Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εκμισθωτής του σπιτιού μου μου πρότεινε να χρησιμοποιεί αυτός το κλειστό πάρκινγκ που μου έχει μισθώσει μαζί με το σπίτι με αντάλλαγμα να μου μειώσει το ενοίκιο. Αρχικά του αρνήθηκα, αλλά επειδή η θέση του πάρκινγκ είναι ελαφρώς προβληματική (χρειάζονται αρκετές μανούβρες για να μπει μέσα το αμάξι κλπ) κάνω δεύτερες σκέψεις και λέω να του κάνω μια πρόταση.

Πώς θα υπολογίσω την αξία του πάρκιγνκ για να του πω προτείνω κάτι που να μην είναι εκτός πραγματικότητας; Π.χ. αν ένα σπίτι μισθώνεται για €500 πόσο είναι μια λογική μείωση του μισθώματος; €50; €100;

Προφανώς μιλάμε για περιοχή που έχει πρόβλημα με το παρκάρισμα και για να το προτείνει σημαίνει ότι είναι απελπισμένος.

Είναι σε περιοχή στα βορειοανατολικά, λίγο που τσέκαρα xe.gr, δεν ενοικιάζεται κανένα πάρκινγκ στην συγκεκριμένη περιοχή και δεν έχω μπούσουλα, ενώ στα άλλα ΒΠ ξεκινάνε από €50 και φτάνουν €200.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.

στο κεντρο οι τιμες ειναι 80 εως 150

στα δυτικα απο 50-60 εως 150

στα βορεια απο 100 εως 200

υγ - για κλειστα παρκινγκ και οχι πυλωτες ή με αλλους μαζι.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Klausx said:

Καλύτερα 100 μανούβρες παρά να το βρεις τρακαρισμένο ή καμμένο που είναι της μόδας.....

Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, με leasing είναι.

Δημοσ.

Καλημερα..Νομίζω να ξεκινήσεις να του πεις για 150 ευρώ...Και μετά  μέχρι το πολύ να φθάσεις τα 130 ευρώ..

• Like 1
Δημοσ.

Υπολόγιζε πόσο χρόνο χρειάζεται κατά μέσο όρο για να βρεις ελεύθερη θέση παρκαρίσματος στο δρόμο, πολλαπλασίασέ το με τα ωρομίσθιά σου για ένα μήνα και πρόσθεσε το κόστος της βενζίνης για την ώρα που ψάχνεις θέση.

Π.χ. αν η ώρα σου στην δουλειά αμοίβεται με €5 και πρέπει να ψάχνεις για μισή ώρα κάθε μέρα να παρκάρεις με κατανάλωση βενζίνης €1, το συνολικό κόστος ανά μήνα είναι:

22 εργάσιμες x ((0.5 ώρες x €5) + €1) = €55 + €22 = €77 τουλάχιστον.  

• Like 5
Δημοσ.

Για να δινεις 500€ ενοικιο πιστευω οτι θα τσιμπας τον μηνα 1500€ το ελαχιστο. Οποτε οι εργασιμες μερες τον μηνα στο περιπου ειναι 22. =>

1500/22=68€ μεροκαματο.

Σε περιοχη με προβλημα παρκιγνκ δε θα σου παρει μια ωρα να παρκαρεις ? =>

68/8=8.5€

Οποτε καθε εργασιμη μερα θα χανεις 8.5€ X 22 = 187 €.  

1. Αν παιρνεις μεγαλυτερο μισθο ανεβαινει και το ποσο.

2. Αν παιρνεις λιγοτερο το ποσο μικραινει, αλλα ταυτοχρονα χανει την αξια του η 1 ωρα του παρκινγκ. Π.χ αν σου δωσω 1€ για μου ψαξεις παρκινγκ και μου παρκαρεις το αμαξι. δε θα το εκανες.

3. θα πρεπει να συνοπολογισεις οτι υπαρχουν και 8 αργιες, ΣΚ στα οποια τωρα δε εχεις προβλημα, αλλα αν προχωρησεις στην παραχωρηση θα χανεις και απο εκει χρονο απο την ζωη σου.(χρονος =χρημα)

4. 187 € ειναι το ποσο για να εισαι στα λεφτα σου, στην ουσια δε του κανεις χαρη. Αν θελει να εχεις κερδος πρεπει να ζητησεις παραπανω!

5. Ιερο πραγμα το παρκινγκ. Δε θα προχωρουσα στην θεση σου! 

• Like 1
Δημοσ.

Eαν δεν εχεις προβλημα στο οτι θα σου μεταφερθει το ....προβλημα του παρκαρισματος, του λες 100€ θα σου αντιπροτεινει 50€ οποτε μπορει και να συμφωνησετε καπου στα 80€. Και κατα τη γνωμη μου ειτε θα πρεπει να αρνηθεις εντελως, ειτε να εισαι καπως ελαστικος, ακριβως επειδη η σχεση σας ειναι μισθωτη-εκμισθωτη και οι δυο κοιτατε και το μελλον.

Ως καθαρη θεση παρκιν παντως, στην περιπτωση πχ που δεν την χρησιμοποιουσες και στη ζητουσε καποιος γειτονας, θα μπορουσες να ζητησεις 120 με 150€

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Narayan είπε

Υπολόγιζε πόσο χρόνο χρειάζεται κατά μέσο όρο για να βρεις ελεύθερη θέση παρκαρίσματος στο δρόμο, πολλαπλασίασέ το με τα ωρομίσθιά σου για ένα μήνα και πρόσθεσε το κόστος της βενζίνης για την ώρα που ψάχνεις θέση.

Π.χ. αν η ώρα σου στην δουλειά αμοίβεται με €5 και πρέπει να ψάχνεις για μισή ώρα κάθε μέρα να παρκάρεις με κατανάλωση βενζίνης €1, το συνολικό κόστος ανά μήνα είναι:

Να είχαμε να λέγαμε είναι το ποστ, δοκίμασε μια βδομάδα να το αφήνεις εκτός και τα ξαναλέμε. (Να δούμε σε πόσες μέρες θα γίνεις και εσύ "απελπισμένος ")

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Να είχαμε να λέγαμε είναι το ποστ, δοκίμασε μια βδομάδα να το αφήνεις εκτός και τα ξαναλέμε. (Να δούμε σε πόσες μέρες θα γίνεις και εσύ "απελπισμένος ")

Το δικό μου το έχω σε γκαράζ και δεν το βγάζω με τίποτα, ο ΟΡ είπε πως δεν τον βολεύει η θέση που έχει.

• Like 2
Δημοσ.

μερικοι εχετε ξεφυγει ,εγω λεω να το πατσισετε με το σπιτι να  μην σπανε μερικοι τα κεφαλια τους με μαθηματικες πραξεις:P:P

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aνοικτό πάρκινκ πάει γυρω στα 50-60 ευρω. Κλειστό από 80 και πάνω (μπορει να φθάσει και 120 ανάλογα τη περιοχή). Οτιδηποτε παραπάνω ειναι το λιγότερο κλοπή :-)

Ζυγiσέ τα λοιπόν :)

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
33 minutes ago, Narayan said:

Ναι, έπρεπε να το διευκρινίσω λίγο παραπάνω, η περιοχή δεν έχει πρόβλημα με την έννοια του Ν. Κόσμου: δεν χρειάζεται να ψάχνεις μισή ώρα για να βρεις πάρκινγκ ένα τέταρτο μακριά με τα πόδια. Έχει πρόβλημα με την έννοια «δεν βρίσκω να παρκάρω έξω από την πόρτα του σπιτιού μου». Γενικά βρίσκεις να παρκάρεις ένα τετράγωνο παραπέρα και να είσαι στα 3 λεπτά από το σπίτι με τα πόδια. Έχουμε δύο αυτοκίνητα και το ένα που μένει εκτός, εάν δεν βρεθεί απέξω θέση, βρίσκεται στον από πάνω παράλληλο δρόμο, τρίχες δηλαδή.

Ο ιδιοκτήτης είναι απελπισμένος γιατί έχει τρία αυτοκίνητα και θέλει να τα έχει και τα τρία έξω από την πόρτα του.

30 minutes ago, ifaist said:

Για να δινεις 500€ ενοικιο πιστευω οτι θα τσιμπας τον μηνα 1500€ το ελαχιστο. Οποτε οι εργασιμες μερες τον μηνα στο περιπου ειναι 22.

Το 500άρικο ήταν παράδειγμα, δίνω περισσότερο ενοίκιο, έχουμε μεγαλύτερο οικογενειακό εισόδημα και δουλεύω πολύ περισσότερες από 22 μέρες το μήνα. Βέβαια, οι πράξεις δεν έχουν και πολύ νόημα, να 'χαμε να λέγαμε περισσότερο. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πάνω από 10-15' για να βρεις θέση στην περιοχή.

27 minutes ago, Dante80 said:

Αν συμφωνήσετε στα 100€, νομίζω πως θα είσαι κομπλέ. Νομίζω πως για λιγότερα δεν αξίζει το εγχείρημα.

Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι, να του πω €130 για να μου πει κανά πενηντάρικο και να πατσίσουμε στα €100, για λιγότερο δεν το βλέπω να αξίζει.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...