thanosAIAS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μερικές πληροφορίες διάσπαρτα για όσους ενδιαφέρονται... Το πάνελ είναι 49 ιντσες και έχει ανάλυση 5120x1440. Είναι σαν δυο 27αρια με ανάλυση 2560x1440 κολλημένα μεταξύ τους. Η φωτεινότητα του πάνελ είναι πολύ καλή και δυνατή. Το βράδυ το έχω ρυθμιζόμενο στο 13/100, βγάζει γύρω στα 120nits σε αυτή τη ρύθμιση. Τα χρώματα που βγάζει είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά. Έντονα και γεμάτα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, είναι να τα βλέπεις και να κλαίς. Για την ώρα έχω μια 1070 Ti οπότε οι επιδόσεις δεν είναι ότι καλύτερο. Έχει όμως freesync 2 με LFC. Όταν το έχω στο ultimate mode, το εύρος είναι από 48 έως 120. Όταν το frame rate πέφτει κάτω από τα 48fps, διπλασιάζει ή πολλαπλασιάζει τα frames και τα hz αναλόγος οπότε μπορείς να παίζεις με 30fps και να είναι smooth!!! Το πήρα από το πλαίσιο Λάρισας. Το πρώτο πάνελ ήταν χτυπημένο, το δεύτερο είχε flickering όταν ενεργοποιουσα το freesync. Το τρίτο ήταν ΟΚ. Εδώ να πω και κάτι, και τα 3 πάνελ στο demo της Nvidia με το freesync, το pendulum, κάνουν flickering στα τέρματα. Δηλαδή αν βάλεις στο demo το frame rate από 20 έως 60, θα δεις flickering. Οπότε αν το πάρετε, μην σας τρομάξει αυτό. Το θέμα είναι να μην κάνει flickering στα παιχνίδια. Από τα τρία πάνελ που έπεσαν στα χέρια μου, μόνο το δεύτερο είχε τέτοιο θέμα, οπότε και το άλλαξα. Επίσης, η τεχνολογία freesync είναι μεγάλη υπόθεση και αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτή. Δεν είναι όμως κάτι απλό απ' ότι φαίνεται και τώρα που η Nvidia το απελευθέρωσε για όλους, φαίνεται η γύμνια κάποιων εταιρειών. Ίσως τελικά δεν είναι τυχαίο που χρεώνει για την πιστοποίηση. Δεν πληρούν όλα τα πάνελ τις προδιαγραφές. Επίσημα η AMD δεν έχει κάποιο demo να το δοκιμάσεις και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα αν προσπαθήσεις να πείσεις το μαγαζί αν δουλεύει η όχι. Το gsync είναι της Nvidia και δεν είναι υποχρεωμένοι οι μαγαζατορες να το τεσταρουν με αυτό. Κάποια demo που κυκλοφορούν, windmill, είναι ανεπίσημα. Είχαν διαρρεύσει κάποτε αλλά δεν τα έχει επίσημα στην ιστοσελίδα της η εταιρεία. Μεγάλη υπόθεση επίσης η υποστήριξη από το κατάστημα. Μου έφερναν καινουρια οθόνη κάθε φορά άμεσα, χωρίς να μου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, να τα λέμε και αυτά. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν το είχα πάρει πχ από Amazon όπως σκεφτόμουνα αρχικά. Για ότι ερωτήσεις - απορίες έχει κάποιος που ενδιαφέρεται, στείλτε μου μήνυμα να βοηθήσω όπως μπορώ. Το πάνελ τα σπάει, αρκεί να πετύχεις ένα που να δουλεύει σωστά. Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση, στην ετικέτα με το σειριακό αριθμό, γράφει ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ με Ελληνικούς χαρακτήρες. Δηλαδή είναι πάνελ για Ελλάδα; Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό. Μου θυμίζει τις πονηριές της Samsung με τους snapdragon και τους exynos στα κινητά. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από thanosAIAS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα