Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, η πεθερά μου έχει ένα σπιτι το οποίο το νοικιάζει.Επίσης και εγώ με την κοπέλα μου είμαστε στο νοίκι.Ο ιδιοκτήτης στο σπίτι που νοικιάζω μου είπε οτι θέλει να μείνει η κόρη του και το σεβάστηκα οπότε και εγώ με την σείρα μου θέλω να μείνω στο σπίτι που θα μου παραχωρίσει η πεθερά.Στο σπίτι μένει μία γιαγιά 60 ετων με τον γιο τις εχει που νοίκιασε το σπίτι 6 χρόνια και όταν ανέφερε η πεθερά μου οτί χρειαζετε το σπίτι άρχισε να γκρινιάζει οτι είναι μεγάλη γυναίκα και τέτοια.το συμβολαιο που είχε κάνει ήταν για 2 χρόνια.Ενημερώθηκε τον ιανούαριο οτι πρέπει να αφήσει το σπίτι ιούνιο.τι μπορώ να κάνω για να είμαι εξασφαλισμένος οτι θα φύγει τότε η ακόμα πιο νωρίς? Εγώ πρέπει να αφήσω το σπίτι τον αύγουστο.Επίσης φοβάμε μην στην τελική μείνω εγω χωρίς σπίτι όπως επίσης θελω να κάνω ανακαίνησω στο σπίτι που θα πάω.Επίσης μπορώ σε συμφωνία μαζί τις να φέρω μηχανικό κουζινάς και τέτοια για να πάρω προσφορές και τέτοια? Είναι νόμιμο αυτό?

• Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Cernic είπε

Καλησπέρα, η πεθερά μου έχει ένα σπιτι το οποίο το νοικιάζει.Επίσης και εγώ με την κοπέλα μου είμαστε στο νοίκι.Ο ιδιοκτήτης στο σπίτι που νοικιάζω μου είπε οτι θέλει να μείνει η κόρη του και το σεβάστηκα οπότε και εγώ με την σείρα μου θέλω να μείνω στο σπίτι που θα μου παραχωρίσει η πεθερά.Στο σπίτι μένει μία γιαγιά 60 ετων με τον γιο τις εχει που νοίκιασε το σπίτι 6 χρόνια και όταν ανέφερε η πεθερά μου οτί χρειαζετε το σπίτι άρχισε να γκρινιάζει οτι είναι μεγάλη γυναίκα και τέτοια.το συμβολαιο που είχε κάνει ήταν για 2 χρόνια.Ενημερώθηκε τον ιανούαριο οτι πρέπει να αφήσει το σπίτι ιούνιο.τι μπορώ να κάνω για να είμαι εξασφαλισμένος οτι θα φύγει τότε η ακόμα πιο νωρίς? Εγώ πρέπει να αφήσω το σπίτι τον αύγουστο.Επίσης φοβάμε μην στην τελική μείνω εγω χωρίς σπίτι όπως επίσης θελω να κάνω ανακαίνησω στο σπίτι που θα πάω.Επίσης μπορώ σε συμφωνία μαζί τις να φέρω μηχανικό κουζινάς και τέτοια για να πάρω προσφορές και τέτοια? Είναι νόμιμο αυτό?

Αν εχει συμβόλαιο σε ισχύ τότε δεν την βγάζεις πριν λήξει εφόσον πληρώνει στην ώρα της, η ιδιοκατηκηση πλέον δεν είναι λόγος για να βγάλεις τον νοικιαρη μέσα από το σπίτι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν το σπιτι δεν ανηκει σε σενα δε μπορεις να κανεις κατι,δεν υπεισερχεται ιδιοκατοικηση αμα ηθελε η πεθερα να μεινει μεσα μπορει να το κανει.Εσυ ενας ασχετος εισαι που δεν εχεις εμπραγματο δικαιωμα στο ακινητο.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 3DJIN είπε

αν το σπιτι δεν ανοικει σε σενα δε μπορεις να κανεις κατι,δεν υπεισερχεται ιδιοκατοικηση αμα ηθελε η πεθερα να μεινει μεσα μπορει να το κανει.Εσυ ενας ασχετος εισαι που δεν εχεις εμπραγματο δικαιωμα στο ακινητο.

Ούτε η ίδια η πεθερά μπορεί με το έτσι θέλω να βγάλει ενοικιαστή με την δικαιολογία της ιδιοκατηκησης,

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Cernic είπε

Τετοιο timing δε θα το πετυχεις.. Καποιος απο τους δυο σας, θα νοικιασει ειτε για λιγο ειτε για περισσοτερο. Μπορει και η γιαγια που λες, να εχει και αυτη σπιτι και να πρεπει να περιμενετε να το ξενοικιασει για ιδιοκατοικηση. Ποτε δε ξερεις...

υγ.. γιαγια 60 χρονων μεγαλη?? Εχει αλλα 7 χρονια για συνταξη... να της πεις να τα αφησει τα ψωφια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν έχει γίνει ανανέωση συμβολαίου αυτά τα 6 χρόνια τότε μπορεί να τον βγάλει έξω (εφόσον έχουν περάσει τα 3 χρόνια προστασίας του νόμου), για να είσαι 95% ότι θα φύγει τον Ιούνιο όπως έχετε συμφωνήσει τότε πρέπει η πεθερά σου (μιας και αυτή είναι ο εκμισθωτής) να του στείλει εξώδικο στο οποίο να την ενημερώνει για την καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης. Δηλαδή να πάει και να πληρώσει έναν δικηγόρο για να το συντάξει και να το καταθέσει.

ΥΓ. Παρακαλα μόνο να μην πεισμωσει ο ενοικιαστής και αποφασίσει να το πάει δικαστικά, τότε μιλάμε για μεγάλη καθυστέρηση, αρκετά έξοδα και πιθανά πιστόλια.

Επεξ/σία από tsioulak
Δημοσ.

Καταρχήν δεν είναι πεθερά σου ακόμα, είναι απλά η μάνα της κοπέλας σου.

Δεύτερον, τι γίνεται αν χωρίσετε μέχρι τότε? 

Τρίτον, έχει συμβόλαιο σε ισχύ η "γιαγιά" 60 ετών και αν ναι μέχρι πότε? Εσύ έχεις συμβόλαιο σε ισχύ εκεί που μένεις και αν ναι πότε λήγει?

Δημοσ.

Αν υπάρχει συμφωνητικό υπογεγραμμένο θα περιμένετε μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Αλλιώς να αναλάβετε τα όποια έξοδα μετακόμιση προκύψουν και να τους βρείτε σπίτι.

Επίσης αν εσύ έχεις ενεργό συμβόλαιο, δεν χρειάζεται να φύγεις!

Δημοσ.

παιδια δεν εχω ενεργο συμβολαιο....οπως επισης και αυτη που μενει στο σπιτι που θελω να μετακομισω....οποτε για να ειμαι σιγουρος πρεπει να στειλει η πεθερα μου εξωδικο?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Cernic είπε

παιδια δεν εχω ενεργο συμβολαιο....οπως επισης και αυτη που μενει στο σπιτι που θελω να μετακομισω....οποτε για να ειμαι σιγουρος πρεπει να στειλει η πεθερα μου εξωδικο?

Ακριβως, στελνεις εξώδικο τις δεινει και μια προθεσμία και αυτο ειναι ολο.

• Moderators
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Cernic είπε

Δηλαδή είναι μαύρα τα ενοίκια? Μήπως κάνουν ανανεώσεις?

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι μαύρα μιας και γίνονται κατάθεση σε τραπεζα...απλά δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο...όπως και στην δική Μ περίπτωση δηλώνονται κανονικά και είναι μέσο τραπεζης με ληγμένο συμβόλαιο 4 μηνών...

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Cernic είπε

Δεν νομίζω ότι είναι μαύρα μιας και γίνονται κατάθεση σε τραπεζα...απλά δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο...όπως και στην δική Μ περίπτωση δηλώνονται κανονικά και είναι μέσο τραπεζης με ληγμένο συμβόλαιο 4 μηνών...

Κάναν ετσω στο taxis ανανέωση αλλιώς παίζει πρόστιμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν υπαρχει ληγμενο,μετα γινεται αοριστου χρονου η μισθωση,πρεπει ομως να μπει στο taxis.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά , να ρωτήσω το εξής σχετικά με την χρονική διάρκεια του μισθωτηρίου.

Όπως κατάλαβα ακόμη κι αν έχεις συμβόλαιο για 1 χρόνο , η ισχύς του συμβολαίου είναι υποχρεωτικά 3ετής.

Αυτό ισχύει και για την ανανέωση του μισθωτηρίου;

Για παράδειγμα , η αρχική δήλωση έγινε το 2016 και το 2019 έγινε ανανέωση για 1 χρόνο. H υποχρεωτική 3ετής παραμονή από πότε υπολογίζεται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...