DanielRGr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Ναι να πιάσω 45 δεν με ενοχλεί, 35 δεν τα δέχομαι όμως και να πληρώνω για 50. Άλλωστε και οι ίδιοι μου ανέφεραν σε κλήση που καταγράφηκε ότι η γραμμή είναι εγγυημένη σχεδόν στο 100% και αν δεν παρέχουν πάνω από 40 έχω δικαίωμα καταγγελίας. Γι' αυτό και συνεργάζονται φαντάζομαι (προς το παρόν) και δεν αδιαφορούν, παρόλο που τα 30-35 μπορεί να ήταν αποδεκτά από τη μεγαλύτερη μερίδα. Και πολυ καλα κανεις και εγω το ιδιο θα εκανα. Αν εχεις καναν φιλο που εχει κανα VDSL router στην ακρη ή αν μπορει να σου δανεισει το δικο του για 10 λεπτα δοκιμες, τοτε θα ηταν τελεια. 1
darkmatinee Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Αν η τηλεφωνική σου γραμμή δεν είναι VOIP, πέτα το ZTE και βάλε ένα άλλο να ευχαριστηθείς τη γραμμή σου.
p4n0s86 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σήμερα μου ήρθε το νέο ρούτερ από αντικατάσταση που ζήτησα (ακριβώς το ίδιο δηλαδή) και δεν άλλαξε τίποτα. Επίσης να προσθέσω σε όλο το history, ότι ανά 2-3 μέρες μου κάνει διακοπή η σύνδεση (τα λαμπάκια δεν σβήνουν, αλλά δεν έχω ίντερνετ σε καμία συσκευή, ούτε τηλέφωνο) και επανέρχεται με On/Off (γι' αυτές τις διακοπές μου είπαν ότι είναι φυσιολογικές και αποδεκτές). Και ένα κουλό που παρατήρησα, στο Epic Launcher φαίνεται να πιάνει φουλ ταχύτητα (4,9MB/s) αλλά μέσα σε 1-2 λεπτά γίνεται διακοπή στη γραμμή. Το επιβεβαίωσα άλλες 2 φορές ότι προκαλείται από αυτό, αν δεν το βάλω να κατεβάζει όλα συνεχίζουν κανονικά. Στα λοιπά τέστ παραμένουν τα χάλια όπως και με το προηγούμενο, 2,2MB/s στο speedtest από ftp.forthnet, 1,6MB/s από Nvidia Drivers, 36Mbps Ookla, 31Mbps από Fast.com. Το τεχνικό τμήμα πλέον παραδόθηκε και κάνει τον Κινέζο, μιας και το ρούτερ συγχρονίζει κανονικά στα 51, παρόλο που δικός τους τεχνικός επιβεβαίωσε στον χώρο μου την μειωμένη απόδοση του ρούτερ. Και το ερώτημα είναι, τώρα τι κάνω; Αν ξοδευτώ για ένα καλό ρουτεράκι και δεν αλλάξει τίποτα; Να κάτσω να πληρώνω για 50άρα και να πιάνω 30? Πως διάολο γίνεται να συγχρονίζει κανονικά και η γραμμή να είναι μπόμπα, αλλά να μη τα πιάνω εγώ δε μπορώ να το καταλάβω. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2020 από p4n0s86 1
DanielRGr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, p4n0s86 είπε Σήμερα μου ήρθε το νέο ρούτερ από αντικατάσταση που ζήτησα (ακριβώς το ίδιο δηλαδή) και δεν άλλαξε τίποτα. Επίσης να προσθέσω σε όλο το history, ότι ανά 2-3 μέρες μου κάνει διακοπή η σύνδεση (τα λαμπάκια δεν σβήνουν, αλλά δεν έχω ίντερνετ σε καμία συσκευή, ούτε τηλέφωνο) και επανέρχεται με On/Off (γι' αυτές τις διακοπές μου είπαν ότι είναι φυσιολογικές και αποδεκτές). Και ένα κουλό που παρατήρησα, στο Epic Launcher φαίνεται να πιάνει φουλ ταχύτητα (4,9MB/s) αλλά μέσα σε 1-2 λεπτά γίνεται διακοπή στη γραμμή. Το επιβεβαίωσα άλλες 2 φορές ότι προκαλείται από αυτό, αν δεν το βάλω να κατεβάζει όλα συνεχίζουν κανονικά. Στα λοιπά τέστ παραμένουν τα χάλια όπως και με το προηγούμενο, 2,2MB/s στο speedtest από ftp.forthnet, 1,6MB/s από Nvidia Drivers, 36Mbps Ookla, 31Mbps από Fast.com. Το τεχνικό τμήμα πλέον παραδόθηκε και κάνει τον Κινέζο, μιας και το ρούτερ συγχρονίζει κανονικά στα 51, παρόλο που δικός τους τεχνικός επιβεβαίωσε στον χώρο μου την μειωμένη απόδοση του ρούτερ. Και το ερώτημα είναι, τώρα τι κάνω; Αν ξοδευτώ για ένα καλό ρουτεράκι και δεν αλλάξει τίποτα; Να κάτσω να πληρώνω για 50άρα και να πιάνω 30? Πως διάολο γίνεται να συγχρονίζει κανονικά και η γραμμή να είναι μπόμπα, αλλά να μη τα πιάνω εγώ δε μπορώ να το καταλάβω. Σε ολα τα καταστηματα ισχυει 14 ημερες επιστροφη μετα την αγορα εφοσον το ρουτερ ειναι στην αρχικη του κατασταση. Εσυ απλα βγαλε το ρουτερ οπως ειναι χωρις καλωδια κτλπ, δοκιμασε το και αν δεν σου κανει το επιστρεφεις. Απλα πραγματα.
p4n0s86 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, DanielRGr είπε Σε ολα τα καταστηματα ισχυει 14 ημερες επιστροφη μετα την αγορα εφοσον το ρουτερ ειναι στην αρχικη του κατασταση. Εσυ απλα βγαλε το ρουτερ οπως ειναι χωρις καλωδια κτλπ, δοκιμασε το και αν δεν σου κανει το επιστρεφεις. Απλα πραγματα. Δεν σε κατάλαβα, εννοείς κάποιο που θα αγοράσω εγώ;
DanielRGr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 26 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Δεν σε κατάλαβα, εννοείς κάποιο που θα αγοράσω εγώ; Ναι
p4n0s86 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, DanielRGr είπε Ναι Υπάρχει μια λεπτομέρεια όμως, πρέπει να πάρω τηλέφωνο να κάνουν ρυθμίσεις στην γραμμή αν περάσω νέο ρούτερ (τουλάχιστον έτσι μου είπαν). Δεν μπορώ να κουμπώσω ότι θέλω, δεν θα παίζει σωστά και δεν θα χω και τηλέφωνο (γι' αυτό δεν είχα με το παλιό ρούτερ που είχα κάνει δοκιμή). Οπότε αν κάνω αυτό που λες και δεν αλλάξει κάτι, μετά τρέχα γύρευε πόσο συνεργάσιμοι θα είναι να βγάλω άκρη. Επίσης, το καινούριο με τι δικαιολογία θα το επιστρέψω; Είναι σίγουρο ότι το δέχονται πίσω και να μου δώσουν τα χρήματα, επειδή απλά δεν το θέλω;
DanielRGr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, p4n0s86 είπε Υπάρχει μια λεπτομέρεια όμως, πρέπει να πάρω τηλέφωνο να κάνουν ρυθμίσεις στην γραμμή αν περάσω νέο ρούτερ (τουλάχιστον έτσι μου είπαν). Δεν μπορώ να κουμπώσω ότι θέλω, δεν θα παίζει σωστά και δεν θα χω και τηλέφωνο (γι' αυτό δεν είχα με το παλιό ρούτερ που είχα κάνει δοκιμή). Οπότε αν κάνω αυτό που λες και δεν αλλάξει κάτι, μετά τρέχα γύρευε πόσο συνεργάσιμοι θα είναι να βγάλω άκρη. Επίσης, το καινούριο με τι δικαιολογία θα το επιστρέψω; Είναι σίγουρο ότι το δέχονται πίσω και να μου δώσουν τα χρήματα, επειδή απλά δεν το θέλω; Το ιντερνετ δεν θελει ρυθμιση, μονο το VoIP (σταθερο) που και αυτο μπορουμε καπως να το φτιαξουμε
p4n0s86 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, DanielRGr είπε Το ιντερνετ δεν θελει ρυθμιση, μονο το VoIP (σταθερο) που και αυτο μπορουμε καπως να το φτιαξουμε Εμένα πάντως μου είπαν ότι αυτό που έστειλαν ήρθε σεταρισμένο VPU/VLU κάτι τέτοιο και αν βάλω άλλο θα έχω θέματα, τώρα τι να σου πω δεν ξέρω. Η βασική μου απορία είναι πως γίνεται να συγχρονίζει στα 51, όλα να φαίνονται άψογα και 2 διαφορετικά ρούτερ να μη τα δίνουν στην πράξη. Όσο σάπια και να είναι, τα βασικά θα έπρεπε να τα κάνουν, δεν είναι να πεις ότι μιλάμε για εμβέλεια wifi. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από p4n0s86
DanielRGr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 42 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Εμένα πάντως μου είπαν ότι αυτό που έστειλαν ήρθε σεταρισμένο VPU/VLU κάτι τέτοιο και αν βάλω άλλο θα έχω θέματα, τώρα τι να σου πω δεν ξέρω. Η βασική μου απορία είναι πως γίνεται να συγχρονίζει στα 51, όλα να φαίνονται άψογα και 2 διαφορετικά ρούτερ να μη τα δίνουν στην πράξη. Όσο σάπια και να είναι, τα βασικά θα έπρεπε να τα κάνουν, δεν είναι να πεις ότι μιλάμε για εμβέλεια wifi. Εγω απλα σε ενημερωσα για το κομματι που λες να αγορασεις ενα ρουτερ αλλα να μην δωσεις τσαμπα λεφτα. Αν θες να δοκιμασεις να δεις τι παιζει με after market ρουτερ, καντο.
snips Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρες κάποιο 3ο modem να δοκιμάσεις. Δεν φταίει η γραμμή εκτός αν έχεις πιάσει...λαχείο. Δεν δικαιολογείται να λέει 50 και να κατεβάζεις με 49.9. Άλλο το θεωρητικό μέγιστο και άλλο η πραγματική ταχύτητα συγχρονισμού. Η οποία σε σένα όπως φαίνεται είναι τα 50. Τι διάολο. Σου βγάζουν και τα 2 routers ψευδή ταχύτητα? Δοκίμασες να τα λειτουργήσεις με διαφορετικό τηλεφωνικό καλώδιο και σε άλλη πρίζα ρεύματος; Τι output power έχεις; Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από snips
p4n0s86 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, snips είπε Βρες κάποιο 3ο modem να δοκιμάσεις. Δεν φταίει η γραμμή εκτός αν έχεις πιάσει...λαχείο. Δοκίμασες να τα λειτουργήσεις με διαφορετικό τηλεφωνικό καλώδιο και σε άλλη πρίζα ρεύματος; Τα καλώδια είναι του κουτιού και το 1ο και το 2ο ρούτερ που έστειλαν είναι καινούρια. Επίσης, δεν θα είναι το 3ο αν βρω άλλο να δοκιμάσω, αλλά το 4ο, μιας και δοκίμασα και αυτό που είχα πριν με την 24άρα το οποίο μου το είχαν στείλει για vdsl στην αρχή. Οπότε δεν θα μου προσφέρει τίποτα μια 4η δοκιμή. Η πρίζα ρεύματος που κολλάει;
rafa1919 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα κι από εμένα. Διαβάζοντας όλα τα replies στο post πιστεύω ότι μπορώ να εκφέρω πλέον την δική μου οπτική επί του θέματος. Με βάσει όσων αναφέρθηκαν φαίνεται πως υπάρχει κάποια "μάσκα" ή αδυναμία της πόρτας του DSLAM της καμπίνας στην οποία κουμπώνει η γραμμή σου σχετικά με το να παράσχει την πλήρη ταχύτητα που συνηγορεί ο συγχρονισμός. Μόνο και μόνο ότι έχουν ορίσει τόσο περίεργο κόφτη κι όχι τον κλασσικό 50/5 στον συγχρονισμό με κάνει να πιστεύω πως δεν έχει ασχοληθεί ο διαχειριστής πάροχος της καμπίνας με το όριο και το throughput της πόρτας της γραμμής σου. Συνεπώς, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους ζαλίζεις επί καθημερινής βάσεως τα ούμπαλα στην τεχνική υποστήριξη μπας και δεις άσπρη ημέρα. Δυστυχώς φίλε μου στην Ελλάδα τίποτε δεν παίρνει μπρος αν δεν τους ζαλίσεις τα κάκκαλα... Καλή τύχη, κουράγιο και υπομονή. Θα αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη επί του θέματος. 1
p4n0s86 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, rafa1919 είπε Καλησπέρα κι από εμένα. Διαβάζοντας όλα τα replies στο post πιστεύω ότι μπορώ να εκφέρω πλέον την δική μου οπτική επί του θέματος. Με βάσει όσων αναφέρθηκαν φαίνεται πως υπάρχει κάποια "μάσκα" ή αδυναμία της πόρτας του DSLAM της καμπίνας στην οποία κουμπώνει η γραμμή σου σχετικά με το να παράσχει την πλήρη ταχύτητα που συνηγορεί ο συγχρονισμός. Μόνο και μόνο ότι έχουν ορίσει τόσο περίεργο κόφτη κι όχι τον κλασσικό 50/5 στον συγχρονισμό με κάνει να πιστεύω πως δεν έχει ασχοληθεί ο διαχειριστής πάροχος της καμπίνας με το όριο και το throughput της πόρτας της γραμμής σου. Συνεπώς, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους ζαλίζεις επί καθημερινής βάσεως τα ούμπαλα στην τεχνική υποστήριξη μπας και δεις άσπρη ημέρα. Δυστυχώς φίλε μου στην Ελλάδα τίποτε δεν παίρνει μπρος αν δεν τους ζαλίσεις τα κάκκαλα... Καλή τύχη, κουράγιο και υπομονή. Θα αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη επί του θέματος. Το ότι στο Epic Launcher κατεβάζοντας ένα παιχνίδι φαίνεται να μπορεί να πιάσει την πλήρη ταχύτητα της γραμμής (κατεβάζει με 4,9MB/s σταθερά), αλλά μετά από λίγα λεπτά διακόπτεται η σύνδεση (δεν έχω τηλέφωνο και internet σε καμία συσκευή, αλλά τα λαμπάκια δεν έχουν σβήσει) μπορεί να εξηγηθεί με κάποιο τρόπο; Πουθενά αλλού δεν μου το κάνει, αλλά βέβαια στα άλλα δεν φτάνει και τόσο η ταχύτητα. Του έβαλα κόφτη με NetLimiter στα 3MB/s και λειτουργεί πλέον απροβλημάτιστα. Επίσης, μερικές δοκιμές που έκανα να του φορτώσω πράμα, πχ αγώνα σε NovaGo, αγώνα σε 1080p στο pc και ταυτόχρονα OnDemand ταινία στο σαλόνι, δεν έκανε διακοπές πουθενά, κάτι που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μειωμένη απόδοση. Απλά έχω σκαλώσει με τα speedtest που δίνουν τραγικές ταχύτητες και το πρόβλημα που δημιουργείται με το Epic. Κουφά πράγματα. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από p4n0s86 1
rafa1919 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Το ότι στο Epic Launcher κατεβάζοντας ένα παιχνίδι φαίνεται να μπορεί να πιάσει την πλήρη ταχύτητα της γραμμής (κατεβάζει με 4,9MB/s σταθερά), αλλά μετά από λίγα λεπτά διακόπτεται η σύνδεση (δεν έχω τηλέφωνο και internet σε καμία συσκευή, αλλά τα λαμπάκια δεν έχουν σβήσει) μπορεί να εξηγηθεί με κάποιο τρόπο; Πουθενά αλλού δεν μου το κάνει, αλλά βέβαια στα άλλα δεν φτάνει και τόσο η ταχύτητα. Του έβαλα κόφτη με NetLimiter στα 3MB/s και λειτουργεί πλέον απροβλημάτιστα. Επίσης, μερικές δοκιμές που έκανα να του φορτώσω πράμα, πχ αγώνα σε NovaGo, αγώνα σε 1080p στο pc και ταυτόχρονα OnDemand ταινία στο σαλόνι, δεν έκανε διακοπές πουθενά, κάτι που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μειωμένη απόδοση. Απλά έχω σκαλώσει με τα speedtest που δίνουν τραγικές ταχύτητες και το πρόβλημα που δημιουργείται με το Epic. Κουφά πράγματα. Γι'αυτό ακριβώς αναφέρθηκα στο throughput από το DSLAM και την πόρτα στην οποία κουμπώνει η γραμμή σου. Είναι όντως αξιοπερίεργο και δεν επιδέχεται σαφούς εξηγήσεως... Αρχίζω εν τέλει να πιστεύω ότι ο μητροπολιτικός κόμβος (aka διασύνδεση WAN) της Forthnet έχει αρχίσει να "πιτάρεται" με ακόλουθη συνέπεια τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο κατά την άποψή μου όπου σε μία φαινομενικά άριστη ADSL γραμμή αδελφικού φίλου που έχουμε ελέγξει πρακτικά τα πάντα σε κάθε τομέα πιτάρεται το real time throughput και συνουσιάζεται ο Δίας... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα