Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν λίγο καιρό έφτιαξα ένα παλιό PC με τον Q9450 και μια μεταχειρισμένη ASUS motherboard. Μνήμη 8GB DDR2, κάρτα γραφικών GeForce 750 με 2GB μνήμη κι ένα μικρό 120αρη SSD της Kingston και με νόμιμα Windows 10.

Όλα πήγαιναν μια χαρά, ήταν και αρκετά γρήγορος για την "ηλικία" του..Έτσι κι αλλιώς τον είχα σαν βοηθητικό γιατί έχω κι άλλο ένα πιο σύγχρονο PC.

Μια μέρα ξεκίνησε μια ενημέρωση ( νομίζω την 1903 ), τον άφησα, έκανα κάτι άλλες δουλειές και όταν επέστρεψα να δω τι έχει γίνει ήταν σε κατάσταση sleep mode (έτσι νόμιζα τουλάχιστον ). Πάτησα ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο αλλά δεν επανήλθε. Τον έκλεισα από το τροφοδοτικό, τον άνοιξα πάλι και ενώ άκουγα το γνωστό "θόρυβο" που κάνουν οι παλιοί υπολογιστές ( λόγω δισκέτας) έβγαζε μήνυμα στην οθόνη "Δεν υπάρχει σήμα".  Η κάρτα γραφικών ήταν συνδεδεμένη με HDMI, δοκίμασα με DVI αλλά έβγαζε το ίδιο μήνυμα, ακόμα και αφού άλλαξα καλώδια. Υπέθεσα ότι η κάρτα γραφικών κάηκε ( είναι και παλιά ) και έβαλα μια άλλη κάρτα γραφικών από το κυρίως PC που έχω αλλά η οθόνη έβγαζε το ίδιο μήνυμα. Άλλαξα καλώδια, δοκίμασα με HDMI και DVI αλλά πάλι τίποτα.

Μήπως η motherboard έχει κάποιο πρόβλημα; 

Δημοσ.

βγάλε την πρίζα - πάτα το μπουτον εκκίνησης για  5-10 δεύτερα Βγάλε μπαταρία κανε και ένα  CMOS jamperr Ξαναβαλτα στη θέση τους κανε εκκίνηση απ την αρχή και αν μπουταρει τις απαραίτητες ρυθμίσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάνατε τα παραπάνω και δεν δουλεύει κάνει κάποιο beep;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Δοκίμασα 

2 ώρες πριν, hp8 είπε

βγάλε την πρίζα - πάτα το μπουτον εκκίνησης για  5-10 δεύτερα Βγάλε μπαταρία κανε και ένα  CMOS jamperr Ξαναβαλτα στη θέση τους κανε εκκίνηση απ την αρχή και αν μπουταρει τις απαραίτητες ρυθμίσεις

Το δοκίμασα, τα ίδια κάνει.

26 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αν κάνατε τα παραπάνω και δεν δουλεύει κάνει κάποιο beep;

Οχι, κανένα beep.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως.

Ξέχασα να πω ότι η μπαταρία ποτέ δεν δούλεψε απο την αρχή, το bios δεν κρατούσε την ώρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, teoxan123 είπε

Ξέχασα να πω ότι η μπαταρία ποτέ δεν δούλεψε απο την αρχή, το bios δεν κρατούσε την ώρα.

Αυτό μπορεί να είναι θέμα της μητρικής. Και σε μία δική μου Asus 775 άλλαξα μπαταρία και τίποτα.

Τώρα τι σκέφτεστε να κάνετε;

Δοκιμάσατε να ξεκινήσετε χωρίς σκληρό;

Βγάλατε όλες τις Ram και δοκιμάσατε να ξεκινήσετε τη μητρική ώστε να δούμε αν θα ακουστούν beep' s;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά κατά 90% είναι πρόβλημα της motherboard. Έβγαλα τις μνήμες και δεν έκανε κανένα beep, δοκίμασα και χωρίς σκληρό, τα ίδια.

Πάμε για νέα μητρική.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Δημοσ.

οταν δεν κανει κανενα μπιπ,συνηθως ειναι μητρικη.πιο συγκεκριμενα τα bios.

πριν βαλεις καινουρια μητρικη τσεκαρε και το τροφοδοτικο σου(τις τασεις),αν ειναι παλιο,και noname.γιατι αν εχει προβλημα πιθανον να σου χαλασει και την καινουρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μήπως υπάρχει κανένα καλώδιο στην μητρική με usb stick , ίσως κ εκτυπωτής;

εμενα μια ασους παλια οταν ξεχναω καποιο usb stick καρφιτσωμένο επάνω της 

μερικες φορες νομίζω δεν μπουτάρει. σαν να παει να βλεπει το καλώδιο κ να κολλάει εκεί.

δοκίμασε να μπουταρεις με μπαταρία οκ, (νομίζω αν εξαντληθεί η μπαταρία εντελώς ίσως είναι πιθανό να μην..)

και χωρίς καθόλου αλλες συσκευες πέρα απο μνήμη (κ ισως όχι κ αυτες), 

κ προσπάθεια να μπεις στο βιος. καλά αποτελεσματα

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.

Λοιπόν, το πρόβλημα βρέθηκε. Ήταν ο επεξεργαστής. Έκανα μια τελευταία δοκιμή με άλλο επεξεργαστή και δούλεψε κανονικά. Θυμάμαι μόνο κάποια στιγμή πριν το πρόβλημα η θερμοκρασία του ήταν στους 60 βαθμούς. Μάλλον τον "έψησα"..Θα τον δοκιμάσω με μια άλλη μητρική αν και πιστεύω ότι καταστράφηκε.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, teoxan123 είπε

Λοιπόν, το πρόβλημα βρέθηκε. Ήταν ο επεξεργαστής.

Μία φωτογραφία από τη κάτω πλευρά του επεξεργαστή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βλέπω εύκολο με το <τιποτα*> να κατάφερες να τον "έκαψες", οταν με τρελα overclockια και δυσκολα παθαίνουν κατι, πλην της πιθανότητας μητρική η τροφοδοτικό: να του έστειλαν ξαφνικά τρελα ρεύματα κι ετσι να τον έστειλαν, λέμε τωρα σενάρια χαχα....!

Θα τον δοκιμαζα και αλλου και, ασχέτως αν δουλέψει η όχι, θα φοβομουν για: το τι του το προκάλεσε, προφανώς περισσότερο αν αποδειχθεί νεκρος....

*το Windows Update εχει βγαλει οff πολυ hardware μεν, λογω drivers, αλλα επεξεργαστη...!

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
ορθογρ.
Δημοσ.

Τον δοκίμασα και με άλλη μητρική, καινούργια ψήκτρα και με τροφοδοτικό Corsair 750W, τα ίδια έκανε..

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με το τελευταίο Windows update..

Το πιο πιθανό είναι να καταστράφηκε, αν και θα δοκιμάσω πάλι..

• 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...