Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται η διαδικασία και τι χρεώσεις θα έχω, ή αν μπορώ να αποφύγω πολλές από αυτές έτσι ώστε μετακομίζοντας στο εξωτερικό να μεταφέρω τα χρήματα της τράπεζας εδώ στην τράπεζα εκεί(Ολλανδία).
Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Βρίσκω δουλειά εκεί. Η εταιρία θα χρειαστεί να ανοίξω λογαριασμό τραπέζης στην Ολλανδία. Τι θα κάνω; Τους δίνω την Εθνική....; Θα μετακομίσω εξωτερικό οπότε σίγουρα θα πρέπει να ανοίξω λογαριασμό εκεί.

Δημοσ.

Από ευρωπαϊκη τράπεζα σε άλλη ευρωπαϊκή, οι χρεώσεις πρέπει να είναι ίδιες βάση οδηγίας eu. 

Αυτο πρακτικά πρέπει να σημαίνει πως από την Εθνικη είτε τα πας στη euro Bank Ελλάδα είτε στην Ολλανδική τράπεζα πρέπει να χρεωθεί το ίδιο. 

Προφανώς θα πάρεις τα χρήματα στη νέα χώρα που θα ζήσεις, ή έστω κάποια από αυτά για την αρχή που θα χρειαστείς κάποιες αγορές που ίσως γίνονται μόνο με Ολλανδική κάρτα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teotsigourakos είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται η διαδικασία και τι χρεώσεις θα έχω, ή αν μπορώ να αποφύγω πολλές από αυτές έτσι ώστε μετακομίζοντας στο εξωτερικό να μεταφέρω τα χρήματα της τράπεζας εδώ στην τράπεζα εκεί(Ολλανδία).
Ευχαριστώ.

Να ρωτούσες την τράπεζα σου;Λέω τώρα.

Και δεν χρειάζεται να μεταφέρεις τα χρήματα σου εκεί.Ανοιγεις εκεί λογαριασμό,βάζεις λίγα χρήματα μέσα.Εξαλλου με την ελληνική χρεωστική ή πιστωτική πληρώνεις παντού σε όλη την Ε.Ε.,αλλά υπάρχει προμήθεια,ανάλογα τη τράπεζα.

Δεν ξέρω αν πλέον μπορείς να στείλεις ελεύθερα όσα χρήματα θέλεις έξω.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Να ρωτούσες την τράπεζα σου;Λέω τώρα.

Μήπως να κλείσει και αυτή η ενότητα και να μη ρωτάει κανείς οτιδήποτε πιο γενικό; Λέω τώρα.

Εννοείται θα ρωτήσω και την τράπεζα αλλά αν ζεις σ αυτόν τον κόσμο δεν νομίζω να μου πει τη βέλτιστη λύση μπας και γλιτώσω κάποια χρήματα-διαδικασίες. Οπότε ΑΝ υπήρχε κάποιος που να έχει κάνει κάτι παρόμοιο, μια συμβουλή, καθοδήγηση θα ήταν χρήσιμη.

8 λεπτά πριν, gthe είπε

Από ευρωπαϊκη τράπεζα σε άλλη ευρωπαϊκή, οι χρεώσεις πρέπει να είναι ίδιες βάση οδηγίας eu. 

Αυτο πρακτικά πρέπει να σημαίνει πως από την Εθνικη είτε τα πας στη euro Bank Ελλάδα είτε στην Ολλανδική τράπεζα πρέπει να χρεωθεί το ίδιο. 

Προφανώς θα πάρεις τα χρήματα στη νέα χώρα που θα ζήσεις, ή έστω κάποια από αυτά για την αρχή που θα χρειαστείς κάποιες αγορές που ίσως γίνονται μόνο με Ολλανδική κάρτα 

Ωραία άρα η μόνη λύση είναι δηλαδή, ανοίγεις λογαριασμό εκεί και μεταφορά απ'τη μια τράπεζα στην άλλη εσωτερικά; Και ισχύει ότι θα έχω την ίδια χρέωση σαν να περνούσα από την Εθνική στην Eurobank εδώ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου πω την περίπτωσή μου και ίσως βοηθηθεί λίγο. Είμαι φοιτητής στο εξωτερικό, στη Βουλγαρία συγκεκριμένα, που θεωρητικά σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχω ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα εκεί. Όταν μεταφέρω χρήματα από ελληνική τράπεζα(Πειραιώς,Eurobank) υπάρχει χρέωση 2-2,5€ όταν φεύγουν τα χρήματα από την ελληνική τράπεζα και περίπου 10€ όταν μπαίνουν στον ξένο λογαριασμό. Πριν λίγους μήνες τα 10€ ήταν λιγότερα (περίπου 2-3€). Όλες οι διαδικασίες γινονται μέσω e-banking (χωρίς να βάζω έξτρα χρεώσεις π.χ. για πιο γρηγορη μεταφορά). Επομένως καταλαβαίνω ότι σίγουρα υπαρχουν χρεώσεις, ανάλογα την τράπεζα και το κράτος. Αυτά περί Ε.Ε. είναι παπαρολογιες , κάποιοι τα τηρούν και κάποιοι όχι. Επομένως το καλύτερο είναι να βρεις τις χρεώσεις της τράπεζας που ενδιαφέρεσαι να ανοίξεις λογαριασμό για να είσαι σίγουρος.

Επίσης, πρέπει να ξεχάσεις αυτό ότι και καλά θα χρησιμοποιείς την ελληνικη κάρτα για αγορές στο εξωτερικό ή για να βγάζεις χρήματα από ΑΤΜ συνέχεια, γιατί με κάθε συναλλαγή υπάρχει επιπλέον χαράτσι (και όχι, δεν είναι πχ 1€)

Επεξ/σία από bele
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

1. Αν μένεις μόνιμα έξω άνοιξε εκει λογαριασμό θα σε βολεύει πιο πολύ τουλάχιστον για τα καθημερινά.

2. Η ελληνική τράπεζα θα σου πάρει ότι θα σου έπαιρνε για οποιαδήποτε συναλλαγή εντός ΕΕ (δηλαδή αν κατάλαβα ότι έχεις εθνική €2 για ποσό μέχρι €10.000 από το Ίντερνετ). Η ξένη τράπεζα παλι θα σου χρεώσει εκτέλεση εισερχομένου ότι θα χρέωνε για οποιοδήποτε εισερχόμενο από ΕΕ ή από άλλη τράπεζα της χώρας που θα πας. 

Αυτά σν μιλάμε για ΕΕ

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, panostza είπε

1. Αν μένεις μόνιμα έξω άνοιξε εκει λογαριασμό θα σε βολεύει πιο πολύ τουλάχιστον για τα καθημερινά.

2. Η ελληνική τράπεζα θα σου πάρει ότι θα σου έπαιρνε για οποιαδήποτε συναλλαγή εντός ΕΕ (δηλαδή αν κατάλαβα ότι έχεις εθνική €2 για ποσό μέχρι €10.000 από το Ίντερνετ). Η ξένη τράπεζα παλι θα σου χρεώσει εκτέλεση εισερχομένου ότι θα χρέωνε για οποιοδήποτε εισερχόμενο από ΕΕ ή από άλλη τράπεζα της χώρας που θα πας. 

Αυτά σν μιλάμε για ΕΕ

Ναι συγκεκριμένα μιλάμε για Ολλανδία. Επίσης το να ανοίξω λογαριασμό εκεί δεν νομίζω να είναι και του χεριού μου γιατί η εταιρία εκεί θεωρώ θα σε πληρώνει σε Ολλανδική τράπεζα...

Δημοσ.

Έχεις σκεφτεί την Revolut για τα εγχείρημα αυτό; Σίγουρα δεν θα έχεις την άνεση να τραβάς όσα μετρητά θες από το μηχάνημα, καθώς έχει κόστος μετά από τα 200 ευρώ (για το standard πακέτο), αλλά σε αυτές τις χώρες πλέον όλα γίνονται με τις χρεωστικές κάρτες. Προσωπικά δεν βρίσκω και τον λόγο να έχεις περισσότερα μετρητά πάνω σου.

Πλέον την Revolut μπορείς να την γεμίσεις χρησιμοποιώντας τη χρεωστική της ελληνικής τράπεζας. Νομίζω πως είναι δωρεάν, αν δεν είναι, θα έχει πολύ μικρή χρέωση της τάξης του 1 ευρώ. Πηγαίνοντας Ολλανδία, θα πληρώνεις τα πάντα μέσω της revolut κάρτας.

2 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

... γιατί η εταιρία εκεί θεωρώ θα σε πληρώνει σε Ολλανδική τράπεζα...

Αν ισχύει αυτό τότε άκυρο αυτό που πρότεινα με την Revolut. 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, foreli είπε

Αν ισχύει αυτό τότε άκυρο αυτό που πρότεινα με την Revolut. 😅

Μου φαίνεται περίεργο να πας να δουλέψεις σε κάποια εταιρία στο εξωτερικό και αυτή να μην σε πληρώνει μέσω των τραπεζών της χώρας στην οποία βρίσκεται...

Επεξ/σία από teotsigourakos
Δημοσ.

Εννοείται ότι αν δουλέψεις εκεί θα πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό σε μια τοπική τράπεζα για να πληρώνεσαι.

Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται ότι θα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα λεφτά σου εκεί. 

Αν θες να μεταφέρεις ένα μικρό ποσό για τα αρχικά σου έξοδα, η πιο ανέξοδη μέθοδος θα ήταν να τα πάρεις μαζί σου (cash) στο αεροπλάνο κι όταν φτάσεις και ανοίξεις τον λογαριασμό τα καταθέτεις. Μέχρι 10.000€ δικαιούσαι να τα πάρεις μαζί σου με προορισμό χώρα της Ε.Ε. χωρίς να τα δηλώσεις στο τελωνείο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikko_ είπε

Εννοείται ότι αν δουλέψεις εκεί θα πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό σε μια τοπική τράπεζα για να πληρώνεσαι.

Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται ότι θα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα λεφτά σου εκεί. 

Αν θες να μεταφέρεις ένα μικρό ποσό για τα αρχικά σου έξοδα, η πιο ανέξοδη μέθοδος θα ήταν να τα πάρεις μαζί σου (cash) στο αεροπλάνο κι όταν φτάσεις και ανοίξεις τον λογαριασμό τα καταθέτεις. Μέχρι 10.000€ δικαιούσαι να τα πάρεις μαζί σου με προορισμό χώρα της Ε.Ε. χωρίς να τα δηλώσεις στο τελωνείο.

Και δεν θα έχω γενικά θέμα σε αεροδρόμιο δηλαδή για αυτά τα 10.000;

Δημοσ.

Μπορεί να σου γίνει έλεγχος, αλλά αν είναι κάτω από 10.000€ δεν θα έχεις θέμα. 

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_el.htm#shortcut-3

Έχε υπόψη σου όμως ότι μέχρι να ανοίξεις τον λογαριασμό εκεί θα περάσει κάποιος καιρός, οπότε τόσο ρευστό δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο να το έχεις πάνω σου ή στο σπίτι σου. Η συμβουλή μου αφορούσε μικρό ποσό για τα αρχικά έξοδα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikko_ είπε

Μπορεί να σου γίνει έλεγχος, αλλά αν είναι κάτω από 10.000€ δεν θα έχεις θέμα. 

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_el.htm#shortcut-3

Έχε υπόψη σου όμως ότι μέχρι να ανοίξεις τον λογαριασμό εκεί θα περάσει κάποιος καιρός, οπότε τόσο ρευστό δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο να το έχεις πάνω σου ή στο σπίτι σου. Η συμβουλή μου αφορούσε μικρό ποσό για τα αρχικά έξοδα.

Το ίδιο άρθρο διάβασα πριν λίγο. Ναι δεν είμαι κι εγώ αυτής της άποψης απλά ρωτάω για να γνωρίζω απ όλες τις πλευρές του τί επιτρέπεται και τι όχι. Και στην τελική ακόμα και 1000 ευρώ να θες να μεταφέρεις κατ εμέ δεν αξίζει να τα έχεις πάνω σου. Αν είναι τόσο μικρές οι χρεώσεις της τάξης 10-15 ευρώ νομίζω γλιτώνεις πολύ το ρίσκο, και είναι μονόδρομος η μεταφορά μέσω τραπέζης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...