Νυσταγμένος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα παίδες. Θέλω να κάνω το εξής: Ένα Pc το οποίο θα τρέχει linux, θα παίρνει μέσω Ethernet (eth0) internet, και θα δίνει με WiFi κάρτα δικτύου (hotspot δηλαδή). Απλά αυτό που θέλω, είναι να ενσωματώσω με κάποιο τρόπο, έλεγχο της ταχύτητας που δίνει στις συσκευές, ο έλεγχος θέλω να γίνεται μέσω MAC διευθύνσεων. Να δίνει δηλαδή την προτεραιότητα σε όποια MAC θέλω εγώ. Υπάρχει κάτι? Δε με απασχολεί αν έχει GUI ή αν είναι command line based. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
htaccess Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, αν θέλεις ρίξε μία ματιά στο hostapd, παίρνει πολλές παραμετροποιήσεις, και μέσα σε αυτές υπάρχουν και αυτές που περιγράφεις. Στο παρακάτω link είναι το "conf" flle ώστε να πάρεις μία άποψη για τις δυνατότητές του. https://w1.fi/cgit/hostap/plain/hostapd/hostapd.conf. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Νυσταγμένος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ. Ωραίος. Δέχομαι και άλλες προτάσεις αν υπάρχει κάτι καλύτερο/αποδοτικότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
htaccess Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μία ερώτηση , το pc μας αναφέρεις ότι θα τρέχει linux, το θέλεις αποκλειστικά μόνο για την παραπάνω χρήση, ή θα τρέχει και άλλες εφαρμογές (γραφείου πχ) ? Το αναφέρω γιατί κυκλοφορούν και κάποιες διανομές linux που λειτουργούν αποκλειστικά ως router & modem/router, zeroshell, pfsense, (clearos με συνδρομή) κ.α., ρίξε μία ματιά και σε αυτά αν σε εξυπηρετούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Νυσταγμένος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Ok. Θα το δω. Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 μόνο με ip tables αν καταφέρεις κάτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Νυσταγμένος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Λες ε? Είδα και το hostapd αλλά δεν βρήκα πως συντάσσεται το .conf για να δίνει προτεραιότητα σε συγκεκριμένες MAC διευθύνσεις. Βέβαια ίσως να χάνω κάτι, γι'αυτό θέλω τα φώτα σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
htaccess Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 21 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε Λες ε? Είδα και το hostapd αλλά δεν βρήκα πως συντάσσεται το .conf για να δίνει προτεραιότητα σε συγκεκριμένες MAC διευθύνσεις. Βέβαια ίσως να χάνω κάτι, γι'αυτό θέλω τα φώτα σας. Θα πρέπει να κοιτάξεις στις παραμετροποιήσεις του airtime policy, στην ουσία παίζεις με τον χρόνο "εκπομπής/λήψης" δίνοντας την επιθυμητή "βαρύτητα" στον κάθε έναν client. #airtime_sta_weight=02:01:02:03:04:05 256 #airtime_sta_weight=02:01:02:03:04:06 512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Νυσταγμένος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μάλιστα. Τώρα βγάζει νόημα. Έφαγα τον τόπο στο google να βρω πως συντάσσεται για traffic shaping με MAC, δεν βρήκα κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CMOS_Z Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Θα σου πρότεινα το RouterOS της mikrotik εάν δεν θέλεις να πάρεις κάποια συσκευή της έτοιμη. Μπορείς να το τρέξεις ακόμη και σε VM. Το QoS του είναι πάρα πολύ καλό αλλά σίγουρα όχι απλό στη ρύθμιση του για νέους χρήστες. Αν θέλεις να ψαχτείς όμως δοκίμασε το υπάρχει αναλυτικό επίσημο wiki και πάρα πολλοί οδηγοί στο net. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panostza Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Ψάξε tc. Χρησιμοποιώντας έξυπνα το tc, με κατάλληλα classes και iptables, μπορείς να κάνεις αυτό που θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα