SB_1957 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, teotsigourakos είπε Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται η διαδικασία και τι χρεώσεις θα έχω, ή αν μπορώ να αποφύγω πολλές από αυτές έτσι ώστε μετακομίζοντας στο εξωτερικό να μεταφέρω τα χρήματα της τράπεζας εδώ στην τράπεζα εκεί(Ολλανδία). Ευχαριστώ. Όλες οι τράπεζες έχουν τιμοκατάλογο υπηρεσιών. Μπαίνεις στην τράπεζά σου και βλέπεις τί χρεώνει για έμβασμα εξωτερικού. Μπαίνεις και στην ολλανδική τράπεζα και βλέπεις τι χρεώνει για εισερχόμενο έμβασμα από εξωτερικό. Εμείς έχουμε στείλει χρήματα στα παιδιά μας σε χώρα εντός ΕΟΧ, σε ευρώ, πληρώσαμε 1,5 ευρώ έξοδα και εκεί η τράπεζα δεν χρέωσε τίποτε, γιατί δεν χρεώνει τα εισερχόμενα! Εδώ έκανα μεταφορά από δικό μου λογαριασμό eurobank σε δικό μου σε εθνική και η εθνική με χρέωσε 6 ευρώ! Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από SB_1957 1 1
archer100 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το να ανοίξεις λογαριασμό με το να μεταφέρεις λεφτά εκεί πως συνδέονται; Φυσικά και θα ανοίξεις λογαριασμό. Εχει έξοδα για τις μεταφορές,αν θυμάμαι καλά.Βολικότατη όμως δεν το συζητώ.Μια Ν26 ίσως;Revolut? Φυσικα εχει εξοδα, δε θα μπορουσε να ειναι δωρεαν αλλωστε. Συγκριτικα ομως ειναι πολυ λιγα, σε σχεση με την προμηθεια εμβασματος συν την ισοτιμια που χρεωνουν οι τραπεζες. Η Transferwise χρησιμοποιει live ισοτιμια και δε σε επιβαρυνει κατα τις μετατροπες συναλλαγματος! Θυμαμαι προμηθειες 3,4,5,6 ευρω για μεταφορες απο αγγλικο λογαριασμο σε GBP σε ελληνικο σε EUR οταν μεσω τραπεζας θα πληρωνα τουλαχιστον 20-25 επιβεβαιωμενα
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, teotsigourakos είπε Και ποιός ο λόγος να έχω ανοιχτό λογαριασμό τραπέζης Ελλάδας αν δεν ζω εδώ; Ειδικά άν έχω παραπάνω από έναν... Σε βαραίνει κάπου;Δεν θα εχεις υποχρεώσεις Ελλάδα για να πληρώνεις; Είναι τόσα πολλά που δεν μπορείς να τα πάρεις στο χέρι;(Μακάρι δλδ φίλε ) Πραγματικά νομίζω ότι έχεις κολλήσει χωρίς λόγο. 1 λεπτό πριν, archer100 είπε Φυσικα εχει εξοδα, δε θα μπορουσε να ειναι δωρεαν αλλωστε. Συγκριτικα ομως ειναι πολυ λιγα, σε σχεση με την προμηθεια εμβασματος συν την ισοτιμια που χρεωνουν οι τραπεζες. Η Transferwise χρησιμοποιει live ισοτιμια και δε σε επιβαρυνει κατα τις μετατροπες συναλλαγματος! Θυμαμαι προμηθειες 3,4,5,6 ευρω για μεταφορες απο αγγλικο λογαριασμο σε GBP σε ελληνικο σε EUR οταν μεσω τραπεζας θα πληρωνα τουλαχιστον 20-25 επιβεβαιωμενα € μεταφέρει οπότε η ισοτιμία δεν τον πειράζει. 1
SB_1957 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, archer100 είπε συν την ισοτιμια που χρεωνουν οι τραπεζες. Η Transferwise χρησιμοποιει live ισοτιμια και δε σε επιβαρυνει κατα τις μετατροπες συναλλαγματος! Ποια μετατροπή συναλλάγματος; Ευρώ εδώ, ευρώ και στην Ολλανδία!
archer100 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Ποια μετατροπή συναλλάγματος; Ευρώ εδώ, ευρώ και στην Ολλανδία! Ναι οκ, γενικα μιλουσα. Στην περιπτωση του φιλου δεν εχει σημασια. Μπορει στο μελλον ομως να παει καμια Αγγλια, Αμερικη η αλλου για δουλεια και παλι θα μπορει να χρησιμοποιει την Transferwise, Η οποια σου βγαζει Αμερικανικο, Βρετανικο η και Αυστραλεζικο λογαριασμο σε 2 λεπτα 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 https://www.abnamro.nl/en/personal/payments/fees/transferring-and-receiving-funds.html Τόσο δύσκολο να βρεθεί.
teo_tsi_tsi Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 εγω κανω τα ακολουθα για μεταφορα στην Αγγλια για να γλυτωσω τη προμηθεια συναλλαγματος και τη διαφορα ισοτιμιας: 1) ανοιγεις λογαριασμο revolut με τη διευθυνση κατοικιας που προβλεπεται να εισαι στην επομενη εβδομαδα 2) ανοιγεις λογαριασμο σε ευρω μεσα στο app revolut 3) στελνεις με ebanking στο iban π θα σου δωσει η revolut. (κοστος πειραιως 1.5€ με εμφανιση την επομενη ημερα) 4) τα στελνεις στον κανονικο σου λογαριασμο με μηδενικο κοστος και αναμονη καμια ημερα Τωρα πια η revolut δεχετσαι και instant top up με ελληνικη καρτα, αλλα δεν εχω τεσταρει τα ορια ακομα Πιθανοτατα αφου η μεθοδος αυτη δουλευει στελνοντας τα χρηματα σε ευρωπαικο λογαριασμο, θα μπορεις αντιστοιχα και σε ολλανδικη τραπεζα. Σε καθε περιπωση ενημερωνουν τα ebanking για το κοστος.
jgeorgiou Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το κόστος/τρόπος μεταφοράς από ελληνική τράπεζα σε Ολλανδική είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ σαν να τα στέλνεις σε άλλη ελληνική. Οι Ελληνικές τράπεζες γενικά έχουν χρεώσεις από 300 - 1000% μεγαλύτερες από τις Ολλανδικές οπότε απέφυγε τες αν μπορείς στο μέλλον. ΥΓ Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να το κάνεις μέσω revolut αντιθέτως το κάνεις ποιο περίπλοκο. 26 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε Και ποιός ο λόγος να έχω ανοιχτό λογαριασμό τραπέζης Ελλάδας αν δεν ζω εδώ; Ειδικά άν έχω παραπάνω από έναν... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από jgeorgiou
thundercat Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Απο ευρω σε ευρω shared (SHA) με κανονικη προτεραιοτητα 1€ σε αυτον που στελνει μεχρι 15000€ νομιζω και αυτος που τα παραλαμβανει παλι 1€. Μεταφορα μεταξυ διαφορετικων ελληνικων τραπεζων εχει μεγαλυτερη χρεωση (γυρω στα 4€ νομιζω)
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Προφανώς με την πρώτη ευκαιρία θα ανοίξεις εκεί λογαριασμό. Όπως σωστά ειπώθηκε, στην Ολλανδία σε σουπερμάρκετ κυρίως δε δέχονται Visa/Master/Amex αλλά V-Pay και Maestro. Δε θα κάνεις τη ζωή σου δύσκολη δουλεύοντας με την ελληνική τράπεζα. Με μια μικρή έρευνα αγοράς θα βρεις την καλύτερη για την περίπτωση σου. Απ' όσο γνωρίζω σου κλείνουν και ραντεβού με υπάλληλο που μιλάει αγγλικά για να σε εξυπηρετήσει. Πρόσφατα μετέφερα περίπου 20Κ τμηματικα σε τράπεζα ευρωζώνης. Χρέωση 1€ τη φορά, χρέωση εισερχομένου μηδέν. Κυριλέ
gthe Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τον τρελανατε τον άνθρωπο.... Όντως όλοι έχουν μια άποψη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.... 1. Βάζεις στη τσέπη σου κάνα 1-2 χιλιάρικα cash για τα έξοδα σου το πρώτο καιρο. Cash για καθαρά ψυχολογικούς λόγους στη νέα σου αρχή. 2. Βεβαιώνεσαι ότι οι Ελληνικές κάρτες σου δουλεύουν abroad, έχεις και καμιά revolut για ασφάλεια. Αν έχεις debit card Ελλάδα, είναι πανάκριβες, έχουν commision, άρα απλά revolut. Αν έχεις credit card είναι fee free. Και σίγουρα ότι τα ελληνικά ebanking σου δουλεύουν. 3. Με το που θα αρχίσεις δουλειά ή εταιρία σου, σου δίνει γράμμα που λέει ποιος είσαι, που δουλεύεις και λογικά βεβαιώνει που μένεις. Με αυτό το γραμματακι ανοίγεις τον Ολλανδικό σου λογαριασμό που ούτως ή άλλως θα σου ζητήσει το payroll για να σε πληρώνει. 5. Στέλνεις λεφτά στην Ολλανδική από Ελλάδα, όσα θες, όσα χρειζεσαι, ότι γουστάρεις κτλ. 4. Έρχεται σπίτι ή Ολλανδική σου debit card και σεταρεις και το ebanking της. Έτοιμος. Καλή αρχή στη νέα δουλειά. Done that before, εγω έτσι ξεκινησα uk, έμβασμα στο uk είχε προμήθεια 1-2 ευρώ από Alphabank. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από gthe 1 1
teotsigourakos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Σε βαραίνει κάπου;Δεν θα εχεις υποχρεώσεις Ελλάδα για να πληρώνεις; Είναι τόσα πολλά που δεν μπορείς να τα πάρεις στο χέρι;(Μακάρι δλδ φίλε ) 27 χρονών είμαι ένα αμάξι έχω που θα πουληθεί και τίποτα άλλο. Περίπου 13K θα είναι το ποσό. Άρα το να το αφήσω σε ελληνική τράπεζα μου ακούγεται άσκοπο. Δεν μου έχει δώσει κάποιος ένα λόγο για να μην κλείσω τους ελληνικούς λογαριασμούς τραπέζης μένοντας στο εξωτερικό μόνιμα... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από teotsigourakos 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, teotsigourakos είπε 27 χρονών είμαι ένα αμάξι έχω που θα πουληθεί και τίποτα άλλο. Περίπου 13K θα είναι το ποσό. Άρα το να το αφήσω σε ελληνική τράπεζα μου ακούγεται άσκοπο. Δεν μου έχει δώσει κάποιος ένα λόγο για να μην κλείσω τους ελληνικούς λογαριασμούς τραπέζης μένοντας στο εξωτερικό μόνιμα... Ωραίος και μπράβο σου. Αν πας και ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού δεν νομίζω ότι έχεις λογο να έχεις λογαριασμό στην Ελλάδα. 1
teotsigourakos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, ioankav είπε Έχε υπόψιν σου ότι στην Ολλανδία θα χρειαστείς κάρτα Maestro, καθώς σε πολλά (κυρίως μικρότερα) καταστήματα έχουν POS που λειτουργούν μόνο με αυτές. Ακόμα και εάν έχεις Visa/MasterCard χρεωστική κάρτα, πιθανόν να μην την δεχτούν, τις θεωρούν πιστωτικές. Οπότε πρέπει να ανοίξεις ένα λογαριασμό σε τράπεζα που να εκδίδει Maestro. Ψιλο εκτός τοπικ, άρα και το Πάσχα που θα πάω διακοπές στα σουπερ λογικά μόνο cash...
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Εστω οτι τα στελνεις απο Alpha https://www.alpha.gr/el/idiotes/support-center/e-banking/metafores/kostos-metaforas-posou-meso-e-banking https://www.alpha.gr/-/media/alphagr/pdf-files/diafora-sunodeutika-pdf/xrisima-eggrafa/oroi-sunallagon-promithies-loipa-eksoda.pdf?la=el&hash=CB4A15CCF5DEF24D5380EEBB8D19A8D97AD41FB1 Δεν ειναι πολλα τα λεφτα οπως βλεπεις για να τα στειλεις. Επισης ειναι πολυ ευκολο να πας στην τραπεζα σου να ρωτησεις το κοστος της μεταφορας. Καλο ειναι να εχεις καρτα Maestro στην αρχη μαζι σου, δεν παιρνουν παντου μετρητα, δεν περνουν παντου Visa/Mastercard. Λεφτα θα μπορεις να στειλεις οταν με το καλο ανοιξεις λογαριασμο εκει που πας. Οταν δηλαδη πας με το BSN σου, το συμβολαιο εργασιας σου και τη διευθυνση του σπιτιου στην τραπεζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα