giostau Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) να πω κι εγώ τη γνώμη μου; Η Ολλανδία ΔΕΝ είναι χώρα του ευρώ! Οπότε το να πας εκεί με 1000 ή όσα θες ευρώ δεν έχει πολύ νόημα, και στη μεταφορά από ελληνική τράπεζα ή σε ανταλλακτήριο θα χάσεις από την ισοτιμία. Η πρόταση μου είναι να κάνεις ένα λογαριασμό στη Revolut (ή N26, monese ή ό,τι άλλο προτιμάς), να μεταφέρεις εκεί κάποια χρήματα για τον πρώτο καιρό μέχρι να ανοίξεις το λογαριασμό, και να αφήσεις τα εδώ χρήματα ήσυχα. Αν χρειαστείς μετρητά, τραβάς από εκεί (ελάχιστα θα χρειαστείς. Η Ολλανδία είναι γενικά cashless χώρα) Αν δεις αργότερα ότι θες να κόψεις τελείως δεσμούς με τις ελληνικές τράπεζες, τα μεταφέρεις τότε είτε με έμβασμα είτε με όποιον άλλο τρόπο. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από giostau 1
foreli Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, nikko_ είπε Εννοείται ότι αν δουλέψεις εκεί θα πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό σε μια τοπική τράπεζα για να πληρώνεσαι. Αυτό γιατί εννοείται; Δεν αρκεί να δώσεις ένα οποιοδήποτε IBAN; Ή το λες με την λογική ότι θα αργούν να μπουν τα λεφτά σου αν είναι σε πχ αγγλική τράπεζα; 1
teotsigourakos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, giostau είπε να πω κι εγώ τη γνώμη μου; Η Ολλανδία ΔΕΝ είναι χώρα του ευρώ! Οπότε το να πας εκεί με 1000 ή όσα θες ευρώ δεν έχει πολύ νόημα, και στη μεταφορά από ελληνική τράπεζα ή σε ανταλλακτήριο θα χάσεις από την ισοτιμία. Η πρόταση μου είναι να κάνεις ένα λογαριασμό στη Revolut (ή N26, monese ή ό,τι άλλο προτιμάς), να μεταφέρεις εκεί κάποια χρήματα για τον πρώτο καιρό μέχρι να ανοίξεις το λογαριασμό, και να αφήσεις τα εδώ χρήματα ήσυχα. Αν χρειαστείς μετρητά, τραβάς από εκεί (ελάχιστα θα χρειαστείς. Η Ολλανδία είναι γενικά cashless χώρα) Αν δεις αργότερα ότι θες να κόψεις τελείως δεσμούς με τις ελληνικές τράπεζες, τα μεταφέρεις τότε είτε με έμβασμα είτε με όποιον άλλο τρόπο. Και ποιό είναι το νόμισμα της Ολλανδίας...; Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από teotsigourakos
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, giostau είπε Η Ολλανδία ΔΕΝ είναι χώρα του ευρώ! Ευρώ έχει,από το 1999. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από jmmys
panostza Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, giostau είπε Η Ολλανδία ΔΕΝ είναι χώρα του ευρώ! Η Ολλανδία είναι χώρα του ευρώ. Τον θυμάσαι εκείνον τον "ξινό" που κάτι του πέταξε ο Βαρουφάκης και είπε WOW? Τον τότε πρόεδρο του EuroGroup? Ε, Ολλανδός ήταν Τι θυμήθηκα ε; 2
NikosKallithea Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Αφου δεν θελεις να δεις τον κατάλογο προμηθειών της τραπεζα σου πες μας απο ποια ελλ. τράπεζα θα τα μεταφέρεις και τι πόσον, να σου πουμε ακριβώς πια ειναι τα έξοδα
ioankav Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Έχε υπόψιν σου ότι στην Ολλανδία θα χρειαστείς κάρτα Maestro, καθώς σε πολλά (κυρίως μικρότερα) καταστήματα έχουν POS που λειτουργούν μόνο με αυτές. Ακόμα και εάν έχεις Visa/MasterCard χρεωστική κάρτα, πιθανόν να μην την δεχτούν, τις θεωρούν πιστωτικές. Οπότε πρέπει να ανοίξεις ένα λογαριασμό σε τράπεζα που να εκδίδει Maestro. 1
teotsigourakos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Αφου δεν θελεις να δεις τον κατάλογο προμηθειών της τραπεζα σου πες μας απο ποια ελλ. τράπεζα θα τα μεταφέρεις και τι πόσον, να σου πουμε ακριβώς πια ειναι τα έξοδα Δεν ρώτησα συγκεκριμένα ποιά είναι η προμήθεια της τράπεζας μου για να μεταφέρω χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού. Τρόπους μεταφοράς ρώτησα...
NikosKallithea Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε Δεν ρώτησα συγκεκριμένα ποιά είναι η προμήθεια της τράπεζας μου για να μεταφέρω χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού. Τρόπους μεταφοράς ρώτησα... Ο τροπος ειναι απλος εως πολυ απλος, γραφεις το ποσο και το ιβαν του λογαριασμού σου της ξενης τράπεζας στο ebaking πχ της πειραιως, πατας οκ και φυγανε
teotsigourakos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ο τροπος ειναι απλος εως πολυ απλος, γραφεις το ποσο και το ιβαν του λογαριασμού σου της ξενης τράπεζας στο ebaking πχ της πειραιως, πατας οκ και φυγανε Ωραία αρχικά δεν χρειάζεται ειρωνία. Δεύτερον είμαι απ τους ανθρώπους που ψάχνουν όλες τις λύσεις και θέλω να ξέρω όλες τις επιλογές που έχω. Και το τόσο απλό που λες ήθελα να ξέρω από κάποιον που το έχει κάνει κι όχι μόνο από Ελληνάρες που τα θεωρούν όλα απλά, όπως είπαν και πιο πάνω σου κρατάει προμήθεια και η τράπεζα για τη μεταφορά εδώ και η τράπεζα για την εισερχόμενη εκεί. Κάτι που δεν το γνώριζα. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από teotsigourakos
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, bele είπε Θα σου πω την περίπτωσή μου και ίσως βοηθηθεί λίγο. Είμαι φοιτητής στο εξωτερικό, στη Βουλγαρία συγκεκριμένα, που θεωρητικά σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχω ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα εκεί. Όταν μεταφέρω χρήματα από ελληνική τράπεζα(Πειραιώς,Eurobank) υπάρχει χρέωση 2-2,5€ όταν φεύγουν τα χρήματα από την ελληνική τράπεζα και περίπου 10€ όταν μπαίνουν στον ξένο λογαριασμό. Πριν λίγους μήνες τα 10€ ήταν λιγότερα (περίπου 2-3€). Όλες οι διαδικασίες γινονται μέσω e-banking (χωρίς να βάζω έξτρα χρεώσεις π.χ. για πιο γρηγορη μεταφορά). Επομένως καταλαβαίνω ότι σίγουρα υπαρχουν χρεώσεις, ανάλογα την τράπεζα και το κράτος. Αυτά περί Ε.Ε. είναι παπαρολογιες , κάποιοι τα τηρούν και κάποιοι όχι. Επομένως το καλύτερο είναι να βρεις τις χρεώσεις της τράπεζας που ενδιαφέρεσαι να ανοίξεις λογαριασμό για να είσαι σίγουρος. Επίσης, πρέπει να ξεχάσεις αυτό ότι και καλά θα χρησιμοποιείς την ελληνικη κάρτα για αγορές στο εξωτερικό ή για να βγάζεις χρήματα από ΑΤΜ συνέχεια, γιατί με κάθε συναλλαγή υπάρχει επιπλέον χαράτσι (και όχι, δεν είναι πχ 1€) Βουλγαρία=Λέβα Ολλανδία =€ Ευρωπαική ένωση αλλά όχι και στην νομισματικη ένωση, ακόμα. 2 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε Ωραία αρχικά δεν χρειάζεται ειρωνία. Δεύτερον είμαι απ τους ανθρώπους που ψάχνουν όλες τις λύσεις και θέλω να ξέρω όλες τις επιλογές που έχω. Και το τόσο απλό που λες ήθελα να ξέρω από κάποιον που το έχει κάνει κι όχι μόνο από Ελληνάρες που τα θεωρούν όλα απλά, όπως είπαν και πιο πάνω σου κρατάει προμήθεια και η τράπεζα για τη μεταφορά εδώ και η τράπεζα για την εισερχόμενη εκεί. Κάτι που δεν το γνώριζα. Ευχαριστώ. https://www.iamexpat.nl/expat-info/official-issues/banking-in-the-netherlands Για να πάρεις μια ιδέα.Δεν βλέπω τον λόγο να μεταφερεις χρήματα εκεί.
teotsigourakos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Για να πάρεις μια ιδέα.Δεν βλέπω τον λόγο να μεταφερεις χρήματα εκεί. Γίνεται να με προσλάβει εταιρία χωρίς να με αναγκάσει να ανοίξω λογαριασμό εκεί για να με πληρώνει;
archer100 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Transferwise, ανοιξε ευρωπαικο λογαριασμο και θα βρεις την υγεια σου Μολις πιασεις δουλεια στην Ολλανδια, ανοιξε αμεσως και εναν ακομη σε τοπικη τραπεζα και τελος Ολες τις μεταφορες καντες με transferwise που ειναι παμφθηνη και ταχυτατη Τη χρησιμοποιω πολλα χρονια, απο τοτε που δουλευα Αγγλια και ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα https://transferwise.com/ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε Γίνεται να με προσλάβει εταιρία χωρίς να με αναγκάσει να ανοίξω λογαριασμό εκεί για να με πληρώνει; Το να ανοίξεις λογαριασμό με το να μεταφέρεις λεφτά εκεί πως συνδέονται; Φυσικά και θα ανοίξεις λογαριασμό. 7 λεπτά πριν, archer100 είπε Transferwise, ανοιξε ευρωπαικο λογαριασμο και θα βρεις την υγεια σου Μολις πιασεις δουλεια στην Ολλανδια, ανοιξε αμεσως και εναν ακομη σε τοπικη τραπεζα και τελος Ολες τις μεταφορες καντες με transferwise που ειναι παμφθηνη και ταχυτατη Τη χρησιμοποιω πολλα χρονια, απο τοτε που δουλευα Αγγλια και ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα https://transferwise.com/ Εχει έξοδα για τις μεταφορές,αν θυμάμαι καλά.Βολικότατη όμως δεν το συζητώ.Μια Ν26 ίσως;Revolut?
teotsigourakos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το να ανοίξεις λογαριασμό με το να μεταφέρεις λεφτά εκεί πως συνδέονται; Φυσικά και θα ανοίξεις λογαριασμό. Και ποιός ο λόγος να έχω ανοιχτό λογαριασμό τραπέζης Ελλάδας αν δεν ζω εδώ; Ειδικά άν έχω παραπάνω από έναν... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από teotsigourakos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα