Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Ειδα σχεδον παρομοια ερωτηση αλλα ειναι του 2017 και δεν ειμαι σιγουρη αν ισχυουν ολα οπως τα εξηγησατε...

Ειμαι 4 χρονια σε 1 εταιρεια σε 5ωρη εργασια, 5 μερες τη βδομαδα.

Σκοπευω να παραιτηθω επειδη εχω βρει αλλη δουλεια απο 1η μαρτιου 2020,

Οι ερωτησεις μου ειναι

1. πρεπει να ειδοποιησω τον εργοδοτη μου ποσο καιρο πριν φυγω΄?

2. Δικαιουμαι και τις 25 μερες αδειας του 2020 υπο μορφης αποζημειωση, ακομα και αν δεν ειδοποιησω 1 μηνα πριν?

3. Δικαιουμαι και καποιο ποσοστο στο επιδομα αδειας και στο επιδομα Πασχα η οχι?

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ιδανικά του δινεις 2 βδομαδες περιθώριο ,

δικαιούσαι 1.66666  αδεια ανά μήνα δουλειάς.  Αν το 2020 εχεις δουλέψει 1 μηνα, τοτε δικαιούσε 2 μέρες. Δικαιούσαι  ποσοστό αδείας .

δεν ειμαι λογιστης /δικηγορος κλπ, απλα πριν 7 μηνες που εφυγα απο τη δουλειά μου, και το εψαξα αυτα βρηκα.

Επεξ/σία από georgeps21
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, georgeps21 είπε

ιδανικά του δινεις 2 βδομαδες περιθώριο ,

δικαιούσαι 1.66666  αδεια ανά μήνα δουλειάς.  Αν το 2020 εχεις δουλέψει 1 μηνα, τοτε δικαιούσε 2 μέρες. Δικαιούσαι  ποσοστό αδείας .

δεν ειμαι λογιστης /δικηγορος κλπ, απλα πριν 7 μηνες που εφυγα απο τη δουλειά μου, και το εψαξα αυτα βρηκα.

επειδη εχει πανω απο χρονο στην δουλεια εχω την εντυπωση οτι πρέπει να πληρωθει την αδεια ολου του ετους

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι πάνω από ένα χρόνο  δικαιούσαι όλη την άδεια καθώς θα μπορούσες να την πάρεις τον πρώτο μήνα του χρόνου  π.χ

Δικαιούσαι επίσης το ποσοστό που αναλογεί από το δώρο του Πασχα  αν παραιτηθείς μέχρι 30/4.

Επίσης αν παραιτηθείς μετά την 1/5 δικαιούσαι και αντίστοιχο ποσοστο από το δώρο Χριστουγέννων  (τοιαύτη περιπτώση εννοείται ότι ήδη σου έχει καταβληθεί ολόκληρο το δώρο Πάσχα που δικαιούσαι).

Δημοσ.

Οτι αποζημιωση παρεις,
θα σου παρει τον επομενο χρονο  εφορια το 1/3.

Δημοσ.

Ειναι 4 χρονια στην δουλεια αλλα θεωρητικα την περσινη αδεια την εχει παρει.Οποτε για το 20 την μαζευει απο την αρχη παλι.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Ειναι 4 χρονια στην δουλεια αλλα θεωρητικα την περσινη αδεια την εχει παρει.Οποτε για το 20 την μαζευει απο την αρχη παλι.

Όχι δεν πάει έτσι, τη δικαιούται όλη τώρα που μιλάμε

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

οπότε να την χαρίσει;

Λεω καπου να τη χαρισει;
Απλα να εχει κατα νου πως οτι παρει να μη το φαει ολο.
Το λογιστηριο της δουλειας του θα του τα βγαλει ολα σωστα. 

Και επειδη βλεπω οτι ο καθενας πεταει μια γνωμη,
αν εισαι 3 ημερολογιακα ετη στον ιδιο εργοδοτη δεν μετρας μερες με το μηνα αλλα εχεις ολη την αδεια σου απο την πρωτη/πρωτου.
Απο το δωρο Πασχα παιρνεις ποσοστο, απο το επιδομα αδειας δεν ξερω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Talepwros είπε

Οτι αποζημιωση παρεις,
θα σου παρει τον επομενο χρονο  εφορια το 1/3.

εσύ τώρα μιλάς για ποσά επιπέδου εθελούσιας εξόδου από τράπεζα.. 

σε πιο γήινες καταστάσεις το πράγμα έχει ώς εξής

https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=287

επίσης όπως αναφέρει και το λινκ ο φόρος στη προκειμένη περίπτωση πρέπει να παρακρατηθεί όπως γίνεται και στο μισθό, άρα και να υπάρχει δεν σε αφορά για το μέλλον , οι υπάλληλοι προπληρώνουν στην ουσία τους φόρους τους 

9 ώρες πριν, Talepwros είπε

επιδομα αδειας δεν ξερω.

επίδομα ολόκληρο 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εσύ τώρα μιλάς για ποσά επιπέδου εθελούσιας εξόδου από τράπεζα.. 

σε πιο γήινες καταστάσεις το πράγμα έχει ώς εξής

https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=287

επίσης όπως αναφέρει και το λινκ ο φόρος στη προκειμένη περίπτωση πρέπει να παρακρατηθεί όπως γίνεται και στο μισθό, άρα και να υπάρχει δεν σε αφορά για το μέλλον , οι υπάλληλοι προπληρώνουν στην ουσία τους φόρους τους 

επίδομα ολόκληρο 

Καλημέρα, 

εμενα στα 4500 ευρω αποζημίωση μου ηρθε εφορία (ενω ποτέ δεν πλήρωνα) 1580 ευρω. 

Το ιδιο ακριβως έπαθαν και αλλοι συνάδελφοι και γνωστοι με ποσά γυρω στα 7-8 χιλιάρικα. 

Δεν ξερω αν αυτα θεωρούνται μεγαλα ποσά και πως υπολογίζονται οι φόροι και λοιπά, απο εμπειρια ειναι γυρω στο 1/3 αυτό που πληρώσαμε εφορία. (Φόρο Εισοδήματος το ειχε στην αιτιολόγηση στο taxis). 

Δημοσ.

Ενημέρωσε τον εργοδότη σου από τώρα εφόσον το γνωρίζεις. Για τα άλλα, δικαιούσαι όλη την άδεια του 20 (άρα και την αποζημίωση), όλο το επίδομα αδείας, και το Δώρο Πάσχα που αντιστοιχεί στις μέρες που θα μείνεις μέχρι 30/4.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Talepwros είπε

Καλημέρα, 

εμενα στα 4500 ευρω αποζημίωση μου ηρθε εφορία (ενω ποτέ δεν πλήρωνα) 1580 ευρω. 

Το ιδιο ακριβως έπαθαν και αλλοι συνάδελφοι και γνωστοι με ποσά γυρω στα 7-8 χιλιάρικα. 

Δεν ξερω αν αυτα θεωρούνται μεγαλα ποσά και πως υπολογίζονται οι φόροι και λοιπά, απο εμπειρια ειναι γυρω στο 1/3 αυτό που πληρώσαμε εφορία. (Φόρο Εισοδήματος το ειχε στην αιτιολόγηση στο taxis). 

Αυτά θα ήταν από τις άλλες κρατήσεις που δεν θα έγιναν όχι την αποζημίωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...