Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κανένας αν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα προπτυχιακός και μεταπτυχιακός φοιτητής; Θα πρέπει να διαγραφτώ εφόσον περάσω σε κάποιο μεταπτυχιακό; Τι γίνεται με το πάσο; Διότι πέρασα με κατατακτήριες σε Τμήμα Πληροφορικής (όντας απόφοιτος Μαθηματικού), όμως περισσότερο ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό πάνω στην Πληροφορική, κατά προτίμηση στο ΕΑΠ ή σε κάποιο άλλο εξ' αποστάσεως.

Για να σας προλάβω, έδωσα με κατατακτήριες επειδή λόγω στρατού δεν προλάβαινα να κάνω αίτηση και να παρακολουθήσω μαθήματα για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά. Έτσι ήθελα να κατοχυρώσω μια θέση σε πανεπιστήμιο, καθώς δεν είναι εξασφαλισμένη η είσοδος σε μεταπτυχιακό.

Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε είναι χρήσιμη! Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν το γνωρίζω αν επιτρέπεται. Πάντως δύσκολο έως πάρα πολύ δύσκολο να μπορείς να παρακολουθήσεις και τα δύο (όχι λόγω νομοθεσίας, αλλά λόγω χρόνου). Σε ποιο τμήμα Πληροφορικής πέρασες με κατακτήριες; Για το μεταπτυχιακό στο EAΠ (φαντάζομαι εννοείς το ΣΔΥ: συστήματα διάχυτου υπολογισμού), υπολόγιζε 3+ χρόνια.  Πάνω κάτω ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρώσεις τις σπουδές θα είναι ο ίδιος, ενώ στο πτυχίο (ανάλογα το τμήμα) πιθανόν να μάθεις και να ασχοληθείς περισσότερο.

Δημοσ.

Δεν εννοώ αυτό που είπες, αλλά το "Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα" [ΠΛΣ]. Ίσως η διάρκεια των σπουδών να είναι πάνω-κάτω η ίδια, όμως το δεύτερο είναι μεταπτυχιακό (ό,τι και αν σημαίνει κάτι αυτό), όπως επίσης το γεγονός ότι το προπτυχιακό έχει εργαστήρια τα οποία ίσως δεν θα μπορώ να τα παρακολουθήσω. Το μεταπτυχιακό ωστόσο είναι εξ' αποστάσεως, οπότε δεν θα απαιτείται κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, N7_Trainer είπε

Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κανένας αν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα προπτυχιακός και μεταπτυχιακός φοιτητής; Θα πρέπει να διαγραφτώ εφόσον περάσω σε κάποιο μεταπτυχιακό; Τι γίνεται με το πάσο; Διότι πέρασα με κατατακτήριες σε Τμήμα Πληροφορικής (όντας απόφοιτος Μαθηματικού), όμως περισσότερο ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό πάνω στην Πληροφορική, κατά προτίμηση στο ΕΑΠ ή σε κάποιο άλλο εξ' αποστάσεως.

Για να σας προλάβω, έδωσα με κατατακτήριες επειδή λόγω στρατού δεν προλάβαινα να κάνω αίτηση και να παρακολουθήσω μαθήματα για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά. Έτσι ήθελα να κατοχυρώσω μια θέση σε πανεπιστήμιο, καθώς δεν είναι εξασφαλισμένη η είσοδος σε μεταπτυχιακό.

Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε είναι χρήσιμη! Σας 

Εξ' όσων γνωρίζω μπορείς να είσαι.

Δεν δικαιούσαι πάσο για το 2ο πτυχίο και επίσης νομίζω δεν δικαιούσαι ούτε συγγράμματα. Δικαιούσαι όμως πάσο για το 1ο μεταπτυχιακό. Προσοχή, το πάσο για τους φοιτητές του ΕΑΠ δεν συμπεριλαμβάνει δελτίο μειωμένου εισιτηρίου.

Για τέτοια θέματα πάντως αν θες να είσαι 100% σίγουρος είναι καλύτερα να μιλήσεις με τις αντίστοιχες γραμματείες των σχολών που σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MiKe-Dee είπε

Δεν δικαιούσαι πάσο για το 2ο πτυχίο και επίσης νομίζω δεν δικαιούσαι ούτε συγγράμματα.

Κι όμως, δικαιούμαι και τα δύο από αυτά που είπες! 😅 Έχεις δίκιο όμως, καλύτερα να ρωτήσω τις γραμματείες για να έχω σωστή πληροφόρηση.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, N7_Trainer είπε

Κι όμως, δικαιούμαι και τα δύο από αυτά που είπες! 😅 Έχεις δίκιο όμως, καλύτερα να ρωτήσω τις γραμματείες για να έχω σωστή πληροφόρηση.

Κάνεις λάθος, δες εδώ: http://academicid.minedu.gov.gr/FAQ.aspx

α) πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο (2) έτη.

β) μερικής φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για διπλάσια έτη από όσα απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

γ) δεύτερου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους σύμφωνα με το εκάστοτε ενδεικτικό πρόγραμμα δεύτερου κύκλου σπουδών.

δ) τρίτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού τίτλου για τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

Πάσο λοιπόν δικαιούσαι για το 1ο σου πτυχίο, για το 1ο σου μεταπτυχιακό και το 1ο σου διδακτορικό. Φοιτητική ταυτότητα θα πάρεις σε κάθε περίπτωση.

Για τα συγγράμματα όπως σου έγραψα, δεν είμαι σίγουρος.

Για το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ είμαι σίγουρος, είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής, έχω ακαδημαϊκή ταυτότητα αλλά δεν δικαιούμαι μειωμένο εισοτήριο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MiKe-Dee είπε

Πάσο λοιπόν δικαιούσαι για το 1ο σου πτυχίο, για το 1ο σου μεταπτυχιακό και το 1ο σου διδακτορικό. Φοιτητική ταυτότητα θα πάρεις σε κάθε περίπτωση.

Έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα και εννοούσα την ακαδημαϊκή ταυτότητα, δικό μου το λάθος! Για τα συγγράμματα πάντως ναι, μου το είπαν και από τον Εύδοξο και από την γραμματεία ότι εφόσον δεν έχεις δύο πτυχία δικαιούσαι κανονικά.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, N7_Trainer είπε

Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε είναι χρήσιμη! Σας ευχαριστώ!

Επιτρεπεται κανονικα.

Υπηρξα ταυτοχρονα μεταπτυχιακος και προπτυχιακος στην ιδια σχολη, με δυο ακαδημαικες ταυτοτητες, μια πρασινη και μια μπλε. Δεν υπηρχε κανενα θεμα στην διαδικασια με τη μονη διαφορα οτι δεν χειριστηκα ποτε επιτηρησεις, κολλες γραπτων, μοιρασμα θεματων και εργαστηρια προπτυχιακων.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, -Dimitris- είπε

Επιτρεπεται κανονικα.

Υπηρξα ταυτοχρονα μεταπτυχιακος και προπτυχιακος στην ιδια σχολη, με δυο ακαδημαικες ταυτοτητες, μια πρασινη και μια μπλε. Δεν υπηρχε κανενα θεμα στην διαδικασια με τη μονη διαφορα οτι δεν χειριστηκα ποτε επιτηρησεις, κολλες γραπτων, μοιρασμα θεματων και εργαστηρια προπτυχιακων.

Ευχαριστώ πολύ και εσένα και τους προηγούμενους για τις απαντήσεις σας!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/1/2020 στις 10:38 ΠΜ, -Dimitris- είπε

Επιτρεπεται κανονικα.

Καλησπέρα,πως ησουν ταυτοχρονα προπτυχιακος και μεταπτυχιακος φοιτητης,εφοσον στο μεταπτυχιακο δεν μπορεις να εγγραφεις χωρις το βασικο πτυχιο? Ρωταω γτ με ενδιαφερει το ιδιο ζητημα λογω οτι εκανα αιτηση σε μεταπτυχιακο με πηραν αλλα μου απομενει ενα χρωστουμενο στο προπτυχιακο

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, AppleCollector είπε

Καλησπέρα,πως ησουν ταυτοχρονα προπτυχιακος και μεταπτυχιακος φοιτητης,εφοσον στο μεταπτυχιακο δεν μπορεις να εγγραφεις χωρις το βασικο πτυχιο? Ρωταω γτ με ενδιαφερει το ιδιο ζητημα λογω οτι εκανα αιτηση σε μεταπτυχιακο με πηραν αλλα μου απομενει ενα χρωστουμενο στο προπτυχιακο

Ήταν η δεύτερη σχολή. Με το πρώτο πτυχίο έκανα την αίτηση για το μεταπτυχιακό.

Δημοσ.
Στις 6/10/2021 στις 12:09 ΠΜ, AppleCollector είπε

επειδη κι εγω εκανα το ιδιο, εδωσα κατατακτηριες ενω φοιτουσα ακόμα στο μεταπτυχιακό, επιτρέπεται. στη δικη σου περιπτωση όμως είναι αλλο, μπήκες σε μεταπτυχιακό ενω δε εχεις τελειωσει το πρώτο πτυχίο, αν δε εχεις παρει πτυχιο μέχρι τις εγγραφές δυστυχως χάνεις τη θέση και πρέπει να ξανακάνεις αίτηση στον επόμενο κύκλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...