VPoint Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Το πρόβλημα χαρακτηρίζεται από ξαφνικό stuttering του ποντικιού και έντονες διακοπές στον ήχο. Eμφανίζεται τυχαία, συνήθως όταν παίζω κάποιο παιχνίδι, αλλά μου έχει τύχει και κατά το browsing. Μπορεί να εμφανιστεί μετά από 5 λεπτά ή και 5 ώρες ή και και να κάνει 2 μέρες να εμφανιστεί, είναι εντελώς απρόβλεπτο. Τις μισές φορές διορθώνεται με την επανεκκίνηση, τις άλλες μισές θέλει και δεύτερη. To LatencyMon υποδεικνύει σαν βασικούς "ενόχους" τα Wdf01000.sys, nvlddmkm.sys και dxgkrnl.sys. Διαβάζω στα διάφορα forum ότι είναι πρόβλημα των Win10, καμία όμως λύση από αυτές που προτείνονται δε με βοήθησε. Εκτός από format, έχω δοκιμάσει διάφορα, αναβάθμισα σε 1909, ενημέρωσα όλους τους drivers, απεγκατέστησα τους οδηγούς της NVidia σε safe mode με το DDU και τους ενημέρωσα, έκανα update στο BIOS, έκλεισα το throttling και ρύθμισα το power management σε υψηλές επιδόσεις, έτρεξα memtest κλπ. Το σύστημά μου αποτελείται από 3700x, Asus x570-E Gaming, 2070 Super και G.Skill TridentZ 16Gb 3200/14. Εκτός από το XMP, όλα τρέχουν στις default ρυθμίσεις. Κάθε ιδέα δεκτή, ευχαριστώ!
matsakonistisbm Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προσωπικά, θα έψαχνα μήπως έχω κολλήσει κάποιο malware και θα έλεγχα τα read n write, το usage κ τον ελεύθερο χώρο του σκληρού δίσκου. Αν έχεις την δυνατότητα κάνε εγκατάσταση τα Windows σε κάποιον άλλον δίσκο, ώστε να μην κάνεις format τον δίσκο που έχεις τώρα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από matsakonistisbm
VPoint Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, matsakonistisbm είπε Προσωπικά, θα έψαχνα μήπως έχω κολλήσει κάποιο malware και θα έλεγχα τα read n write, το usage κ τον ελεύθερο χώρο του σκληρού δίσκου. Αν έχεις την δυνατότητα κάνε εγκατάσταση τα Windows σε κάποιον άλλον δίσκο, ώστε να μην κάνεις format τον δίσκο που έχεις τώρα. Έχω το bitdefender, δε βρίσκει κάτι. Ο δίσκος είναι ένας 970 EVO plus με 750gb ελεύθερα. Μου εξηγείς όμως σε παρακαλώ τι εννοείς read n write;
matsakonistisbm Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Εφόσον έχεις nvme δεν πρέπει να σχετίζεται με τον σκληρό δίσκο και εφόσον έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο. Από οτι βλέπω και σε άλλα forum είναι πρόβλημα που συναντάνε πολλοί.
VPoint Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Ναι αλλά γιατί κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό; Μήπως τελικά δε φταίνε τα windows αλλά το hardware; Κάποιο θέμα ασυμβατότητας ίσως; Μιλάμε έχω τρελαθεί, έδωσα τόσα χρήματα και δε μπορώ να χαρώ το πισι... 😞
elpenor Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ πιστεύω ότι 95% οφείλεται σε hardware/drivers κάποιας συσκευής και 5% στο τροφοδοτικό. Σίγουρα δεν φταίνε τα windows εγώ δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα με τον 3700Χ/Χ570. Στη θέση σου θα έκανα ένα bios reset (ούτε XMP, καμία αλλαγή) και ένα format, δεν θα έβαζα antivirus ούτε κάποιο άλλο πρόγραμμα που τρέχει στο background, μόνο τους driver AMD / NVidia, και θα έβλεπα αν συνεχίζει. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από elpenor
VPoint Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, elpenor είπε ...ούτε XMP, καμία αλλαγή... δηλ. να αφήσω τις μνήμες να τρέχουν στα 2133;
elpenor Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, VPoint είπε δηλ. να αφήσω τις μνήμες να τρέχουν στα 2133; Ναι, αν τα έχεις όλα default και fresh windows install χωρίς background apps μπορείς να βγάλεις πιο ασφαλές συμπέρασμα για το αν έχεις πρόβλημα hardware.
VPoint Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Στις 27/1/2020 στις 5:45 ΜΜ, elpenor είπε Ναι, αν τα έχεις όλα default και fresh windows install χωρίς background apps μπορείς να βγάλεις πιο ασφαλές συμπέρασμα για το αν έχεις πρόβλημα hardware. Φίλε μου το δοκίμασα και το κάνει ξανά. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω;
elpenor Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, VPoint είπε Φίλε μου το δοκίμασα και το κάνει ξανά. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω; Εγώ θα προσπαθούσα να δοκιμάσω το hardware αλλά αυτό προϋποθέτει να έχεις κάποιο γνωστό να σου δανείσει άλλα parts. Τα parts που έχεις αναφέρει είναι όλα πολύ ποιοτικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση που υπάρχει πρόβλημα. Θέλεις να αναφέρεις και ότι άλλο υπάρχει στο σύστημα σου; Τροφοδοτικό, mouse, pcie card, δεύτερος δίσκος, USB συσκευή;
Lee80 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 κανε απεγκατασταση τα driver του ηχου και απο το bios απενεργοποιησε την καρτα ηχου, υστερα ανοιξε task manager και σταματησε ολες τις διεργασιες που σχετιζονται με την καρτα γραφικων, λογικα το dpc θα πεσει και θα σταματησουν και τα κοληματα
VPoint Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, elpenor είπε Θέλεις να αναφέρεις και ότι άλλο υπάρχει στο σύστημα σου; Τροφοδοτικό, mouse, pcie card, δεύτερος δίσκος, USB συσκευή; Το σύστημα αποτελείται από: Ryzen 3700X, Cryorig H7, Asus X570-E Gaming, Asus Dual 2070 Super, G.Skill TridentZ 16Gb 3200 CL14, Corsair 850 Rmx, 970 Evo Plus, HDD WD 4TB, Razer Cynosa Chroma και Logitech G502 Hero. Επίσης να αναφέρω ότι για κάρτα ήχου δεν χρησιμοποιώ την onboard, αλλά έναν USB μίκτη (Traktor Z2). Να διευκρινήσω ότι σε κάποιο από τα format παρατήρησα ότι το stuttering του ποντικιού ξεκίνησε ακόμη και ΠΡΙΝ την εγκατάσταση των οδηγών του Traktor Z2, πριν καν τον συνδέσω. 8 ώρες πριν, Lee80 είπε απο το bios απενεργοποιησε την καρτα ηχου φαντάζομαι εννοείς την onboard, το έχω ήδη κάνει 8 ώρες πριν, Lee80 είπε σταματησε ολες τις διεργασιες που σχετιζονται με την καρτα γραφικων Αυτό τί νόημα έχει; Για να διαπιστώσω εαν φταίει η κάρτα γραφικών;; 8 ώρες πριν, Lee80 είπε κανε απεγκατασταση τα driver του ηχου όπως είπα και πιο πάνω, σε κάποιο από τα format παρατήρησα ότι το stuttering του ποντικιού ξεκίνησε ακόμη και ΠΡΙΝ την εγκατάσταση των οδηγών του Traktor Z2, πριν τον συνδέσω. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από VPoint
elpenor Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @VPoint Αφού το πρόβλημα συνεχίζει μετά από format με μόνο drivers AMD/NVIDIA* πάνω προτείνω να βγάλεις το πληκτρολόγιο και να αφήσεις πάνω στα USB μόνο το mouse. Αν μπορείς δοκίμασε και με ένα άλλο mouse. Μετά δοκίμασε να βγάλεις τον HDD, όχι πως πιστεύω ότι φταίει αυτός αλλά για να αποκλείσεις πρώτα ότι είναι εύκολο. *drivers AMD/NVIDIA από το internet όχι από το CD. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2020 από elpenor
VPoint Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 18 λεπτά πριν, elpenor είπε @VPoint Αφού το πρόβλημα συνεχίζει μετά από format με μόνο drivers AMD/NVIDIA* πάνω προτείνω να βγάλεις το πληκτρολόγιο και να αφήσεις πάνω στα USB μόνο το mouse. Αν μπορείς δοκίμασε και με ένα άλλο mouse. Μετά δοκίμασε να βγάλεις τον HDD, όχι πως πιστεύω ότι φταίει αυτός αλλά για να αποκλείσεις πρώτα ότι είναι εύκολο. *drivers AMD/NVIDIA από το internet όχι από το CD. Δε γνώριζα ότι μπορείς να μπουτάρεις χωρίς πληκτρολόγιο, θα το δοκιμάσω το απόγευμα μετά τη δουλειά. Πάντως δοκίμασα και άλλο πληκτρολόγιο αλλά και άλλο ποντίκι, με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, και το κάνει. Ξέχασα να αναφέρω ότι η οθόνη είναι 1440p/144hz/Gsync
Lee80 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, VPoint είπε Το σύστημα αποτελείται από: Ryzen 3700X, Cryorig H7, Asus X570-E Gaming, Asus Dual 2070 Super, G.Skill TridentZ 16Gb 3200 CL14, Corsair 850 Rmx, 970 Evo Plus, HDD WD 4TB, Razer Cynosa Chroma και Logitech G502 Hero. Επίσης να αναφέρω ότι για κάρτα ήχου δεν χρησιμοποιώ την onboard, αλλά έναν USB μίκτη (Traktor Z2). Να διευκρινήσω ότι σε κάποιο από τα format παρατήρησα ότι το stuttering του ποντικιού ξεκίνησε ακόμη και ΠΡΙΝ την εγκατάσταση των οδηγών του Traktor Z2, πριν καν τον συνδέσω. φαντάζομαι εννοείς την onboard, το έχω ήδη κάνει Αυτό τί νόημα έχει; Για να διαπιστώσω εαν φταίει η κάρτα γραφικών;; όπως είπα και πιο πάνω, σε κάποιο από τα format παρατήρησα ότι το stuttering του ποντικιού ξεκίνησε ακόμη και ΠΡΙΝ την εγκατάσταση των οδηγών του Traktor Z2, πριν τον συνδέσω. Ναι για να εντοπισεις ποιος οδηγος δημιουργει τα προβληματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα