Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ξεκίνησα να εξερευνώ το Latex και μου έχει βγει η πίστη σχετικά με τη χρήση ελληνικών και αγγλικών μαζί.

Δοκίμασα αρκετές λύσεις αλλά όλο κάποιο πρόβλημα προέκυπτε.

Επίσης θέλω να αποφύγω αν γίνεται αυτή τη λύση:

\begin{document}

\section{Εισαγωγή}

Σήμερα είδα για πρώτη φορά το
\selectlanguage{english} site
\selectlanguage{greek}του Γιάννη.

\end{document}

Δηλαδή να μη χρειάζεται να επιλέγω γλώσσα κάθε φορά. Απλά να γράφω kapws etsi, μεικτά.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό; Και με λίγη καθοδήγηση γιατί είμαι noob στο Latex :D

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

Μπορείς με τα

\newcommand{\en}{\selectlanguage{english}}
\newcommand{\gr}{\selectlanguage{greek}}

να αλλάζεις γλώσσα μόνο με "\en" και "\gr". Δε ξέρω αν υπάρχει καλύτερη λύση μιας και ούτε εγώ έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GReaperEx είπε

Χρησιμοποίησε UTF-8 κωδικοποίηση.

https://stackoverflow.com/questions/1252998/how-can-i-compile-latex-in-utf8

Δε μου δούλεψε. Τρέχω xelatex και όπως φαίνεται στο σκριν είναι utf8 η κωδικοποίηση

Screenshot_1.png

6 ώρες πριν, SOADNICK είπε

Μπορείς με τα

\newcommand{\en}{\selectlanguage{english}}
\newcommand{\gr}{\selectlanguage{greek}}

να αλλάζεις γλώσσα μόνο με "\en" και "\gr". Δε ξέρω αν υπάρχει καλύτερη λύση μιας και ούτε εγώ έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ φίλε αλλά δε νομίζω ότι βολεύει ιδιαίτερα.. Θα την κρατήσω ως έσχατη λύση όμως!

Δημοσ.

Για τυχόν προβλήματα να κοιτάς πάντα τα logs σου. Η διαδικασία τερματίστηκε μεν κανονικά αλλά στο log θα σου εμφάνιζε σημαντικές πληροφορίες.

Με το αρχικό σου κείμενο παίρνω στο log αφενός "Package inputenc Warning: inputenc package ignored with utf8 based engines." το οποίο σου λέει ότι δεν χρειάζεσαι το inputenc, αφετέρου "Missing character: There is no ε in font [lmroman12-regular]κτλ" το οποίο σου λέει ότι το font που επέλεξε το xelatex δεν έχει μέσα αυτούς τους χαρακτήρες για αυτό το τελικό pdf έχει μόνο το αγγλικό κείμενο.

\documentclass[12pt]{article}
\usepackage{xgreek}
\usepackage{fontspec}
\setmainfont{DejaVu Serif}
\begin{document}
Hello world! Γεια σου!
\end{document}

Αλλάζοντάς το όπως φαίνεται παραπάνω, φαίνονται κανονικά όλοι οι χαρακτήρες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αναφέρεται σε κάποιο link από τις απαντήσεις το polyglossia εγώ το έχω χρησιμοποιήσει και είναι οκ.

Βάζω εδώ τα πακέτα που νομίζω αφορούν στην γλώσσα που από το header μου

\usepackage[utf8]{inputenc}

\usepackage{polyglossia} αυτό είναι το σημαντικότερο

\usepackage{fontspec}

\setmainlanguage{english}

\setmainfont{Times New Roman}

\setotherlanguage{greek}

και μεταγλώτισση με xelatex

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@k33theod το inputenc νομίζω είναι για pdflatex και όχι για xelatex αλλά έχω να ασχοληθώ λίγα χρόνια οπότε μπορεί να έχει αλλάξει κάτι.

@DimVavas ο λόγος που θέλεις να δηλώνεις τη γλώσσα είναι για να χρησιμοποιούνται οι σωστοί κανόνες συλλαβισμού για τα hyphenations. Αν θες να γίνονται αυτόματα χρειάζεσαι κάτι σαν το ucharclasses αλλά έχω χρόνια να τεστάρω τι γίνεται (λογικά θα δουλεύει αλλά εν τω νμεταξύ ίσως να έχουν βγει και καλύτερες λύσεις).

http://www.mechpedia.gr/wiki/Hyphenation_-_Υφενώσεις#.CE.91.CF.85.CF.84.CF.8C.CE.BC.CE.B1.CF.84.CE.B5.CF.82_.CF.85.CF.86.CE.B5.CE.BD.CF.8E.CF.83.CE.B5.CE.B9.CF.82_.CF.83.CE.B5_.CE.B4.CE.AF.CE.B3.CE.BB.CF.89.CF.83.CF.83.CE.B1_.CE.BA.CE.B5.CE.AF.CE.BC.CE.B5.CE.BD.CE.B1

Επεξ/σία από pmav99
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...