Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Eπειδη πληρωνεις 9 ευρω

Tσίπης alert...

Άσε τα ταξίδια στη Ρώμη και βγάλε κάνα εισητήριο για τον ΗΣΑΠ.

Μια χαρά είναι η διαδρομή Κηφισιά Πειραιάς...🤣🤣🤣

9 ώρες πριν, ardi21 είπε

Ειπα να μην σχολιασω αλλα δεν αντεξα...

Καλα ρε αδερφε, εχεις κανονισει να πας ολοκληρο ταξιδι στην Ρωμη (για διακοπες υποθετω, ετσι οπως το λες) και σκεφτεσαι πως να γλυτωσεις τα 9 ευρω της ταυτοτητας με το να πεις ψεματα? Nα στα δωσω εγω αν ειναι...

ΗΜΑΡΤΟΝ.

Πέστα χρυσόστομε!👏👏👏👏👏👏👏

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Vangelis_D9 είπε

Για να ξεκαθαρίσουμε ένα σημείο. Από τη στιγμή που ένα δημόσιο έγγραφο σαν την ελληνική ταυτότητα είναι αναγνωρισμένο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται αφού πχ στην Ιταλία περνάς χωρίς τελωνειακό έλεγχο. Προς τι το άγχος του TS να βγάλει καινούρια ταυτότητα; Και στη Γαλλία να πάει, περνάει άνετα. Μόνο που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπως πρόσφατα στα γερμανικά αεροδρόμια που για κάποιες ειδικές μάλλον περιπτώσεις, αν θυμάστε το σχετικό ντόρο, ζητάνε να επιδειχτούν ταυτότητες. Πάντως πριν λίγα χρόνια που είχα πάει αεροπορικώς Λονδίνο, με τη χειρόγραφη ταυτότητα που είχα, κατάλαβα ότι στο γκισέ την σκάναραν κρυφά αλλά δεν είχα πρόβλημα να περάσω, τώρα αυτά με το Brexit τελείωσαν, μόνο διαβατήριο από δω και μπρος. Μα το πούμε και αλλιώς, όποιος πάει με καράβι στην Ιταλία δεν περνάει από κανένα έλεγχο, μήπως να προτιμήσει κάποιος το καράβι; Αν κάποιος πήγε πρόσφατα Ιταλία με το αεροπλάνο να μας πει τι ισχύει πλέον τώρα.

Περισυ τον Ιανουάριο πήγα Μιλάνο, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τις ταυτότητες. Μόνο πριν μπω αεροπλάνο το κλασικό που κοιτάνε ταυτότητα να ταιριάζει με το εισιτήριο. 

Επίσης και Κολωνία που πήγα περισυ τα ίδια. 

Επεξ/σία από efo355
Δημοσ.
20 ώρες πριν, k_w_t είπε

Εαν δηλωσεις κλοπη θα πρεπει να κανεις καταθεση για το συμβαν,πρεπει να πας δικαιολογητικα και μαρτυρα..

Εαν κανεις αλλαγη λόγω παλαιοτητας στο ιδιο τμημα που την εβγαλες πας μονο  φωτογραφιες και παραβολο 9€.

https://xristika.gr/dikaiologitika-taftotita-2018-allagi-ekdosi/

20 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Eπειδη πληρωνεις 9 ευρω

αντικατάσταση λόγω παλαιότητας ειναι δωρεαν... ο αδερφος μου πριν λιγο καιρο πηγε να βγαλει νεα ταυτοτητα λογω φθορας, και ειχε ηδη αγορασει το σχετικο παραβολο. ο υπαλληλος στο αστυνομικο τμημα, του ειπε οτι δεν ειναι αρκετα φθαρμενη και οτι του την αλλαζει λογω παλαιοτητας, δωρεαν... οποτε πηγε τζαμπα το παραβολο...

8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Ακόμα μάρτυρας χρειάζεται για να βγάλεις ταυτότητα; Αν τους πας όλα τα δικαιολογητικά εσύ δεν μπορούν να ελέγξουν με ηλεκτρονικό τρόπο την πιστότητα του προσώπου; Λες και αυτός που θέλει να κάνει λαμογια δεν θα φέρει fake μαρτυρά να πουν ψέματα. 

δεν χρειαζεται μαρτυρας για αντικατασταση ταυτοτητας... μαρτυρας χρειαζεται μονο σε περιπτωση κλοπης/απώλειας

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kon1to είπε

αντικατάσταση λόγω παλαιότητας ειναι δωρεαν... ο αδερφος μου πριν λιγο καιρο πηγε να βγαλει νεα ταυτοτητα λογω φθορας, και ειχε ηδη αγορασει το σχετικο παραβολο. ο υπαλληλος στο αστυνομικο τμημα, του ειπε οτι δεν ειναι αρκετα φθαρμενη και οτι του την αλλαζει λογω παλαιοτητας, δωρεαν... οποτε πηγε τζαμπα το παραβολο...

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΤΖΑΜΠΑ! 

Έχουμε τον TS που χρειάζεται ένα. Αδερφέ μας έσωσες 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, karaLRS είπε

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΤΖΑΜΠΑ! 

Έχουμε τον TS που χρειάζεται ένα. Αδερφέ μας έσωσες 

Να μου το δωσει!

19 λεπτά πριν, kon1to είπε

δεν χρειαζεται μαρτυρας για αντικατασταση ταυτοτητας... μαρτυρας χρειαζεται μονο σε περιπτωση κλοπης/απώλειας

Ποσο παλια ηταν η ταυτοτητα ποτε ειχε εκδοθει?

Δημοσ.

Καλημέρα. Η κόρη μου θα πάει Βουδαπέστη το Μάρτιο. Είναι γεννημένη το 2006 και τον Απρίλιο κλείνει τα 13 και γίνεται 14. Βγάζει ταυτότητα και μπορεί να πάει με αυτήν η χρειάζεται διαβατήριο? Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Να μου το δωσει!

Ποσο παλια ηταν η ταυτοτητα ποτε ειχε εκδοθει?

ειχε εκδοθει 2001... 

για να ειμαι ειλικρινης, επειδη δεν θυμαμαι ακριβως την στιχομυθία πλεον, ειχα παει σαν μαρτυρας αλλα δεν χρειάστηκα... δεν θυμαμαι αν του ειπε οτι δεν ειναι αρκετα φθαρμενη, ή οτι απλα η παλαιοτητα υπερισχυει της φθοράς... και οτι γενικα φθορα θεωρειται να ειναι σε τραγικη κατασταση η ταυτοτητα, να μην διαβαζεται καν δηλαδη, οχι απλα να εχουν φυγει τα πλαστικα της...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, notist είπε

Καλημέρα. Η κόρη μου θα πάει Βουδαπέστη το Μάρτιο. Είναι γεννημένη το 2006 και τον Απρίλιο κλείνει τα 13 και γίνεται 14. Βγάζει ταυτότητα και μπορεί να πάει με αυτήν η χρειάζεται διαβατήριο? Ευχαριστώ 

Ταυτότητα έπρεπε να βγάλει απ' τα 12. Θα πάει μόνη της, (εννοώ εκδρομή με το σχολείο κλπ) ή θα τη συνοδεύει και κάποιος γονέας? ? απ' ότι ξέρω θα χρειαστεί και μια άδεια και από τους 2 γονείς για να ταξιδέψει. Στην Ουγγαρία δεν ξέρω τι ισχύει και αν καλύπτονται με αυτά τα 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας περάσει απο πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια τα τελευταία 5 χρόνια, η άποψη μου είναι πως δεν υπάρχει ενιαία πολιτική στο θέμα των ελέγχων και εξαρτάται πολύ απο τον υπάλληλο που θα πέσεις. Έχω πετύχει όλα τα είδη ελέγχων ακόμα και στο ίδιο αεροδρόμιο. Γενικά η ταυτότητα με τα χειρόγραφα φαίνεται κωλόχαρτο. 

Πάντως και στα Γερμανικά αεροδρόμια δεν υπάρχει έλεγχος όπως στην έξαρση του μεταναστευτικού. Αλλά και τότε περνούσες κανονικά με ταυτότητα, στη Φρανκφούρτη σταμάτησαν εμένα με διαβατήριο που ήμουν ξυρισμένος στη φωτογραφία και η φίλη με ταυτότητα απο την Α' Γυμνασίου πέρασε αέρα. Έλεγχος σε γερμανικό αεροδρόμιο, καθαρά τυπικός όμως για εμάς, υπάρχει αν πετάτε μέσω αεροδρoμίου εκτός Σένγκεν, αν πάτε Γερμανία μέσω Κων/πολης τότε έχει έλεγχο στα "σύνορα" του αεροδρομίου. Με διαβατήριο ΕΕ περνάς αέρα από το αυτόματο μηχάνημα, με ταυτότητα περιμένεις με όλες τις φυλές της γης που ανέβασε στη Γερμανία η Turkish...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kon1to είπε

οποτε πηγε τζαμπα το παραβολο...

Αν είχε συμπληρώσει αριθμό λογ τράπεζας θα επιστραφεί, αλλιώς πρέπει να το ζητήσει από την εφορία.

Δημοσ.

Η γιαγιά μου και ο παππούς μου μια χαρά ταξίδεψαν πέρσι σε χώρα της ΕΕ με ταυτότητα που γράφει επάνω ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Βέβαια κοντά στα 90 λίγο χλωμό να ναι λάθρο ή τρομοκράτες για να ασχοληθούν μαζί τους οι αρχές. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, chill είπε

Η γιαγιά μου και ο παππούς μου μια χαρά ταξίδεψαν πέρσι σε χώρα της ΕΕ με ταυτότητα που γράφει επάνω ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Βέβαια κοντά στα 90 λίγο χλωμό να ναι λάθρο ή τρομοκράτες για να ασχοληθούν μαζί τους οι αρχές. 

Συλλεκτικές ταυτότητες..... 

Δημοσ.

Βγάλε διαβατήριο. Σε λίγο καιρό θα βγουν οι νέες ταυτότητες και θα ξαναβγαζεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Αν είχε συμπληρώσει αριθμό λογ τράπεζας θα επιστραφεί, αλλιώς πρέπει να το ζητήσει από την εφορία.

Αυτό. Αν είχε δηλώσει λογαριασμό τραπέζης για περίπτωση επιστροφής τότε μπορεί να αιτηθεί επιστροφή με λίγα κλικ.

Δημοσ.

Ανοίξτε έναν διαδικτυακό έρανο να πληρώσουμε τα εννιά ευρώ του παιδιού, που θα πάει στη Ρώμη με εκατοντάδες ευρώ αλλά τα εννιά ευρώ θα τα τσιγκουνευτεί. Το κουράσαμε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...