Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η περιφερειακή αστυνομική δύναμη, υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε πραγματικό χρόνο (LFR).

Οι αρχές έχουν τοποθετήσει κάμερες (η παρουσία τους συνοδεύεται από ειδική σήμανση) σε στοχευμένες περιοχές του Λονδίνου, οι οποίες σαρώνουν τα πρόσωπα των περαστικών ειδοποιώντας τους αστυνομικούς για καταζητούμενους εγκληματίες. Σύμφωνα με την διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η χρήση της τεχνολογίας «θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση σοβαρών μορφών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικής βίας, των εγκλημάτων όπου χρησιμοποιούνται μαχαίρια ή όπλα, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων και θα βοηθήσει στην προστασία του ευάλωτου πληθυσμού».

Χρησιμοποιώντας τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία (γνωστή και ως MPS ή ανεπίσημα ως «the Met») καθησύχασε και διαβεβαίωσε το κοινό ότι όλες οι φωτογραφίες που λαμβάνει και οι οποίες δεν ενεργοποιούν κάποιο πιθανό συναγερμό διαγράφονται άμεσα. Επίσης έκανε γνωστό πως στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί κάποιος συναγερμός, εναπόκειται στην κρίση των αξιωματικών αν θα προχωρήσουν σε επέμβαση ή όχι. H τεχνολογία επίσης λειτουργεί μέσω ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου συστήματος και δεν συνδέεται με άλλες πλατφόρμες λήψης εικόνας, όπως συστήματα CCTV ή «bodycams».

Αν και η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου υποστηρίζει ότι η τεχνολογία Live Facial Recognition μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό, δεν είναι λίγοι εντούτοις οι επικριτές της τεχνολογίας, που την έχουν χαρακτηρίσει αναποτελεσματική και σε ορισμένες περιπτώσεις παράνομη. Τον Απρίλιο του 2019, τα ευρήματα μίας έρευνας του Πανεπιστημίου του Essex υπέδειξαν ότι το ποσοστό ανακρίβειας της τεχνολογίας LFR της Μητροπολιτικής Αστυνομίας έφτανε το… 81%. Το προηγούμενο έτος, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία στη Νότια Ουαλία και το αποτέλεσμα ήταν να αναγνωριστούν λανθασμένα ως πιθανοί εγκληματίες σχεδόν 2300 αθώοι άνθρωποι.   

Η τεχνολογία LFR ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου σε μία μάλλον ταραχώδη περίοδο για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων. Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την χρήση της τεχνολογίας LFR σε δημόσιους χώρους για ένα χρονικό διάστημα έως και πέντε ετών, σε μία προσπάθεια να προστατευτούν τα δικαιώματα των πολιτών και παράλληλα να αποτραπεί η κατάχρηση της τεχνολογίας. Παράλληλα, η οργάνωση για την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων Big Brother Watch –που υποστηρίζεται από περισσότερους από 18 Βρετανούς πολιτικούς και άλλες 25 οργανώσεις- κάλεσε τις αρχές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη τεχνολογία που ξεκίνησε να εφαρμόζεται χωρίς κατάλληλη αξιολόγηση.   

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορω να αντιληφθω γιατι εναντιωνονται. Αν ειναι, να καταργησουμε και τα δακτυλικα αποτυπωματα για τους σεσημασμενους.

Διοτι στο αρθρο ειναι ξεκαθαρο πως τα προσωπα που θα αναγνωριζονται θα ειναι αυτα σεσημασμενων ή καταζητουμενων...

Απλα πουλανε πολυ τα περι ιδιωτικοτητας (και σωστα πουλανε), μονο που εδω μπλεκουν βουρτσες με οδοντοβουρτσες. Δεν αφορα τον απλο πολιτη , ουτε και παραβιαζεται η ιδιωτικοτητα του. Αν λοιπον εχει θεσμοθετηθει ενα πολυ συγκεκριμενο νομικο πλαισιο για τη δικαιοδοσια αυτων των συστηματων που να μην επιτρεπει πχ μελλοντικα αλλου ειδους χρηση, τοτε εγω προσωπικα μονο θετικα βρισκω.

Παραδειγμα, αν γεμιζανε ολα τα παιδικα παρκα με αυτο το συστημα, θα ηταν πιο ασφαλη απο σεσημασμενους που πανε τις βολτιτσες τους να σταμπαρουν παιδακια κλπ. Τα δε παιδια, ή οι γονεις τους δεν καταλαβαινω γιατι θα επρεπε να προβληματιστουν για την υπαρξη αυτου του συστηματος.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Matrix βέβαια δεν βρίσκω κάτι κακό αν επρόκειτο μόνο για αδικήματα και όχι για στρατηγικές σκοπιμότητες από επιχειρηματίες.... (υπόψιν ήδη ξέρουν πότε κάνουμε και τι κάνουμε)

Επεξ/σία από κουξκουκ
  • Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, κουξκουκ είπε

Matrix βέβαια δεν βρίσκω κάτι κακό αν επρόκειτο μόνο για αδικήματα και όχι για στρατηγικές σκοπιμότητες από επιχειρηματίες.... (υπόψιν είδη ξέρουν πότε κάνουμε και τι κάνουμε)

Αυτό το ξέρουν είδη τι κάνουμε και ιστορίες ... Άστο αφήσουμε οι εγκληματίες κρατάνε λίγοι τεχνολογία κοντά τους....δεν είναι χαζοί .... Όλοι...

Τώρα όσο αφορά παιδικά πάρκα φίλοι μου πρέπει κάποιος να έχει καταχωρηθεί είδη ως εγκληματίας ...δεν κάνει πρόληψη οπότε και σε παιδική χαρά να μπει ....ανούσιο ....αν ο άλλος είναι πρώτη φορά ....

Ίσως κάποιες ιδιωτικές εταιρίες που κάποιοι κλέβουν από τα καταστήματα τους να δίνουν φωτογραφίες από υπόπτους ώστε να συλλαμβάνουν και τέτοιες δραστηριότητες...

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dellapple είπε

Αυτό το ξέρουν είδη τι κάνουμε και ιστορίες ... Άστο αφήσουμε οι εγκληματίες κρατάνε λίγοι τεχνολογία κοντά τους....δεν είναι χαζοί .... Όλοι...

Τώρα όσο αφορά παιδικά πάρκα φίλοι μου πρέπει κάποιος να έχει καταχωρηθεί είδη ως εγκληματίας ...δεν κάνει πρόληψη οπότε και σε παιδική χαρά να μπει ....ανούσιο ....αν ο άλλος είναι πρώτη φορά ....

Ίσως κάποιες ιδιωτικές εταιρίες που κάποιοι κλέβουν από τα καταστήματα τους να δίνουν φωτογραφίες από υπόπτους ώστε να συλλαμβάνουν και τέτοιες δραστηριότητες...

Μένω στο δεν είναι χαζοί... όλοι και συμφωνώ μαζί σου από την αρχή του οργανωμένου εγκλήματος μέχρι τώρα τα ίδια θέματα υπάρχουν

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, voltmod είπε

Τον Απρίλιο του 2019, τα ευρήματα μίας έρευνας του Πανεπιστημίου του Essex υπέδειξαν ότι το ποσοστό ανακρίβειας της τεχνολογίας LFR της Μητροπολιτικής Αστυνομίας έφτανε το… 81%.

Pre-Alpha testing ^

44 λεπτά πριν, voltmod είπε

Το προηγούμενο έτος, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία στη Νότια Ουαλία και το αποτέλεσμα ήταν να αναγνωριστούν λανθασμένα ως πιθανοί εγκληματίες σχεδόν 2300 αθώοι άνθρωποι.   

Alpha testing ^

45 λεπτά πριν, voltmod είπε

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την χρήση της τεχνολογίας LFR σε δημόσιους χώρους για ένα χρονικό διάστημα έως και πέντε ετών,

Beta testing ^

Και συνεχίζουμε....

 

  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι, lets make UK great again φάση.

Ας μην ξαφνιαζόμαστε πάντως. Η Βρετανία είναι και η μαμά πατρίδα του The Mosquito, αυτής της ευφάνταστης συσκευής που λειτουργεί ώς ηχητικό όπλο για να διώχνει παιδιά και εφήβους από δημόσιους χώρους και μαγαζιά ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να διώξουν τους πελάτες. Ουσιαστικά εμποδίζει την συνάθροιση σε δημόσιους χώρους σε ανήλικους.

Για όσους δεν κατάλαβαν προληπτικά δηλαδή βομβαρδίζει με υψηλής συχνότητας εκνευριστικούς ήχους άτομα κάτω των 20 κυρίως για να μην μπορούν να κάτσουν κοντά. Άσχετα βέβαια αν είναι πελάτες ή οχι, αν είναι νεογέννητο μωρό που περνάει απ'έξω, ή απλά κάποιος που έχει καλή ακοή και πάνω από τα 20 του. Ωραία πράγματα.

Επεξ/σία από helicoid
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι η ματαιδοξία όλων αυτών που πιστεύουν ότι θα κάτσει κάποιος να ασχοληθεί με το άτομό τους, είτε αυτό λέγεται παρακολούθηση στο δρόμο, είτε παρακολούθηση αγορών, αυτό που λέει ο μέσος κοσμάκης "φακέλωμα"

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Δεν μπορω να αντιληφθω γιατι εναντιωνονται. Αν ειναι, να καταργησουμε και τα δακτυλικα αποτυπωματα για τους σεσημασμενους.

τι γιατι. γιατι εχει 81% αποτυχιες. 2300 αθωοι τρεχανε χωρις λογο στην Ουαλια. 

  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...