Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά με συγχωρείτε για το double post (στα Νέα Συστήματα και Αναβαθμίσεις) αλλά τώρα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για σκληρούς δίσκους. Επαναλαβάνω την απορία μου:

Mήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ο παρακάτω enterprise σκληρός είναι συμβατός με Desktop PC σπιτιού;

https://www.scan.co.uk/products/768tb-samsung-pm983-25-u2-ssd-pcie-30-x4-nvme-mlc-3d-v-nand-3000mb-s-read-1900mb-s-write-540k-50k-io

Τα στοιχεία που δίνει η ιστοσελίδα είναι για τοποθέτηση επάνω σε PCI express/Nvme αλλά η φωτό δείχνει έναν κλασικό SATA σκληρό και έχω μπερδευτεί λίγο.

Γενικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσουμε σκληρούς δίσκους για enterprises σε home συστήματα? Δεν μπόρεσα να βρω εύκολα πληροφορίες. Ούτε καν reviews δεν υπάρχουν..

Το σύστημα είναι ένα Z390 Aorus Master (Socket 1151) i9 9900K.

Ο σκληρός θα χρησιμοποιηθεί ως ο μοναδικός στο σύστημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να είναι λάθος εικόνα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένας m.2 δίσκος SSD ο οποίος είναι nvme και παίρνει bandwidth από τις pci lanes.

Μπορείς να βάλεις ότι δίσκο θέλεις αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη θύρα σύνδεσης. Απλά οι Enterprise είναι λίγο πιο τσιμπημενοι.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Πρέπει να είναι λάθος εικόνα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένας m.2 δίσκος SSD ο οποίος είναι nvme και παίρνει bandwidth από τις pci lanes.

Δηλαδή ο συγκεκριμένος είναι όμοιος πχ με έναν 970 Evo NVMe M.2?

Θα έλεγες ότι έχει ακριβώς τα ίδια pin connections?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Παιδιά με συγχωρείτε για το double post (στα Νέα Συστήματα και Αναβαθμίσεις) αλλά τώρα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για σκληρούς δίσκους. Επαναλαβάνω την απορία μου:

Mήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ο παρακάτω enterprise σκληρός είναι συμβατός με Desktop PC σπιτιού;

https://www.scan.co.uk/products/768tb-samsung-pm983-25-u2-ssd-pcie-30-x4-nvme-mlc-3d-v-nand-3000mb-s-read-1900mb-s-write-540k-50k-io

Τα στοιχεία που δίνει η ιστοσελίδα είναι για τοποθέτηση επάνω σε PCI express/Nvme αλλά η φωτό δείχνει έναν κλασικό SATA σκληρό και έχω μπερδευτεί λίγο.

Γενικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσουμε σκληρούς δίσκους για enterprises σε home συστήματα? Δεν μπόρεσα να βρω εύκολα πληροφορίες. Ούτε καν reviews δεν υπάρχουν..

Το σύστημα είναι ένα Z390 Aorus Master (Socket 1151) i9 9900K.

Ο σκληρός θα χρησιμοποιηθεί ως ο μοναδικός στο σύστημα.

O δισκος δεν ειναι sata αλλα u.2 , το γραφει στην περιγραφή, οποτε για να τον χρησιμοποιήσεις στην μητρική σου θα χρειαστεις εναν u.2 to m.2 adapter link

Δημοσ.

Ώστε U.2 λοιπόν. Δεν ξέρω αν θέλω να μπλέξω με adaptors, θα το σκεφτώ προς το παρόν.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...