p4n0s86 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, εδώ και λίγες μέρες έβαλα 50άρα της Nova αφού επιτέλους έφτασε η οπτική ίνα στην περιοχή μου. Μου έστειλαν ένα ZTE το οποίο στις ρυθμίσεις του δείχνει ότι συγχρονίζει στα 5114/51198 kbps με Noise Margin 46.8/25.7 dB και Line Attenuation 13.2/2.5 dB. Μπόμπα η γραμμή σωστά; Το θέμα είναι ότι καμία συσκευή, ενσύρματη ή ασύρματη δεν παίρνει πάνω από 35 (όλα τα speedtest, το κλασικό της Ookla, Nvidia Drivers αλλά και το επίσημο από ftp της Forthnet βγάζουν μέσο όρο τα 3MB/s down). To upload είναι κομπλέ, κοντά στα 5Mbps. Ο πάροχος δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα απ' τη στιγμή που συγχρονίζει στις αναγραφόμενες ταχύτητες, αλλά προς τιμήν τους έστειλαν σήμερα τεχνικό να το τσεκάρει από κοντά. Το παλικάρι να 'ναι καλά δεν αδιαφόρησε και μου επιβεβαίωσε το θέμα ότι προέρχεται απ' το ρούτερ. Όχι ότι έχει κάποιο πρόβλημα όμως, αλλά επειδή είναι "του κιλού", οπότε το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι μια αλλαγή, αλλά λογικά θα μου στείλουν το ίδιο ή παρόμοιο. Εσείς τι πιστεύετε, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα ή όντως το ρούτερ ενώ συγχρονίζει στα 50 δε μπορεί να δώσει παραπάνω από 35? Ένα aftermarket θα έλυνε το θέμα; Και αν ναι, υπάρχει κάποια αξιόπιστη επιλογή μέχρι 30 ευρώ; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από p4n0s86
bill2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το zte zxhn h267n έχεις; Αλλα τηλεφωνία έχεις απλή η tdm ? Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από bill2015
p4n0s86 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, bill2015 είπε Το zte zxhn h267n έχεις; Αλλα τηλεφωνία έχεις απλή η tdm ? Ναι αυτό έχω. TDM εννοείς Voip? Αν ναι, έχω απλή τηλεφωνία (1 ασύρματη συσκευή)
DanielRGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Ναι αυτό έχω. TDM εννοείς Voip? Αν ναι, έχω απλή τηλεφωνία (1 ασύρματη συσκευή) Ολα αυτα τα τεστ τα εκανες μεσω ethernet στη LAN1 ή μεσω wifi? Ολες οι μετρησεις πρεπει να γινουν μεσω ethernet. http://speedtest.ftp.otenet.gr/ Μπες στο παραπανω site, πατα στο αρχειο των 100mb ή 1 gb και πες μας απο τις ληψεις (ctrl+J) ποιο ειναι το μεγιστο download που πιανεις κατα το κατεβασμα. Υστερα, κατεβασε 2 αρχεια των 100mb ταυτοχρονα και πες μας το καθε ενα τι μεγιστη ταχυτητα επιασε ενω κατεβαινουν ταυτοχρονα. Screenshots θα ηταν ακομη καλυτερα αν ειχαμε.
p4n0s86 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, DanielRGr είπε Ολα αυτα τα τεστ τα εκανες μεσω ethernet στη LAN1 ή μεσω wifi? Ολες οι μετρησεις πρεπει να γινουν μεσω ethernet. http://speedtest.ftp.otenet.gr/ Μπες στο παραπανω site, πατα στο αρχειο των 100mb ή 1 gb και πες μας απο τις ληψεις (ctrl+J) ποιο ειναι το μεγιστο download που πιανεις κατα το κατεβασμα. Υστερα, κατεβασε 2 αρχεια των 100mb ταυτοχρονα και πες μας το καθε ενα τι μεγιστη ταχυτητα επιασε ενω κατεβαινουν ταυτοχρονα. Screenshots θα ηταν ακομη καλυτερα αν ειχαμε. Το ανέφερα ότι τα τέστ έγιναν και ενσύρματα και ασύρματα. Σε 1 pc ενσύρματα (LAN1), σε άλλο με wifi, σε 1 κινητό και 1 τάμπλετ. Μάλιστα τα παραπάνω τέστ που μου είπες να κάνω είναι χάλι μαύρο, πολύ χειρότερα (έχω κλείσει εννοείται τα πάντα, δεν τρέχει κάτι από πίσω). Το μεγαλύτερο που έπιασα ήταν 1,8ΜΒ στο αρχείο του 1GB. Spoiler *Τα παραπάνω έγιναν ενσύρματα. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από p4n0s86
DanielRGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Το ανέφερα ότι τα τέστ έγιναν και ενσύρματα και ασύρματα. Σε 1 pc ενσύρματα (LAN1), σε άλλο με wifi, σε 1 κινητό και 1 τάμπλετ. Μάλιστα τα παραπάνω τέστ που μου είπες να κάνω είναι χάλι μαύρο, πολύ χειρότερα (έχω κλείσει εννοείται τα πάντα, δεν τρέχει κάτι από πίσω). Το μεγαλύτερο που έπιασα ήταν 1,8ΜΒ στο αρχείο του 1GB. Απόκρυψη περιεχομένων *Τα παραπάνω έγιναν ενσύρματα. Στις ρυθμισει, βλεπεις καθολου CRC errors? Τα περισσοτερα πεταγονται κατα το download. Για τσεκαρε μια και πες μας. Ωστοσο, εχεις καποιο αλλο ρουτερ; Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από DanielRGr
p4n0s86 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, DanielRGr είπε Στις ρυθμισει, βλεπεις καθολου CRC errors? Τα περισσοτερα πεταγονται κατα το download. Για τσεκαρε μια και πες μας. Ωστοσο, εχεις καποιο αλλο ρουτερ; CRC Errors 0/0, FEC Errors (Up/Down) 0/2776. Έχω ένα Technicolor TG788vn που είχα πριν με την 24άρα (μου το είχαν στείλει για 50άρα αλλά δεν είχε γίνει διαθέσιμη τελικά τότε στην περιοχή μου), αλλά ο τεχνικός μου είπε είναι χάσιμο χρόνου να δοκιμάσω, είναι ακόμη χειρότερο.
DanielRGr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, p4n0s86 είπε CRC Errors 0/0, FEC Errors (Up/Down) 0/2776. Έχω ένα Technicolor TG788vn που είχα πριν με την 24άρα (μου το είχαν στείλει για 50άρα αλλά δεν είχε γίνει διαθέσιμη τελικά τότε στην περιοχή μου), αλλά ο τεχνικός μου είπε είναι χάσιμο χρόνου να δοκιμάσω, είναι ακόμη χειρότερο. Δοκιμασε το και δες: 1) συγχρονισμο up & down 2) line attenuation / noise margin (να δουμε αν τα βγαζει ιδια οπως το h267n) 3) συμπεριφορα κατα το κατεβασμα σε ethernet κυριως, μεσω του λινκ που σου εδωσα πριν Ολα αυτα ακουγονται βαρετα αλλα στα λεω πριν φτασουμε στο σημειο να σου πουμε να βαλεις λεφτα για αλλο ρουτερ. 1
p4n0s86 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DanielRGr είπε Δοκιμασε το και δες: 1) συγχρονισμο up & down 2) line attenuation / noise margin (να δουμε αν τα βγαζει ιδια οπως το h267n) 3) συμπεριφορα κατα το κατεβασμα σε ethernet κυριως, μεσω του λινκ που σου εδωσα πριν Ολα αυτα ακουγονται βαρετα αλλα στα λεω πριν φτασουμε στο σημειο να σου πουμε να βαλεις λεφτα για αλλο ρουτερ. Συνδέθηκε αλλά δεν έχω τηλέφωνο για κάποιο λόγο (δεν δουλεύει με splitter, μπαίνει στο phone1 όπως και στο ZTE) 1) Συγχρονισμός 5.115 / 51.199 2) Line Attenuation 1,5 / 3,8 3) SN Margin 46,4 / 30,0 4) Errors 0/0 5) Τα τέστ που μου πρότεινες έδωσαν ακριβώς τις ίδιες ταχύτητες. Speedtest από forthnet ftp ανώτερη ταχύτητα 2,5MB/s. Nvidia speedtest ανώτερη 1,5MB/s. Ookla speedtest 22ms ping, 33,88 down, 4,69 up. Δεν αλλάζει τίποτα δηλαδή, με τη διαφορά ότι μ' αυτό δεν έχω και τηλέφωνο. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από p4n0s86
DanielRGr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, p4n0s86 είπε Συνδέθηκε αλλά δεν έχω τηλέφωνο για κάποιο λόγο (δεν δουλεύει με splitter, μπαίνει στο phone1 όπως και στο ZTE) 1) Συγχρονισμός 5.115 / 51.199 2) Line Attenuation 1,5 / 3,8 3) SN Margin 46,4 / 30,0 4) Errors 0/0 5) Τα τέστ που μου πρότεινες έδωσαν ακριβώς τις ίδιες ταχύτητες. Speedtest από forthnet ftp ανώτερη ταχύτητα 2,5MB/s. Nvidia speedtest ανώτερη 1,5MB/s. Ookla speedtest 22ms ping, 33,88 down, 4,69 up. Δεν αλλάζει τίποτα δηλαδή, με τη διαφορά ότι μ' αυτό δεν έχω και τηλέφωνο. Το οτι δεν εχεις τηλεφωνο λογικα εχει να κανει με το γεγονος οτι δεν αντιστοιχουν τα στοιχεια VoIP απο το προηγουμενο ρουτερ με τη νεα συνδεση ή δεν τα παιρνει αυτοματα τελος παντων. Οσο αναφορα τις ταχυτητες που πιανεις, απο οτι βλεπεις παρολο που αλλαξες ρουτερ συνεχιζεις να εχεις τις ιδιες ταχυτητες. Δηλαδη, αν αγοραζες ρουτερ παλι τα ιδια θα εβλεπες. Δεν ξερω κατα ποσο το 2.5mb/s ειναι 'οκ' για 50αρα ταχυτητα, γιατι θεωρητικα επρεπε να ειναι 6 περιπου αλλα η θεωρια απο την πραξη απεχουν πολυ. Ενδεχομενως αυτη να ειναι η μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να εχεις εκτος και αν καναμε λαθος 2 φορες και με νεο ρουτερ δεις καλυτερες αποδοσεις αν και το κοβω κομματακι δυσκολο.
p4n0s86 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, DanielRGr είπε Το οτι δεν εχεις τηλεφωνο λογικα εχει να κανει με το γεγονος οτι δεν αντιστοιχουν τα στοιχεια VoIP απο το προηγουμενο ρουτερ με τη νεα συνδεση ή δεν τα παιρνει αυτοματα τελος παντων. Οσο αναφορα τις ταχυτητες που πιανεις, απο οτι βλεπεις παρολο που αλλαξες ρουτερ συνεχιζεις να εχεις τις ιδιες ταχυτητες. Δηλαδη, αν αγοραζες ρουτερ παλι τα ιδια θα εβλεπες. Δεν ξερω κατα ποσο το 2.5mb/s ειναι 'οκ' για 50αρα ταχυτητα, γιατι θεωρητικα επρεπε να ειναι 6 περιπου αλλα η θεωρια απο την πραξη απεχουν πολυ. Ενδεχομενως αυτη να ειναι η μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να εχεις εκτος και αν καναμε λαθος 2 φορες και με νεο ρουτερ δεις καλυτερες αποδοσεις αν και το κοβω κομματακι δυσκολο. Μισό λεπτό, απ' τη στιγμή που συγχρονίζει στα 50 δεν σημαίνει ότι η γραμμή μέχρι την τηλεφωνική πρίζα είναι κομπλέ; Το πρόβλημα εντοπίζεται στα ρούτερ, αυτό μου είπε άλλωστε και ο τεχνικός. Πως γίνεται να έχω μέγιστη 30 αλλά να συγχρονίζει στα 50; Και μάλιστα η γραμμή να είναι τέλεια όσον αφορά τις μετρήσεις σε SNR και Attenuation? Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από p4n0s86
DanielRGr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Μισό λεπτό, απ' τη στιγμή που συγχρονίζει στα 50 δεν σημαίνει ότι η γραμμή μέχρι την τηλεφωνική πρίζα είναι κομπλέ; Το πρόβλημα εντοπίζεται στα ρούτερ, αυτό μου είπε άλλωστε και ο τεχνικός. Πως γίνεται να έχω μέγιστη 30 αλλά να συγχρονίζει στα 50; Και μάλιστα η γραμμή να είναι τέλεια όσον αφορά τις μετρήσεις σε SNR και Attenuation? Μηπως ο @poulinos μπορει να μας δωσει τα φωτα του. Υπηρχε μια φαση με εναν αλλο χρηστη ο οποιος βρισκοταν στην Wind με συμβολαιο 100mbps και το ρουτερ του συγχρονιζε στα 150mbps αλλα ο @poulinos μας εξηγησε οτι υπαρχει τροπος να κλειδωνουν τον πελατη σε μια συγκεκριμενη ταχυτητα ασχετως απο το ποσο συγχρονιζε το ρουτερ και οντως ετσι ηταν αφου ο χρηστης αυτος επιανε μαξ ταχυτητα 95mbps. Δεν ξερω αν σε εχουν κλειδωσει καταλαθος εκει περα, μηπως αυτο ειναι ενα σεναριο. Το γεγονος οτι 2 ρουτερ σου δινουν ακριβως την ιδια ταχυτητα, μου φαινεται περιεργο. 1 1
p4n0s86 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, DanielRGr είπε Μηπως ο @poulinos μπορει να μας δωσει τα φωτα του. Υπηρχε μια φαση με εναν αλλο χρηστη ο οποιος βρισκοταν στην Wind με συμβολαιο 100mbps και το ρουτερ του συγχρονιζε στα 150mbps αλλα ο @poulinos μας εξηγησε οτι υπαρχει τροπος να κλειδωνουν τον πελατη σε μια συγκεκριμενη ταχυτητα ασχετως απο το ποσο συγχρονιζε το ρουτερ και οντως ετσι ηταν αφου ο χρηστης αυτος επιανε μαξ ταχυτητα 95mbps. Δεν ξερω αν σε εχουν κλειδωσει καταλαθος εκει περα, μηπως αυτο ειναι ενα σεναριο. Το γεγονος οτι 2 ρουτερ σου δινουν ακριβως την ιδια ταχυτητα, μου φαινεται περιεργο. Έχω μιλήσει τουλάχιστον 2 φορές αυτές τις μέρες με το τεχνικό τμήμα και έχει ελεγχθεί από εκεί το πρόβλημα προτού μου στείλουν τεχνικό στο σπίτι, οπότε το βλέπω απίθανο να με έχουν κλειδώσει καταλάθος σε χαμηλότερη. Παρόλα αυτά κάθε βοήθεια δεκτή. Στο μεταξύ έχει δρομολογηθεί αντικατάσταση του ρούτερ, οπότε ελπίζω να μου στείλουν κάτι καλύτερο. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από p4n0s86
DanielRGr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, p4n0s86 είπε Έχω μιλήσει τουλάχιστον 2 φορές με το τεχνικό τμήμα και έχει ελεγχθεί από εκεί το πρόβλημα προτού μου στείλουν τεχνικό στο σπίτι, οπότε το βλέπω απίθανο να με έχουν κλειδώσει καταλάθος σε χαμηλότερη. Παρόλα αυτά κάθε βοήθεια δεκτή. Για να καταλαβεις, εγω βρισκομαι σε vodafone 100/10 πακετο και την μεγαλυτερη ταχυτητα που επιασα ποτε με ethernet ολα κλειστα, κτλπ κτλπ ηταν 93/9.5. Το 100αρι παρολο που γουσταρα πολυ να το δω, δυστυχως δεν το ειδα ποτε. Με λιγα λογια, μην περιμενεις οτι θα πιασεις 50/5 επειδη επιασες τα 5. Το upload το πιανουν οι περισσοτερες συνδεσεις, το download ειναι το θεμα το οποιο θα ειναι 10-20% κατω απο την ονομαστικη τιμη.
p4n0s86 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, DanielRGr είπε Για να καταλαβεις, εγω βρισκομαι σε vodafone 100/10 πακετο και την μεγαλυτερη ταχυτητα που επιασα ποτε με ethernet ολα κλειστα, κτλπ κτλπ ηταν 93/9.5. Το 100αρι παρολο που γουσταρα πολυ να το δω, δυστυχως δεν το ειδα ποτε. Με λιγα λογια, μην περιμενεις οτι θα πιασεις 50/5 επειδη επιασες τα 5. Το upload το πιανουν οι περισσοτερες συνδεσεις, το download ειναι το θεμα το οποιο θα ειναι 10-20% κατω απο την ονομαστικη τιμη. Ναι να πιάσω 45 δεν με ενοχλεί, 35 δεν τα δέχομαι όμως και να πληρώνω για 50. Άλλωστε και οι ίδιοι μου ανέφεραν σε κλήση που καταγράφηκε ότι η γραμμή είναι εγγυημένη σχεδόν στο 100% και αν δεν παρέχουν πάνω από 40 έχω δικαίωμα καταγγελίας. Γι' αυτό και συνεργάζονται φαντάζομαι (προς το παρόν) και δεν αδιαφορούν, παρόλο που τα 30-35 μπορεί να ήταν αποδεκτά από τη μεγαλύτερη μερίδα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από p4n0s86
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα