Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xacti είπε

Δεν υπάρχουν υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία? να κάνεις την αίτηση για δάνειο εκεί

Εγώ του πρότεινα να πάει στην Postbank που ουσιαστικά είναι η Eurobank στη Βουλγαρία. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πάρει δάνειο από την Ελλάδα. Στη Βουλγαρία ζει τόσα χρόνια και εκεί τον ξέρουν. Φαντάζομαι θα έχει καλύτερα επιτόκια από ότι εδώ. 

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, george1807 είπε

Εγώ του πρότεινα να πάει στην Postbank που ουσιαστικά είναι η Eurobank στη Βουλγαρία. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πάρει δάνειο από την Ελλάδα. Στη Βουλγαρία ζει τόσα χρόνια και εκεί τον ξέρουν. Φαντάζομαι θα έχει καλύτερα επιτόκια από ότι εδώ. 

Ακόμα κι αν έχει η Eurobank ή όποια άλλη τράπεζα εκεί θυγατρική, αυτή η θυγατρική λειτουργεί με τους κανόνες και υπό την εποπτεία της εκεί κεντρικής τράπεζας. Επίσης δεν μπορεί να πάρει δάνειο για αγορά ακινήτου εδώ (τουλάχιστον όχι με εξασφάλιση την προσημείωση του εδώ ακινήτου).

Και επειδή το στεγαστικό θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει ως εξασφάλιση προσημείωση επί του αγοραζόμενου ακινήτου δεν μπορεί να πάρει δάνειο από την Βουλγαρία για να αγοράσει ακίνητο Ελλάδα, και το ανάποδο, δηλαδή δάνειο στεγαστικό εδώ για αγορά ακινήτου Βουλγαρία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, _chris_ είπε

Δε νομίζω βουλγαρική τράπεζα να δίνει δάνειο για να αγοράσεις σπίτι στην Ελλάδα . 

Είναι ανάγκη η εκάστοτε τράπεζα να ξέρει που θα αγοράσεις τι; Εφόσον είσαι εντάξει στις δόσεις σου γιατί να την ενδιαφέρει; Επίσης είναι μέσα σε ΕΕ οπότε φαντάζομαι θα είναι εξαιρετικά εύκολο να μπορεί να κατασχέσει το ακίνητο εφόσον μείνει ξεκρεμαστη.

• Confused 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, george1807 είπε

Είναι ανάγκη η εκάστοτε τράπεζα να ξέρει που θα αγοράσεις τι;

Βεβαίως, για να μπορέσει να στο προσημειώσει.

10 λεπτά πριν, george1807 είπε

Εφόσον είσαι εντάξει στις δόσεις σου γιατί να την ενδιαφέρει;

Διότι δεν ξέρει εκ των προτέρων αν θα είσαι πράγματι εντάξει στις καταβολές σου.

12 λεπτά πριν, george1807 είπε

Επίσης είναι μέσα σε ΕΕ οπότε φαντάζομαι θα είναι εξαιρετικά εύκολο να μπορεί να κατασχέσει το ακίνητο εφόσον μείνει ξεκρεμαστη.

Γι' αυτό θα πρέπει να ξέρει "πού θα αγοράσεις τί".

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, george1807 είπε

Είναι ανάγκη η εκάστοτε τράπεζα να ξέρει που θα αγοράσεις τι; Εφόσον είσαι εντάξει στις δόσεις σου γιατί να την ενδιαφέρει; Επίσης είναι μέσα σε ΕΕ οπότε φαντάζομαι θα είναι εξαιρετικά εύκολο να μπορεί να κατασχέσει το ακίνητο εφόσον μείνει ξεκρεμαστη.

μπες εσύ στη θέση της τράπεζας.

σου έρχεται κάποιος και ζητάει δάνειο. προφανώς δε σε απασχολεί τι θα αγοράσει και που. και δε μιλάμε για προσωπικό δάνειο 1000€.

και σε άλλα θέματα κράζετε τις τράπεζες που δίνανε όπως λέτε δάνεια όπου να ναι, χωρίς να ελέγχουν τίποτα.

Τώρα βέβαια θέλετε να μην ελέγξουν τίποτα. ας αποφασίσουμε τι θέλουμε όμως

δάνειο από τη βουλγαρία δε πρόκειται να πάρει.

ή έχεις το ρευστό και πληρώνεις ή μένεις στο νοίκι 2-3 χρόνια ώστε να μπορέσεις να χτυπήσεις δάνειο μετά

Δημοσ.
4 ώρες πριν, turbat0s είπε

Βεβαίως, για να μπορέσει να στο προσημειώσει.

Διότι δεν ξέρει εκ των προτέρων αν θα είσαι πράγματι εντάξει στις καταβολές σου.

Γι' αυτό θα πρέπει να ξέρει "πού θα αγοράσεις τί".

Ωραία ας το μάθει. Γιατί να αρνηθεί να δώσει δάνειο σε έναν ο οποίος γνωρίζει ότι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και ξέρει ότι θα πάρει ένα ακίνητο το όποιο αν δεν ξεχρεώσει θα του το πάρει;

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, george1807 είπε

Ωραία ας το μάθει. Γιατί να αρνηθεί να δώσει δάνειο σε έναν ο οποίος γνωρίζει ότι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και ξέρει ότι θα πάρει ένα ακίνητο το όποιο αν δεν ξεχρεώσει θα του το πάρει;

Γιατί δεν μπορεί να βάλει προσημείωση σε ακίνητο άλλης χώρας.

Νομικά πιθανόν να γίνεται, τραπεζικά δεν συμφέρει (παρακολούθηση, αξίες-τιμές-εκτιμήσεις-διασφαλίστηκες αξίες) και νομικό πλαίσιο /κόστος για ρευστοποίηση σε περίπτωση που χρειαστεί. 

οποτε όπως σου είπαν πολλοί απλά δεν γίνεται.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2020 στις 12:51 ΠΜ, panostza είπε

Γιατί δεν μπορεί να βάλει προσημείωση σε ακίνητο άλλης χώρας.

Νομικά πιθανόν να γίνεται, τραπεζικά δεν συμφέρει (παρακολούθηση, αξίες-τιμές-εκτιμήσεις-διασφαλίστηκες αξίες) και νομικό πλαίσιο /κόστος για ρευστοποίηση σε περίπτωση που χρειαστεί. 

οποτε όπως σου είπαν πολλοί απλά δεν γίνεται.

Εφόσον είναι ΕΕ πιθανώς και να γίνεται, αλλα όπως λες σιγά μην το κάνει.

Δημοσ.

αν εχει κανεις σχετικη εμπειρια, αν αντι για το 30%, βαλεις υπαρχον ακινητο για εγγυηση και παιζει να παρεις δανειο 100% χρηματοδοτηση, η ειναι επιστημονικη φαντασια. μιλωντας παντα οτι εχεις εναν πολυ καλο μισθο, σταθερη δουλεια κλπ

Δημοσ.
6 ώρες πριν, duende είπε

αν εχει κανεις σχετικη εμπειρια, αν αντι για το 30%, βαλεις υπαρχον ακινητο για εγγυηση και παιζει να παρεις δανειο 100% χρηματοδοτηση, η ειναι επιστημονικη φαντασια. μιλωντας παντα οτι εχεις εναν πολυ καλο μισθο, σταθερη δουλεια κλπ

Αγορά 100% δεν γίνεται. Έχω και την αίσθηση ότι δεν μπορούν σύμφωνα με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεών τους.

Επίσης, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μην βάλεις 30% κάλυμμα μετρητών για να πάρεις δάνειο. Δηλαδή παίρνω δάνειο 100.000 και δίνω 30.000 ενέχυρο κατάθεση. Αν έχεις αυτά τα λεφτά και σου περισσεύουν, καλύτερα τα δίνεις και πάρε δάνειο 70.000.

Προσημείωση σε ακίνητο επιπλέον αυτού που αγοράζεις, δεν συνηθίζεται αλλά μπορεί να γίνει, γιατί όχι, τους εξασφαλίζεις καλύτερα. Αλλά δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι θέλουν το 1/4 ή 1/3 των χρημάτων να τα βάλεις εσύ. Οπότε δεν έχει και γενικά νόημα η προσημείωση σε άλλο ακίνητο, αφού απλά αυτό που αγοράζεις τους εξασφαλίζει, κι αν όχι, δεν θα σου δώσουν το στεγαστικό.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, duende είπε

Δυσκολο,οι τραπεζες κινουνται με συγκεκριμενους τροπους, copy-paste,αλλα δεν ειναι παραλογο το σκεπτικο σου και θα μπορουσες να δοκιμασεις να το συζητησεις 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/1/2020 στις 10:29 ΜΜ, george1807 είπε

Τα στεγαστικά δάνεια είναι άλλη κατηγορία από τα καταναλωτικά. 

Τα στεγαστικά έχουν επιτόκιο 1.5-3% ενώ τα καταναλωτικά (στις κάρτες, πχ) φτάνουν το 15+%. Αυτό είναι λογικό αφού σχετίζονται με πολύ διαφορετικό ρίσκο. 

Στα στεγαστικά, η προσημειωση σχετίζεται με την εκτίμηση της αντικειμενικής και εμπορικής αξίας του ακινήτου, δηλαδή τα χρήματα που μπορεί να πάρει η τράπεζα αν ο δανειολήπτης σταματήσει να εξοφλεί το χρέος του. 

Το κακό που περάσαμε οφείλεται προφανώς στις ανώριμες τράπεζες μέσα σε μια ανώριμη κοινωνία. Νομίζω πως το παράδειγμα της πιστωτικής που βγαίνει στο supermarket τα λέει όλα=απολυτη οικονομική τρέλα.

και εδώ κολλάει το ανώριμο αφού κάνεις - ή σχεδόν κανείς - δεν ήθελε να ακούει πως αυτό που συμβαίνει είναι αδιέξοδο. Φυσικά δεν είμαστε οι μοναδικοί... 

Ένα δάνειο θέλει σκέψη και σύνεση.... 15-20 χρόνια είναι αρκετός καιρός δέσμευσης.... 😉

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 24/1/2020 στις 11:45 ΜΜ, Magic_Nature είπε

Ναι και τι πάθανε; μπηκαν στο νομο Κατσέλη, το δικαστηριο τους κουρευει το μισο δάνειο. Και μένουν με μια δοση 300 ευρω το μήνα. Με τοσα νοικιάζεις μια γκαρσονιέρα στην Αττικη και τσακωνεσαι με τον Χασάν το χειμωνα για το πετρελαιο και τα κοινοχρηστα. Αλλα οταν εισαι άτολμος και πάς με τις επιταγές των άλλων καλα να πάθεις. 

Δεν είναι. Έτσι όπως τα λες φίλε ,μπορεί ένα ποσό να σου κουρεύεται αλλά να ξέρεις ότι για τα επόμενα 20 χρόνια δε θα μπορείς ούτε καρφίτσα να πάρεις στο όνομα σου, και να ξέρεις αν είσαι μόνο σου λες οκ δεν γ.... Όταν όμως έχεις οικογένεια σκέφτεσαι διαφορετικά. Ότι όλα ήταν μια φούσκα δεν το συζητάω. 

Στις 25/1/2020 στις 11:27 ΜΜ, ailouros2007 είπε

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Προσπάθησα αρχικά να είμαι κατανοητός με όσο το δυνατόν μικρότερης έκτασης κείμενο αλλά λόγω των απαντήσεων σας θα το ανοίξω λίγο το θέμα. Ο λόγος που επιμένω τόσο πολύ για αγορά σπιτιού και όχι ενοίκιο είναι ότι 6 χρόνια στην Βουλγαρία έδινα ενοίκιο και μου έφυγαν 30.000 ευρώ αέρα (προσπάθησα να πάρω δάνειο τότε για αγορά και εκεί που ήταν φτηνά τότε αλλά δεν μου δίναν δυστυχώς και η αξία τους στην Σόφια έχει διπλασιαστεί αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Γυρνώντας λοιπόν δεν θέλω να χαλάσω ούτε μέρα αν γίνεται στα ενοίκια. Πράγματι έχω εκκαθαριστικό τα τελευταία 5 χρόνια Βουλγαρία και επιπλέον φυσικά έχω υπολογίσει το κόστος στο πλάνο μου μιας και είμαι 39 χρονών και θέλω σε 25/30 χρόνια να αποπληρώσω το δάνειο μου. Να αναφέρω ότι η τράπεζα που θα μπαίνει ο μισθός μου "Alpha" είναι και η τράπεζα που έχω την πιστωτική κάρτα πάνω από 10 χρόνια χωρίς ποτέ να έχω καθυστερήσει δόση όταν την χρησιμοποιώ. Φυσικά κάνοντας υπολογισμούς όπως σας ανέφερα θεωρώ ότι με τα κόστη αγοράς (δάνειο, απόσβεση οικίας, εφορίες κτλ) βγαίνει μια η άλλη ίσως και λιγότερο από το ενοίκιο, το οποίο δάνειο θέλω όλο με σταθερό επιτόκιο (για να μπορέσω να πλανάρω. Τέλος να πω ότι ούτε εγώ ούτε γονείς έχουν δάνεια και το σπίτι πατρικό Μαρούσι είναι δικό μας αλλά δεν μου κάνει ψυχολογικά να βάλω εγγυητή γιατί τα χρέη είναι δικά μου. Στην τελική θεωρώ ότι η τράπεζα έχει εγγύηση το όλο σπίτι που θα αγοράσω και αφού το έχει εκτιμήσει ότι αξίζει η επισφάλεια.

Για να γίνω και πιο σαφής το δάνειο θα είναι της τάξεως των 100.000 - 120.000 με την προϋπόθεση να βάλω από τσέπη άλλα 30 -40 χιλ. από τσέπη.

Ελπίζω να έγινα πιο σαφής με αυτές τις λεπτομέρειες και να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη εικόνα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα ανθρώπους είτε μέσα από το τραπεζικό σύστημα είτε με ανάλογη εμπειρία

Να θέσω ακόμα ένα ερώτημα. Οι σκέψη μου είναι αν πάρω πράσινο φως για δάνειο είτε να πάρω σπίτι βόρεια προάστια μιας και το πατρικό μου, φίλοι και δουλεία είναι στο  Μαρούσι. Πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι Γέρακα μιας και είναι κοντά στο Μαρούσι, σχετικά φτηνότερο, και μπορείς να βρεις πιο καινούργιες οικοδομές (10-15 χρόνων) - κάτι το οποίο αποζητάς έτσι ώστε να έχει μια άλφα αξία και χρήση μετά την αποπληρωμή του δανείου). Η άλλη επιλογή είναι να πάω σε περιοχές στα νότια που παρότι τις αποστάσεις από δουλεία κτλ, μπορεί επενδυτικά να πάρουν αξία (λόγω μετρό,ανάπλαση περιοχών κτλ.). 

Στα λεφτά που σας ανέφερα θα ήθελα μια κατοικία από 80 - 110 τετραγωνικά (στην ηλικία που είμαι δεν θέλω να αλλάζω σπίτια και να μεταπουλάω μιας και μπορεί να συγκατοικήσω και να κάνω παιδάκι). Ποιά είναι η γνώμη μας?

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Επήδει ήμουν στο ίδιο Μοντ ακριβώς πριν 10 χρόνια, έλεγα ενοίκια κουβάς κτλ... Δικομουσπιτη κτλ...  Δεν νομίζω η τράπεζα να σου δώσει δάνειο. .το παράλογο βέβαια είναι ότι η τράπεζα δίνει ένα ποσό για κατοικία το υποθηκεύει.ολα οκ μέχρι εδώ, μετά σου ζητάει και εγγυητες,Και αν πάνε στραβά τα πράγματα στο βγάζει σε πλειστηριασμό τρέχει τους εγγυητες και  ότι άλλο έχεις στο βγάζει στο σφυρί. Γιατί? για να πάρει τα  χρηματατης  πίσω, με απλά λόγια σου δίνει 10 μετά από 30 χρόνια θα έχεις δώσει 20.αλλα αν πχ η περιοχή που το πήρες υποβάθμιστη από 1000 λόγους πάλυ η τράπεζα 10 θα σου ζητήσει συν τους τόκους. Δηλαδή αυτοι δε ρισκάρουν. Νομίζω στο εξωτερικό δεν είναι έτσι, περνεις σπίτι  δεν πληρώνεις σου περνούν το σπίτι και τέρμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, nik416 είπε

Δεν είναι. Έτσι όπως τα λες φίλε ,μπορεί ένα ποσό να σου κουρεύεται αλλά να ξέρεις ότι για τα επόμενα 20 χρόνια δε θα μπορείς ούτε καρφίτσα να πάρεις στο όνομα σου, και να ξέρεις αν είσαι μόνο σου λες οκ δεν γ.... Όταν όμως έχεις οικογένεια σκέφτεσαι διαφορετικά. Ότι όλα ήταν μια φούσκα δεν το συζητάω. 

Επήδει ήμουν στο ίδιο Μοντ ακριβώς πριν 10 χρόνια, έλεγα ενοίκια κουβάς κτλ... Δικομουσπιτη κτλ...  Δεν νομίζω η τράπεζα να σου δώσει δάνειο. .το παράλογο βέβαια είναι ότι η τράπεζα δίνει ένα ποσό για κατοικία το υποθηκεύει.ολα οκ μέχρι εδώ, μετά σου ζητάει και εγγυητες,Και αν πάνε στραβά τα πράγματα στο βγάζει σε πλειστηριασμό τρέχει τους εγγυητες και  ότι άλλο έχεις στο βγάζει στο σφυρί. Γιατί? για να πάρει τα  χρηματατης  πίσω, με απλά λόγια σου δίνει 10 μετά από 30 χρόνια θα έχεις δώσει 20.αλλα αν πχ η περιοχή που το πήρες υποβάθμιστη από 1000 λόγους πάλυ η τράπεζα 10 θα σου ζητήσει συν τους τόκους. Δηλαδή αυτοι δε ρισκάρουν. Νομίζω στο εξωτερικό δεν είναι έτσι, περνεις σπίτι  δεν πληρώνεις σου περνούν το σπίτι και τέρμα. 

No pain no gain φιλε. Εγω μονο με το σπιτι μου κ ενα αμαξι θα ημουν οκ. Οποτε δεν θα με πειραζε. Πιοπολυ θα με πειραζε να ειμαι απο εδω και απο εκει με τα ενοικια. Οχι τη μια θέλει να το νοικιασει σε τουριστες οχι την αλλη θέλει να το επισκευασει και να το δωσει με μεγαλυτερο ενοικιο κτλπ κτλπ. την αλλη εβαλες λιγο μουσικη στις 12 ενοχλησες τους διπλα, κοινοχρηστα, πετρελαια κτλπ εχει αποδειχθει οτι δεν τα βρισκουμε ουτε στα πιο απλα πραγματα κ πιστευω πως στους περισσοτερους ελληνες (με αυτα που εχω δει-και εγω ελληνας ειμαι) η φιλοξενια και η καλη διαθεση ειναι μονο στην θεωρια.

Οποτε οσο πιο ανεξάρτητος εισαι σε σπιτι - δουλεια και αμάξι και δεν ασχολεισαι με κανεναν τοσο πιο ευχαριστα και ηρεμα θα ζεις. Τωρα οπου μπλεκεις ξεκινανε τα προβληματα ο ενας δεν θελει να εφαρμοσει τη νομοθεσια ο αλλος νομιζει οτι τον κλέβουν και λειτουργει εξαρχης καχυποπτα χωρις να ξέρεει τον άλλον. τεσπα πραγματα που αξιζει να αποφυγεις απο τις πολυκατοικιες. Αυτη ειναι η προσωπική μου αποψη τωρα ο αλλος πιστευει οτι δεν αξιζει να πάρει ακινητο γιατι καθε χρονο θα πεφτει η αξια του. Και η τράπεζα τον νικησε. Προφανως και δεν θα βγεις ποτε πιο πάνω απο τη τραπεζα ειναι "μαφιες" που εχουν διασυνδεσεις παντού πριν απο σένα. 

Επισης αν πάρεις ακινητο-οικοπεδο φροντισε επισης να το πάρεις σε περιοχη που δεν ειναι ο ένας πανω στον άλλον ... γιατι ειπαμε οσο πιο κοντα εισαι με ελληναράδες τοσο θα πρέπει να κάνεις μονιμως τον κακο, επισης υπάρχει και το άλλο πας σε μια υπηρεσια τους λες πχ ο απέναντι μου χει φάει δρομο... σου λενε δεν ειναι δικιά μας δουλεια κάντε του μηνυση. Εδω περα ειναι το περιβολι του τρελου δεν βγαζεις πουθενα άκρη. Τυχεροι οσοι έφυγαν τους λειπει μεν η πατριδα αλλα εξω θα χουν καλυτερη ποιοτητα ζωης δηλαδη λιγοτερες φασαριες και δικαστηρια. Απλά τα πράγματα. 

Επεξ/σία από Magic_Nature

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...