιον άλλον, πρωταρχική σημασία έχει η "καλύτερη" κάμερα, ο νεότερος επεξεργαστής και η μεγαλύτερη μπαταρία. No problem. Να τα τοποθετήσουμε όλα όμως σωστά. Το "καλύτερη κάμερα" για εμένα που δεν μου καίγεται καρφί για την νυχτερινή λήψη και την ευρυγώνιο φακό, είναι περιττό. Συνεπώς, εκτός συζήτησης. Για κάποιον άλλο, η διαφορά oled και liguid retina είναι αναπαίσθητη και νοιώθει καλύτερα με το πιο νέο κινητό. Δεκτό. Προφανώς γράφω τα παραπάνω ως κάτοχος του xs, το οποίο όμως το προτίμησα με βάση τις παραπάνω σκέψεις. Δεν σημαίνει πως είμαι σωστός. Είναι η καλύτερη αγορά όμως για εμένα. Δεν έχει χάλια μπαταρία, ούτε χάλια κάμερα. "Τα σπαέι" σε όλα τα επίπεδα. Με άλλα λόγια, ιεράρχησε τις ανάγκες σου και πράξε Φιλικά, 2 2
ktf Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Το XS είναι πολύ πιο βολικό σαν μέγεθος στο χέρι και έχει αισθητά καλύτερη οθόνη. Εκτός από την διαφορά στις ίντσες, έχει και μικρότερα bezels. Το 11άρι έχει καλύτερη κάμερα, αρκετά καλύτερη μπαταρία και ταχύτερο επεξεργαστή. Σε ταχύτητα δεν θα καταλάβεις διαφορά πάντως, και τα 2 είναι άριστα και smooth στην χρήση. Ζυγίζει ο καθένας της ανάγκες του. Προσωπικά θα διάλεγα το XS.
thomasko7 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, mistr4l είπε Αυτό με το χάλια μπαταρία πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή πιστεύω. Όπως έχει αναφέρει πολύ σωστά ένας φίλος σε παρόμοιο thread εδώ στο forum, at the end of the day όλοι θα φορτίσουν. Αν έχεις υπόλοιπο 30% ή 15%, δεν έχει σημασία. Ταυτόχρονα, για τί χρήση μιλάμε? Παίρνουμε κινητό 800Ε και μένουμε εκτός μπαταρίας επειδή παίζουμε pokemon ή κάνουμε χρήση e-mail / surfing κλπ και μένουμε εκτός μπαταρίας ?? (δεν ισχύει, βγάζεις μέρα ά ν ε τ α το xs. Αν παίζεις παιχνίδια, δεν γνωρίζω γιατί δεν παίζω παιχνίδια). Επίσης, σχετικά με την "καλύτερη" κάμερα του 11 θα πρέπει επίσης να επαναπροσδιορίσουμε την κουβέντα και να δούμε τί χρήση κάνει ο καθένας. Αυτό που όλοι έχουν γίνει φωτογράφοι και έχουν ανάγκη την "καλύτερη" κάμερα του 11 και την νυχτερινή λήψη (προφανώς για το ίνσταγκραμ), προσωπικά με ξεπερνάει. Για τους παραπάνω λόγους και για το γεγονός πως δεν μπορούσα να διανοηθώ να δώσω ένα εύλογο ποσό και να μην έχω oled display εν έτη 2020, προτίμησα το xs. Συνεπώς, ο καθένας πρέπει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του. Για εμένα, το xs είναι μονόδρομος και πραγματική ευκαιρία στην τιμή που βρίσκεται τώρα, συν το γεγονός πως δεν ήθελα με τίποτα το form factor του 11 / xr. Για κάποιον άλλον, πρωταρχική σημασία έχει η "καλύτερη" κάμερα, ο νεότερος επεξεργαστής και η μεγαλύτερη μπαταρία. No problem. Να τα τοποθετήσουμε όλα όμως σωστά. Το "καλύτερη κάμερα" για εμένα που δεν μου καίγεται καρφί για την νυχτερινή λήψη και την ευρυγώνιο φακό, είναι περιττό. Συνεπώς, εκτός συζήτησης. Για κάποιον άλλο, η διαφορά oled και liguid retina είναι αναπαίσθητη και νοιώθει καλύτερα με το πιο νέο κινητό. Δεκτό. Προφανώς γράφω τα παραπάνω ως κάτοχος του xs, το οποίο όμως το προτίμησα με βάση τις παραπάνω σκέψεις. Δεν σημαίνει πως είμαι σωστός. Είναι η καλύτερη αγορά όμως για εμένα. Δεν έχει χάλια μπαταρία, ούτε χάλια κάμερα. "Τα σπαέι" σε όλα τα επίπεδα. Με άλλα λόγια, ιεράρχησε τις ανάγκες σου και πράξε Φιλικά, Σχετικά με το πως σκεφτεσαι συμφνωνώ μέχρι κεραίας!!!!Εχω το xr τώρα κ δεν έχω τρελαθει...για μένα η κάμερα δε παιζει ΤΟΝ ΠΙΟ σημαντικό ρόλο, είμαι οκ κ με αυτο... Η οθονη παιζει όμως κ συμφωνω με εσε΄μα π[αλι. Με νοιαζει όμως να μη κλείνει το κινητό απο μπαταρία μέχρι να φτάσω σπιτι... Παιχνίδια δε παιζω ποτε, είμαι ασφαλιστης κ μιλω πολυ στο κινητο έχοντας ανοικτο πάντα το bluetooth... 1
mistr4l Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, thomasko7 είπε Εχω το xr τώρα κ δεν έχω τρελαθει... Με νοιαζει όμως να μη κλείνει το κινητό απο μπαταρία μέχρι να φτάσω σπιτι... Παιχνίδια δε παιζω ποτε, είμαι ασφαλιστης κ μιλω πολυ στο κινητο έχοντας ανοικτο πάντα το bluetooth... Σχετικά με το χρόνο ομιλίας, δεν θέλω να σου πω ψέμματα για το xs γιατί δεν κάνω τέτοια χρήση. Το XR πόση ώρα σου βγάζει για παράδειγμα? Αν είναι οριακά στο να κλείσει, τότε μάλλον το xs θα κλείσει, μιας και το xr έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το xs. Προχθές πάντως που ήμουν από τις 5 το πρωί ξύπνιος σε ταξίδι μέχρι τις 23:00 που μαζεύτηκα σπίτι, είχα 20% μπαταρία με χρήση e-mails, ομιλία κανά 2ωρο, web surfing κλπ να περάσει η ώρα, etc. etc. Δεν φόρτισα καθόλου. Στη θέση σου μάλλον θα έμενα με το xr πάντως, τη στιγμή που δεν σ'ενδιαφέρει η κάμερα και ο νεότερος επεξεργαστής προφανώς δεν σου κάνει διαφορά.
simplemaths Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 XR με 3 ώρες GPS, μουσική τέρμα και κάνα 2ωρο gaming και browsing στην δουλειά το βράδυ είχε γύρω στο 40%. Σε δύσκολες μέρες στην δουλειά έχει φτάσει και 20% πριν κοιμηθώ, ποτέ πιο χαμηλά. Το 11 είναι ακόμα καλύτερο σε θέμα μπαταρίας και επειδή δεν είδα μεγάλη διαφορά στην οθόνη του xs εγώ προτείνω 11.
thomasko7 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Τα έβαλα τώρα δίπλα δίπλα σε ένα μίντια κ δεν ήξερα ποιο είναι το 11 κ πιο το χρ.... Μάλλον προς το χς πάω ... 1
haHa Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Επεξεργαστης: Καλυτερο το iPhone 11 Camera: Καλυτερο το iPhone 11 Αυτονομια: Καλυτερο το iPhone 11, με αισθητη διαφορα Οθονη: Καλυτερο το iPhone XS, αλλα το iPhone 11 εχει μεγαλυτερη.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, haHa είπε Επεξεργαστης: Καλυτερο το iPhone 11 Camera: Καλυτερο το iPhone 11 Αυτονομια: Καλυτερο το iPhone 11, με αισθητη διαφορα Οθονη: Καλυτερο το iPhone XS, αλλα το iPhone 11 εχει μεγαλυτερη. Κατασκευη: Καλυτερο το XS (stainless steel) Μεγεθος: Καλυτερο (μικροτερο) το XS Βαρος: Ελαφρυτερο το XS Ηχειο: Δυνατοτερο το XS Ακουστικο: Δυνατοτερο το XS Οverall το XS ειναι πιο premium γενικα , αλλα ως πιο καινουργιο το 11, ειναι σε καποια χαρακτηριστικα καλυτερο (καλα, οχι και τιποτε σπουδαιο, πλην της μπαταριας που πραγματι ειναι το μονο πραγμα στο οποιο η διαφορα θα γινει αισθητη στον μεσο χρηστη). Αντιθετως το μικροτερο μεγεθος, το μικροτερο βαρος, η μακραν καλυτερη οθονη και η αισθηση που σου αφηνει συνολικα ως κατασκευη, ειναι πραγματα που αφορουν αμεσα την καθημερινη χρηση. Για να ολοκληρωσω το σκεπτικο μου. Ημουν αποφασισμενος να παω στο 11, αλλα ειπα να περασω απο ενα καταστημα να τα πιασω και τα δυο κινητα στα χερια μου και να τα δω με τα ματια μου , διοτι καλα τα tech specs αλλα μιλαμε για κατι που ειναι στο χερι μας 24/7 (που λεει ο λογος). Παροτι πηγα biased για το 11 με οσα ειχα δει & διαβασει στα φορουμ κλπ, μετα απο λιγο η αποφαση μου ηταν αρκετα ευκολη και δεν ηταν υπερ του 11. Tο real world διλημμα και tradeoff ειναι βαρος/μεγεθος/κατασκευη/οθονη vs μπαταρια. Ομως για να ειμαστε και δικαιοι, το iphone 11 αδικειται οταν μπαινει στην κατηγορια του xs. Η πραγματικη αντιστοιχηση ανα γενιες ειναι XR<-->11 και XS<-->11 pro. Για να κλεισω, στην τιμη που παιζει τωρα το xs (729 απο επισημο δικτυο πωλησης) , για μενα ειναι μακραν καλυτερο vfm απο το 11 που παιζει στα 869 στα ιδια καταστηματα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από BackFromHell
MASTER9800 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 28/1/2020 στις 11:33 ΠΜ, thomasko7 είπε Σχετικά με το πως σκεφτεσαι συμφνωνώ μέχρι κεραίας!!!!Εχω το xr τώρα κ δεν έχω τρελαθει...για μένα η κάμερα δε παιζει ΤΟΝ ΠΙΟ σημαντικό ρόλο, είμαι οκ κ με αυτο... Η οθονη παιζει όμως κ συμφωνω με εσε΄μα π[αλι. Με νοιαζει όμως να μη κλείνει το κινητό απο μπαταρία μέχρι να φτάσω σπιτι... Παιχνίδια δε παιζω ποτε, είμαι ασφαλιστης κ μιλω πολυ στο κινητο έχοντας ανοικτο πάντα το bluetooth... Να σε ρωτήσω κάτι , τώρα πιο κινητό έχεις το xr?? , αν είναι έτσι εννοείται πως δεν αξίζει για εμένα να πάρεις ούτε το xs , ούτε 11 , το xr είναι άψογο , περίμενε καλύτερα την επόμενη γενιά, αν όμως δεν το έχεις , τότε θα σου πρότεινα το iPhone 11 με την προϋπόθεση ότι δεν σε νοιάζει τόσο πολύ και η οθόνη , που για να είμαστε δίκαιοι , οι διάφορες δεν είναι κι τεράστιες ότι αφορά στην οθόνη.. σε όλα υπερτερεί το 11 , όποτε ποιος ο λόγος να πάρεις το xs , και καλύτερη κάμερα , αρκετά καλύτερη διαχείρηση μπαταρίας , WiFi 6 , καλύτερη μεταπωλητική αξία , γρηγορότερος επεξεργαστής , 1 χρόνος σίγουρα επιπλέον αναβαθμίσεις , κλπ κλπ , ο μόνος λόγος για να πάρεις το xs είναι η αν επειδή θέλεις την καλύτερη οθόνη του , η αν η διαφορά τιμής σε ζορίζει , σε όλα τα αλλά εννοείται πως νικά το 11 , κάποια χαρακτηριστικά που έχει το 11 που είναι καθαρά λογισμικού δεν θα τα πάρει ΠΟΤΕ το xs για ευνόητους λόγους , διότι επίσημα πλέον η Apple σταμάτησε τη κυκλοφορία του και σου λέει πάρε το 11 διότι είναι ο αντικαταστατης του και αν θες κάτι τούμπανο πάρε το 11 pro. Και αναλόγως την χρήση που το κανεις , πάντως τα iPhones γενικά δεν φημολογούνται για την μπαταρία τους , θέλεις δίπλα σου συνέχεια ένα φορτίστη , αυτό άλλαξε λίγο με xr , και αρκετά με το 11- 11 pro Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από MASTER9800
haHa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, BackFromHell είπε Κατασκευη: Καλυτερο το XS (stainless steel) Μεγεθος: Καλυτερο (μικροτερο) το XS Βαρος: Ελαφρυτερο το XS Ηχειο: Δυνατοτερο το XS Ακουστικο: Δυνατοτερο το XS Οverall το XS ειναι πιο premium γενικα , αλλα ως πιο καινουργιο το 11, ειναι σε καποια χαρακτηριστικα καλυτερο (καλα, οχι και τιποτε σπουδαιο, πλην της μπαταριας που πραγματι ειναι το μονο πραγμα στο οποιο η διαφορα θα γινει αισθητη στον μεσο χρηστη). Αντιθετως το μικροτερο μεγεθος, το μικροτερο βαρος, η μακραν καλυτερη οθονη και η αισθηση που σου αφηνει συνολικα ως κατασκευη, ειναι πραγματα που αφορουν αμεσα την καθημερινη χρηση. Για να ολοκληρωσω το σκεπτικο μου. Ημουν αποφασισμενος να παω στο 11, αλλα ειπα να περασω απο ενα καταστημα να τα πιασω και τα δυο κινητα στα χερια μου και να τα δω με τα ματια μου , διοτι καλα τα tech specs αλλα μιλαμε για κατι που ειναι στο χερι μας 24/7 (που λεει ο λογος). Παροτι πηγα biased για το 11 με οσα ειχα δει & διαβασει στα φορουμ κλπ, μετα απο λιγο η αποφαση μου ηταν αρκετα ευκολη και δεν ηταν υπερ του 11. Tο real world διλημμα και tradeoff ειναι βαρος/μεγεθος/κατασκευη/οθονη vs μπαταρια. Ομως για να ειμαστε και δικαιοι, το iphone 11 αδικειται οταν μπαινει στην κατηγορια του xs. Η πραγματικη αντιστοιχηση ανα γενιες ειναι XR<-->11 και XS<-->11 pro. ΓΓια να κλεισω, στην τιμη που παιζει τωρα το xs (729 απο επισημο δικτυο πωλησης) , για μενα ειναι μακραν καλυτερο vfm απο το 11 που παιζει στα 869 στα ιδια καταστηματα. Γραφεις οτι το μικροτερο μεγεθος ειναι κατι θετικο και που αφορα αμεσα την καθημερινη χρηση αλλα αυτο ερχεται σε συναρτηση με το μεγεθος της οθονης, που αυτο και αν αφορα αμεσα την καθημερινη χρηση. Ειναι θεμα προτιμησεων. To ηχειο και το ακουστικο ειναι σχεδον στα ιδια επιπεδα, οι διαφορες ειναι αμελητεες. Οπως και να εχει, αυτα ειναι μικρα πλεονεκτηματα , πχ και το iphone 11 εχει διαφορα μικρα πλεονεκτηματα: ταχυτερη φορτιση, καλυτερο και πιο γρηγορο face id, καλυτερο wifi και καλυτερη μπροστινη καμερα. Αλλα αυτα ειναι μικρα πλεονεκτηματα και για αυτο δεν τα ανεφερα. Αλλα στους 3 απο τους 4 βασικους τομεις, το iphone 11 υπερτερει. 21 ώρες πριν, BackFromHell είπε Tο real world διλημμα και tradeoff ειναι βαρος/μεγεθος/κατασκευη/οθονη vs μπαταρια. Oχι δεν ειναι αυτο το trade off, αυτο ειναι για εσενα που για καποιο λογο δεν σε ενδιαφερουν τα σημαντικα πλεονεκτηματα του iphone 11. Βγανει εξω ο παραγοντα μεγεθος οθονης και βαρος, γιατι ειναι προσωπικη προτιμηση και δεν φανταζομαι να ελεγες οτι το iphone 11 pro υπερτερει σε σχεση με το 11 pro max επειδη ειναι πιο μικρο και πιο ελαφρυ αγνοωντας οτι το 11 pro max εχει μεγαλυτερη οθονη. Ειναι προσωπικες προτιμησεις και δεν μπορει να μπει στα πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα καποιου κινητου. Ο καθενας αποφασιζει τι θελει: καλυτερη εμπειρια λογω μεγαλυτερης οθονης ή ευκολοτερη χρηση λογω μικροτερου μεγεθους. Το real world διλημμα και tradeoff ειναι καλυτερες επιδοσεις/καμερες/αυτονομια(iphone 11) vs καλυτερης οθονης(iphone xs) . 21 ώρες πριν, BackFromHell είπε Ομως για να ειμαστε και δικαιοι, το iphone 11 αδικειται οταν μπαινει στην κατηγορια του xs. Η πραγματικη αντιστοιχηση ανα γενιες ειναι XR<-->11 και XS<-->11 pro. Δεν αδικειται καθολου. Εσυ για καποιο λογο θελεις να το αδικησεις και νομιζεις οτι δεν ειναι στην ιδια κατηγορια οταν μαλιστα υπερτερει στα 3 απο τα 4 βασικα στοιχεια ενος smartphone. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από haHa 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, haHa είπε Γραφεις οτι το μικροτερο μεγεθος ειναι κατι θετικο και που αφορα αμεσα την καθημερινη χρηση αλλα αυτο ερχεται σε συναρτηση με το μεγεθος της οθονης, που αυτο και αν αφορα αμεσα την καθημερινη χρηση. Ειναι θεμα προτιμησεων. To ηχειο και το ακουστικο ειναι σχεδον στα ιδια επιπεδα, οι διαφορες ειναι αμελητεες. Οπως και να εχει, αυτα ειναι μικρα πλεονεκτηματα , πχ και το iphone 11 εχει διαφορα μικρα πλεονεκτηματα: ταχυτερη φορτιση, καλυτερο και πιο γρηγορο face id, καλυτερο wifi, καλυτερο 4g και καλυτερη μπροστινη καμερα. Αλλα αυτα ειναι μικρα πλεονεκτηματα και για αυτο δεν τα ανεφερα. Αλλα στους 3 απο τους 4 βασικους τομεις, το iphone 11 υπερτερει. Oχι δεν ειναι αυτο το trade off, αυτο ειναι για εσενα που για καποιο λογο δεν σε ενδιαφερουν τα σημαντικα πλεονεκτηματα του iphone 11. Βγανει εξω ο παραγοντα μεγεθος οθονης και βαρος, γιατι ειναι προσωπικη προτιμηση και δεν φανταζομαι να ελεγες οτι το iphone 11 pro υπερτερει σε σχεση με το 11 pro max επειδη ειναι πιο μικρο και πιο ελαφρυ αγνοωντας οτι το 11 pro max εχει μεγαλυτερη οθονη. Ειναι προσωπικες προτιμησεις και δεν μπορει να μπει στα πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα καποιου κινητου. Ο καθενας αποφασιζει τι θελει: καλυτερη εμπειρια λογω μεγαλυτερης οθονης ή ευκολοτερη χρηση λογω μικροτερου μεγεθους. Το real world διλημμα και tradeoff ειναι καλυτερες επιδοσεις/καμερες/αυτονομια(iphone 11) vs καλυτερης οθονης(iphone xs) . Δεν αδικειται καθολου. Εσυ για καποιο λογο θελεις να το αδικησεις και νομιζεις οτι δεν ειναι στην ιδια κατηγορια οταν μαλιστα υπερτερει στα 3 απο τα 4 βασικα στοιχεια ενος smartphone. Φυσικα και το μικροτερο μεγεθος ειναι πλεονεκτημα οταν συνδυαζεται με OLED οθονη και 5.8 ολοκληρες ιντσες. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης οθονων κι ας ειναι 0.3 ιντσες μεγαλυτερη του 11. Εχει εξαλλου μικροτερη αναλυση οποτε παμε παρακατω. Μιλας για αμελητεες διαφορες πχ στο ηχειο. Και δινεις λινκ οπου υπαρχει μετρημενη διαφορα ανω των 3db. Αν η διπλασια ισχυς που ειναι τα 3db ειναι για σενα αμελητεα, τοτε ειτε δεν γνωριζεις για τι πραγμα μιλας, ειτε σκοπιμα κανεις οτι δε γνωριζεις, αρα εισαι biased (φανερα ισχυει το δευτερο, αλλωστε απο το πρωτο σου κιολας ποστ φροντισες επιμελως να αποκρυψεις τους τομεις στους οποιους υπερεχει το xs, και μολις αυτοι σου επισημανθηκαν εσπευσες να τους κρινεις σχεδον....αδιαφορους ή και στο σημειο να πεις οτι το να προτιμαει κανεις μικροτερο ογκο και βαρος στο κινητο σε συνδυασμο με ΚΑΛΥΤΕΡΗ οθονη ειναι θεμα προσωπικης προτιμησης και ...δεν αφορα την πλειοψηφια...). Το ποιο ειναι μικρο πλεονεκτημα και ποιο μεγαλο το κρινει ο καθενας προσωπικα με τη χρηση που κανει. Κι εγω μιλαω για το μεσο χρηστη που πρωτα τον αφορα μεγεθος,βαρος,μπαταρια,οθονη,ηχειο,ακουστικο, ποιοτητα κατασκευης κι επειτα αν οι ληψεις με καμερα τη νυχτα ειναι καλυτερες, η αν στα benchmarks εχουμε καλυτερο σκορ... Το 11 στον πραγματικο κοσμο στην καθημερινη χρηση, κανει διαφορα με την ανωτερη μπαταρια, ενω το xs σε ολα τα αλλα πλην νυχτερινων ληψεων και benchmark scores. Αν ωστοσο καποιος σχεδιαζει να κρατησει το iphone για μια πενταετια , τοτε τον ενδιαφερει και η cpu γιατι μονον τοτε ισως φανει διαφορα στην πραγματικη χρηση. Για αυτους που δινουν μεγαλο βαρος στις ληψεις το xs ειναι αψογο, απλα το 11 ειναι ακομα καλυτερο, αν ψαχνουν το τελειο. Αυτος παει για 11 αν δεν τον νοιαζει η χαοτικη διαφορα στην οθονη, στην ποιοτητα κατασκευης και το μεγεθος, βαρος. Και ναι το xs ειναι πιο premium κινητο και με διαφορα για οποιον δεν βγαζει συμπερασματα διαβαζοντας tech specs αλλα χωρις να παει να δει ο ιδιος τα κινητα. Και η συζητηση κλεινει οταν το xs ειναι στα 729 και το 11 στα 869, αυτην την περιοδο. Ξαναλεω η δικαιη συγκριση για το 11 ειναι με το XR, αλλωστε αυτο αντικαθιστα. Το xs αντικαθισταται απο το 11 pro. Οποιος διαθετει μπατζετ παει στο 11 pro , οι υπολοιποι ας υπολογισουν το tradeoff οθονη, μεγεθος, βαρος, ακουστικο, ηχειο, ποιοτητα κατασκευης, τιμη (iphone xs) vs μπαταρια, καλυτερη αποδοση σε πραγματικη χρηση σε 5 χρονια, καλυτερες νυχτερινες ληψεις με την καμερα (iphone 11) και ας αποφασισουν. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από BackFromHell
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα