Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά θα ήθελα προτάσεις για pc γύρω στα 600-700 ευρώ. Εαν βγαινει και οικονομικοτερα, ευπροσδεκτο. 

Προκειται για αντικατασταση υπαρχοντος υπολογιστη με νεο και συγχρονο. Σκεφτομαι να δοκιμασω σε ryzen 5 αν και παντα μεχρι τωρα ειχα μονο intel. Σκληρο ssd 480 με 16 ram και οσο γινεται περισσοτερες θυρες usb (χρησιμοποιω ηδη 7 μονιμα) και αντιστοιχη καρτα γραφικων..

Ποσό που διαθέτουμε : 600-700€

Χρήση υπολογιστή :  δουλεια γραφειου με σχετικα απαιτητικα εμπορικα προγραμματα και περιστασιακα καποια επεξεργασια φωτο η βιντεο. Να ειναι πυργος μεσαιου η μικρου μεγεθους.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Δεν χρειαζομαι, εχω ηδη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Εχω ηδη.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Παρος (η αγορα θα γινει διαδικτυακα).

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?  Δεν εχω προβλημα να το συναρμολογησω μονος μου, αν και εχω αρκετα χρονια να το κανω, αλλα θα με ενδιεφερε και μια εκδοχη ετοιμου με τα windows περασμενα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. windows με αδεια γιατι θα ειναι σε επαγγελματικο χωρο.

Σας ευχαριστω για τις προτασεις σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την εντύπωση ότι για επαγγελματική χρήση πρέπει να βάλεις win 10 Pro. Ψάξε το, γιατί είναι 40€ ακριβότερα από τα Home. Σου έκανα μια σύνθεση από μαγαζί που στήνει (δεν ξέρω με τι κόστος, ρώτα τους τηλεφωνικά). Κουτί μπορείς να βάλεις και κάποιο άλλο, απλά αυτό βρήκα με 4 USB front headers. H μητρική έχει 7 USB ports πίσω, συν μια θύρα type-C. Ο SSD επίσης αν σου φαίνεται overkill μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιον φθηνότερο SATA όπως ο Crucial BX500.

spacer.png 

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Windows δεν είναι απαραίτητο να είναι pro , παρά μονο αν χρειάζεστε κάποια/ες λειτουργία/ες των pro. Οι διαφορές εδώ: https://www.microsoft.com/en-us/windows/compare-windows-10-home-vs-pro
Τα home χρησιμοποιούνται κανονικά και για επαγγελματική χρήση, αρκεί να έχουν αγοραστεί νόμιμα με τα ανάλογα παραστατικά (τιμολόγιο) και να τα έχετε διαθέσιμα σε περίπτωση ελέγχου. Το ίδιο και αν είναι μέρος έτοιμου συστήματος.
Στo EULA των Windows 10 home/pro δεν πειριορίζει τo είδος χρήσης (επαγγελματική/ιδιωτική).

Επεξ/σία από ptaf
  • Like 3
Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Η αληθεια ειναι πως και με τα home ειμαι μια χαρα. Και μαλιστα απλα κατεβαζοντας τα και αγοραζοντας μια αδεια σε πολυ οικονομικοτερη τιμη.

Για μητρικη μαλλον θα προτιμουσα καποια της msi καθως εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος στο παρελθον. Οι θυρες usb μπορουν να χρησιμοποιηθουν και μεσω usb hub, αν δεν υπαρχουν αρκετες στην μητρικη. Για τροφοδοτικο σκεφτομουν γύρω στα 500-600w. Κανω λαθος ;

Εαν υπαρχει καποια προταση και σε καποια ετοιμη σ6νθεση θα ηταν καλοδεχουμενη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα,

εχω σχεδον καταληξει στην παρακατω συνθεση

Antec P5 Mini Tower no PSU Black

Gigabyte Socket AM4 B450M DS3H Rev1.0 GLan
Audio Raid

AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz Six C ore Socket AM4
65W Box (YD2600BBAFBOX)

G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 Non EC C C L16
3200MHz (F4-3200C 16D-16GVKB) (Kit 2 x 8192)

C rucial 1TB MX500 C T1000MX500SSD1 Solid State
Drive SATA III SSD 2.5''

Be Quiet Power Supply 600W ATX 24 pin System
Power 9 BN247 Active-PFC

Asus DVD±RW DRW-24D5MT Dual Layer M-Disc
SATA Black Bulk

Σαν πρωτη παρατηρηση βλεπω οτι το κουτι εχει 2 ανεμιστηρες ενω η m/b εχει ρευμα για εναν. Θα ειναι προβλημα αυτο ; υπαρχει εναλλακτικος τροπος συνδεσης και των δυο ανεμιστηρων ;

Θα εκτιμουσα οποια τυχον προταση για βελτιωση η οικονομικοτερη επιλογη μιας και η παραπανω συνθεση βγαινει στα 528€ +20€ μεταφορικα.

Και κατι ακομη.

Ισχυει το οτι οι αδειες των windows των 3-5€ απο το ιντερνετ δεν καθιστουν τα windows νομιμα σε τυχον ελεγχο ;

Επεξ/σία από skiace
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, skiace είπε

Ισχυει το οτι οι αδειες των windows των 3-5€ απο το ιντερνετ δεν καθιστουν τα windows νομιμα σε τυχον ελεγχο ;

Αυτό είναι σίγουρο. Σου έχει απαντήσει ο ptaf παραπάνω.

Δεν έχεις βάλει κάρτα γραφικών! Χρειάζεσαι οπωσδήποτε γιατί ο 2600 δεν έχει ενσωματωμένα!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Αυτό είναι σίγουρο. Σου έχει απαντήσει ο ptaf παραπάνω.

Δεν έχεις βάλει κάρτα γραφικών! Χρειάζεσαι οπωσδήποτε γιατί ο 2600 δεν έχει ενσωματωμένα!

Αρα δεν εχεις καποια διαφοροποιηση στην παραπανω προταση να προτεινεις ; Αν ναι αυτο σημαινει οτι βρισκομαι στην τελικη ευθεια.

Νομιζα πως η αγορα μιας αδειας εστω και τοσο μικρου ποσου την καθιστα νομιη.

Νομιζω ρωτησα και μου ειπε πως εχει ενσωματωμενη το m/b και για απλη χρηση με τα δικα μου δεδομενα με καλυπτει.

Σε καθε περιπτωση εσυ ποια θα προτεινες ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, skiace είπε

Νομιζω ρωτησα και μου ειπε πως εχει ενσωματωμενη το m/b και για απλη χρηση με τα δικα μου δεδομενα με καλυπτει.

Μόνο οι "G" επεξεργαστές (APU's) έχουν ενσωματωμένα γραφικά, όχι οι μητρικές. 

Σε καθε περιπτωση εσυ ποια θα προτεινες ;

Για micro-ATX κοίτα την MSI B450M Pro-VDH Max ή την Asrock B450M Pro4.

Αν θες το συγκεκριμένο κουτί υπάρχει στο visionstudio, οπότε κάνε μια παρόμοια σύνθεση από εκεί μαζί με τα windows home. Τροφοδοτικό βάλε κάποιο στα 400-450W, δεν χρειάζεσαι παραπάνω.

Υπάρχουν και μερικά ελληνικά μαγαζιά που πουλάνε άδειες windows αρκετά φθηνά. Ρώτα τους αν κόβουν τιμολόγιο https://www.skroutz.gr/s/10350426/Microsoft-Windows-10-Home-32-64-bit-Eng-OEM.html

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Μόνο οι "G" επεξεργαστές (APU's) έχουν ενσωματωμένα γραφικά, όχι οι μητρικές. 

Για micro-ATX κοίτα την MSI B450M Pro-VDH Max ή την Asrock B450M Pro4.

Αν θες το συγκεκριμένο κουτί υπάρχει στο visionstudio, οπότε κάνε μια παρόμοια σύνθεση από εκεί μαζί με τα windows home. Τροφοδοτικό βάλε κάποιο στα 400-450W, δεν χρειάζεσαι παραπάνω.

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.

Νομιζα οτι εφοσον βγαζει η μητρικη βυσμα dvi εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων. Αληθεια, τοτε σε τι θα χρησιμευε το dvi βυσμα της μητρικης ;

παραθετω απο την σελιδα της μητρικης.

Onboard Graphics

Integrated Graphics Processor:

1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200@60 Hz
* The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter.

1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 4096x2160@60 Hz(Note)
* Support for HDMI 2.0 version and HDCP 2.2.(Note)

Maximum shared memory of 2 GB

(Note) Actual support may vary by CPU.

Η ερωτηση μου για προταση σου αφορουσε καρτα γραφικων, αφου λες πως δεν υπαρχει ενσωματωμενη.

Δεν θελω το συγκεκριμμενο κουτι οπωσδηποτε, αλλα και η προσφορα απο το καταστημα που  αναφερεις προηλθε.

Διαβαζω ομως πολλα αρνητικα σχολια και δυσαρεσκεια. Ισως εχεις και καποιο καταστημα με θετικη εμπειρια να προτεινεις ;

Επεξ/σία από skiace
Δημοσ.
Μόλις τώρα, skiace είπε

Αληθεια, τοτε σε τι θα χρησιμευε το dvi βυσμα της μητρικης ;

Από κάπου πρέπει να βγαίνει το video out όταν έχεις μόνο APU (2200G π.χ.), χωρίς descrete κάρτα γραφικών. 

Για τα υπόλοιπα δεν θα άλλαζα κάτι από την σύνθεση που σου έχω ήδη κάνει (πέραν των windows). Δεν έχω αγοράσει ολόκληρο pc από κανένα κατάστημα εδώ και 15 χρόνια, μόνο κομμάτια αγοράζω, οπότε δεν έχω κάποια εμπειρία. Έχω όμως κάνει αγορές από το e-gate και δεν έχω κάποιο παράπονο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tanasen01 είπε

Από κάπου πρέπει να βγαίνει το video out όταν έχεις μόνο APU (2200G π.χ.), χωρίς descrete κάρτα γραφικών. 

Για τα υπόλοιπα δεν θα άλλαζα κάτι από την σύνθεση που σου έχω ήδη κάνει (πέραν των windows). Δεν έχω αγοράσει ολόκληρο pc από κανένα κατάστημα εδώ και 15 χρόνια, μόνο κομμάτια αγοράζω, οπότε δεν έχω κάποια εμπειρία. Έχω όμως κάνει αγορές από το e-gate και δεν έχω κάποιο παράπονο.

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και τις απαντησεις σου.

Μια τελευταια προταση για μια ταιριαστη στο παραπανω συνολο, καρτα γραφικων.

Δημοσ.

Μια τελευταια προταση για μια ταιριαστη στο παραπανω συνολο, καρτα γραφικων.

Για το budget που έχεις και για τη χρήση που προορίζεται μια χαρά κάρτα είναι η RX550.

Δημοσ.

τελικα προστεθηκε στα παραπανω και αυτη η καρτα γραφικων γιατι δεν υπηρχε συντομα η μικροτερη.

ATI Radeon RX 550 Pulse 4GB DDR5 PC I-E DVI HDMI DP (Sapphire)

Κοστος στα 565€ + 20€ μεταφορικα.

Ηπαραγγελια θα δωθει στο visualstudio με παραδοση μεχρι τελος της επομενης εβνδομαδας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το καλό να το πάρεις και να βγάλει σύντομα τα λεφτά του!

Όσον αφορά τα Windows, μπορείς να χρησιμοποιήσεις νόμιμα
τα win10 ακόμα και με μηδέν ευρώ. Τα κατεβάζεις από την Microsoft κανονικά και τα εγκαθιστάς χωρίς να κάνεις ενεργοποίηση. Έχω δει ακόμα και μεγάλες εταιρείες να τα χρησιμοποιούν έτσι, χωρίς πρόβλημα.
Σου βγάζει μόνιμα ενα watermark που λέει να τα ενεργοποιήσεις και δεν έχει ρυθμίσεις εξατομίκευσης (χρώμα, φόντο, γραμματοσειρά, κλπ). Για να αλλάξεις φόντο πρέπει να κάνεις δεξί κλικ σε κάποια φωτογραφία και να επιλέξεις "set as default background".
Αν δεν σε πειράζουν αυτά τα δυο "θεματάκια", κατά τα άλλα είναι ακριβώς το ίδιο. Ψάξε να δεις, υπάρχει πολύ υλικό στο internet πάνω σε αυτό. Στην τελική δοκίμασε το και δες μόνος σου, είναι νόμιμο και δωρεάν.

Οι άδειες των 5$ δεν είναι ακριβώς νόμιμες, αλλά ούτε και ακριβώς παράνομες. Είναι μέρος της γκρί αγοράς (grey market). Για χρήση σε επαγγελματικό χώρο θα τις απέφευγα. Αν τα (ξένα) eshop  κόβουν τιμολόγιο και το δέχεται η εφορία, θα είναι ΟΚ, αλλά δεν ξέρω σίγουρα.
Από ελληνικό μαγαζί θα είσαι εντάξει 100%, εφόσον έχεις τιμολόγιο, όπως και αν χρησιμοποιείς την "δωρεάν έκδοση".

Όσον αφορά το DVD-RW, πλέον δεν είναι απαραίτητο. Εγκατάσταση των Windows θα κάνεις από usb flash και τους drivers θα τους βάλει αυτόματα στην εγκατάσταση και από το internet, ή θα τους κατεβάσεις αν χρειαστεί (πχ κάρτα γραφικών). Βάλε DVD-RW μόνο αν σου είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο λόγο.

Επεξ/σία από ptaf
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, ptaf είπε

Με το καλό να το πάρεις και να βγάλει σύντομα τα λεφτά του!

Όσον αφορά τα Windows, μπορείς να χρησιμοποιήσεις νόμιμα
τα win10 ακόμα και με μηδέν ευρώ. Τα κατεβάζεις από την Microsoft κανονικά και τα εγκαθιστάς χωρίς να κάνεις ενεργοποίηση. Έχω δει ακόμα και μεγάλες εταιρείες να τα χρησιμοποιούν έτσι, χωρίς πρόβλημα.
Σου βγάζει μόνιμα ενα watermark που λέει να τα ενεργοποιήσεις και δεν έχει ρυθμίσεις εξατομίκευσης (χρώμα, φόντο, γραμματοσειρά, κλπ). Για να αλλάξεις φόντο πρέπει να κάνεις δεξί κλικ σε κάποια φωτογραφία και να επιλέξεις "set as default background".
Αν δεν σε πειράζουν αυτά τα δυο "θεματάκια", κατά τα άλλα είναι ακριβώς το ίδιο. Ψάξε να δεις, υπάρχει πολύ υλικό στο internet πάνω σε αυτό. Στην τελική δοκίμασε το και δες μόνος σου, είναι νόμιμο και δωρεάν.

Οι άδειες των 5$ δεν είναι ακριβώς νόμιμες, αλλά ούτε και ακριβώς παράνομες. Είναι μέρος της γκρί αγοράς (grey market). Για χρήση σε επαγγελματικό χώρο θα τις απέφευγα. Αν τα (ξένα) eshop  κόβουν τιμολόγιο και το δέχεται η εφορία, θα είναι ΟΚ, αλλά δεν ξέρω σίγουρα.
Από ελληνικό μαγαζί θα είσαι εντάξει 100%, εφόσον έχεις τιμολόγιο, όπως και αν χρησιμοποιείς την "δωρεάν έκδοση".

Όσον αφορά το DVD-RW, πλέον δεν είναι απαραίτητο. Εγκατάσταση των Windows θα κάνεις από usb flash και τους drivers θα τους βάλει αυτόματα στην εγκατάσταση και από το internet, ή θα τους κατεβάσεις αν χρειαστεί (πχ κάρτα γραφικών). Βάλε DVD-RW μόνο αν σου είναι χρήσιμο για κάποιον άλλο λόγο.

Θα δω τι θα γινει με τα windows οταν με το καλο στησω το μηχανημα.

Το dvd το χρειαζομαι γιατι διαφοροι προμυθευτες εχουν τους καταλογους τους σε dvd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...