Προς το περιεχόμενο

Active Lane Keeping Assist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Πρόσφατα έκανα test drive to Mercedes A160. Θέλω να ρωτήσω την εμπειρία σας απο το συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας (Active Lane Keeping Assist) όσοι από εσάς το διαθέτετε στο αυτοκίνητο σας.

Κατά το test drive με ταχύτητα οδήγησης σε εθνική οδό με περίπου 100 km/h και ενώ το αυτοκίνητο ξεκίνησε να πατά σιγα σιγα την δεξια λωρίδα, το συγκεκριμένο σύστημα ενεργοποιήθηκε οπότε μόνο του με κράτησε στην λώρίδα. Θα έλεγα ότι περισσότερο ανασφάλεια μου προκάλεσε, παρά το αντίθετο. Ίσως είναι λόγο του ότι δεν είμαι συνηθισμένος στο συγκεκριμένο σύστημα.

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο σύστημα? To έχετε ενργό ή το απενεργοποιείτε συνήθως?

Δημοσ.

το έχει το αμάξι μου

με βολεύει ιδιαίτερα σε μεγάλα ταξίδια σε εθνική όπου είμαι λίγο πιο χαλαρός

στην πόλη μέσα δεν έχει λόγο ύπαρξης για αυτό άλλωστε ενεργοποίητε μετά απο κάποια ταχύτητα.

εάν αισθάνεσαι ανασφάλεια εχει και επιλογή απενεργοποιησης 

Δημοσ.

Υπαρχουν δυο εκδοσεις αυτου του συστηματος. Στην πιο απλη το εκδοση, απλα σε ενημερωνει με ηχητικη προειδοποιηση οτι ξεφευγεις απο την λωριδα. Στην πιο συνθετη εκδοση κανει αυτο που αναφερεις, επαναφερει μονο του το τιμονι.

Η αληθεια ειναι οτι και εμενα με ξενιζει να παραχωρω εντελως τον ελεγχο, ειδικα σε στροφη. Αμα βαλεις στην εξισωση και τις καταπληκτικες διαγραμμισεις των γαματων δρομων μας....καταλαβαινεις

Γενικα καλα τα νεα συστηματα υποβοηθησης αρκει να υποβοηθουν και οχι να εχουν ενεργο ρολο.

Ειναι και ο λογος που προτιμησα την απλη εκδοση στο δικο μου αμαξι.

Αλλα νομιζω στα περισσοτερα μοντελα απενεργοποιειται με ενα κουμπι?Στο δικο σου δεν ειχε τετοιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok δεν παραχωρείς τον έλεγχο είναι τρέλα προς το παρον

στο δικό μου αν σε καταλάβει οτι το άφησες να πάει μόνο του

παρόλο που κάθεται σωστά στο δρόμο δηλαδή στρίβει με βάση τις διαγραμμίσεις  σου βγάζει μήνυμα και ήχο να βάλεις τα χέρια στο τιμόνι

δεν σε αφήνει απο μόνο του δηλαδή να το αφήσεις να σε πάει χωρίς ανθρώπινο παράγοντα.

Και μάλλον καλύτερα έτσι γιατί σε συνδυασμό με το smart cc σε παίρνει ο ύπνος για πλάκα...    

Υ.γ όταν δεν βλέπει (σωστή)  διαγράμμιση απενεργοποιήτε και στο δείχνει και στο καντράν 

Επεξ/σία από zourman1981
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω αυτό το σύστημα στο T-ROC. Είναι σύστημα υποβοήθησης, δεν είναι για να "πάρει τον έλεγχο".

Σε μεγάλο ταξίδι με εξυπηρετεί πολύ, διότι βάζω πολύ λιγότερη δύναμη στο τιμόνι, μιας και το "σπρώχνει" από μόνο προς τα εκεί που... έτσι κι αλλιώς θα το 'στριβα εγώ. Αλλά μέχρι εκεί. Φυσικά και έχω δοκιμάσει να του δώσω τον έλεγχο πλήρως (χεχεχε) αλλά δεν είναι γι' αυτή τη δουλειά αυτό το σύστμα.

Φυσικά, εάν σε τρομάζει, νιώθεις άβολα, ή οτιδήποτε, το κλείνεις.

Δημοσ.

Βασικά θα το συνηθίσεις.Ολοι πιστεύω τις πρώτες φορές νιώθουμε λίγο άβολα όταν νιώθεις το τιμόνι κάποια στιγμή να στρίβει μόνο του αριστερά ή δεξιά.Ακομα και μετά από ένα χρόνο υπάρχουν στιγμές που γίνεται και με ξαφνιάζει όχι όπως όμως τις πρώτες φορές.Μια συνήθεια είναι.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, tutuyo είπε

Υπαρχουν δυο εκδοσεις αυτου του συστηματος. Στην πιο απλη το εκδοση, απλα σε ενημερωνει με ηχητικη προειδοποιηση οτι ξεφευγεις απο την λωριδα. Στην πιο συνθετη εκδοση κανει αυτο που αναφερεις, επαναφερει μονο του το τιμονι.

Η αληθεια ειναι οτι και εμενα με ξενιζει να παραχωρω εντελως τον ελεγχο, ειδικα σε στροφη. Αμα βαλεις στην εξισωση και τις καταπληκτικες διαγραμμισεις των γαματων δρομων μας....καταλαβαινεις

Γενικα καλα τα νεα συστηματα υποβοηθησης αρκει να υποβοηθουν και οχι να εχουν ενεργο ρολο.

Ειναι και ο λογος που προτιμησα την απλη εκδοση στο δικο μου αμαξι.

Αλλα νομιζω στα περισσοτερα μοντελα απενεργοποιειται με ενα κουμπι?Στο δικο σου δεν ειχε τετοιο?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Test drive έκανα το αυτοκίνητο, αλλά από όσο ξέρω υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης.

Off topic με το θέμα, αλλά ας ρωτήσω εδώ. όπως είπα και στην αρχή το αμάξι που δοκίμασα ήταν το Mercedes A160 το οποίο σκέφτομαι να το αγοράσω σύντομα.

Έχετε γνώμη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Hapatingo είπε

Παιδιά τι γνώμη έχετε για το open pilot comma two? Το παρακολουθώ εδώ και καιρό, έχει βελτιωθεί απίστευτα η νέα έκδοση.

Επικίνδυνο πολύ για χώρες σαν την Ελλάδα... Με ελλειπείς διαγραμμισεις και ένα σωρό ακόμα παραλείψεις

Ακόμα και ενα tesla δεν ξέρω πώς θα τα κατάφερνε Ελλάδα (από άποψη αυτόνομη οδήγηση)

Επεξ/σία από zourman1981

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...