Προς το περιεχόμενο

Εφαρμοσμένη Πληροφορική ΠΑΜΑΚ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Πέρσυ έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ η οποία ηταν η δεύτερη επιλογή στο μηχανογραφικό μου, με πρώτη τη Πληροφορική ΑΠΘ. 

Το πρώτο εξάμηνο στην Εφαρμοσμένη δεν μου έχει δώσει  "δικαίωμα" να αλλάξω τμήμα(και δεν ξέρω αν μπορώ να πιάσω τη Πληροφορική του ΑΠΘ με 10% του χρόνου).

Δεν έχω την γνώση για να συγκρίνω καλα τα προγράμματα σπουδών. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει και να μου εξηγήσει αν το τμήμα της Εφαρμοσμένη Πληροφορικής είναι καλό για να σπουδάσει κανείς πληροφορική,θα χαρώ να τον ακούσω. 

Θέλω να ασχοληθώ κυρίως με την πληροφορική και τον προγραμματισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα ,

προσωπικά σπούδασα στην πληροφορική ΑΠΘ αλλα έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς στο τμήμα του ΠΑΜΑΚ .

Έχε στο νου σου πως και τα 2 τμήματα είναι κυρίως θεωρητικά .Τι εννοώ .Εκεί που το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ θα σου κάνουν 1-2 εξάμηνα δομημένου και αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού το αντίστοιχο τμήμα του ΑΤΕΙ (πλέον Διεθνούς Πανεπιστημίου ) θα σου κάνει τα διπλάσια .Αυτό σημαίνει πως καθαρά απο τα μαθήματα της σχολής ,ο φοιτητής του ΤΕΙ βγαίνει πιο έτοιμος ως προγραμματιστής .Παρ'όλα αυτά , η λογική των 2 αυτών σχολών είναι να σου δώσουν το θεωρητικό υπόβαθρο που εσύ θα εκμεταλλευτείς στον προσωπικό σου χρόνο για να γίνεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο .

Εν ολίγης ,αν τελειώσεις το τμήμα για να στήνεις wordpress sites (no offense σε όσους το κάνουν επαγγελματικά) ,θα είναι τζάμπα ο κόπος σου .

Όσον αφορά τις διαφορές των τμημάτων ,εκεί που εμείς κάνουμε λίγα παραπάνω διακριτά μαθηματικά και σήματα/συστήματα ,εσείς κάνετε λίγα παραπάνω οικονομικά και διοικητικά .

Το καθένα είναι καλύτερο ανάλογα με το τι θές να κάνεις ,απο κανένα δεν βγαίνεις developer ,βγαίνεις επιστήμονας πληροφορικής.

• Thanks 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
On 26/01/2020 at 14:51, PraiseTheSun01 said:

Καλησπέρα σε όλους.

Πέρσυ έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ η οποία ηταν η δεύτερη επιλογή στο μηχανογραφικό μου, με πρώτη τη Πληροφορική ΑΠΘ. 

Το πρώτο εξάμηνο στην Εφαρμοσμένη δεν μου έχει δώσει  "δικαίωμα" να αλλάξω τμήμα(και δεν ξέρω αν μπορώ να πιάσω τη Πληροφορική του ΑΠΘ με 10% του χρόνου).

Δεν έχω την γνώση για να συγκρίνω καλα τα προγράμματα σπουδών. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει και να μου εξηγήσει αν το τμήμα της Εφαρμοσμένη Πληροφορικής είναι καλό για να σπουδάσει κανείς πληροφορική,θα χαρώ να τον ακούσω. 

Θέλω να ασχοληθώ κυρίως με την πληροφορική και τον προγραμματισμό.

Aν και με κάποια καθυστέρηση, τα δύο τμήματα είναι πολύ καλά γι' αυτό που έχουν ως στόχο να προσφέρουν. Η βασική διαφορά (γνωρίζοντας ορισμένα πράγματα για τα προγράμματα σπουδών τους) είναι πως το ΠΑΜΑΚ σου δίνει τη δυνατότητα να διευρύνεις τις γνώσεις σου προς το πεδίο της Διοίκησης/Οικονομίας (Business Analysis) έχοντας ως βάση την Πληροφορική, ενώ το ΑΠΘ επικεντρώνει περισσότερο στην Θεωρητική Πληροφορική - το επιστημονικό κομμάτι της.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...