Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συγγνωμη που δεν απαντησα τοσο καιρο.Ηθελα να κλεισω τις δουλειες μου για να ξερω και εγω πως θα προχωρησω.τελικα βιντεο γιοκ.Αρα εχουμε μονο φωτογραφια .Βιντεο αν καποια στιγμη στο μελλον θελω να ασχοληθω πολυ αργοτερα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για βίντεο ειδικά 4κ θες ό'τι καλύτερο, αλλιώς πιο πολύ θα περιμένεις παρά θα δουλεύεις..

Μόνο για φωτογραφία, δεν θες τίποτα τοπ. Ούτε cpu ούτε κάρτα. Και με i3 / Ryzen 3 2200G  θα κάνεις δουλειά.

Δώσε οπωςδήποτε 1 50άρικο και πήγαινε την οθόνη σου για καλιμπράρισμα.

Αν κάνεις retouching στις φωτό (πχ για τα άλμπουμ), πάρε και ένα wacom pen tablet. Και το απλό το one με 1 50άρικο αρκεί.

Με τα ρέστα παίρνεις κανα φακό.

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nicksoti είπε

Για βίντεο θες ειδικά 4κ θες ό'τι καλύτερο, αλλιώς πιο πολύ θα περιμένεις παρά θα δουλεύεις..

Μόνο για φωτογραφία, δεν θες τίποτα τοπ. Ούτε cpu ούτε κάρτα. Και με i3 / Ryzen 3 2200G  θα κάνεις δουλειά.

Δώσε οπωςδήποτε 1 50άρικο και πήγαινε την οθόνη σου για καλιμπράρισμα.

Αν κάνεις retouching στις φωτό (πχ για τα άλμπουμ), πάρε και ένα wacom pen tablet. Και το απλό το one με 1 50άρικο αρκεί.

Με τα ρέστα παίρνεις κανα φακό.

αυτην την στιγμη εχω laptop ryzen 3 3200u με 12 ram..παλι μου κολλαει..κανω την δουλεια δεν λεω αλλα παλι υλτρωει κολληματα..τωρα στα γιαννενα κατα ποσο θα βρω καλιμπραρισμα δεν ξερω και εγω το σκεφτηκα..και επισης που θα βοηθησει το wacom pen tablet?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ο ryzen 3200u, για στο λαπτοπ, είναι 2πύρινος και τρέχει σε χαμηλότερη συχνότητα. Eννοούσα για desktop. Το lightroom θέλει ghz. Το pen tablet χρειάζεται αν κάνεις retouching, στο photoshop. Σβησιματάκια και γενικά με οποιαδήποτε χρήση βούρτσας. Αλλά και στο ightroom είναι χρήσιμο. Χώρια που αν το συνηθίσεις και κάνεις στην άκρη το ποντίκι, μετά από μερικά χρονάκια το χέι σου θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση... τενοντίτιδες σύνδρομο καρπιαίου κλπ κλπ. Σου μιλώ εκ πείρας!

Καλιμπραριστήρι πρέπει να βρεις! Αν δεν βρεις για αρχή, κάνε το εξής. Εκεί που τυπώνεις, πες να σου στείλουν κάποιο τυπωμένο chart αναφοράς, μαζί με το ψηφιακό του αρχείο. Όλοι τα σοβαρά εργαστήρια έχουν. Τουλάχιστο χρωματικά θα ξέρεις ότι δεν είσαι πολύ off (πρόσεχε απλά τον περιβάλλον φωτισμό να είναι σωστός όταν τα βλέπεις). Για την έκθεση, υπολογίζεις περίπου 1/3 με μισό στοπ φυσιολογική διαφορά επάνω το ψηφιακό αρχείο, σε μέρα με καλό φωτισμό. Λίγο "μπακαλίστικα" είναι, αλλά ένας καλός μπούσουλας.

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Άλλο ο ryzen 3200u, για στο λαπτοπ, είναι 2πύρινος και τρέχει σε χαμηλότερη συχνότητα. Eννοούσα για desktop. Το lightroom θέλει ghz. Το pen tablet χρειάζεται αν κάνεις retouching, στο photoshop. Σβησιματάκια και γενικά με οποιαδήποτε χρήση βούρτσας. Αλλά και στο ightroom είναι χρήσιμο. Χώρια που αν το συνηθίσεις και κάνεις στην άκρη το ποντίκι, μετά από μερικά χρονάκια το χέι σου θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση... τενοντίτιδες σύνδρομο καρπιαίου κλπ κλπ. Σου μιλώ εκ πείρας!

για το wacom θα το κοιταξω δεν το ειχα σκεφτει..τωρα για το pc.αρα για φωτογραφιες μονο και με ενα build στα 500-600 θα ειμαι κομπλε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nαι άνετα πιστευω. Έναν Ryzen 3 2200G, μητρική μια των 50-60 ευρώ, 16G ram, έναν 256άρη ssd για λειτουργικό, HDD 6-8 τέρα. Τροφοδοτικό ένα επώνυμο 500άρι, κουτί ό'τι θες.

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
12 ώρες πριν, nicksoti είπε

Nαι άνετα πιστευω. Έναν Ryzen 3 2200G, μητρική μια των 50-60 ευρώ, 16G ram, έναν 256άρη ssd για λειτουργικό, HDD 6-8 τέρα. Τροφοδοτικό ένα επώνυμο 500άρι, κουτί ό'τι θες.

ωραια μενουν και ρεστα για φακο τοτε..σε ευχαριστω πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...