Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Έχω ενα προβλημα. στις 07/04 ληγει η αδεια παραμονής μου ( ειμαι απο Αλβανία ).

Πρεπει να κλείσω ραντεβου ενα μηνα πριν για ανανέωση αδειας παραμονής δηλαδή 07/03.

Το πρόβλημα μου είναι πως μου είχαν κλέψει το διαβατήριο πριν λίγους μήνες και τόσο καιρό δεν είχα λεφτα να παω να βγαλω καινούριο οποτε ολον αυτον τον καιρό ειχα χαρτι απώλειας απο την αστυνομία.

Έχω κάνει αίτηση για βεβαίωση απώλειας  η οποία θα είναι ετοιμη σε μια εβδομαδα και μετα πρέπει να παω να μεταφράσω αυτο το χαρτί ( αλλη μια εβδομαδα )  για να μπορεσω να κανω αιτηση στην αλβανικη πρεσβεια για επανεκδοση  η οποια διαδικάσια μου είπαν πως παίρνει περίπου 40 μέρες ( ραντεβού και χρόνος αναμονης επανεκδοσης). Με λίγα λόγια δεν προλαβαίνω να έχω το διαβατήριο μου μέχρι τις 7 μαρτίου. Τι επιλογες έχω ? Τι να κανω δεν ξέρω :(

Δημοσ.

Σε καθε περιπτωση παντως καλο ειναι να ρωτησεις απευθειας την υπηρεσια που εκδιδει τις αδειες παραμονης τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις γιατι οτι και να σου πουμε εμεις ο δημοσιος υπαλληλος που χειριζεται τις αιτησεις ξερει την διαδικασια.

Δημοσ.

Δηλαδή τόσο καιρό δεν σε αγχωνε και περίμενες το Σαββατοκύριακο;

Γιατί δεν μιλάς με την αλβανική πρεσβεία, να τους εξηγήσεις το πρόβλημα σου, ώστε να επισπεύσουν την διαδικασία; Είναι τόσο δύσκολο;

• Like 3
Δημοσ.

Aπλα δεν ήξερα οτι πρέπει να κάνω αιτηση 1 μηνα πριν λήξει και επίσης με τρέχουν τόσες μερες απο υπηρεσια σε υπηρεσία και εν τελει μου λενε αλλα απ'ότι ήξερα.

Θα μιλησω την δευτέρα με την πρεσβεία απλα εχω αγχωθεί και εχω ψιλοφρικάρει και ειπα να ρωτησω εδώ μπας και ξέρει καποιος ειδικός να μου πει κατι χρησιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρείς ότι ο πρέσβης ή ο αρμόδιος για θέματα αδειών παραμονής, αραζει στο insomnia? Λίγη στοιχειώδης σκέψη.

Είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο και κάνεις δεν μπορεί να σου απαντήσει ορθά. Τέτοιες διαδικασίες μπορείς να αλλάζουν από μήνα σε μήνα. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν η αλβανική πρεσβεία δεν σου δώσει λύση, μπορείς αυθημερόν να μεταβείς Αλβανία και να γίνει η έκδοση εκει.

Πάντως στην διαδικτυακή πύλη της πρεσβείας, σε ένα έγγραφο αναφέρεται ότι η διαδικασία πραγματοποιείται διαδικτυακά και προσκομίζεις τα έγγραφα που απαιτούνται σφραγισμένα και μεταφρασμένα ενώπιον του πρέσβη. Η παραλαβή πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες αργότερα. Φαντάζομαι οτι ακόμη προλαβαίνεις τα όρια. Αλλά μπορείς πολύ απλά να τους εξηγήσεις την κατάσταση και το χρονικό όριο.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Θεωρείς ότι ο πρέσβης ή ο αρμόδιος για θέματα αδειών παραμονής, αραζει στο insomnia? Λίγη στοιχειώδης σκεψη

Γιατί εσύ θεωρείς ότι αν πάει από την πρεσβεία θα το εξυπηρετήσει ο πρέσβης; λίγο στοιχειώδης σκέψη.

Τόσες εκατοντάδες χιλιαδες Αλβανοί μένουν στην Ελλάδα, καλά έκανε ο άνθρωπος και σκέφτηκε ότι μπορεί κάποιος να έχει παρόμοια εμπειρία .

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Γιατί εσύ θεωρείς ότι αν πάει από την πρεσβεία θα το εξυπηρετήσει ο πρέσβης; λίγο στοιχειώδης σκέψη.

Τόσες εκατοντάδες χιλιαδες Αλβανοί μένουν στην Ελλάδα, καλά έκανε ο άνθρωπος και σκέφτηκε ότι μπορεί κάποιος να έχει παρόμοια εμπειρία .

Όχι, φυσικά. Αλλά μπορεί να μάθει κατευθείαν από τους εκεί υπαλλήλους.

Ναι, αφού αράζουν στο insomnia και εκτός αυτού, ασχολούνται και με την έκδοση άδειας παραμονής. Ό,τι να ναι σκηνικάκια, στα ματάκια σου τα δύο.

Επεξ/σία από christakos07
  • Confused 2
Δημοσ.

Να πας στην πρεσβεία με το χαρτί της αστυνομίας να τους πεις το πρόβλημα σου νομίζω ότι υπάρχει παράβολο εξπρές που το βγάζουν σε 8 μέρες το διαβατήριο  απλα πληρώνεις περισσότερα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν χάνεις ή "χάνεις" 'η σου κλέβουν ή σου "κλέβουν" (αν με εννοείς) το διαβατήριο εκτός από δήλωση απώλειας ή κλοπής (και σε εισαγωγικά) στην αστυνομία πας κατευθείαν και το δηλώνεις και στην πρεσβεία (από τα λίγα που ξέρω). Εσύ δεν πήγες

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

απο οσο ξερω τη μερα που θα κανεις την αιτηση για ανανεωση θα παρεις βεβαιωση οτι περιμενεις να βγει η νεα αδεια. δε μενεις ετσι μπατε σκυλοι αλεστε χωρις κανενα χαρτι. προφανως αυτο το χαρτι θα εχεις ως νομιμοποιητικο εγραφο μεχρι να βγει η νεα αδεια.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Napier είπε

απο οσο ξερω τη μερα που θα κανεις την αιτηση για ανανεωση θα παρεις βεβαιωση οτι περιμενεις να βγει η νεα αδεια. δε μενεις ετσι μπατε σκυλοι αλεστε χωρις κανενα χαρτι. προφανως αυτο το χαρτι θα εχεις ως νομιμοποιητικο εγραφο μεχρι να βγει η νεα αδεια.

Ναι αυτό το οποίο εκδίδεται σε 2-3 μέρες.Απλά να περάσεις από την Υπηρεσία της Περιφέρειας που εκδίδει τις άδειες να σε ενημερώσουν αν είσαι εντάξει με ένα τέτοιο έγγραφο σε περίπτωση που δεν έχει βγει το κανονικό διαβατήριο κατά το χρόνο έκδοσης της νέας άδειας παραμονής.Ελπίζω ότι κάτι θα προβλέπεται για τη δική σου περίπτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...