Προς το περιεχόμενο

WD 5TB My Passport, 95,5€ @ amazon uk [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, apotsi είπε

Τελικά... Στο τέλος βάζουμε να πληρώσουμε σε λίρες ή σε ευρώ;

Σε € πληρώνουμε. Είναι πιο φτηνά από ότι σε λίρες + προμήθεια τράπεζας για μετατροπή.

Επίσης σε περίπτωση ακύρωσης/επιστροφής δε χάνεις το 2% της τράπεζας.

Σε €.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Σε € πληρώνουμε. Είναι πιο φτηνά από ότι σε λίρες + προμήθεια τράπεζας για μετατροπή.

Συνήθως σε ποσά σαν αυτό του θέματος ισχύει το ανάποδο. Αν και έχω μια αίσθηση (χωρίς να το έχω εξακριβώσει, αν έχει παρατηρήσει κανείς ας πει) ότι το Amazon έχει βελτιώσει την προμήθεια μετατροπής του και είναι λιγότερη η χασούρα.

Για το δεύτερο κομμάτι δε θα διαφωνήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Συνήθως σε ποσά σαν αυτό του θέματος ισχύει το ανάποδο. Αν και έχω μια αίσθηση (χωρίς να το έχω εξακριβώσει, αν έχει παρατηρήσει κανείς ας πει) ότι το Amazon έχει βελτιώσει την προμήθεια μετατροπής του και είναι λιγότερη η χασούρα.

Παλιότερα ίσχυε αυτό που λες. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα.

78,9 GBP = 93,55€

Βάλε και το 2% προμήθεια πάμε στα 95,4€.

Κατά τη διάρκεια του ΣΚ ήταν φτηνότερη η αγορά σε € κατά σχεδόν 1€. Τώρα το Amazon ενημέρωσε την ισοτιμία του και βγαίνει στα ίδια. 95,5 vs 95,4

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1
Δημοσ.

Alpha Bank = φιάσκο.

Κάλεσα σήμερα το πρωί να ρωτήσω το ποσοστό της προμήθειας σε συναλλαγές με συνάλλαγμα. Περισσότερο για να ξέρω για πιο σημαντικές συναλλαγές γιατί στην προκειμένη περίπτωση η διαφορά είναι αμελητέα.

Πίστευα ότι θα ήταν ένα τηλεφώνημα μισού λεπτού. Αμ δε. Η καλύτερη απάντηση που μπόρεσαν να μου δώσουν ήταν "έως 2.5%". Δε ξέρουν αν θα χρεωθεί. Μπορεί. Αυτό μετά από μία τηλεφωνική συνομιλία που μέ έβαλαν στην αναμονή 4 φορές για πάνω από 10 λεπτά. Και κατόπιν κλείσαμε και μου ζήτησαν να το ψάξουν 20 λεπτά και να μου απαντήσουν . Τελικά μου απάντησαν το παραπάνω.

Στην αρχή η εκρπόσωπος μου είπε ότι την προμήθεια την καθορίζει ο πωλητής! Της λέω ποιος πωλητής, δική σας προμήθεια είναι. Μετά η απάντηση άλλαξε και έγινε ότι εξαρτάται από το αν θα πληρώσεις με κάρτα ή έμβασμα, ποιος είναι ο φορέας της κάρτας και ποια είναι η τράπεζα του πωλητή. Της λέω "ωραία, η κάρτα μου είναι Visa και ο πωλητής είναι η amazon Αγγλίας, τι θα πληρώσω; Προσοχή, δε διαμαρτύρομαι για την ύπαρξη ή το ύψος της προμήθειας, πραγματικά το μόνο που θέλω να γνωρίζω είναι πόσο θα πληρώσω για να υπολογίσω τι με συμφέρει". Δεν απάντησε ποτέ.

Της είπα να κρατήσει ένα παράπονο γιατί δεν είναι αποδεκτό να λες σε ένα πελάτη "μπορεί να σε χρεώσουμε, μπορεί και όχι. Αν σε χρεώσουμε, δε ξέρουμε ακριβώς πόσα. Μέχρι τόσα". Της είπα κα ότι όλες οι άλλες τράπεζες έχουν ξεκάθαρη πολιτική. Μου είπε ότι κατέγραψε το παράπονο.

Είναι τόσο αυθαίρετο που σε καταγγελία θα αναγκάζονταν να το αλλάξουν. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να ορίσουν μία μέση προμήθεια που μπορεί και σε κάποιες συναλλαγές να τους βάζει μέσα λίγα ψίχουλα; 

Αν και είχα πληρώσει από χθες με €, αν έχει κάποιος Alpha, πληρώστε σε λίρες και σημειώστε την ισοτιμία, για να δούμε και να ξέρουμε τι κάνει η Alpha με την Amazon. Η διαφορά έτσι κι αλλιώς είναι ασήμαντη.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς δυο μέρες πριν βρει η προσφορά πήρα τον ίδιο δίσκο από Amazon.de marketplace! Βέβαια καινούργιος μοιάζει, μόνο μια μικρή γρατσουνιά έχει που δε φαίνεται σχεδοόν με γυμνό μάτι...

Επεξ/σία από cineaste
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, imvrios είπε

Της είπα να κρατήσει ένα παράπονο γιατί δεν είναι αποδεκτό να λες σε ένα πελάτη "μπορεί να σε χρεώσουμε, μπορεί και όχι. Αν σε χρεώσουμε, δε ξέρουμε ακριβώς πόσα. Μέχρι τόσα". Της είπα κα ότι όλες οι άλλες τράπεζες έχουν ξεκάθαρη πολιτική. Μου είπε ότι κατέγραψε το παράπονο.

Είναι τόσο αυθαίρετο που σε καταγγελία θα αναγκάζονταν να το αλλάξουν. Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να ορίσουν μία μέση προμήθεια που μπορεί και σε κάποιες συναλλαγές να τους βάζει μέσα λίγα ψίχουλα;

Καλό θα ήταν να πάρουμε κι άλλοι και να αφήσουμε παράπονο. Θα το κάνω κι εγώ για το γαμώτο.

Αν και το καλύτερο, επειδή όπως επαναλαμβάνω συχνά "τα γραπτά μένουν", είναι έγγραφη διαμαρτυρία προς την τράπεζα (=mail) με κοινοποίηση προς τα ινστιτούτα καταναλωτών.

Επεξ/σία από DownUNDERground
Δημοσ.

Ολοι πληρωμη σε λιρες με Revolut, N26 ή παρομοια, με 0% προμηθεια και ισοτιμια σουπερ.

Οταν καταλαβουν οι Ελληνικες τραπεζες οτι πολλοι χρησιμοποιουν αυτες τις καρτες και χανουν πελατες, μονο τοτε θα αναθεωρησουν την πολιτικη προμηθειων τους. 

• Like 1
Δημοσ.

@imvrios Σε πρόσφατη αγορά 2 DIN μονάδας Android από eBay με κάρτα της Alpha, επέλεξα να πληρώσω σε λίρες. Το PayPal μου έβγαζε την ισοτιμία στα 232,40€ και η Alpha μου χρέωσε τελικά 228,27€ χωρίς άλλη προμήθεια. Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με την ημέρα και την ισοτιμία αλλά το ρισκάρισα και τελικά βγήκα λίγο κερδισμένος. Σε άλλη αγορά με Πειραιώς και δολλάριο, ενώ η χρέωση της τράπεζας αρχικά φαινόταν συμφέρουσα, την επόμενη ημέρα οι κουφάλες με χρέωσαν άλλα 2,50€ με αποτέλεσμα η ισοτιμία που μου έδινε το PayPal να ήταν τελικά πιο συμφέρουσα. Γενικά δεν βγαίνει άκρη με τα λαμόγια που έχουμε μπλέξει...

Δημοσ.

Και εγώ εδω και χρόνια χρησιμοποιώ πιστωτική της Alpha, πληρώνοντας πάντα σε νόμισμα της χώρας αγοράς και πότε δε μου χρέωσε προμήθεια και πάντα είχα καλύτερη ισοτιμία από αυτή των sites ή του PayPal. Πριν λοιπόν αρχίσουμε τις καταθέσεις παραπόνων δοκιμάστε και εσείς. Δεν υπάρχει λόγος να τους ανοίξουμε την όρεξη για επιπλέον χρεώσεις

• Like 1
Δημοσ.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Δανία  η πειραιως με χρεωνε 1 ευρώ για κάθε είδους δοσοληψια . .. Πχ  1.50 €  ενας καφές  στο Μακντοναλντς   1 €  ευρώ προμήθεια.. πολύ χειρότερα από μαφιόζικα συναλλακτηρια..

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2,5% έχει η Mastercard μου στην άλφα και πάντα χρεώνεται. Για την βίζα δε θυμάμαι τώρα σίγουρα, λίγο λιγότερο (2%? 2,25%? Κάπου εκεί). Από τον εκάστοτε φορέα εξαρτάται η ακριβής ισοτιμία που θα πληρώσετε και η οποία ενημερώνεται καθημερινά στις ιστοσελίδες τους (μάστερ-βίζα). Το μόνο καλό που υπήρχε μια φορά κι έναν καιρό ήταν η χρεωστική (και μονο η χρεωστική) βίζα της Πειραιώς που δε χρεωνε προμήθειες για αγορες μονο απο το αγγλικό αμαζον για πληρωμή σε λίρες (μόνο εκεί!). Ψαχτείτεκαλύτερα μόνοι σας και μην περιμένετε σοβαρές πληροφορίες από τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών, όπου μόνο τραπεζοϋπαλληλοι δε δουλεύουν. 

@godjet Μήπως η κάρτα σου είναι prepaid? 

Επεξ/σία από giorginho
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωριζει καποιος τη διαφορα εχει ο Mac με το PC? Αν παρω PC και τον φορμαρω σε ExFat θα προκυψει καποιο προβλημα?

Επεξ/σία από mikes prime
Δημοσ.
1 hour ago, giorginho said:

2,5% έχει η Mastercard μου στην άλφα και πάντα χρεώνεται. Για την βίζα δε θυμάμαι τώρα σίγουρα, λίγο λιγότερο (2%? 2,25%? Κάπου εκεί). Από τον εκάστοτε φορέα εξαρτάται η ακριβής ισοτιμία που θα πληρώσετε και η οποία ενημερώνεται καθημερινά στις ιστοσελίδες τους (μάστερ-βίζα). Το μόνο καλό που υπήρχε μια φορά κι έναν καιρό ήταν η χρεωστική (και μονο η χρεωστική) βίζα της Πειραιώς που δε χρεωνε προμήθειες για αγορες μονο απο το αγγλικό αμαζον για πληρωμή σε λίρες (μόνο εκεί!). Ψαχτείτεκαλύτερα μόνοι σας και μην περιμένετε σοβαρές πληροφορίες από τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών, όπου μόνο τραπεζοϋπαλληλοι δε δουλεύουν. 

@godjet Μήπως η κάρτα σου είναι prepaid? 

Αυτό το ποσοστό είναι στην ισοτιμία (και δε φαίνεται σαν επιπλέον χρέωση) και η ουσιαστική διαφορά με neobanks που χρεώνουν interbank rates. Πάντως η Alpha είναι η μοναδική από τις συστημικές τράπεζες που δεν κλέβει στη μετατροπή συναλλάγματος (βλέπε Πειραιώς και προσεχώς Εθνική)

29 minutes ago, mikes prime said:

Γνωριζει καποιος τη διαφορα εχει ο Mac με το PC? Αν παρω PC και τον φορμαρω σε ExFat θα προκυψει καποιο προβλημα?

USB-C

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...