Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα σε ολους.. θα ηθελα την βοηθεια σας... 

οταν καποτε χτιστηκε το σπιτι... ειχα πει τον ηλεκτρολογο να μου περασει μεσα στους τοιχους καλωδιωση για ηχεια στις 4 γωνιες του δωματιου ψηλα..

δεν γνωριζα (και ακομα κ τωρα δε γνωριζω πολλα) για το τι καλωδια πρεπει να περαστουν..

πριν μερικες μερες πηρα ηχεια τα Z906 της Logitech και λιγο πριν παραγγειλω βασεις ωστε να τις βιδωσω και να στερεωσω τα ηχεια κ να τα συνδεσω,

ειπα να κοψω τα καλωδια και να δω πως ειναι.. στις εικονες βλεπετε οτι τα ηχεια εχουν 2 θεσεις για καλωδια, κοκκινο και μαυρο... κ τα καλωδια μου βγαζουν 3...

να ανοιξω τις πριζες και να δω ποια καλωδια συνδεονται στο κοκκινο κ ποια στο μαυρο?

IMG_20200124_211539.jpg

IMG_20200125_090316.jpg

IMG_20200125_090818.jpg

Επεξ/σία από varitimos84
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καφέ ειναι φάση

Το μπλε είναι ουδέτερος

Το κίτρινο/πράσινο γείωση

Είναι καλώδιο ρεύματος χωρίς αντοχές στο νερό και οι αγωγοί του είναι όπως τους έγραψα παραπάνω 

Το μαύρο καλώδιο ξεχωρίζει απο μία γραμμή η από κάτι γράμματα που εχει σε έναν από τους δύο αγωγούς όπου είναι το καλώδιο -

Επεξ/σία από Eλληνας
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/1/2020 στις 7:17 ΠΜ, varitimos84 είπε

καλημερα σε ολους.. θα ηθελα την βοηθεια σας... 

οταν καποτε χτιστηκε το σπιτι... ειχα πει τον ηλεκτρολογο να μου περασει μεσα στους τοιχους καλωδιωση για ηχεια στις 4 γωνιες του δωματιου ψηλα..

δεν γνωριζα (και ακομα κ τωρα δε γνωριζω πολλα) για το τι καλωδια πρεπει να περαστουν..

πριν μερικες μερες πηρα ηχεια τα Z906 της Logitech και λιγο πριν παραγγειλω βασεις ωστε να τις βιδωσω και να στερεωσω τα ηχεια κ να τα συνδεσω,

ειπα να κοψω τα καλωδια και να δω πως ειναι.. στις εικονες βλεπετε οτι τα ηχεια εχουν 2 θεσεις για καλωδια, κοκκινο και μαυρο... κ τα καλωδια μου βγαζουν 3...

να ανοιξω τις πριζες και να δω ποια καλωδια συνδεονται στο κοκκινο κ ποια στο μαυρο?

IMG_20200124_211539.jpg

IMG_20200125_090316.jpg

IMG_20200125_090818.jpg

Δεν καλείς τον ηλεκτρολόγο να σου υποδείξει τις γραμμές που έχει περάσει στην εγκατάσταση των ηχείων... υπάρχει πιθανότητα τα καλώδια που έχεις φωτογραφίσει να μην είναι για τα ηχεία, ένα σενάριο είναι να κάνεις τα ηχεία πυροτέχνημα , το δεύτερο σενάριο, δεν θα ήθελα να το αναφέρω.

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωπας... εννοειτε δλδ ο ηλεκτρολος να ηταν πιο ασχετος απο μενα κ να περασε οτι να΄'ναι καλωδια?

ανοιξα την μια πριζα... κ βλεπω αυτο το αποτελεσμα.. λογικα κ η διπλανη που υποτιθεται ειναι για τα ηχεια στις αλλες 2 γωνιες του δωματιου θα ειναι το ιδιο συνδεδεμενα..

οι γραμμες που λες δεν ειναι κτ ιδιαιτερο.. ειναι αυτες οι 2 πριζες με τις υποδοχες κοκκινο-μαυρο... κ 4 καλωδια που προεξεχουν στις 4 γωνιες του δωματιου ψηλα διοτι τα καλωδια ειναι σοβατισμενα μεσα στους τοιχους.... απλως δε γνωριζω πιο καλωδιο ειναι συνδεδεμενο για καθε θεση.. εμενα με ενδιαφερει αν η καλωδιωση ειναι η σωστη που περασε ο ηλεκτρολογος, η μηπως εκανε πατατα.... 

IMG_20200125_091941.jpg

Επεξ/σία από varitimos84
Δημοσ.
Μόλις τώρα, varitimos84 είπε

ωπας... εννοειτε δλδ ο ηλεκτρολος να ηταν πιο ασχετος απο μενα κ να περασε οτι να΄'ναι καλωδια?

ανοιξα την μια πριζα... κ βλεπω αυτο το αποτελεσμα

IMG_20200125_091941.jpg

Απλά θέλω να σου εφιστήσω την προσοχή στο ότι τα καλώδια που βλέπεις στις γωνίες στους τοίχους είναι όντως για τα ηχεία και ότι δεν υπάρχει πιθανότητα λάθους (να είναι κάτι άλλο).

Αν είσαι σίγουρος ότι είναι αυτά τότε προχωράς με το να τα συνδέσεις βάση χρώματος, ο κόκκινος ακροδέκτης αντιστοιχεί στο ( + ) και ο μαύρος ακροδέκτης στο ( - ).

Δημοσ.

δεν κανει? επρεπε να βαλει καλωδια σαν αυτα που εχει το z906 μεσα?

το καλωδιο ρευματος υπαρχει περιπτωση να τα καψει η να μην περναει καν ηχος απο μεσα? 

υ.γ. ξερω  κανω ηλιθιες ερωτησεις κατα τους περισσοτερους, αλλα δε σκαμπαζω απο αυτα... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, varitimos84 είπε

δεν κανει? επρεπε να βαλει καλωδια σαν αυτα που εχει το z906 μεσα?

το καλωδιο ρευματος υπαρχει περιπτωση να τα καψει η να μην περναει καν ηχος απο μεσα? 

υ.γ. ξερω  κανω ηλιθιες ερωτησεις κατα τους περισσοτερους, αλλα δε σκαμπαζω απο αυτα... 

Αυτά τα καλώδια δεν ενδείκνυται για μεταφορά ήχου με τεχνικά χαρακτηριστικά όπως (θωράκιση, χαμηλής χωρητικότητας,συνεστραμμένου ζεύγους κλπ) , τώρα δεν φτιάχνεις και κανένα studio, μια χαρά θα σου παίξουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, varitimos84 είπε

υπαρχει περιπτωση να καουν τα ηχεια? αυτο με ενδιαφερει.. μη κλαιω μετα τα λεφτα......

Δεν γνωρίζω πόσο "ευαίσθητα" είναι (αν και κοίταξα στο user manual δεν βρήκα κάτι σχετικό),  αυτό μόνο η Logitech θα μπορούσε να σου απαντήσει με σιγουριά εφόσον βέβαια έχει τις μετρήσεις (απόστασης, αντίστασης, χωρητικότητας, θορύβου) των συγκεκριμένων εγκατεστημένων καλωδίων στο συγκεκριμένο χώρο. :) 

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ.
Στις 28/1/2020 στις 12:52 ΠΜ, varitimos84 είπε

υπαρχει περιπτωση να καουν τα ηχεια? αυτο με ενδιαφερει.. μη κλαιω μετα τα λεφτα......

οχι για να καουν δε θα καουν... απωλειες μπορει να εχεις και πιθανως να μη τις καταλαβεις καν με το υλικό που έχεις... απο εκει και περα ειναι καφριλα και ασχετοσύνη αυτό που έκανε... 

Αν ταιριαζαν δε θα πουλαγαν καλώδια ήχου τα μαγαζια ηλεκτρολογικου υλικου, θα εβαζαν σε όλα ρευματος... τηλεφωνο ρευματος, κεραια ρευματος, ηχεια ρευματος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ασχετος αυτος... ασχετος κ γω.... οποτε παω για καταργηση των γραμμων.. κ αναγκαστηκα τα περναω στις ακρες στους τοιχους.. δε θελω να ρισκαρω... 

τοποθετηση καναλια στους τοιχους.. κ απλωμα των καλωδιων μεσα στα καναλια

καλωδιο ατερματιστο 

τετοια θα μου κανουν δουλεια?

Επεξ/σία από varitimos84
Δημοσ.

Τα καλωδια στους τοιχους μην πανε χαμενα αδικα ,βαλε κανα πολυφωτο. Ααα και τον ηλεκτρολογο μην τον ξαναπαρεις τηλεφωνο ουτε για λαμπα.

καλο ειμαι στη περιπτωση σου να συμβουλευτεις καποιον ηλεκτρονικο για αυτο που θες να κανεις. Μια ερωτηση σε εναν εξιδεικευμενο δε θα βλαψει.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι για την δουλειά που θες να κανείς, μη πετάξεις λεφτά για εξωτερικό κανάλι και αλλά καλώδια ήχου. θα χαλασεις και το σπίτι και χρόνο και λεφτά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι πολυκλονο όποτε είσαι μια χαρά πάρε το καφέ για + και το μπλε για - .η και ανάποδα  και το κίτρινο άστο νεκρό.  σαν ηλεκτρολόγος που είμαι σου λέω την γνώμη μου  η απόφαση δίκη σου..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...