Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Ενδιάφερομαι να κάνω μια ανακαίνιση σε μια γκαρσονίερα γύρω στα 35τμ. Οι δουλειές θα περιλαμβάνουν (ανάλογα το πόσο θα φτάσει το budget), ξήλωμα και καινούργια μπάνιο, κουζίνα, κουφώματα, πάτωμα γυάλισμα, πόρτα ασφαλείας, βαψίματα κτλ. 

Χρόνος για να ψάχνω έναν προς έναν τους επαγγελματίες τεχνίτες του κάθε τομέα δεν υπάρχει. Σκέφτομαι λοιπόν να κοιτάξω τα έτοιμα πακέτα ανακαίνισης που δίνουν κάποιες συντεχνίες. Τι γνώμη έχετε για αυτά; Αξίζουν από θέμα κόστους και ποιότητας δουλειάς; 

Αν έχετε κάποια πρόταση ευπρόσδεκτη είτε για κάποια εταιρεία, είτε μια διαφορετική εντελώς λύση.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Otter είπε

Καλησπέρα, 

Ενδιάφερομαι να κάνω μια ανακαίνιση σε μια γκαρσονίερα γύρω στα 35τμ. Οι δουλειές θα περιλαμβάνουν (ανάλογα το πόσο θα φτάσει το budget), ξήλωμα και καινούργια μπάνιο, κουζίνα, κουφώματα, πάτωμα γυάλισμα, πόρτα ασφαλείας, βαψίματα κτλ. 

Χρόνος για να ψάχνω έναν προς έναν τους επαγγελματίες τεχνίτες του κάθε τομέα δεν υπάρχει. Σκέφτομαι λοιπόν να κοιτάξω τα έτοιμα πακέτα ανακαίνισης που δίνουν κάποιες συντεχνίες. Τι γνώμη έχετε για αυτά; Αξίζουν από θέμα κόστους και ποιότητας δουλειάς; 

Αν έχετε κάποια πρόταση ευπρόσδεκτη είτε για κάποια εταιρεία, είτε μια διαφορετική εντελώς λύση.

Ευχαριστώ.

Επειδή εχω και εγω γκαρσονιέρα, τα περισσότερα περί ανακαίνισης τα έκανα μόνος μου καθώς πιάνουν τα χεριά μου. Δες και πάρε πρόσφορες η αγορά ειναι μεγάλη και τιμες υπαρχουν για ολα τα βαλαντια. Σεβομαι οτι δεν εχεις χρονο οπως λες αλλα πρόσεξε γιατί έχω ανακαινίσει δυο σπιτια ως τώρα και στο πρώτο με "γδάρανε" (βεβαία οι τιμές ήταν προ-κρίσης).

Αν θες την γνωμη σε οτι αφορα την πορτα ασφάλειας να την βάλεις απο κατάστημα/εταιρια που ειδικεύετε σε αυτες και οχι απο οπου να ναι, (πχ εχαι και αλουμιναδες που βαζουν). Υπαρχει νημα για τις πόρτες ασφαλειας μπορείς να ρωτήσεις εκει προτάσεις (ανάλογα με το ποσα λεφτα θελεις να διαθέσεις).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Επειδή εχω και εγω γκαρσονιέρα, τα περισσότερα περί ανακαίνισης τα έκανα μόνος μου καθώς πιάνουν τα χεριά μου. Δες και πάρε πρόσφορες η αγορά ειναι μεγάλη και τιμες υπαρχουν για ολα τα βαλαντια. Σεβομαι οτι δεν εχεις χρονο οπως λες αλλα πρόσεξε γιατί έχω ανακαινίσει δυο σπιτια ως τώρα και στο πρώτο με "γδάρανε" (βεβαία οι τιμές ήταν προ-κρίσης).

Αν θες την γνωμη σε οτι αφορα την πορτα ασφάλειας να την βάλεις απο κατάστημα/εταιρια που ειδικεύετε σε αυτες και οχι απο οπου να ναι, (πχ εχαι και αλουμιναδες που βαζουν). Υπαρχει νημα για τις πόρτες ασφαλειας μπορείς να ρωτήσεις εκει προτάσεις (ανάλογα με το ποσα λεφτα θελεις να διαθέσεις).

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Ναι για πόρτα ασφαλείας έχεις απόλυτο δίκιο. Θα απευθυνθώ σε ειδικό κατάστημα. Θα τσεκάρω και το εν λόγω νήμα όταν χρειαστεί. 

Δυστυχώς επειδή εργάζομαι αρκετές ώρες την ημέρα δεν θα έχω το χρόνο ούτε να κάνω έλεγχο στις δουλειές και τα μερεμέτια ούτε να βγαίνω στη γύρα για υλικά κτλ. Οπότε σκεφτόμουν εταιρείες που καλύπτουν όλη την γκάμα με δικούς τους τεχνίτες για ότι δουλειές χρειάζονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συμφωνω ως προς το να αποφευγεις τις αλυσιδες καταστηματων γιατι πρακτικα δεν υπαρχει after sales και εγκατασταση.

Προτιμω να εχω μαστορα(ες) πολυεργαλια και να αγοραζω εγω τα υλικα απο ηλεκτρολογους και πλακαδες μεχρι ειδη μπανιου ή στη χειροτερη να πηγαινουμε μαζι.Σε πιο μικρα μαγαζια λυνεις ευκολα προβληματα συμβατοτητας (δε μου κανει παρτο πισω) και εκπτωσης διακανονισμου

Για κουζινα ντουλαπια (γενικα ξυλουργικα) παω στους αντιστοιχους τεχνιτες. Οτι μπορεις να φτιαξεις μονος σου ή να αγορασεις (χωρις να σε πιανουν $#@) ειναι και ευρ στη τσεπη.

Ως προς τα συνεργεια αρχιτεκτ γραφεια: θυμαμαι που ειχα παει και ζηταγανε με το καλημερα 3000 ευρ για...μελετη (αντε γεια!)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά μιλώντας, την ανακαίνιση την πληρώνουμε είτε με χρόνο+χρήμα είτε με χρήμα+χρήμα.

Σενάρια δύο

1) Έχεις χρόνο να διαθέσεις. Κάνεις έρευνα ως προς υλικά και μαστόρους και κάθεσαι "από πάνω τους" στις εργασίες. Ελαχιστοποιείς το κόστος και προλαβαίνεις τις περισσότερες (όλες μάλλον απίθανο) "στραβωμάρες".

2) Δεν έχεις χρόνο. Πας σε κάποιον (μηχανικό, εργολάβο, κλπ) ο οποίος θα σου δώσει τιμή "με το κλειδί στο χέρι". Για καλή και κατά το δυνατόν μέσα στα συμφωνημένα (πάντα γραπτά) δουλειά θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη "λίγο" βαθύτερα.

Υπάρχει βέβαια και η "κουρτίνα τρία" (η τρίτη περίπτωση) όπου επιλέγεις την ανακαίνιση "πακέτο" όπως στην 2η περίπτωση, αλλά κοιτάς να τη βγάλεις οικονομικά. Αναλαμβάνει ο μαστρο-Γιώργος που είναι στη φάση "ακούμπα πάνω μου και μη σε νοιάζει". Χαρτιά για το τι θα γίνει δεν φτιάχνει αφού "τί φοβάσαι, μην σε κοροϊδέψω;" Η δουλειά προφανώς θα γίνει αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα χαλαστείς. Είτε θα ανακαλύψεις ότι άλλα είπατε και άλλα έκανε είτε κάποια στιγμή αργότερα θα βγουν θέματα με πιθανόν φθηνότερα (και κατώτερα ποιοτικά) υλικά. Ή και τα δύο

• Confused 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Otter είπε

Καλησπέρα, 

Ευχαριστώ.

Αθηνα εισαι?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αν δεν μπορείς εσύ καλό είναι να βρεις κάποιον συγγενή /γνωστό να ελεγζει6τι γίνεται μέσα στο σπίτι ώστε να μην δεις πράγματα ξαφνικά αφού πληρώσεις

Καλώς ή κακώς αν θες να γίνει σωστή δουλειά θα πρέπει να αφιερώσεις κάποιες ώρες έστω για να συνεννοηθείς για υλικα/σχεδια/χρώματα που θέλεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, haris_216 είπε

Γενικά μιλώντας, την ανακαίνιση την πληρώνουμε είτε με χρόνο+χρήμα είτε με χρήμα+χρήμα.

Σενάρια δύο

1) Έχεις χρόνο να διαθέσεις. Κάνεις έρευνα ως προς υλικά και μαστόρους και κάθεσαι "από πάνω τους" στις εργασίες. Ελαχιστοποιείς το κόστος και προλαβαίνεις τις περισσότερες (όλες μάλλον απίθανο) "στραβωμάρες".

2) Δεν έχεις χρόνο. Πας σε κάποιον (μηχανικό, εργολάβο, κλπ) ο οποίος θα σου δώσει τιμή "με το κλειδί στο χέρι". Για καλή και κατά το δυνατόν μέσα στα συμφωνημένα (πάντα γραπτά) δουλειά θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη "λίγο" βαθύτερα.

Υπάρχει βέβαια και η "κουρτίνα τρία" (η τρίτη περίπτωση) όπου επιλέγεις την ανακαίνιση "πακέτο" όπως στην 2η περίπτωση, αλλά κοιτάς να τη βγάλεις οικονομικά. Αναλαμβάνει ο μαστρο-Γιώργος που είναι στη φάση "ακούμπα πάνω μου και μη σε νοιάζει". Χαρτιά για το τι θα γίνει δεν φτιάχνει αφού "τί φοβάσαι, μην σε κοροϊδέψω;" Η δουλειά προφανώς θα γίνει αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα χαλαστείς. Είτε θα ανακαλύψεις ότι άλλα είπατε και άλλα έκανε είτε κάποια στιγμή αργότερα θα βγουν θέματα με πιθανόν φθηνότερα (και κατώτερα ποιοτικά) υλικά. Ή και τα δύο

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική περιγραφή.

η περίπτωση 1) δυστυχώς λόγω ωραρίου εργασίας κτλ είναι δύσκολη  οπότε δεν θα μπορώ να βγω στη γύρα για την προμήθεια υλικών ή για να παρακολουθώ τους τεχνίτες επί τω έργω. Ουσιαστικά θα βλέπω την πρόοδο των εργασιών αργά το απόγευμα που θα επιστρέφω από τη δουλειά. 

η περίπτωση 2) ακούγεται η πιο σωστή, βέβαια φοβάμαι το βάθος που θα πρέπει να μπει αυτο το χέρι στην τσέπη, αλλά δυστυχώς δεν θα υπάρχει και άλλη επιλογή :D
για την κουρτίνα 3 μου μυρίζει μίστερ Ζονγκ χαχα. Προτιμώ να κοστίσει παραπάνω και να υπάρχει μια παραπάνω αξιοπιστία, παρά να δώσω λιγότερα στην αρχή, να γίνει προχειροδουλειά και να το πληρώνω αργότερα σε μερεμέτια. 

4 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Αθηνα εισαι?

Ναι ναι, Αθήνα

4 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Αν δεν μπορείς εσύ καλό είναι να βρεις κάποιον συγγενή /γνωστό να ελεγζει6τι γίνεται μέσα στο σπίτι ώστε να μην δεις πράγματα ξαφνικά αφού πληρώσεις

Καλώς ή κακώς αν θες να γίνει σωστή δουλειά θα πρέπει να αφιερώσεις κάποιες ώρες έστω για να συνεννοηθείς για υλικα/σχεδια/χρώματα που θέλεις

Ναι, το να έλεγχει κάποιος συγγενής το τι γίνεται κτλ είναι κάτι εφικτό. Το βράδυ θα κάνω και εγώ επίβλεψη για να μην βρεθώ προεκπλήξεων. 

Καλά σίγουρα, όσο μπορώ θα αφιερώνω χρόνο, εννοείται αυτό. 

• Sad 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα πριν 2 χρόνια ανακαίνιση σε μια γκαρσονιέρα 38τμ + 30τν βεράντα  που ήταν κλειστεί πάνω από 10 χρόνια και ήταν κατασκευή του 71.

Το μόνο που άφησα ήταν οι ντουλάπες και το ξύλινο πάτωμα στο ένα δωμάτιο. 

Κουζίνα τουαλέτα πλακάκια υδραυλικά αλουμινία τέντες μέχρι και κάγκελα άλλαξα , + πόρτα ασφαλείας. 

Το μπάνιο έγινε χτιστό και όλα επιλέχτηκαν ( πλακάκια και ήδη μπάνιου ) όχι από πρακτικερ αλλά από κατάστημα οπότε είχα ένα αυξημένο κόστος εκεί για να αντέξει στο χρόνο. 

Σύνολο για τα πάντα όλα μου πήγε 10.500€ 

Το σπίτι νοικιάστηκε από την πρώτη μέρα που το έβαλα αγγελία στα 250€ , υπήρχαν και 2 περίπτωσης που μου έδιναν 300€ για να το πάρουν οταν τους έλεγα ότι έχει νοικιαστεί γιατί με αυτά τα λεφτά έβρισκαν κάτι ερείπια. 

Είναι μια επένδυση που θα σου δώσει τα λεφτά σου πίσω σε 3+ χρόνια. 

Μεγάλη προσοχή. 

Αν η γκαρσονιέρα είναι τελευταίος όροφος και από πάνω είναι ταράτσα τότε θέλεις και μια υγρόμονωση για να μην εμφανιστεί υγρασία στο ταβάνι. 

Την ανακαίνιση ανέλαβε ένας γνωστός όπου είχε δικό σου υδραυλικό ηλεκτρολογο και αλουμίνα και κουζίνα. 

Τα υπόλοιπα σε γκρέμισμα βαψιματα τα έκανε αυτός.

Επεξ/σία από Twoface

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...