Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,τον Μαρτιο εχω κανονισει να παω ταξιδι και η ταυτοτητα μου ειναι χειρογραφη με λατινικους και εκδοθηκε τον Αυγουστο του 2005 και διαβαζω οτι η αστυνομικη ταυτοτητα ισχυει για 15ετια.θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα στο ταξιδι λετε? Αν την αντικαταστησω να αναφερω οτι ειναι κλοπη? ποσο καιρο θελει για να εκδοθει η καινουργια και σε τι υπηρεσιες πρεπει να μεταβω μετα? Εφορια τραπεζες ικα και κεπ?

Να ταξιδευψω με αυτη που εχω η να βγαλω καινουργια?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Καλημέρα σε όλους,τον Μαρτιο εχω κανονισει να παω ταξιδι και η ταυτοτητα μου ειναι χειρογραφη με λατινικους και εκδοθηκε τον Αυγουστο του 2005 και διαβαζω οτι η αστυνομικη ταυτοτητα ισχυει για 15ετια.θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα στο ταξιδι λετε? Αν την αντικαταστησω να αναφερω οτι ειναι κλοπη? ποσο καιρο θελει για να εκδοθει η καινουργια και σε τι υπηρεσιες πρεπει να μεταβω μετα? Εφορια τραπεζες ικα και κεπ?

Εαν δηλωσεις κλοπη θα πρεπει να κανεις καταθεση για το συμβαν,πρεπει να πας δικαιολογητικα και μαρτυρα..

Εαν κανεις αλλαγη λόγω παλαιοτητας στο ιδιο τμημα που την εβγαλες πας μονο  φωτογραφιες και παραβολο 9€.

https://xristika.gr/dikaiologitika-taftotita-2018-allagi-ekdosi/

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις με το θέμα ταξιδιού, αυτό να στο πουν άλλοι

αλλά επειδή την είχα αλλάξει πριν από λίγα χρόνια λόγω της 15ετιας, απλά πας και την αλλάζεις με αυτή την αιτιολογία και πληρώνεις κάτι cents σε παράβολα εκεί στο τμήμα

οτιδήποτε άλλο όπως κλοπή ή φθορά νομίζω κοστίζουν παραπάνω και έχουν άλλη διαδικασία κάπου υπάρχουν τηλεφωνικά νούμερα της αστυνομίας που σε ενημερώνουν για το θέμα των ταυτοτήτων , θυμάμαι ότι είχα πάρει πριν ξεκινήσω τη διαδικασία 

όσο για την εφορία πλέον ενημερώνεται υπηρεσιακά για την ταυτότητα (αυτό δεν το είχα προλάβει, είχα πάει συμπληρωμένο Μ, αλλά από άλλους που είδα πρόσφατα διαπίστωσα πώς τους την αλλάζουν αυτόματα στα αρχεία τους), το ικα δε νομίζω ότι έχει τον αριθμό της ταυτοτητάς σου γενικά.. έχει όλα τα άλλα εκτός από ταυτότητες , σε τράπεζες ναι πρέπει να πας εσύ ο ίδιος

εγώ κάτι φωτό έβγαλα , πήγα στο τμήμα και μου την έβγαλαν αμέσως, απλά επειδή υπήρχε κόσμος από ένα σημείο κι έπειτα μοίρασαν νούμερα και δεν έδωσαν σε όσους ήρθαν πιο αργά λέγοντάς τους να πάνε άλλη μέρα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Το πιο καλό είναι να βγάλεις  διαβατήριο. Πού θα πας;

Ρωμη! Για διαβατηριο διαβασα οτι πρεπει να εχεις ταυτοτητα πριν την 15ετια.

Η ταυτοτητα μου λογικα δεν εχει ληξει αφου εκδοθηκε Αυγουστο του 2005 αλλα ειναι χειρογραφη με λατινικους χαρακτηρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωμη! Για διαβατηριο διαβασα οτι πρεπει να εχεις ταυτοτητα πριν την 15ετια.

Η ταυτοτητα μου λογικα δεν εχει ληξει αφου εκδοθηκε Αυγουστο του 2005 αλλα ειναι χειρογραφη με λατινικους χαρακτηρες

από όσο ξέρω θέμα είχαν οι ταυτότητες που δεν είχαν λατινικούς χαρακτήρες (αυτές που έγραφαν και το θρήσκευμα)

με αυτές δεν μπορείς να ταξιδέψεις (και τυπικά όλες αυτές έχουν λήξει, άσχετα αν αρκετοί έχουν ακόμα τόσο παλιές ή και πιο παλιές), με αυτές που έχουν λατινικούς πρέπει να είσαι οκ 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

από όσο ξέρω θέμα είχαν οι ταυτότητες που δεν είχαν λατινικούς χαρακτήρες (αυτές που έγραφαν και το θρήσκευμα)

με αυτές δεν μπορείς να ταξιδέψεις, με αυτές που έχουν λατινικούς πρέπει να είσαι οκ 

Και εγω αυτο διαβασα,απλα το θεμα με την 15ετια δεν ξερω. Επειδη εμενα εχει εκδοθει Αυγουστο του 2005 μην εχω κανα θεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Και εγω αυτο διαβασα,απλα το θεμα με την 15ετια δεν ξερω. Επειδη εμενα εχει εκδοθει Αυγουστο του 2005 μην εχω κανα θεμα.

ισχύει ακόμα τότε , δεν ξέρω αν μπορείς να την αλλάξεις λόγω παλαιότητας από τώρα, ρώτα βέβαια.. 

την κλοπή ξέχνα την, μετά υπάρχει και το θέμα της φθοράς , αλλά εκεί νομίζω πληρώνεις αρκετά περισσότερα επειδή είναι δικό σου φταίξιμο 

εγώ πάντως την είχα αφήσει πάνω από 15ετια (17 νομίζω) και ενώ είχε παίξει κάποια εμφανής φθορά , άλλαξε με την αιτιολογία της 15ετιας και όχι της φθοράς 

αλλά από ότι καταλαβαίνω η δική σου ισχύει κανονικά, δε νομίζω ότι έχεις θέμα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

ισχύει ακόμα τότε , δεν ξέρω αν μπορείς να την αλλάξεις λόγω παλαιότητας από τώρα, ρώτα βέβαια.. 

την κλοπή ξέχνα την, μετά υπάρχει και το θέμα της φθοράς , αλλά εκεί νομίζω πληρώνεις αρκετά περισσότερα επειδή είναι δικό σου φταίξιμο 

εγώ πάντως την είχα αφήσει πάνω από 15ετια (17 νομίζω) και ενώ είχε παίξει κάποια εμφανής φθορά , άλλαξε με την αιτιολογία της 15ετιας και όχι της φθοράς 

με την 15ετια δεν πληρωσες κατι? την κλοπη γιατι να την ξεχασω? απλα θα πω οτι μου εκλεψαν το πορτοφολι στο μετρο,θα περασω ανακριση?

Δημοσ.

με την 15ετια δεν πληρωσες κατι? την κλοπη γιατι να την ξεχασω? απλα θα πω οτι μου εκλεψαν το πορτοφολι στο μετρο,θα περασω ανακριση?

Γιατί να πεις ψέμματα;Ποιος ο λογος;Θες αντικατάσταση, απλό.

Δημοσ.

φωτοφραφιες 10 ευρω.η εφορια ενημερωνεται αυτοματα.το ικα οχι.ο τειρεσιας ναι αν και ειχα παει.δεν εχει να κανει αν χρωστας.ο τειρεσιας πρεπει να ενημερωνεται για τετοιες αλλαγες για διαφορους λογους.μπορεις να την αλλαξεις λογω φθορας.για κλοπη ειναι πιο δυσκολο και παιζει να σου πουν οτι δηλωσε απωλεια.το καλυτερο ειναι να παε για φθορα να την αλλαξεις για να ειναι updated και μηχανογραφημενη απο pc και οχι χειρογραφη.παραβολο εβγαλα με eparavolo.

38 minutes ago, eidikos33 said:

διαβατηριο πολλα λεφτα και δεν αξιζει τοσο για μεσα ευρωπη.80 ευρω συν φωτογραφιες και ληγει σε 5 χρονια

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

φωτοφραφιες 10 ευρω.η εφορια ενημερωνεται αυτοματα.το ικα οχι.ο τειρεσιας ναι αν και ειχα παει.δεν εχει να κανει αν χρωστας.ο τειρεσιας πρεπει να ενημερωνεται για τετοιες αλλαγες για διαφορους λογους.μπορεις να την αλλαξεις λογω φθορας.για κλοπη ειναι πιο δυσκολο και παιζει να σου πουν οτι δηλωσε απωλεια.το καλυτερο ειναι να παε για φθορα να την αλλαξεις για να ειναι updated και μηχανογραφημενη απο pc και οχι χειρογραφη.παραβολο εβγαλα με eparavolo.

Σε ποιες περιπτωσεις δεν πληρωνεις παραβολο? γιατι υπαρχει πιθανοτητα να βγαλω καινουργια και να ειναι παλι χειρογραφη? 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εκεί θα κάνεις οικονομία;

Μπορει να πηγαίνει Ρώμη με 15€. Γιατί να δώσει 9€ για νέα ταυτότητα;; 🙄

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...